Translate

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ...


ΑΥΤΑ ΤΑ ...ΝΟΠΑΝΑ  ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ-ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ''ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ(ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΟΝ ΛΕΩ)...ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗ  ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ...ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ...Η ΛΥΣΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ(ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ...ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ....

“Σκλαβοι” της Επανα-ληψης...


Viral Propaganda: Οι “Σκλαβοι” της Επανα-ληψης

“Until they became conscious they will never rebel, and until after they have rebelled they cannot become conscious.” ― George Orwell1984

Το Ψηφιακό ρολόι του Smartphone που βρίσκεται επιμελώς ξαπλωμένο στο κομοδίνο δίπλα μου γράφει 08:30. Ο από μέρες ξεχασμένος σπαστικός ήχος στο ξυπνητήρι μου επαναλαμβάνεται για ακόμη ένα πρωί, και δίνει το σύνθημα για την έναρξη μίας σχεδόν πανομοιότυπης ημέρας. Το μυαλό από την στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας εισχωρεί σε Safe Mode και με μηχανικές κινήσεις δίνει τις εντολές, επαναλαμβάνοντας σχεδόν αιρετικά τις ίδιες λέξεις – προσταγές: Ντύσου, πλύσου, δούλεψε, φάε, πιές, ξεκουράσου και πάλι απο την αρχή. Έτσι σηκώνομαι και ακολουθώ τα καθημερινά βήματα που έχουν γίνει το άυλο αποτύπωμα της ύπαρξής μου στην σκακίερα της βιωματικής πραγματικότητας. Ναι, οι κινήσεις μου είναι προβλεπόμενες, εγκεκριμένες και απόλυτα σχεδιασμένες. Ακόμη και άν παρεκλίννω της πορείας μου αποκτώντας το πρόσκαιρο αίσθημα της ελευθερίας κινήσεων διαπιστώνω πως κάπου, σε κάποιο σημείο ελέγχου και καταγραφής των ανθρώπινων καθημερινών συμπεριφορών κάποιοι γελούν σαρκαστικά μαζί μου.

Γιατι αυτή η «απελευθερωμένη» παράκαμψη της καθημερινότητάς μου, αυτή η βέβηλη στροφή προς κάτι νέο είναι στην ουσία ένα ματαιόπονο βήμα μου προς το επίσης προβλεπόμενο παρακλάδι της ίδιας διαδρομής. Μου επιτρέπεται να «λοξοδρομήσω» αρκεί να καταλήξω στον ίδιο και μοναδικό δρόμο από τον οποίο ξεκίνησα. Δεν κοστίζει τίποτα να ρίξεις μία ματιά στους δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου,αρκεί να μην επιλέξεις να τους ακολουθήσεις. Αρκεί να μην επιχειρήσεις να χαράξεις την δική σου, χαοτική διαδρομή προς ένα απρόβλεπτο σημείο τερματισμού, προς μία νέα πραγματικότητα.

Οι άνθρωποι στο Μετρό δίπλα μου είναι καλωδιωμένοι και προσηλωμένοι στο timeline της συνεχούς ροής πληροφοριών. Δεκάδες άγνωστοι άνθρωποι κινούνται με τα κεφάλια σκυφτά ζώντας και ανασαίνοντας μέσα από τις υψηλής ευκρίνειας οθόνες τους. Ο Ψηφιακός εαυτός τους προχωρά μαζί τους δίνοντας το στίγμα της δραστηριότητάς τους. Σκηνοθετημένες συναντήσεις, αυθόρμητα χαμόγελα και στοχασμοί διαμοιράζονται στην Ψηφιακή πραγματικότητα που τείνει να αντικαταστήσει την φυσική πραγματικότητα του Ανθρώπου. Είμαστε τα Ψηφιακά «Διπλά» μας. Τα ψηφιακά Doppelganger μας ζούν, χαίρονται, ονειρεύονται και τρέφονται από την αυταρέσκεια και την συνεχή αναμετάδοση των Κυβερνο – Εαυτών μας. Είναι αλήθεια πως έχουμε πια μετατραπεί σε Κυβερνο-Ζόμπι που ρουφούν για να παραμείνουν ζωντανά κάθε ψηφιακή δραστηριότητα της συσκευής μας. Όχι, δεν ζούμε πλέον σε κάποιο τρισδιάστατο κόσμο διότι η Κυβερνόσφαιρα είναι εδώ και μερικά χρόνια η τέταρτη άμεση διάσταση μέσα και δίπλα στην φυσική μας πραγματικότητα, ο αυτούσιος τόπος διαμονής μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε. Τα ανθρώπινά μας όρια εξαντλούνται ολοένα και περισσότερο με κάθε γραμμή που αδειάζει στην μπαταρία της ψηφιακής ζωής μας.

Με μία γρήγορη σύνδεση σε αυτόν τον Υπερρεαλιστικό κόσμο μπορώ να δω ποιός είσαι, να καταγράψω τον καθημερινό χάρτη της διαδρομής σου, τις διατροφικές σου συνήθειες, ποια ταινία παρακολούθησες χτες, με ποιόν, που πάρκαρες και τι ώρα έπεσες για ύπνο, μόνο και μόνο για να επαναλάβεις την ίδια δραστηριότητα και την επόμενη μέρα, και την μέρα που έρχεται μετά από αυτή.

Δίχως να το καταλάβουμε γίναμε σκλάβοι του Εικονικου μας εαυτού και τροφοδοτούμε το σύστημα καταγραφής πληροφοριών αποκλειστικά με την δική μας θέληση. Γινόμαστε βορά στον Δαίμονα της επανάληψης που κατακερματίζει κάθε είδος δημιουργικής και αυθόρμητης σύναψης που ίσως έχει απομείνει στον πραγματικό – συνειδητό και ασυνείδητο Νου μας.

