Translate

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Curiosity -- ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Πιστεύετε στα παράλληλα σύμπαντα?
Έχετε ακούσει ποτέ εκφράσεις όπως ''Σωματιδιακή φυσική'' ''Κβαντική Μηχανική'' ή ''Νόμος της απροδιοριστίας''?
Σας λένε κάτι τα ονόματα ''Erwin Schrodinger'' ή ''Paul Steinhardt''.
Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται Κινέζικα,σας διαβεβαιώ πως όλη η σημερινή υψηλή τεχνολογία και η παραγωγή συσκευών τις οποίες χρησιμοποιείτε καθημερινά για τη δουλειά ή τη διασκέδαση,όπως υπολογιστές, smart-phones κ.λ.π. Στηρίζονται σ'αυτές τις παράξενες ιδιότητες των στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης, να υπάρχουν και να μην υπάρχουν ταυτόχρονα, μέχρι τη στιγμή που θα προσπαθήσει κάποιος να τα παρατηρήσει.
Από αυτή την άποψη λοιπόν, καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε το βίντεο, για να πάρετε μία ιδέα,σε πιο σημείο βρίσκεται η φυσική σήμερα.Φυσικά μερικά πράγματα θα είναι δύσκολο να τα κατανοήσετε, όσοι δεν έχετε κάποιες γνώσεις φυσικής,κι εγώ εξάλλου αντιμετώπισα προβλήματα στην απόδοση των νοημάτων και ίσως σε κάποια σημεία απέτυχα, αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε.
Σ'αυτό το βίντεο του Curiosity Network από το Discovery Channel ο διάσημος ηθοποιός Morgan Freeman φιλοξενεί μία ομάδα σύγχρονων κορυφαίων θεωρητικών φυσικών, και όλοι μαζί μας ξεναγούν στα πεδία των εναλλακτικών πραγματικοτήτων από καθαρά επιστημονική και ελάχιστα φιλοσοφική σκοπιά.
Αυτό βέβαια που με στεναχωρεί είναι πως στην ομάδα αυτή δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας και αναρωτιέμαι γιατί.
Γιατί αυτός ο τόπος σταμάτησε να βγάζει μυαλά εδώ και 2500 χρόνια?
Ή μήπως βγάζει,αλλά εγκλωβισμένα και καθοδηγούμενα από μία θεοκρατική,ανατολίτικη και φεουδαρχική κοινωνία που στηρίζεται σε μία κλίκα απατεώνων πολιτικών, απλά χάνονται στην μετριότητα χωρίς ελπίδα να δείξουν ποτέ το ταλέντο τους?
Αυτό πιστεύω χρειάζεται να το ψάξουμε βαθύτερα όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του.
Σας αφήνω λοιπόν να χαθείτε στα μονοπάτια του σύμπαντος και να ονειρευτείτε τα άλλα εγώ σας, που πιθανόν να υπάρχουν σε κάποιους παράλληλους κόσμους.
Σας ευχαριστούμε θερμά
Γ.Παγώνης
Οι υπότιτλοι είναι προσφορά του γραφείου:
G.P. ''technologies''
www.garazoportesgp.gr
www.kourtinaveronika.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