Translate

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε Ή ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε?????

Είναι πάρα πολύ λυπηρό στον 21ο αιώνα να βλέπουμε αυτές τις εικόνες ανθρώπων ξεριζωμένων, πεινασμένων, παιδιών ορφανών που αναζητούν μια καλύτερη μοίρα, μια καλύτερη ζωή μιας και κάποιοι τους την στερήσανε. Τούς στερήσαν την Πατρίδα τους, το σπίτι τους, τις συνήθειες τους. Όλοι αυτοί οι πρόσφυγες αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Στην μόνη Ήπειρο με κουλτούρα, πολιτισμό, παρελθόν. Η Ευρώπη οφείλει να τους συμπαρασταθεί και να τους βοηθήσει ώστε να τους δώσει τις προϋποθέσεις για να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.
Δεν θα αναλύσουμε τι έχει κάνει η Ευρωπαική Ένωση για να αποτρέψει όλη αυτή τη κατάσταση, ποιους οφελεί και ποιοι "κονομάνε" εντός της Ευρώπης. Στέκομαι στη ουσιαστική συμπαράσταση που πρέπει να δείξει η Ευρώπη.
Ακούμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν σε πύλες-χώρες εισόδου προσφύγων, όπως είναι η Ελλάδα, ακούμε για κέντρα φιλοξενίας μεταναστών όπου θα τους παρέχεται σίτιση, ρεύμα, ιατρική περίθαλψη, κοινωνική βοήθεια. Έως εδώ θα συμφωνήσω και έτσι πρέπει να γίνει. Να δείξει η Ευρώπη το ανθρωπιστικό της πρόσωπο.
ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ????? ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΣΠΑΡΑΣΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΚΑ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ???? Και τι εννοώ : να πάρουμε για παράδειγμα τη χώρα μας. Λόγω της οικονομικής ανέχειας οι Έλληνες άστεγοι εντός Αττικής ξεπερνούν τις 12.000. Έλληνες που εργάζονταν κατέβαλαν εισφορές στο κράτος, που κατανάλωναν, βρέθηκαν λόγω ανεργίας, να κοιμούνται σε παγκάκια, κάτω από γέφυρες και στα αυτοκίνητά τους. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ  να τους παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΚΟΞΕΝΙΑΣ???? ένα και εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ανασφάλιστοι λόγω οφειλών στον Ο.Α.Ε.Ε. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η Ε.Ε τα τους παράσχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη????? υπάρχουν 300.000 και νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Η Ε.Ε και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ????? Και το ίδιο συμβαίνει και με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους. ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η Ε.Ε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, (και καλά κάνει) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ. Αυτά είναι άλλα μέτρα και σταθμά που με βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Φρόντισε πρώτα τους γηγενείς Ευρωπαίους πολίτες και μετά φρόντισε και τους πρόσφυγες. Δεν μπορεί ο πρόσφυγας να έχει κέντρο φιλοξενίας στο Βοτανικό με όλα τα κομφόρ και ο Έλληνας να κοιμάται λίγα μέτρα πιο κάτω κάτω από τη γέφυρα και μέσα στο αυτοκίνητο!!!!! Εδώ με βρίσκει όλο αυτό τελείως αντίθετο. Αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι ανθρωπισμός!!!!! Και επειδή μια θλιβερή φωτογραφία με το νεκρό τρίχρονο έχει γίνει show σε όλα τα ΜΜΕ να γίνει show από τα ΜΜΕ και οι 7.000 και βάλε ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΦΑΓΗΤΟ - ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΚΑΙ ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ SHOW ???????