Σκλάβοι της Επανάληψης

Πόσο εύηχη μπορεί να ακουστεί μία λέξη όταν επιφέρει την αποδοχή σχεδόν του Συνόλου του Κυβερνοσύμπαντος; Σε αυτή την αλλόκοτη εποχή μπορεί να μην γνωρίζουμε τον διπλανό μας, όμως ο Ψηφιακός αντικατοπτρισμός του εμφανίζεται στην καθημερινή ροή ενημέρωσης και είναι ο εικονικός μας Φίλος. Συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλο μέσα από τις Διαδικτυακές συνδετικές ροές δημιουργώντας ένα αχανές δίκτυο αναμετάδοσης των ίδιων Viral πληροφοριών.Ναι, η λέξη viral είναι η μόδα της εποχής, η μάστιγα που καταστρέφει κάθε είδος συνειδητότητας και πρωτοτυπίας.

Δεν χρειαζεται τίποτε περισσότερο από την ανάλυση της ίδιας της λέξης VIRAL : Μιά πληροφορία που εισέρχεται στο αχανές αυτό δίκτυο και λαμβάνει της μαζικής αποδοχής, είτε πρόκειται για εικόνα, είτε για οπτικοακουστικό υλικό, είτε για άρθρο ή νέο της επικαιρότητας, αποκαλείται Viral που σε ελεύθερη μετάφραση και βάση της αξίας που έχει δοθεί στην λέξη σημαίνει πως αυτή η πληροφορία είναι της μόδας. Μόλις χθες τα 2/4 του Ανθρώπινου πληθυσμού αναμετάδοσαν με τον οποιοδήποτε τρόπο την τραγική είδηση του Θανάτου του David Bowie, εκφράζοντας την πραγματική λύπη για το συμβάν. Σαν υπνωτισμένοι, με λίγα μόλις κλικ οι ψηφιακές Κυβερνο-περσόνες ανακατεύθυναν την πληροφορία με τρομερά γρήγορους ρυθμούς δημιουργώντας μία νέα δυναμική που αναδύεται και υπερκερνά στο τέλος την σημασία της ίδιας της πληροφορίας. Λειτουργώντας με ρυθμούς καθημερινότητας, σχεδόν προστακτικά με την μέθοδο της επανάληψης το Δίκτυο της Ψηφιακής πραγματικότητας έβαλε στην πληροφορία την ταμπέλα που της αρμόζει και την απελευθέρωσε για να εκτελέσει το «διπλό» της καθήκον.

Η Είδηση έγινε της μόδας, άρα ονομάστηκε viral. Η Μέγιστη δύναμη των λέξεων στην διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που απαιτούνται για τον έλεγχο της ανθρώπινης συνειδητότητας όμως είναι πλέον γνωστή, και η λέξη viral είναι ένα αρκούντως χαρακτηριστικό παράδειγμα για την διπλή σημασία μίας στοχευμένης έννοιας.

Πριν την μαζικοποίηση της χρήσης του Κυβερνοδιαστήματος, η λέξη είχε μία και μόνο σημασία και δεν είχε το θετικό πρόσημο που έχει η μεταμοντέρνα έννοια της Λέξης. Η Λέξη Viral στην κυριολεξία σημαίνει ιογενής μόλυνση που προέρχεται από κάποιο ιό (Virus). Υπάρχει άραγε η πιθανότητα μίας μαζικής Συνειδησιακής «Μόλυνσης» στο πλήθος του Κόσμου που αναμεταδίδει Viral πληροφορίες μέσω της Ψηφιακής απεικόνισής του;

Η πληροφορία που μεταδίδεται αποκτά διπλή σημασία και μπορεί καποιος να την κατανοήσει αναλύοντας το κατά τα άλλα τυχαίο παράδειγμα που περιέγραψα πιο πάνω. Μία ματιά στα σχόλια των χρηστών που ενεπλάκησαν στην είδηση αυτή αποκαλύπτει πως πέρα από την κατανόηση πως ένας καλλιτέχνης που προσέφερε πολλά στην σύγχρονη τέχνη δεν βρίσκεται πια μαζί μας υποβόσκει κάτι το πραγματικά απαισιόδοξο. Η Πεποίθηση πως με κάθε αρνητικό γεγονός που συνταράσσει την ανθρωπότητα ερχόμαστε ένα βήμα κοντύτερα στην καταστροφή της Ανθρώπινης δημιουργίας και Συνειδητότητας. Οι άνθρωποι που έγιναν δέκτες και πομποί της viral πληροφορίας υποσυνείδητα δέχτηκαν και αναμετάδοσαν την άποψή τους πως αυτός ο κόσμος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ίσως αυτή η λεπτομέρεια που σπάνια γίνεται αντιληπτή να είναι και η ιογενής παθογένεια που μολύνει ενα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων και βομβαρδίζει το ανθρώπινο υποσυνείδητο Νου καθιστώντας τον πρακτικά Ανίκανο να θεωρήσει πως μπορεί να μετατρέψει τον εαυτό του αλλά και το σύνολο, να οδηγήσει την ίδια του τη φύση προς τα μονοπάτια της δημιουργίας και όχι προς την απαισιόδοξη σκέψη πως αποδεχόμαστε την υπαρξιακή φθορά μας, μα δεν επιχειρούμε το άλμα προς την συνειδησιακή επανάσταση.

