Translate

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣ Κ. ΓΛΕΖΟ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΟΣ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ  ΓΙΑ 4ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ??ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΠΑΤΕ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ.ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ EUROGROUP?EXETE ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ...ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...

ΕΔΩ TO AΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ:

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.
Την ίδια στιγμή, στο άρθρο στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» ο κ. Γλέζος ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση» και καλεί σε αντίδραση: «Όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση» αναφέρει.
Όλο το άρθρο Μ.Γλέζου:
«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
»Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
»Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
»Κρίμα και πάλι κρίμα.
»Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
»Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
»Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
»Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
»Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.»