Translate

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ



Πρώτα η ειδηση:

Μήνυμα διπλής ερμηνείας έστειλε η ΕΚΤ 

Σήμα – στήριξης στις ελληνικές τράπεζες (ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ)
μία ημέρα μετά το χθεσινό Eurogroup, έστειλε ο Mario Draghi (ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ).

 Ο «πανέξυπνος» Ιταλός, στα χέρια του οποίου βρισκόταν η επόμενη κίνηση στη «σκακιέρα» των εξελίξεων, έστειλε και μήνυμα διπλής ανάγνωσης στην ελληνική κυβέρνηση: αφενός ενθάρρυνσης για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, αφετέρου πλήρους ευθύνης για την έκβασή τους στην ελληνική πλευρά.
Πρώτα θα υπάρξει μία συνολική συμφωνία (review). 
Μετά θα ξεκινήσει η εφαρμογή της συμφωνίας δια νόμων και μεταρρυθμίσεων και μετά θα ξεκινήσει η ροή της χρηματοδότησης, με μόνη «υποχώρηση» από τους θεσμούς η ροή να γίνεται με τη γνωστή διαδικασία των υποδόσεων. 

Αυτό έγινε σαφές από τις δηλώσεις των Jeroen Dijsselbloem, Pierre Moscovici και Klaus Regling μετά το χθεσινό Eurogroup.

.capital.gr
-----------------------------------------------------------------------------------------
Και η αποκωδικοποίηση της είδησης:=================================================

ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ: Ελληνικές τράπεζες.
Από τον Νοέμβριο του 2014, οι Ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Αλφα, Eurobank), τέθηκαν υπό τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (Ε.Ε.Μ.),
Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, είναι ένα νέο σύστημα τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει την ΕΚΤ και τις εθνικές εποπτικές αρχές των συμμετεχουσών χωρών. Οι βασικοί του σκοποί είναι: Η διαφύλαξη της ασφάλειας και της ευρωστίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής ολοκλήρωσης και σταθερότητας, και η διασφάλιση συνεπούς εποπτείας.»
Επομένως, η τραπεζική ένωση, αφορά την προστασία και τη μονομερή διάσωση των συστημικών τραπεζών, αυτών δηλαδή που στηρίζουν την ζώνη του ευρώ, έναντι οποιασδήποτε απαίτησης.
Πιο συγκεκριμένα:

1. Όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τον ΕΕΜ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα προχωρά σε άμεση ανακεφαλοποίηση των συστημικών τραπεζών, αφού πρώτα εφαρμοσθεί το γνωστό «bail in», ή αλλιώς κούρεμα καταθέσεων.

2. Εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον ΕΕΜ, προκειμένου να προφυλαχθεί η βιωσιμότητα της κάθε συστημικής τράπεζας, καμμία δυνατότητα δεν θα παρέχεται στον δανειολήπτη-οφειλέτη ή ακόμα και τον καταθέτη, για να προστατέψει τον εαυτό του με ένδικα μέσα που του παρέχονται από το εθνικό δίκαιο της χώρας του.

Επί της ουσίας η ΕΕ με την «τραπεζική ένωση», κάνει ακόμα ένα βήμα προς την αφαίρεση κάθε δικαιώματος από τα κράτη-μέλη, να διαχειρίζονται το εγχώριο τραπεζικό τους σύστημα. 

Να αποφασίζουν για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των συστημικών τραπεζών τους και να προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών τους απέναντι στην ασυδωσία των τραπεζιτών και τοκογλύφων. Όλα αυτά, θα εντάσσονται πλέον στην εποπτική αρχή της τραπεζικής ένωσης, με την Ελλάδα να καλείται να εκτελεί τις εντολές του κ. Ντράγκι, χωρίς να είναι αναγκαία η σύμφωνη γνώμη κυβερνήσεων και εθνικών κοινοβουλίων.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ! ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ : ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ
Ο Μάριο Ντράγκι είναι μέλος (αξιωματούχος μάλιστα) της Τριμερούς Επιτροπής (δες πρώτη επισυναπτόμενη φωτογραφία)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Η Τριμερής Επιτροπή χωρίζεται σε τρία τμήματα, με γεωγραφικά κριτήρια. Το πρώτο είναι το Βορειοαμερικανικό με 120 μέλη (ΗΠΑ 87, Καναδάς 20, Μεξικανοί 13), το Ευρωπαϊκό με 170 μέλη και το Ασιατικό με 117 μέλη (συμμετέχουν Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κ.α). η επίσημη ιστοσελίδα της Τριμερούς Επιτροπής ΕΊΝΑΙ www.trilateral.org.