Είναι αυτές οι Ιογενείς μολύνσεις που σπανίως αφορούν κάποια θετική πληροφορία που εισχωρούν και κλειδώνουν την Υπερ-ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία, τον πνευματικό εσώτερο εαυτό που ούτως η άλλως βρίσκεται εν δυνάμει και εν υπνώσει μέσα μας. Η χαρτογράφηση τέτοιων ροών viral πληροφόρησης είναι σίγουρα μία ενδιαφέρουσα προοπτική και είμαι βέβαιος πως θα μας αποκαλύψει πως το πλήθος αυτών των Viral πληροφοριών εμποτίζουν την ανθρώπινη συνειδητότητα με την εθιστική μα και καταστροφική αρνητική ροή ενέργειας. Για κάθε μία Viral πληροφορία με θετικό αντίκτυπο θα βρούμε περί τις είκοσι με αρνητική προδιάθεση.

Μέσα σε αυτό το Ιογενές Pattern διαπιστώνουμε πως βομβαρδιζόμαστε από πολυεπίπεδες αρνητικές ειδήσεις. Με την Υπέρτατη μέθοδο της Προπαγάνδας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, την Μέθοδο της Επανάληψης, μολύνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό παγιδεύοντάς τον σε μία αέναη Ψηφιακή λούπα (Digital Viral Loop) που ακινητοποιεί σχεδόν κάθε διάθεση για πραγματική εξέλιξη. Αυτό είναι ένα από τα πολλά ( Θα ακολουθήσει σειρά άρθρων που θα παρουσιάζουν το σύνολο του project για την παύση της εξέλιξης του Μετά – Ανθρώπου) εργαλεία, και ίσως ένα από τα σημαντικότερα, που χρησιμοποιούνται για την παύση κάθε ουσιαστικής δραστηριότητας του ατόμου, για τον κατακερματισμό της Ατομικής και Συνειδησιακής Προόδου.

Ο Άνθρωπος γεννήθηκε για να ανακαλύψει τις απεριόριστες δυνατότητες του Εαυτού του. Να γίνει ο επαναστάτης της Εξέλιξης και όχι ένα Διαδικτυακό ανδρείκελο που έχει εναποθέσει το ίδιον της ύπαρξής του σε αναμεταδόσεις μίας κατευθυνόμενης καθημερινής δραστηριότητας. Είμαστε δημιουργημένοι για να αναπροσαρμόζουμε την Ατομική και συλλογική μας πραγματικότητα προς το καλύτερο, και όχι να αποδεχόμαστε παγιωμένες απόψεις που απλά αναμεταδίδονται μέσα από την ψηφιακή ροή μας. Ας ανακαλύψουμε μία μία τις χορδές που μας κρατούν δέσμιους στην λογοκρισία του Υπέρβατικου και της υπερβατικής γνώσης, στην πεζότητα της καθημερινής φθοράς.

Ας κοιτάξουμε λίγο βαθύτερα στις αυθόρμητες διαδρομές του Εσωτερικού εαυτού μας. Ας σπάσουμε τα Δεσμά του Νου.

Θα ζήσω ελεύθερος και θα πεθάνω ελεύθερος...


Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση:
 Ξέρετε γιατί ένας άνθρωπος καταλήγει στα ναρκωτικά(και το αλκοόλ ναρκωτικό είναι) και αρνείται πεισματικά να τα σταματήσει και ας ξέρει πως το τίμημα είναι ο θάνατος;
Και προτού πεθάνει βιολογικά ξέρει, πως θα χάσει την αξιοπρέπειά του, θα χάσει την πνευματικότητα του, θα χάσει σχέσεις φιλικές, θα χαλάσει την οικογένειά του, θα χάσει την δουλειά του, πιθανότατα θα βρεθεί σε φυλακή σπάζοντας τις ηθικές και νομικές αξίες της ζωής του, πιθανότατα θα βρεθεί σε κάποιο ψυχιατρείο, πιθανότατα θα βρεθεί στο δρόμο ζητιανεύοντας κέρματα για την επόμενη δόση που πιθανότατα θα τον φέρει στην λύτρωση, δηλαδή στον θάνατο.
Μία είναι η αιτία:

Ο ΦΟΒΟΣ…
 Ναι φοβάται να ζήσει, φοβάται να νιώσει τα συναισθήματά του, φοβάται να πολεμήσει για την ίδια του την ζωή, φοβάται να ονειρευτεί μην τύχει και δει εφιάλτες, φοβάται το κάθε τι που θα του προκαλέσει ένα ρήγμα στο ψεύτικο προσωπείο που νομίζει ότι κρύβει τον πραγματικό του εαυτό.
Φοβάται να αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό μην τυχών και τον απορρίψουν και ας είναι τελείως μόνος ψυχικά.
Φοβάται όλα αυτά που νομίζει πως θα συμβούν αν βγει από την εικονική πραγματικότητά του και έρθει στην φυσική πραγματικότητα και ας είναι κόλαση η ζωή του.
Και το τραγικό ποσοστό που φοβάται να κόψει τα ναρκωτικά και να ζήσει, δυστυχώς είναι 98% .
Ναι το 98% προτιμά να πεθάνει γιατί φοβάται να ζήσει.
Και αν νομίζεις φίλε μου πως εσύ δεν είσαι ναρκομανής και δεν πεθαίνεις όπως ένας ναρκομανής, τότε γιατί δεν ανατρέπεις τους 300 της βουλής και τις 10-15 οικογένειες που σου κάνανε την ζωή κόλαση;
Μήπως φοβάσαι;
 Υ.Γ. μέσα από την ψυχή μου : για 25 χρόνια φοβόμουνα την ζωή και ας ήθελα απεγνωσμένα να ζήσω, φοβόμουνα να κοιμηθώ μην τύχει και ονειρευτό, φοβόμουνα την μοναξιά και ας είχα βρεθεί στον δρόμο σαν ζόμπι να ζητιανεύω, φοβόμουνα να αγαπήσω μην τύχει και πληγωθώ και ας τρυπούσα κάθε μέρα τον εαυτό μου.
Φοβόμουνα μέχρι ένα πρωί γύρισα από τον θάνατο και δεν ξέρω ακόμη για πιο λόγο δεν πέθανα εκείνο το πρωί, αλλά κατάλαβα πως η ζωή είναι ένα ανεκτίμητο δώρο και το δέχτηκα.
Και για να ελευθερωθώ από τα δεσμά των ναρκωτικών και να έρθω αγκαλιά με τον εαυτό μου δεν ήταν κάτι το απλό.
Πονούσα κάθε φορά που ξεκολλούσε ένα κομμάτι από το προσωπείο του ψεύτικου εγώ και ανακάλυπτα τον αληθινό εαυτό μου.
Και σήμερα αυτό που ξέρω είναι πως η λευτεριά θέλει πόνο, έχει φόβο για το άγνωστο και το άγνωστο είναι αυτό που σε κρατάει στο σημερινό μαρτύριο.
Και το άγνωστο που θα συναντήσεις στον δρόμο σου, σου έχουν πει πως είναι ο θάνατος αλλά στο άγνωστο βρίσκεται ο θρόνος της λευτεριάς του κάθε ανθρώπου…..
Ο θάνατος είναι το μόνο σίγουρο της ζωής και τον φοβόμαστε όλοι, το θέμα είναι θα πεθάνεις λεύτερος και περήφανος πάνω στον θρόνο σου ή θα κρύβεσαι μέχρι που να πεθάνεις φοβισμένος;
 Εγώ παντός θα ζήσω ελεύθερος και θα πεθάνω ελεύθερος όποιο και αν είναι το τίμημα ……
ΕΣΥ;

