Translate

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Απεργάζονται ανατροπή της κυβέρνησης για να αναγκαστεί η κοινωνία να αποδεχτεί τη σκλαβιά της



Έχουμε πόλεμο! Οι οικονομικοί εισβολείς δεν ορρωδούν προ ουδενός. Απεργάζονται, απροκάλυπτα πλέον, την ταπείνωση και εξαθλίωση της κοινωνίας και την υποταγή της χώρας. Ζητούν επί πίνακι την κεφαλήν του Αλέξη Τσίπρα. Επιδιώκουν να ρίξουν την Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναγκαστεί η κοινωνία να αποδεχτεί τη σκλαβιά της.
Σε κάθε βήμα πίσω που κάνει η κυβέρνηση, ζητούν άλλα δέκα. Τα θέλουν όλα και δεν δίνουν τίποτα. Θέλουν να γονατίσουν τη χώρα και να συντρίψουν την Αριστερά, αφού προηγουμένως την διασύρουν οριστικώς και αμετακλήτως, ώστε να μην ξανασηκώσει κεφάλι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πίσω από το μένος κατά της Ελλάδος βρίσκεται το μίσος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε στην εξουσία για να αμφισβητήσει την πολιτική της βαρβαρότητας.
Για της γραφής το αληθές παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη σχετική αρθρογραφία (μόνο το τελευταίο 24ωρο) στα διεθνή media:
Ο διεθνούς κύρους οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ασκεί δριμεία κριτική στη στάση των Ευρωπαίων ηγετών και των θεσμών σε άρθρο του στο Project Syndicate, με τίτλο «Η επίθεση της Ευρώπης στη Δημοκρατία». Σχολιάζοντας τις συνεχείς προθεσμίες – τελεσίγραφα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο για τιμωρητικές πολιτικές και παίρνει σαφή θέση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ο Τζ. Στίγκλιτς, επισημαίνει ότι το σύνολο, σχεδόν, των χρημάτων που έχει δανειστεί η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ιδιωτών πιστωτών, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, και ότι, στην πραγματικότητα, «το ΔΝΤ και οι ‘επίσημοι’ πιστωτές δεν χρειάζονται τα χρήματα που απαιτούν». Εξηγεί ότι «οι ‘προθεσμίες’ χρησιμοποιούνται προκειμένου να αναγκάσουν την Ελλάδα να πέσει στα γόνατα και να αποδεχθεί το απαράδεκτο – όχι απλώς μέτρα λιτότητας, αλλά μια οπισθοδρομική και τιμωρητική πολιτική». Και προσθέτει: «Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να δουν το τέλος της αριστερής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε είναι εξαιρετικά άβολο το να υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που αντιτίθεται τόσο πολύ σε εκείνες τις πολιτικές που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ένταση της ανισότητας σε πολλές αναπτυγμένες χώρες και που είναι τόσο αφοσιωμένη στην ανάσχεση της ανεξέλεγκτης εξουσίας του πλούτου. Φαίνεται ότι πιστεύουν πως μπορούν, τελικώς, να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, με το να την εκφοβίζουν, ώστε να αποδεχθεί μια συμφωνία που έρχεται σε αντίθεση με την εντολή που έχει λάβει».
«Η Ευρώπη θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα με έξοδο», είναι ο τίτλος άρθρου του Κλάιβ Κρουκ, στο Bloomberg, στο οποίο τονίζει ότι, κατά τη διάρκεια των 30 ετών και πλέον που αρθρογραφεί για πολιτικά και οικονομικά θέματα, δεν έχει ξαναδεί μία τέτοια επανάληψη διαρκούς, αυτάρεσκης, καταστροφικής και συγκαλυπτόμενης ανικανότητας. «Καθώς η ζημιά κορυφώνεται, μία προσπάθεια είναι σε εξέλιξη να ξαναγραφεί η ιστορία της ντροπιαστικής αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Ελλάδα». Ο Κρουκ θεωρεί ως τη μεγαλύτερη στρέβλωση το γεγονός ότι ο Γιούνκερ απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες για το θέμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, για να τους πει ότι το «όχι» θα σήμαινε όχι στην Ευρώπη. Και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτει, διευκρίνισε ότι η ψήφος θα καθορίσει «αν οι Έλληνες θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη». Αυτά είναι «ανοησίες», λέει ο αρθρογράφος. «Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρωσύστημα, δεν θα είναι επειδή οι Έλληνες αποφάσισαν να φύγουν, αλλά επειδή η Ευρώπη θα αποφασίσει να τους διώξει». Μία πραγματικά ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να έχει ανακοινώσει ότι θα συνέχιζε την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει ο Κρουκ στο άρθρο του.
Τη φιλοδοξία της Γερμανίας να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας αποκαλύπτουν οι βρετανικοί Times, που φιλοξενούν δηλώσεις κορυφαίου Γερμανού πολιτικού, ο οποίος δεν διστάζει να πει πως η Ελλάδα δεν θα πάρει «ούτε ένα λεπτό του ευρώ» αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραμείνουν στη θέση τους. Αποκαλύπτει μάλιστα τις διεργασίες που γίνονται, ώστε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αλλαγή κυβέρνησης με «αρεστό» πρωθυπουργό.
Αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας ο Γερμανός αξιωματούχος φέρεται να έχει δηλώσει στην εφημερίδα: «Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσει το “ναι”. Μετά θα χρειαστούμε μια νέα κυβέρνηση, και μετά θα πρέπει να επιβάλλουμε μέτρα». Παράλληλα, αποκαλύπτει τα μυστικά ραντεβού που ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, έχει προκειμένου να «σπάσει το κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ». Ο σκοπός κατά τα λεγόμενα του Γερμανού αξιωματούχοι είναι να δημιουργηθεί μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» ως προϋπόθεση για ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, η οποία θα απαρτίζεται και από μετριοπαθή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.
Οσο για το αν τελικά επικρατήσει το «όχι» και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να παραμένει στην εξουσία, τότε «όλα τελείωσαν», καταλήγει ο «ανώνυμος» Γερμανός πολιτικός.
Επίσης, σφοδρή επίθεση τόσο στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όσο και στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε την Τετάρτη από το βήμα της Γερμανικής Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του αριστερού κόμματος Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι, υπογραμμίζοντας ότι «απώτερος στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι να «πέσει» η αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα».
Συνεπώς, την Κυριακή το βράδι τα σπουδαία. Όταν θα ολοκληρωθεί η «αναμέτρηση» του Έλληνα με τον ραγιά…

olympia.gr