Σε ποια χώρα αγοράζουν μυστικά καταφύγια οι Κροίσοι; «Παράνοια» για τις επερχόμενες κοινωνικές αναταραχές…
Η «παράνοια» είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ενθαρρύνουν τους πλούσιους να αγοράζουν μυστικά καταφύγια στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με έναν μεσίτη ακινήτων.
Εξαιτίας της ανησυχίας για την προσωπική τους ασφάλεια αλλά και των κρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Κροίσοι στρέφονται ομαδικά στην απόκτηση ασφαλών καταφυγίων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.
Κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο οικονομολόγος Ρόμπερτ Τζόνσον αποκάλυψε ότι «διαχειριστές hedge funds σε όλο τον κόσμο αγοράζουν διαδρόμους προσγείωσης και αγροκτήματα σε μέρη όπως η Νέα Ζηλανδία, επειδή πιστεύουν ότι χρειάζονται μία λύση διαφυγής».
Ο Τζόνσον τόνισε ότι οι αυξανόμενες εισοδηματικές ανισότητες αποτελούν την κυρίαρχη αιτία για ενδεχόμενες πολιτικές αναταραχές και οικονομικές κρίσεις.
Οι αποκαλύψεις του οικονομολόγου επιβεβαιώθηκαν από μεσίτες που διαχειρίζονται πολυτελή ακίνητα στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι ανέφεραν ότι η τρίτη ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο προσελκύει τους Κροίσους, εξαιτίας της πολιτικής σταθερότητας και του χαμηλού ποσοστού εγκληματικότητας.
«Ναι, υπάρχει σίγουρα ένας βαθμός παράνοιας όταν παρουσιάζονται προβλήματα και αρχίζουν να ψάχνουν για περιοχές που είναι σταθερές και ασφαλείς», δήλωσε ένας μεσίτης στην εφημερίδα Daily Mail. «Δεν είναι ότι θέλουν να μεταναστεύσουν εδώ, απλά αναζητούν ένα καταφύγιο στο οποίο θα μπορούν να τρέξουν σε δύσκολους καιρούς», πρόσθεσε.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι πλούσιοι πελάτες από τις ΗΠΑ ενδιαφέρονται περισσότερο για  την «προσωπική ασφάλεια», όσον αφορά στην αγορά ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία, ενώ οι πλούσιοι Βρετανοί ενδιαφέρονται επίσης και για το «τι συμβαίνει γύρω τους».
«Όλο και περισσότεροι εύποροι ιδιώτες αναζητούν στην Νέα Ζηλανδία ένα ασφαλές καταφύγιο, στο οποίο θα μπορούν να μείνουν σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά στη χώρα διαμονής τους», ανέφερε ένας άλλος μεσίτης.

πηγη: hellasforce.com