Προετοιμάζονται για εκλογές ; Παύση πληρωμών από τους Έλληνες πολίτες ,βουτιά στο χρηματιστήριο...



ΝΕΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΛΙΣΤΑ (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ)…
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ Χ.Α ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ !!!
ΣΕ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ 2 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ 2015 …

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (ΚΤΕΟ), ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ …

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 60% (ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ …) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ …

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ Χ.Α, ΚΥΡΙΩΣ ΒΑΡΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ, ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Γ.Δ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 580 ΜΟΝΑΔΕΣ …

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ …

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΘΟΣΟΝ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΟΧΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2014 ΧΑΡΙΣΕ 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ …

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΡΩΤΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΠΑ (ΤΟΤΕ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ;

ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΥΠΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FOCUS ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΑΞΙΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

ΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ …

ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΘΑΤΣΕΡ ΕΠΕΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ !!!


anargyros61

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Μην στριμώχνεστε σε φυσαλίδες που στο τέλος σκάνε…


Το χειρότερο για έναν άνθρωπο είναι να νομίζει ότι είναι ελεύθερος, ενώ στην ουσία είναι σκλάβος. Πως γίνεται αυτό; θα ρωτήσει κάποιος. Μα όταν η ελευθερία είναι ψευδαίσθηση. Αυτό που χαρακτήριζε τον Ελληνισμό σε βάθος χρόνου ήταν η πραγματική ελευθερία. Η ελευθερία του να μπορεί άποιος να ορίζει τη ζωή του πραγματικά, χωρίς να βλάπτει το διπλανό του. Μάλιστα όταν κάποιος προσπαθούσε να τους στερήσει αυτή τη δυνατότητα, δεν δίσταζαν οι Έλληνες να την υπερασπισθούν με νύχια και με δόντια. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα.

Δυστυχώς σήμερα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αφού λησμονήσαμε το παρελθόν μας, χαρακτηρίζοντάς το ως κάτι το οπισθοδρομικό, η καθημερινότητά μας γέμισε με άλλου είδους «ιδανικά» ξένα σε εμάς. Αφεθήκαμε στο να κατρακυλήσουμε σ’ ένα καθεστώς εσωτερικής σκλαβιάς. Ειδικά η λεγόμενη γενιά της Μεταπολίτευσης θεωρούσε επί ματαίω ότι όριζε τη ζωή της και τη ζωή των παιδιών της.

Και να τώρα εμείς εδώ οι νέοι άνθρωποι, γεμάτοι απαισιοδοξία. Θεωρούμε ότι το παιχνίδι είναι χαμένο και αναλογιζόμαστε αυτόματα ότι μιας και «θα πέσουμε που θα πέσουμε», ας ζήσουμε τη ζωή μας. Έτσι η απαραίτητη διασκέδαση, το χαλάρωμα, τα ταξίδια αφήνουν την κατηγορία ξεκούραση και γίνονται σκοπός ζωής. Εκεί πατάει το σύστημα που ξέρει ότι, εφόσον κατανικήσει τον αυθορμητισμό του νέου και την έμφυτη τάση του για πραγματική ελευθερία, αντικαθιστώντας την με δήθεν νεανικές ανησυχίες που ταυτίζονται άρρηκτα με τον καταναλωτισμό, θα έχει κερδίσει το παιχνίδι. Δίπλα πλασάρονται ψεύτικα και κούφια «ιδανικά» από ομάδες ανθρώπων που ούτε καν γνωρίζουν τι πρεσβεύουν. Έτσι τα προβλήματα παραμένουν, αφού, ενώ βρέχει, όλοι ψάχνουν να βρουν αντηλιακό. Σε τέτοιου είδους κοινωνίες δεν μένεις επαναστάτης για πολύ, αλλά στο τέλος σου μένει ο καταναλωτισμός.

