Translate

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014





ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Νο5 ?


ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΒΕΛΟΝΑ ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ...



...ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΣΚΕΨΗ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ  Η ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΔΙΣΩ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ...?? ΞΕΡΕΤΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ  ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ...ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ  ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ''ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ'' ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙΑ  ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ  ΜΟΥ  ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΜΟΥ  ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΑ'Ι',ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ''ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ'' ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ...ΕΤΣΙ ΚΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ  ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΑΠΟ ''ΦΥΛΑΚΕΣ'',''ΠΡΟΔΟΤΕΣ'' ΚΑΙ  ''ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ''... ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ  Η ''ΑΠΟΔΡΑΣΗ''΄...ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ... 

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΕΣΥ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΟΧΙ"


Καλημέρα συνEΛΛΗΝΕΣ και Χρόνια Πολλά. Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ που είπε ο Μεταξάς στον Φασισμό και τον Ναζισμό. Είπε ΟΧΙ στην υποταγή της Πατρίδας μας, είπε ΟΧΙ στην κατοχή της πατρίδας μας, είπε ΟΧΙ στην δουλοπρέπεια της Πατρίδας μας. Και τότε η ΕΛΛΑΣ δεν ήταν μία ισχυρή χώρα ούτε οικονομικά ούτε στρατιωτικά. Δικτακτορία είχε, πείνα είχε, μετρούσε ακόμη τις πληγές της από την μικρασιατική καταστροφή, και δουλοπρεπείς πολιτικούς είχε. Πολιτικούς γερμανόφιλους, αγγλόφιλους, ρωσόφιλους. Ο Μεταξάς όμως είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ σε όλους αυτούς που θέλησαν να κάνουν την ΕΛΛΑΣ προτεκτοράτο τους. Προάσπισε την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του έθνους μας και μπήκε σε πόλεμο με τον Άξονα. Ήξερε με ποιους τα βάζει. Ήξερε ότι στρατιωτικά είχε μειονέκτημα σε σχέση με τους γερμανοιταλούς. Τα έβαλε όμως με τον Μουσολίνι. Και ο Ελληνικός λαός ήταν μαζί του. Για κάποιους παιχνίδι χαμένο. Μπροστά όμως στην στην ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της χώρας σου δεν τα εξετάζεις αυτά. Μπαίνεις στον πόλεμο και ότι γίνει.
Κάθομαι και σκέφτομαι ότι όλοι εμείς του ΝΑΙ γιορτάζουμε σήμερα το ΟΧΙ. ΝΑΙ στο μνημόνια, ΝΑΙ στο προτεκτοράτο της Γερμανίας, ΝΑΙ στην εξαθλίωση, ΝΑΙ στην διάλυσή των δομων του κράτους, ΝΑΙ στην εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, ΝΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ - ΥΠΟΔΟΥΛΟ - ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ.
Εσύ που με διαβάζεις τι έχεις διδαχθεί από το έπος του 1940? Εσύ που με διαβάζεις τι ΟΧΙ έχεις πει στα πέντε χρόνια κατοχής? Εσύ που με διαβάζεις ποιους πολιτικούς ψηφίζεις?

Σου βάζουν το "τυράκι" αλλά δεν βλέπεις την "φάκα". Για ρώτησε τους παππούδες σου που πολέμησαν το 1940 που ήταν στην πλειοψηφία τους και αγράμματοι γιατί έιπαν το ΟΧΙ? για να κάνουν χαβαλέ? όχι άλλα για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. Όλοι αυτοί πολέμησαν για να είσαι εσύ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, να είσαι ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ? Λες σε όλα ΝΑΙ. Σου βάζουν στην φυλακή τον Γαβαλά για χρέη χειροκροτείς εσύ, και μετά σου κόβουν την σύνταξη 40%. Σου λένε να σώσουμε την Χώρα λες ΝΑΙ εσύ, και σε χρεώνουν για άλλα 50 και βάλε χρόνια. Σου λένε ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, πρέπει να απολυθούν λες ΝΑΙ εσύ, και από την άλλη μένεις άνεργος εσύ, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου στον ιδιωτικό τομέα. ΚΑΙ ΛΕΣ ΝΑΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ - ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Εσύ που με διαβάζεις σκέψου: τι έπρεπε να κάνουν οι προγόνοι σου 1940? κάτσε και σκέψου, σοβαρά όμως, τι είναι αυτό που γιορτάζεις σήμερα? εσύ που λες ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ πρέπει να επιλέξεις:  καναπέ,  ψωλοΒΟΟΚ και υπόδουλος μια ζωή ή να αγωνιστείς για ένα μέλλον που θα είναι δικό σου και που θα παλέψεις εσύ για τον εαυτό σου, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου.