Translate

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ενός λαού είναι αδιαπραγμάτευτη

Μερικές καθαρές κουβέντες επειδή η δραματικότητα και η ιστορικότητα των ημερών, δεν χωρούν μισόλογα και ήξεις-αφήξεις.
Η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Τα προηγούμενα μνημόνια δημιούργησαν ένα δηλητηριώδες μείγμα που κατέστρεψε και καταστρέφει όχι μόνο την όποια έχει μείνει οικονομία αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται επί πέντε μήνες, χωρίς αποτέλεσμα.
Προκηρύσσεται δημοψήφισμα για το αν γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις του Eurogroup. Παρά τις κλειστές τράπεζες, το capital control, την εφιαλτική προπαγάνδα υπε΄ρ του ΝΑΙ, οι Έλληνες απορρίπτουν τις προτάσεις της ΕΕ – δηλαδή της Γερμανίας – με 61%!
Και ενώ όλοι θα περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιούσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πιεζόμενη σκληρά, φέρνει για ψηφοφορία στη Βουλή ένα 3ο μνημόνιο, χειρότερο από όλα τα προηγούμενα και το οποίο, δυστυχώς, επικυρώνεται από 251 θετικές ψήφους!
Με το 3ο μνημόνιο στα χέρια η ελληνική κυβέρνηση συζητά στο Eurogroup, έχοντας επι πλέον ικανοποιήσει ένα ακόμα θέλημα των Γερμανών: νέος διαπραγματευτής από την Ελληνική πλευρά είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την αποπομπή του Γ. Βαρουφάκη.
Πας λοιπόν με μια πρόταση η οποία είναι ήδη εκτός του προγράμματός σου και είναι δυσβάστακτη. Έχεις υποκύψει στους Γερμανούς κι έχεις διώξει αυτόν με το οποίον δεν ήθελαν να συζητούν. Η ΕΚΤ συνεχίζει να κρατά τις τράπεζες στη χώρα σου, κλειστές.
Μηνύματα εκπέμπονται είτε αμέσως είτε εμμέσως, ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή, αν και δεν προβλέπεται από καμμία συμβατική υποχρέωσή σου. Κι εκεί τι γίνεται;
Σου ζητάνε ακόμα σκληρότερα μέτρα. Αποκλείουν την μείωση του χρέους. Μιλάνε για 5ετή αποβολή σου από το ευρώ. Συνομιλούν – με ποια κριτήρια και σε ποιο πλαίσιο; - με συγκεκριμένα πολιτικά (;) πρόσωπα. Απαιτούν να βάλεις ενέχυρο σε ειδική εταιρεία στο Λουξεμβούργο δημόσια περιουσία, περιουσία του Ελληνικού Λαού, αξίας 50 δις ευρώ, τουλάχιστον, στη οποία πρόεδρος του ΔΣ είναι ο ίδιος ο Σόϊμπλε.
Και η τελευταία απαίτησή τους είναι να αλλάξει η κυβέρνηση και να μπούν τεχνοκράτες για να εφαρμόσουν τα μέτρα.
Μετά από όλα αυτά είναι φανερό ότι δεν συζητάς μαζί τους.
Ο στόχος τους πλέον είναι η ίδια η χώρα, ο εξευτελισμός του λαού, η ταπείνωσή του, η αιχμαλωσία του και η – στο διηνεκές – εξάρτησή του, από δάνεια.
Ταυτόχρονα έχει αποκαλυφθεί πλήρως το πραγματικό απεχθές πρόσωπο της δήθεν Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το πραξικόπημα που εισηγείται, φανερώνει την βαθύτερή της ουσία.
Η κακή αρχή έγινε με την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή την Παρασκευή.
Τα μέτρα δεν έπρεπε να ψηφιστούν από την Ελληνική Βουλή. Γιατί φυσικά, όποιος υποχωρεί γίνεται εύκολο θύμα στη συνέχεια.
Η οποιαδήποτε αποδοχή των απαιτήσεων της ΕΕ, θα προκαλέσει σεισμό στην Ελληνική κοινωνία. Επιβάλλεται η κυβέρνηση να αποχωρήσει αμέσως από τις συζητήσεις με εκβιαστές και αντιδημοκράτες φασίζουσας αντίληψης.
Πρέπει να σταφεί στον ελληνικό λαό, να του μιλήσει με ειλικρίνεια, αποκαλύπτοντας τα πάντα και να κόψει κάθε δεσμό με την γερμανική ευρώπη. Να κηρύξει πτώχευση μέσα στο ευρώ και μετά να χαράξει μαζί με όλους τους Έλληνες μια νέα πορεία ανοικοδόμησης της χώρας, με δικό της νόμισμα, δική της εξωτερική πολιτική, ανεξάρτητη και αυτεξούσια.
Είμαστε μια πλούσια χώρα, είμαστε ικανοί. Πήραμε το μάθημά μας και θα το αξιοποιήσουμε. Αρκεί οι πολιτική ηγεσία να μην επαναλάβει τα τεράστια λάθη του παρελθόντος και να δείξουμε όλοι ότι συναισθανόμαστε τις ιστορικές στιγμές και τιμούμε την Ιστορία μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορεί να μείνει στην Ιστορία ως η Κυβέρνηση-σταθμός, Αλλιώς, η Ιστορία θα είναι αμείλικτη.
Ας αναλάβει τις Ιστορικές της ευθύνες.
Η αξιοπρέπεια και η Ιστορία ενός Έθνους δεν αποτελούν, επ΄ ουδενί, αντικείμενο διαπραγμάτευσης

freepen.gr