Φανταστείτε μια εικόνα όπου ο καθένας διαλέγει τη φυσαλίδα του μέσα σ’ ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Σ’ αυτή τη φυσαλίδα βρίσκεται με άτομα, με τα οποία μοιράζεται τις ίδιες «ανησυχίες», αδυνατώντας η μη θέλοντας να επικοινωνήσει με άλλους εκτός φυσαλίδας. Παλιά λοιπόν οι άνθρωποι φυλακίζονταν παρά τη θέλησή τους. Σήμερα η τακτική έχει αλλάξει και αυτοβούλως ανοίγουμε την πόρτα του κελιού και μπαίνουμε μέσα, πετώντας με μανία το κλειδί μακριά.

Κάποιοι νιώθουμε τύψεις γι’ αυτή τη συμπεριφορά και προσπαθούμε κατά καιρούς να μιλήσουμε για την πραγματική κατάσταση στην κοινωνία. Όταν έρθει η ώρα, όμως, να μετουσιώσουμε τα λόγια μας σε πράξη, ολιγωρούμε. Κοιτάμε γύρω μας βλέπουμε τους άλλους και αναλογιζόμαστε: Καλύτερα να μοιάσω στη μάζα, έτσι θα είμαι ασφαλής και κανείς δεν θα με «σατιρίσει» στους υπόλοιπους. Και έτσι αν και καμιά φορά η ψυχή είναι πρόθυμη, το σώμα ασθενεί.

Όλοι οι νέοι άνθρωποι βιώνουμε την παραπάνω κατάσταση. Απλά με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται δύο κατηγορίες από τα παραπάνω. Για κάποιους η φυσαλίδα είναι κάτι το παροδικό, μια μεταβατική φάση, ας το πούμε. Στο τέλος γίνονται μέρος της υγρής σαμπάνιας, μπαίνοντας σε διάφορες φυσαλίδες, που είναι άπειρες. Εκεί αποκτούν την εμπειρία που χρειάζεται για να μπορούν να επικοινωνήσουν με όλους τους ανθρώπους και να μην γίνονται βαρετοί στο σύνολο. Είναι ελεύθεροι!

Για άλλους, ωστόσο, η φυσαλίδα γίνεται τρόπος ζωής και μετατρέπονται στους σκλάβους της παραβολής του σπηλαίου του Σωκράτη.

Δικαίως παραπονούμαστε για τα λάθη της πριν από εμάς γενιάς. Στην πράξη όμως, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι εμείς διαφέρουμε. Ότι ξέρουμε να διασκεδάζουμε αλλά δεν ξεχνάμε πως σκοπός μας είναι, αφού καλυτερέψουμε ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο χωρίς να κρίνουμε το διπλανό μας, να έρθει η ώρα που θα συμβάλλουμε στην επόμενη μέρα. Πιστέψτε το θα γίνει! Μην στριμώχνεστε σε φυσαλίδες που στο τέλος σκάνε…

ΠΥΓΜΗ.gr

Ξένα κέντρα και πράκτορες αποφάσισαν Κυριάκο Μητσοτάκη



Big chief no shit… big shit no chief… παμπάλαιο αμερικάνικο ανέκδοτο

Δεν ξέρω πως και γιατί, αλλά αυτό το ανέκδοτο μου θύμισε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για αρχηγό της Ν.Δ. και η όλη φασαρία γύρω από αυτήν.

Ο Ινδιάνος μάγος δεν μπορεί να κάνει καλά τη βαριά δυσκοιλιότητα του αρχηγού και ζητά τη βοήθεια λευκού γιατρού. «Big chief no shit», του λέει κι εκείνος του συνταγογραφεί, ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα, ώσπου… «big shit no chief», ο αρχηγός τα έκανε μαζεμένα, αλλά μαζί με αυτά, βγήκε και η ψυχή του…



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει και ευχαριστεί εγκάρδια τον άλλο μεταρρυθμιστή, Αδωνι Γεωργιάδη, για τη δημόσια στήριξη που του έδωσε και τον αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς του. Ο Μητσοτάκης λέει στον Γεωργιάδη: «Αστέρα μου, τα καταφέραμε!» Βίντεο

Και μόλις ο chief Κυριάκος κερδίζει το κακόγουστο και πονεμένο σήριαλ των εκλογών, όλα τα ξένα μίντια θριαμβολογούν, όπως θριαμβολογούσαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που θα άλλαζε την Ευρώπη ολόκληρη. Ωστόσο, ξέχασαν να πουν τι είδους αλλαγή θα φέρει.

Πρώτοι και καλύτεροι οι φίλοι μας οι Γερμανοί: Η Deutsche Welle με τίτλο «Επικίνδυνος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Τσίπρα» κάνει σούμα τα του γερμανικού τύπου:

dpa: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί παράδειγμα κλασσικής ελληνικής παραδοξολογίας, μιας δυσεπίλυτης αντίφασης

Handelsblatt: Με την αλλαγή γενεάς στην κορυφή τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκτά έναν σοβαρό αντίπαλο, καθώς, «Ακόμη ο Τσίπρας διαφεντεύει την πολιτική σκηνή της Αθήνας». 

»Αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξη Τσίπρας αποκτά έναν σοβαρό αντίπαλο, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος για τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές», προβλέπει η γερμανική εφημερίδα. «Αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν να έρθουν νωρίτερα από ότι υπολογίζεται, δεδομένου ότι ήδη 4 μήνες μετά την επανεκλογή του ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει μόνο 153 ψήφους στη Βουλή. Δεν πρόκειται για ένα ασφαλές ‘μαξιλάρι’, αν αναλογιστεί κανείς τις επικείμενες ψηφοφορίες για το ασφαλιστικό ή τις αντιλαϊκές αυξήσεις φόρων για τους αγρότες.

