Translate

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΑΡ'ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΛΑΝΔΕ,ΓΕΡΜΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΕΥΡΩ-ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕΕ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ..;

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει και το σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα(έλα με την όπισθεν..)

Το Grexit δεν είναι η μόνη λύση, αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις απαιτήσεις της ΕΕ, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς όπως τόνισε υπάρχει και το σενάριο Κύπρου.
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο στην κυβέρνηση η οποία απάντησε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου:
«Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κύριος Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην ευρωζώνη. Δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζουν στο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Ολα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας. Θεωρούμε περιττό να το υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται».
Τι είπε ο Ντάισελμπλουμ
Ο πρόεδρος του Eurogroup, σε δηλώσεις του στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιβληθεί στην Ελλάδα ότι και στην Κύπρο, δηλαδή έλεγχος στη ροή κεφαλαίων και κλείσιμο τραπεζών, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. Αυτό, σε περίπτωση που τον Ιούλιο η Ελλάδα δεν έχει συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα.
«Σκεφτείτε την Κύπρο, όπου οι τράπεζες είχαν κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας το 2014 ήταν «εξαιρετική», όμως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας φέτος θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ έρχονται μετά από το δημοσίευμα του Spiegel το περασμένο Σάββατο, με το γερμανικό περιοδικό να επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της Καγκελαρίας σύμφωνα με τις οποίες η Ανγκελα Μέρκελ επεξεργάζεται σενάριο για «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως είχε συμβεί στην Κύπρο.
Επιπλέον όμως, ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε τις απειλές που διατύπωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από τη ζώνη Σένγκεν, αν υλοποιήσει τις απειλές της για τους μετανάστες.
Τόνισε επίσης ότι η πίεση στην Ελλάδα για τη ρευστότητα αυξάνεται κάθε ημέρα που οι συνομιλίες συνεχίζονται.
Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει επιβάλει ήδη μεγάλες περικοπές και πως τώρα το σημαντικό είναι να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός, να προσελκύσει ξένους επενδυτές και να υπάρξει η διαβεβαίωση ότι οι Ελληνες θα πληρώσουν φόρους.
Πηγή: iefimerida.gr