Translate

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

EΛΛΑΔΑ:''ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ'' ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ...


Έχω την αίσθηση πως είναι θέμα χρόνου και μάλιστα λίγου αυτό το ''ηφαίστειο'' που λέγεται Ελλάδα να εκραγεί και η λάβα του να παρασείρει  τα πάντα στο διάβα της.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι  σε  αυτό το πιό κρίσιμο σταυροδρόμι δεν έχουμε ''φίλους'' να βοηθήσουν οικονομικά μια χώρα που ξεμένει επικίνδυνα απο ρευστό, πράγμα που σημαίνει οτι και η διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν θα γίνει υπό ''βολικές'' συνθήκες για εμάς άλλα μάλλον κολλημένοι στον τοίχο θα είμαστε.
Θεωρώ οτί η Μέρκελ  και η παρέα της έχει μόνο σκοπό τη συνέχιση του μέχρι πρότεινως μνημονίου χωρίς κανένα συμβιβασμό από την πλευρά της.
Η σημερινή κυβέρνηση θέλω να πιστεύω πως θα πολεμήσει μέχρι τελικής πτωσεως και θα κάνει τα πάντα για την καλύτερη συμφωνία όμως το γεγονός οτι θέλει να κερδίσει χρόνο καθύστερόντας να πάρει σημαντικές αποφάσεις για μένα φανερώνει οτι  ίσως βρίσκεται πιο πολύ σε ένα αδιέξοδο παρά σε χρόνο προσαρμογής.
Ποιά όμως είναι η καλύτερη συμφωνία για τη χώρα και για  εμάς τελικά το έχουμε σκεφτεί;
Η συνέχιση ενός είδους μνημονίου με κάποιες μικρές τροποποιήσεις που θα συνεχίσει τον αργό και βασανιστικό θάνατό μας ή η ολική ρήξη με τους ''θεσμούς'';
Θα μου πείτε και το να πούμε όχι σε όλα δεν σημαίνει τον ''θάνατο'' μας..;Οχι άλλο να ξεκινάς απο το μηδέν και άλλο από το μείον αδέρφια.Ο δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά για μένα είναι μονόδρομος!

Για μένα  δεν υπάρχει άλλος δρόμος απο τη ρήξη μας με τους δανειστές και της δημιουργίας ενός πλάνου εκτός ευρώ με την επιστροφή μας σε εθνικό νόμισμα.