Translate

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

AIRASIA: ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

 ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ 162 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

To εξαφανισμένο σκάφος της AirAsia βρίσκεται πιθανότατα «στον βυθό του ωκεανού», είπε, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ινδονήσιος επικεφαλής της επιχειρήσης εντοπισμού του Airbus A320-200 τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή (28/12/2014).
"Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας και τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο τόπος της συντριβής είναι στη θάλασσα, η υπόθεση που διαμορφώνεται είναι ότι το αεροσκάφος βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Είναι μία προσωρινή εκτίμηση η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας", δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Σοελίστιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ινδονησία δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα, όπως υποβρύχια, για να ανασύρει ένας αεροσκάφος από τον βυθό της θάλασσας, αλλά θα ζητήσει τη βοήθεια άλλων κρατών εάν παραστεί ανάγκη.
"Δεδομένων των ελλείψεών μας στην τεχνολογία, έχω εργασθεί σε συντονισμό με τον υπουργό Εξωτερικών για να μπορέσουμε να δανεισθούμε (μέσα) από άλλες χώρες που έχουν προτείνει βοήθεια. Πρόκειται για τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, στο αεροδρόμιο μαζί με τους συγγενείς βρίσκεται και ο Πρόεδρος της εταιρείας Φερνάντες, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ήδη τους έχουν προσφερθεί δωμάτια ξανοδοχείων για να περάσουν τη νύχτα.
Η Κίνα προσφέρθηκε να στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμει στην αναζήτηση του αεροσκάφους της AirAsia που εξαφανίσθηκε χθες κατά την πτήση του από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η κινεζική πλευρά έχει ήδη διαβιβάσει στην Ινδονησία την πρόθεσή της να στείλει επειγόντως αεροσκάφος και πλοία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, και θα προσφέρει και άλλου είδους βοήθεια, ανάλογα με τις ανάγκες της Ινδονησίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους στη Θάλασσα της Ιάβας επανελήφθησαν σήμερα το πρωί, έπειτα από διακοπή κατά τη διάρκεια της νύκτας.
Η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμουν την Ινδονησία στις επιχειρήσεις έρευνας. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης δηλώσει έτοιμες για να βοηθήσουν.
Το Airbus A320-200 της AirAsia, εταιρείας χαμηλού κόστους, εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, χωρίς να αφήσει ίχνη, ενώ επικρατούσαν δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr