Translate

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Φωτογραφίες: Μέσα στην πιο σκληρή φυλακή του πλανήτη, στον "παράδεισο των συμμοριών"

Το Pelican Bay State Prison στο Crescent City στην Καλιφόρνια στεγάζει ισοβίτες και τους πιο επικίνδυνους 
συμμορίτες των ΗΠΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ) 

Οι πιο σκληροτράχηλοι γκάνγκστερ του πλανήτη ζουν στο περίφημο Pelican Bay State Prison στο Crescent City στην Καλιφόρνια που έχει χτιστεί στην άκρη ενός δάσους περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Θεωρείται η φυλακή από την οποία δεν μπορεί να αποδράσει κανείς.
ADVERTISEMENT
Στα κελιά υψίστης ασφαλείας βρίσκονται μέλη των πιο αδίστακτων συμμοριών των ΗΠΑ. Οι Nuestra Familia, the Mexican Mafia, the Aryan Brotherhood, the Black Guerrilla Family, the Northern Structure και οι Nazi Lowriders έχουν δει μέλη τους να φυλακίζονται εκεί.

  Οι μάχες ανάμεσα στις συμμορίες που "μοίραζαν" τις πολιτείες για διακίνηση ναρκωτικών και άνοιγαν πυρ χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, συνεχίζονται και μέσα στις πτέρυγες της φυλακής.
Οι φρουροί είναι αναγκασμένοι να τους αφήνουν να προαυλιστούν με προσεκτική σειρά καθώς αν έρθουν σε επαφή μεταξύ τους θα ακολουθήσει βίαιη έκρηξη.



 Το atlantic.com μπήκε στο Pelican και φωτογράφησε τις εγκαταστάσεις και τους κρατούμενους. Ο Graeme Wood μίλησε με τον Christopher Acosta, πρώην δεσμοφύλακα πρώτης γραμμής και νυν υπεύθυνο για τις δημόσιες σχέσεις και την εκπροσώπηση του σωφρονιστικού ιδρύματος στα media.
"Στεκόμαστε με την πλάτη μας σε ένα φράχτη και βλέπουμε τα πάντα" γράφει χαρακτηριστικά ο Wood. Άντρες γεμάτοι τατουάζ περνούν από μπροστά τους σε σειρά. Εγκληματίες, έμποροι ναρκωτικών, οι περισσότεροι έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες.


 
Προαυλίζονται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και βγαίνουν με αυστηρή φύλαξη από τα μικρά κελιά τους.
Ο Acosta δηλώνει πως υπάρχουν πολλά κρυφά και αυτοσχέδια μαχαίρια και οι συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο ακόμα και του προαυλίου. Λευκοί εναντίον μαύρων, ισπανόφωνοι εναντίον λευκών και πάει λέγοντας.
Το υπαίθριο γυμναστήριο πολλές φορές μετατρέπεται σε αρένα μάχης.



  "Κρύβουν τα μαχαίρια και τα αιχμηρά αντικείμενα στα πιο απίθανα σημεία του σώματός τους" σημειώνει ο εκπρόσωπος των φυλακών και καταφέρνουν να επιτεθούν ο ένας στον άλλο παρά τον αυστηρό έλεγχο.
Οι κύριοι λόγοι για τις αντιδικίες μέσα στη φυλακή, δεν διαφέρουν από εκείνους για τους οποίους "σφάζονται" και έξω. Το εμπόριο ναρκωτικών. Όπως αναφέρουν οι δεσμοφύλακες, βάζουν στο ίδρυμα ναρκωτικά μέσω επισκεπτηρίων κρύβοντας τα στον πρωκτό τους ή σε κινητά τηλέφωνα.
Φυσικά μέσα στα κελιά "παίζουν" και χρέη. Όποιος είναι στη "μαύρη λίστα" της φυλακής κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσει τη ζωή του. Όταν πληρώσει το χρέους του, βγαίνει από τη λίστα.
Σύμφωνα με το Atlantic, το "νόμισμα" της φυλακής είναι τα τσιγάρα. Όταν όμως απαγορεύονται, υπάρχουν άλλες "ισοτιμίες" και αντικείμενα ή υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή.
Σημειώνεται ότι η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που έφτιαξε φυλακή υψίστου ασφαλείας αποκλειστικά για συμμορίες.


 
Σε αυτά τα ιδρύματα εφαρμόζεται ο κώδικας ιεραρχίας και πίστης που εφαρμόζει η εκάστοτε συμμορία και στους δρόμους. Και οι δεσμοφύλακες δεν παρεμβαίνουν σε αυτό το κομμάτι μιας και απειλείται και η δική τους ζωή.
Τα τελευταία χρόνια η Black Guerrilla Family και η Mexican Mafia έχουν χάσει τη δύναμη τους στο Pelican. Η Nuestra Familia και νεότερες Ισπανόφωνες συμμορίες από την Καλιφόρνια, κάνουν πλέον τα "κουμάντα".
Πέραν από τις δολοφονίες για οικονομικούς λόγους, υπάρχουν και εγκλήματα ρατσιστικού μίσους που πραγματοποιούνται από συμμορίες νεοναζιστών, όπως οι Aryan Brotherhood.
Πρόκειται για τους πιο αιμοσταγείς συμμορίτες αυτή τη στιγμή στην Καλιφόρνια και τα μέλη τους ζουν απομονωμένοι, ο καθένας μόνος στο κελί του σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα.
Πάντως, οι αρχηγοί των συμμοριών διαμένουν σε διαφορετικό κτίριο που ονομάζεται Security Housing Unit και έχει κατασκευαστεί για να αποκοπεί η ηγεσία από τα εκτελεστικά μέλη της ομάδας.

Τέλος, η μόνη πτέρυγα του Pelican που δεν "στεγάζει" συμμορίτες, είναι εκείνη που έχει διαμορφωθεί για να φυλακίζονται ομοφυλόφιλοι και τρανς που έχουν καταδικαστεί για διαφορετικά εγκλήματα.

 

news247.gr