Translate

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ...

«Βρισκόμαστε σε μία ιδιότυπη παράλυση η οποία για την πραγματική οικονομία έχει τεράστιο κόστος. Σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που για πρώτη φορά δεν πληρώνουν μισθούς σε εργαζομένους, υπάρχουν εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις εξαγωγές τους, το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρως παραλύσει, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν ούτε καν στοιχειώδεις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης για οποιαδήποτε επιχείρηση• μα δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση».

Αυτά τα είπε ο Κούλης του Μητσοτάκη. Όχι, δεν τα είπε το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014. Τα είπε χτες, 19 Μαρτίου 2015, σε συνέντευξή του στον Real. Ανακάλυψε ξαφνικά ο Κούλης του Μητσοτάκη ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους και ότι το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρως παραλύσει. Τώρα έγιναν αυτά, για τον Κούλη του Μητσοτάκη. Τις τελευταίες 50 μέρες.

Πριν, επί κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργίας Κούλη του Μητσοτάκη, οι επιχειρήσεις δεν προλάβαιναν να μοιράζουν μισθούς και οι τράπεζες χάριζαν άτοκα δάνεια στις επιχειρήσεις. Ζούσαμε σ’ έναν παράδεισο που ξαφνικά μας τον έκλεψαν οι κομμουνιστές. Δηλαδή να μας τρελάνουν. Οι εγκληματίες. Οι φονιάδες. Η συμμορία. Οι μνημονιακοί τσάτσοι, οι υπεύθυνοι της καταστροφής όλης της αγοράς, των λουκέτων, της εξαθλίωσης, των απολύσεων τολμάνε να κάνουν κριτική και να φορτώνουν το αποτέλεσμα ολόκληρου του δικού τους καταστροφικού έργου σε μία κυβέρνηση 50 ημερών.

Γι’ αυτό και ο Κούλης του Μητσοτάκη δήλωσε ότι «κάνουμε μια τελευταία έκκληση στην κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να κάνει την απαραίτητη προσαρμογή στον ρεαλισμό κι εδώ πέρα είμαστε να τη στηρίξουμε». Δηλαδή ο Κούλης κάνει έκκληση στη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει την προηγούμενη «σοβαρή» πολιτική της προηγούμενης «σοβαρής» κυβέρνησης που έφτασε την ανεργία στο 26,5% με το 73% του συνόλου των ανέργων να είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 78,1% του συνόλου να δηλώνει ότι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για δουλειά με κανονικό ωράριο και να έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν βρουν εργασία θα είναι μερικής απασχόλησης.

Εύγε Κούλη! Αυτή είναι σοβαρή πολιτική και στροφή στον ρεαλισμό. Αυτό προτείνεις, ακόμη και σήμερα, ως ιδανικότερη λύση. Αυτό και μόνο αυτό είστε έτοιμοι να στηρίξετε ως επιλογή της νέας κυβέρνησης. Αυτό και φυσικά να μην πειραχθεί η SIEMENS, να μην ερευνηθούν τα σκάνδαλα, να μην ελεγχθεί το χρέος, να μην αναζητηθούν ευθύνες για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Διότι όλα όσα έγιναν ήταν καλώς καμωμένα για τη «σοβαρή» κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο Κούλης του Μητσοτάκη.

Δίνουν μαθήματα οι προσκυνημένοι της γερμανικής τραπεζοκρατίας. Οι χωμένοι μέχρι τον λαιμό στα βοθρολύματα των προμηθειών και λοιπών σκανδάλων. Οι άνθρωποι των payrolls που σαν πιστές υπηρέτριες κερνούσαν στους μεγαλοεργολάβους πρόστιμα και απευθείας αναθέσεις σε μεταμεσονύχτιες τροπολογίες.

Ο εφιάλτης αυτής της χώρας ζει και παραμονεύει να επιστρέψει. Θέλει κι άλλο αίμα. Θέλει κι άλλους απεγνωσμένους αυτόχειρες. Θέλει σταθερότητα για αλλότρια συμφέροντα. Θέλει να υπηρετήσει τους δωρητές του. Χρωστάει και χρωστάει πολλά. Πρέπει να ξεπληρώσει πριν καεί από τυχόν αποκαλύψεις που θα γίνουν. Βαφτίζει ρεαλισμό την υποταγή στον εκβιασμό και σοβαρότητα την τυφλή εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών χορηγών του. Και υπόσχεται στο λαό ησυχία. Νεκρική. Στην κυριολεξία.

πηγη: ramnousia.com