»Για τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος ο Μητσοτάκης θεωρείται νεοφιλελεύθερος, που για την Ελλάδα ισοδυναμεί με ύβρη. Σε αυτούς που παρασκηνιακά κινούνται εναντίον του Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, του οποίου η θητεία επισκιάστηκε από σκάνδαλα διαφθοράς».

Τα άλλα φιλαράκια μας, οι Άγγλοι και Αμερικάνοι:

Reuters: Ο μεταρρυθμιστής Μητσοτάκης θα ασκήσει πίεση στον Τσίπρα για το ασφαλιστικό
Financial Times: Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευσιν κρατικού ασφαλιστικού συστήματος
Guardian: Ο άνθρωπος που εκλέχτηκε για να αμφισβητήσει τον Τσίπρα και να ανανεώσει την ΝΔ

Οι του τόξου Ελλάς-Γαλλία συμμαχία:

Le Monde: Η ελληνική δεξιά επέλεξε ένα νέο αρχηγό και βάζει τέλος στην κυριαρχία Καραμανλή
“Liberation” : Ναι μεν γράφει ότι η Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό, ωστόσο, στις πρώτες γραμμές του σχετικού άρθρου δεν αναφέρει καν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ επίσης έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την φωτογραφία του Ευάγγελου Μειμαράκη (η εφημερίδα πρόσκειται στον ΣΎΡΙΖΑ)

Και σε γενικές γραμμές λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες, όχι μόνο οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.:

Ο μεταρρυθμιστής Κυριάκος είναι τώρα ο μπαμπούλας του “αριστερού” Τσίπρα. Ο οποίος έχει χάσει τη δημοτικότητα του λόγω μεταρρυθμίσεων. Κι εδώ κάνουν το σταυρό τους… Πως να καταλάβει κανείς; Δεν βγάζεις άκρη.
Ο Καραμανλής έχασε την κυριαρχία του. Στο κόμμα μόνο ή και εκτός; Και δεν μου λέτε, τώρα που την “έχασε” θυμήθηκαν να αναφέρουν ότι την είχε παρότι δεν έχει βγάλει λέξη από τη μέρα που παρέδωσε τη σκυτάλη στον ΓΑΠ για να μας βάλει στο μνημόνιο; χμμμ…
Ο Μητσοτάκης κέρδισε γιατί ΔΕΝ στηρίχθηκε από τον Καραμανλή όσο ο Μεϊμαράκης. Ναι όντως, αυτό φρόντισαν να γίνει ξεκάθαρο σε όλους, έτσι κάηκε ο Μεϊμαράκης. Το ερώτημα είναι γιατί ο Μεϊμαράκης έπαιξε προεκλογικά το χαρτί Καραμανλής σε μια στιγμή που έχει γίνει βούκινο στο ελληνικό κοινό η καλή του σχέση με τον Τσίπρα; χμμμ…
Ο μεταρρυθμιστής Μητσοτάκης θα ασκήσει πίεση στον Τσίπρα για το ασφαλιστικό. Προς περισσότερη μεταρρύθμιση ή λιγότερη; Τι σόι μεταρρυθμιστής θα είναι να ζητήσει λιγότερη; Ποιος εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών; Ποιοι είναι αυτοί οι νεοδημοκράτες που τελικά θέλουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις;

Και γιατί χαίρονται οι ξένοι πράκτορες και χαμογελούν, πατέρα;

Γιατί αναφέρουν ότι είναι από καλό πολιτικό τζάκι, νεοφιλελεύθερος που θα εξασφαλίσει τις μεταρρυθμίσεις, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση. Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν την ιστορία του τζακιού; Πόσοι θυμούνται την ιστορία του τζακιού;
Το «Τζάκι»

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πατέρας του Κυριάκου υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ενώσεως Κέντρου λαμβάνοντας μέρος στον επονομαζόμενο Ανένδοτο Αγώνα των ετών 1961 – 1963.

Αργότερα αποστάτησε από το κόμμα, αφού η κεντρώα παράταξη είχε ανέβει στην εξουσία έπειτα από μακρά περίοδο παραμονής της στην αντιπολίτευση. Ήρθε σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου αποχώρησε από την κυβέρνηση μαζί με άλλα στελέχη, χαρακτηριζόμενοι ως «αποστάτες» και «προδότες» της Ένωσης Κέντρου, σχηματίζοντας τις λεγόμενες «κυβερνήσεις των Αποστατών» (του Αθανασιάδη-Νόβα, του Τσιριμώκου και του Στεφανόπουλου). Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συνελήφθη και εν συνεχεία την έκανε για το εξωτερικό.

Μεταπολιτευτικά δημιούργησε το «Κόμμα Νεοφιλελευθέρων» και στις εκλογές του 1977 εξέλεξε ΜΟΝΟ δυο βουλευτές, τον ίδιο και τον Παύλο Βαρδινογιάννη, της γνωστής και μη εξαιρετέας οικογένειας, που κυβερνάει τον τόπο μας ως μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες της ελληνικής ελίτ.

Το 1978, ο “επιτυχημένος’ αυτό πολιτικός εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Πως; Του το ζήτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Για να διευρύνει, υποτίθεται για διεύρυνση του κόμματος στον κεντρώο χώρο. Στην ουσία η Ν.Δ. δεν ωφελήθηκε ιδιαίτερα από αυτό, απλά εξασφαλίστηκε η ύπαρξη του Μητσοτάκη σε έναν πιο σίγουρο πολιτικό χώρο. Ανέλαβε το υπουργείο Συντονισμού, με το 1980 έγινε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Γ. Ράλλη έως τις εκλογές του 1981. Εν συνεχεία διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μέχρι το 1984. Την 1 Σεπτεμβρίου του 1984 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον εξέλεξε πρόεδρο του Κόμματος σε διαδοχή του Ευάγγελου Αβέρωφ. Εκείνη τη στιγμή θεωρήθηκε ο καταλληλότερος να αντιμετωπίσει τον τότε αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Παπανδρέου λόγω της παλιάς προσωπικής τους αντιμαχίας.

