Translate

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΔΝΤ: Είμαστε ακόμη μακριά από συμφωνία με την Ελλάδα!!! - Σταμάτησαν οι τεχνικές συνομιλίες


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι η τεχνική ομάδα διαπραγμάτευσης του Ταμείου έπειτα από την αποτυχία να επιτευχθεί πρόοδος για μία συμφωνία με την Ελλάδα, ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, αναχώρησε από τις Βρυξέλλες και επιστρέφει στην Ουάσινγκτον.
«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων σήμερα, Πέμπτη στην Ουάσινγκτον. «Υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε τομείς- κλειδιά χωρίς να έχει καταγραφεί πρόοδος στην επίλυση αυτών των διαφορών». Όπως εξήγησε, πρόκειται για τον τομέα των συντάξεων για τον οποίο το ΔΝΤ ζητά επίμονα μεταρρυθμίσεις και τους φορολογικούς συντελεστές.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε επίσης ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει να βρεθούν λύσεις «στο πολιτικό επίπεδο.
Η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον Ράις θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.
«Όπως έχει δηλώσει και η ίδια, το ΔΝΤ δεν φεύγει ποτέ από το τραπέζι των συζητήσεων». 

Εκνευρισμός (;) στις Βρυξέλλες
Την ίδια στιγμή και όπως μεταδίσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ευρωπαίος διπλωμάτης σχολίασε ότι αν η διαδικασία με τους θεσμούς δούλευε σωστά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν θα χρειαζόταν να συναντηθεί εκ νέου την Πέμπτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο ίδιος διπλωμάτης τόνισε ότι «ο Ζ.Κ. Γιούνκερ έκανε μία τελευταία απόπειρα για να κάνει δυνατή μια συμφωνία».
Σακελλαρίδη: Εργαζόμαστε πάνω στο δημοσιονομικό και το χρέος
«Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα. Γι’ αυτόν το λόγο θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

news247.gr