Οι άνθρωποί της Τριμερούς Επιτροπής βρίσκονται παντού. Εσχάτως και σε τρεις θέσεις κλειδιά της Ε.Ε., η οποία βρίσκεται σε πολιτική και οικονομική περιδίνηση. Τυχαίο;

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέλαβε ο Ιταλός οικονομολόγος και τραπεζικός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος υπήρξε αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κλάδου της Goldman Sachs την περίοδο 2002 – 2005.
Πρωθυπουργός της Ιταλίας ανέλαβε ο επίσης οικονομολόγος και τραπεζικός Μάριο Μόντι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού τμήματος της Τριμερούς και σύμβουλος της Goldman Sachs. Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος, οικονομολόγος και αυτός με θητεία στην Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Βοστώνης, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Δεν θεωρείται και το γεγονός άλλωστε ότι πάντα υπάρχουν μέλη της Τριμερούς σε παγκόσμιες θέσεις-κλειδιά, τα οποίοι μπορούν να ελέγχουν τις σημαντικότερες πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο.



Συγκεκριμένα μέλη της είναι στελέχη στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου (CitiBank, UBS, Deutsche Βank, ING, Commerzebank, Chase Manhattan, First Chicagο, Goldman Sachs, HSBC, Santander, Rothschild Europe), σε εθνικές ενώσεις τραπεζών αλλά και σε πολλές κεντρικές τράπεζες (Τράπεζα της Αγγλίας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα της Σλοβακίας, Τράπεζα της Ουγγαρίας, Τράπεζα της Ολλανδίας κ.α.).

Πρόεδροι της Τριμερούς Επιτροπής είναι οι Ρόθσιλντ και Ροκφέλερ (Δείτε στην παρένθετη φωτογραφία την σφραγίδα της !!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!!!)




Επίσης διαχρονικά, μέλη αποτελούν κορυφαία στελέχη επιχειρηματικών κολοσσών όπως οι AT&T, Xerox, Sony, Mobil, Exxon, General Electric, Coca-Cola, PepsiCo, Nissan, Mitsubishi, Toshiba, Fuji Bank, Archer Daniels Midland, BMW, Nokia, , British American Tobacco, Lazzard, Fiat, Rio Tinto, Allianz, Shell, DaimlerChrysler, Siemens, BAE, Italcementi, Havas, Pirelli, Akzo Nobel.
Ασφαλώς δεν λείπουν και οι πολιτικοί: οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπους (πατήρ) και Κλίντον, οι υπουργοί Κασπάρ Γουάινμπεργκερ (Άμυνας επί Ρήγκαν), Ντικ Τσένι, Γουίλιαμ Κοέν, Χένρι Κίσινγκερ, οι πρόεδροι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν και Πολ Βόλκερ, (σημερινός πρόεδρος του βορειοαμερικανικού τομέα της Τριμερούς), ο κόμης Όττο Λάμπσντορφ πρώην αρχηγός και νυν επίτιμος πρόεδρος του Γερμανικού Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών. Επίσης στελέχη διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ όπως η Κάθριν Γκράχαμ, πρόεδρος της Washington Post και πολλοί άλλοι.


Βλέπετε λοιπόν οτι «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει! στην ουσία μιλάμε για μια εξωθερμική παγκόσμια διακυβέρνηση που χρησιμοποιεί πολιτικούς – μαριονέτες – φερέφωνα για να μην γίνεται αντιληπτή!!!!!


Aς χαιρόμαστε την Κοινοβουλευτική μας …Δημοκρατία !!!!!!