Τι κατάφερε; Μια τρύποα στο νερό. Τον Ιούνιο του 1985, η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του συγκέντρωσε ποσοστό 40,84% έναντι 45,85% του ΠΑΣΟΚ.

Παρά τη δεύτερη αυτή ήττα της Ν.Δ. και παρά τις εσωκομματικές προστριβές και αμφισβήτηση του προέδρου της, ο Μητσοτάκης παραμένει και αποχωρεί από το κόμμα ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, βασικός εσωκομματικός αντίπαλος του Κ. Μητσοτάκη. Προτιμήθηκε να καεί ο δεύτερος.

Η “επιτυχία” δεν έχει τέλος. Στις δύο βουλευτικές εκλογές του 1989 δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία, το πέτυχε όμως σε αυτές της 9ης Απριλίου του 1990, οπότε και σχημάτισε κυβέρνηση υπό την προεδρία του. Μόνο για τρία χρόνια, κράτησε το αστέρι του, κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφερε να κάνει ικανό καταστροφικό έργο, το μεγαλύτερο ήταν να υπογράψει ως χώρα τη συμμετοχή μας στην Ατζέντα 21 το ΟΗΕ, της οποίας το αποτέλεσμα λουζόμαστε μέχρι τώρα και θα χειροτερεύει από δω και στο εξής. Όσο δε για το ασφαλιστικό, μιας και είναι επίκαιρο, ήταν αυτός που κατάργησε να μετριέται αθροιστικά η ασφάλιση σε παράλληλα ταμεία. Αν δηλαδή κάποιος εργαζόμενος δουλεύει σε 2 και 3 δουλειές, πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές κανονικά και υποχρεωτικά σε όλες, αλλά προσμετρείται μόνο η μια, αυτή με τα περισσότερα ένσημα. Ό,τι περισσεύει πέρα των 25 ημερών, πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος. Την κλοπή αυτή του ασφαλισμένου, την αποφάσισε ο κος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του γιου του, του μεταρρυθμιστή Κυριάκου!

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 ηττήθηκε και παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν. Δ., του απονεμήθηκε δε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου του κόμματος. Συνέχισε να εκλέγεται βουλευτής μέχρι το 2004.

Και ας μην ξεχνάμε το “βρώμικο ’89” της σύμπραξης Ν.Δ-ΚΚΕ που άφησε το πανελλήνιο άφωνο και αποσβολωμένο!

Αυτό είναι το “πολιτικό τζάκι”, κυρίες και κύριοι, με το ζόρι chief ο… shit! Τώρα έχουμε και Big chief και big shit!

Ξένες δυνάμεις, ξένα κέντρα θέλουν το Μητσοτακέικο ακόμα στο παιγνίδι. Κι αν βλέπετε εσείς εχθρούς αναμεταξύ των πολιτικών αυτών δυνάμεων, να με συμπαθάτε, αλλά εγώ βλέπω ένα τεράστιο κρεββάτι οργίων. Ο Καραμανλής τον ήθελε τότε, ο ανιψιός τον θέλει και τώρα. Να φάνε τον Αντρέα τότε, να φάνε τον Αλέξη τώρα. Και τελικά τι κάνουν πάνω στο κρεββάτι τα τρία σόια που μας κυβερνούν με ελάχιστα διαλείμματα δευτεροκλασσάτων τσιρακίων; Δεν χρειάζεται να σας το περιγράψω το σκηνικό…

Και η ντόπια ελίτ τους αλλάζει τα σεντόνια και προσέχει η θερμοκρασία δωματίου να είναι καλή, έναντι ξεζουμίσματος τη χώρας. Να γιατί χαίρονται και οι ξένοι και χαμογελούν, πατέρα…

nea.allnewz.gr


Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ «ΕΚΛΟΓΩΝ» ΣΤΗ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 2014.!!!

Ψηφίστε!Προς τον πρωθυπουργό και σε όλοι την βουλή!!!: Πείτε ΟΧΙ στην νέα ηλεκτρονική ταυτότητα!!! Ναι στην ελευθερία!!!

Γιατί είναι σημαντικό;

Όχι στην νέα ηλεκτρονική ταυτότητα!!! Ναι στην ελευθερία!!!
Όχι στην παγκόσμια διακυβέρνηση!!! Ναι στην ελευθερία!!!
Όχι στην νέα τάξη πραγμάτων με κατεύθυνση στο τσιπάκι στο χέρι ή στο μέτωπο μας!!! Ναι στην ελευθερία της ψυχής!!!
Όχι στο χάραγμα! Ναι στην ζωή!

Πριν χιλιάδες χρόνια.... αιώνες πριν.... γράφτηκε για αυτό που ζούμε σήμερα! Στην αποκάλυψη του Ιωάννη, μας το λέει ξεκάθαρα... όχι στο σφράγισμα, όχι στο τέλος του ανθρωπίνου δικαιώματος και των προσωπικών μας δεδομένων... όχι στην φυλάκιση της ψυχής μας και στην εξόντωση του ανθρωπίνου γένους. 


Όλοι μιλάνε για συνωμοσίες... ή όλοι κοροϊδεύουν πως υπάρχουν συνωμοσίες. Μήπως τελικά ζούμε σε έναν κόσμο σχεδιασμένο από λίγους? Και προσπαθούν τα πάντα και όλα καλοπροαίρετα να μας τα περάσουν στην ζωή μας?

