Translate

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Αποτελεί καθήκον μας να αναλύσουμε αν όσα συνέβησαν, που δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα, προέκυψαν από εκβιασμό ή σχεδιασμό;ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!
Εθνικό σκάνδαλο: Υποθήκευσαν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δύο ημέρες πριν παραχωρήσουν δικαιώματα εξόρυξης!

«Θάρσει˙ λέγων ταληθές ου σφαλή ποτέ (έχε θάρρος˙ όταν λέγεις την αλήθεια, δεν θα σφάλεις ποτέ). (Σοφοκλής)»

Κύριοι Βουλευτές,
Πριν από λίγο, όταν είδα στην τηλεόραση τον κ. Τσίπρα να δίδει συνέντευξη, αυθόρμητα άλλαξα κανάλι. Δεν αντεχότανε, πολύ χειρότερα από τον Σαμαρά, να τον ακούσω.

Το ίδιο πιστεύω, έκαναν και οι περισσότεροι Έλληνες.

Αποτελεί καθήκον μας να αναλύσουμε αν όσα συνέβησαν, που δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα, προέκυψαν από εκβιασμό ή σχεδιασμό;;

Είναι γνωστό ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπούσε το 4% αυτών που τον ψήφισαν το 2015, πλην της πατριωτικής αριστερής (οι πραγματικοί αριστεροί είναι πατριώτες) ομάδας του κ. Λαφαζάνη, πλην του πατριωτικού ΔΗΚΙ και άλλων πατριωτών, περιελάμβανε και πολλά νεοταξικά γνωστά ψευτοαριστερά «λουλούδια».

Που ήταν πολύ «καλύτεροι» νεοταξικοί από τους ΣαμαροΒενιζελοΠοταμήσιους.

Που είχαν επισημανθεί, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών και που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν πάλιν. Και που σε λίγο θα τους δείτε να αυτοαποκαλύπτονται.

Ελπίσαμε ότι η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμαινε τον παραμερισμό των νεοταξικών αυτών από τον κ. Τσίπρα. Και πράγματι μέχρι ένα σημείο ο κ. Τσίπρας μας είχε πείσει γι αυτό.
Μέχρι, πλην άλλων προηγηθέντων, που μας έφερε τη συμφωνία τέρας.

Η πρώτη παρατήρηση είναι, ότι οι ΣαμαροΒενιζέλοΠοταμήσιοι, όσον και αν σαφώς το ήθελαν, δεν θα τολμούσαν ποτέ, μετά τα όσα έχουν γίνει τα 5 τελευταία χρόνια, να φέρουν τέτοια προδοτική συμφωνία.

Μόνον ένας κατά τη γνώμη μου ηρωοποιημένος Τσίπρας, θα μπορούσε να τολμήσει κάτι τέτοιο.

Ας θυμηθούμε τι έγινε.

Πρώτα μας έκανε υπερήφανους με την αποπομπή της τρόικας.
Μετά με την εξαιρετική εκπροσώπηση μας από τον εξυβριζόμενο συλλήβδην από τους γνωστούς «πατριώτες» εξαίρετο Καθηγητή Βαρουφάκη.

Γίναμε επίσης υπερήφανοι από το έργο της επίσης εξυβριζόμενης συλλήβδην από τους ιδίους «πατριώτες» γερμανούς, Πρόεδρο της Βουλής Κυρία Κωνσταντοπούλου.

Κάποιο προειδοποιητικό συννεφάκι για όσα θα ακολουθούσαν είχαμε με την αντικατάσταση του Καθηγητή Βαρουφάκη από τον γνωστό σε μένα «αριστερό» κ. Τσακαλώτο.

Αμέσως όμως μετά το ξεχάσαμε και είπαμε ότι τα πράγματα τα χειρίζεται ο κ. Τσίπρας, όταν, το επισημαίνω τώρα μετά τα μνημόνια, περιέργως του επετράπη να ομιλήσει στην Ευρωβουλή σε παγκόσμια μετάδοση.

Και γίναμε υπερήφανοι για το απίθανο γόητρο και τη διεθνή προβολή του πρωθυπουργού μας.

Ακολούθησε το δημοψήφισμα με το 62% που αν δεν υπήρχε το κάπιταλ κοντρόλ θα ήταν 80%.
Που ανέβασε ακόμα περισσότερο στα ύψη το γόητρο του κ. Τσίπρα.

Και επιτυχών αυτό το απαράμιλλο γόητρο ο κ. Τσίπρας μας έφερε αυτήν την προδοτική συμφωνία που κανένας Σαμαράς δεν θα τολμούσε να φέρει γιατί θα γινόταν επανάσταση.

Υποθέτω και εύχομαι να κάνω λάθος,. Αλλά τα στοιχεία αυτό δείχνουν, με την σκέψη, του ποιος θα διανοείτο να εναντιωθεί στον κ. Τσίπρα που έκανε όλη την οικουμένη να ομιλεί για αυτόν.

Όλα τα ανωτέρω δείχνουν σχεδόν με βεβαιότητα ότι υπήρξε ένα καλά εκπονημένο σχέδιο για όσα έγιναν και τη λεηλασία του Εθνικού πλούτου που ήδη άρχισε (ανωτέρω, Εθνικό σκάνδαλο: Υποθήκευσαν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δύο ημέρες πριν παραχωρήσουν δικαιώματα εξόρυξης!)

Η άλλη εκδοχή είναι να εκβιάστηκε. Δεν θέλω να αναλύσω πώς εκβιάστηκαν, ως λέγεται άλλοι, και ούτε μπορώ να γνωρίζω, αν υπήρξε παρόμοια ή άλλου είδους περίπτωση με τον κ. Τσίπρα.
Πάντως η προσκόμιση τέτοιας προδοτικής συμφωνίας απαιτεί μίαν εξήγηση πέραν της καραμέλας σωτηρίας μας.

Με επανάληψη της αδιαμφισβήτητης πικρής αλήθειας, ότι οι ΣαμαροΒενιζελοΠοταμήσιοι ποτέ δεν θα τολμούσαν να φέρουν τη συμφωνία που μας σέρβιρε ο διεθνούς φήμης «επαναστάτης» Αλέξης.

Που πρέπει όλες οι πατριωτικές δυνάμεις της Ελλάδας να καταργήσουν την εγκληματική προδοτική γενοκτόνο συμφωνία.

Και μία πρόβλεψη. Ο κ. Τσίπρας θα προβεί άμεσα στη διενέργεια εκλογών, πριν γίνουν φανερά τα ανωτέρω σε όλον τον κόσμο. Ώστε, όπως ίσως νομίζει, ανενόχλητα να εφαρμόσει τη συμφωνία «σωτηρίας» μας.

Τέλος θλιβερές και αφελείς πολλές ακουόμενες απόψεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ  eleftheriskepsii.blogspot.gr