Κύριε πρωθυπουργέ.... Κύριε Τσίπρα... το ότι δεν πιστεύετε στον θεό... ή δεν πιστεύετε σαν χριστιανός ορθόδοξος είναι δικαίωμα σας και κανείς δεν μπορεί να σας κρίνει γι'αυτό. Όμως ξεχάσετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και μας αφαιρείται το δικαίωμα της επιλογής, με υποχρεωτικά μέτρα για την ηλεκτρονική ταυτότητα. Μέσα από την άγνοια του απλού κοσμάκη οποιασδήποτε τάξης, μέσα από τον φόβο να μην πεινάσει και μέσα από την εξουσία που έχετε και την επιρροή σε μας οδηγήτε τον κόσμο προς τέλος.
Με την ηλεκτρονική ταυτότητα και το επόμενο σας βήμα το σφράγισμα... το chip δηλαδή που θα εμφυτεύετε στο χέρι μας για να μπορούμε να κάνουμε την ζωή μια πιο εύκολη (αγορές, ψώνια, ασφάλεια) και που ήδη είχε ξεκινήσει πειραματικά στα ζώα και τώρα έγινε και αυτό υποχρεωτικό και που σε κάποιες χώρες ξεκίνησαν ήδη να το χρησιμοποιούν και σε ανθρώπου... Κύριε πρωθυπουργέ θέλετε και εμείς να δεχτούμε εσάς και να απαρνηθούμε τον θεό, την ορθοδοξία. Θέλετε να σφραγιστούμε σε μια αιωνία "φυλακή" της ψυχής. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε κύριε Τσίπρα και όλοι εσείς εκεί στην βουλή, είναι να καταργήσετε και να σταματήσετε την ηλεκτρονική ταυτότητα όσο είναι πιο νωρίς. Για σας, για τα παιδιά σας και για εμάς όλους μας που δεν μας ρώτησε κάνεις αν θέλουμε. Και ήσασταν πολύ έξυπνοι ομολογώ και μας το φέρατε όλο αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Προσπαθούσατε χρόνια να το καταφέρετε μα εμείς οι χριστιανοί αντιστεκόμασταν μέχρι που βάλατε στην μέση την πείνα. Για να φας έστω και λίγο πρέπει να βγάλει πιστωτική κάρτα.Μικροί-μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί έτρεξαν στις τράπεζες για να μπορούν να ζήσουν και να μην σκεφτούν τα σχέδια που κάνετε.
Που είναι η εκκλησία? Γιατί δεν έχει πάρει θέση? Που είναι οι παπάδες? Που έχουν εξαφανιστεί όλοι αυτοί? Όλοι θα κριθούμε μικροί μεγάλοι. Ο θεός να βάλει το χέρι του και να σας βάλει λίγο μυαλό. Όπως και ο καθένας μας θα πορευτεί με τις επιλογές του, γιατί και ο θεός θέλει να είμαστε ελεύθεροι.
Και ο καθένας μπορεί να ψάξει το google είναι ανοιχτό για να βρεις τα πάντα.

Τι είναι το μικροτσιπ, VeriChip, RFID chip
https://www.youtube.com/watch?v=PBo2WgWW2hM


Όχι στην ηλεκτρονική ταυτότητα... ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ



secure.avaaz.org

eleftheroiellines.blogspot.gr

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο επίλογος της τραγωδίας



Χειρότερο από το να μη γνωρίζει μία χώρα την ιστορία της και τα λάθη που έκανε, είναι η άγνοια του τι έχει ή τι θα χάσει – αποτελεί δε το άκρον άωτο της ανοησίας να καίει περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρις €, έναντι δανείων 300 δις €. «Οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής επιτυχίας της Γερμανίας είναι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων, η μικρή άνοδος των τιμών των ακινήτων, καθώς επίσης η επέκταση της γερμανικής βιομηχανίας στην Ανατολική Ευρώπη.Τα δύο πρώτα κατέστησαν εφικτή τη στασιμότητα των μισθών των Γερμανών εργαζομένων μετά το 2000 – αφού μόνο για την παιδεία η Γερμανία δαπανά 1% του ΑΕΠ λιγότερα από τη Γαλλία, ενώ τα ακίνητα στη Γερμανία κοστίζουν τρεις φορές χαμηλότερα σε σχέση με τη Γαλλία. Το τρίτο είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή φθηνότερων προϊόντων, λόγω των………..

χαμηλών μισθών στις συγκεκριμένες χώρες – αφού μέχρι πρόσφατα οι αμοιβές των εργαζομένων στην Πολωνία ήταν σχεδόν στο 10% των γαλλικών. Εάν λοιπόν κατασκευάζει κανείς προϊόντα στην Πολωνία αντί στη Γαλλία, αποκτά ένα τεράστιο πλεονέκτημα κόστους στις διεθνείς αγορές – το οποίο εκμεταλλεύθηκε η γερμανική βιομηχανία, ανταγωνιζόμενη μέσω αυτού ακόμη και την Κίνα. Η κρίση χρέους τώρα της Ευρωζώνης προκάλεσε μία γιγαντιαία μεταφορά ευημερίας από όλες τις χώρες προς τη Γερμανία. Το γερμανικό δημόσιο ωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την εισροή κεφαλαίων στο ασφαλές γερμανικό λιμάνι, αφού μειώνονταν συνεχώς τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων, έως ότου σχεδόν μηδενίσθηκαν. Μόνο από τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της μετά το 2008 η Γερμανία κέρδισε 193 δις € (πηγή) – ενώ ο ιδιωτικός της τομέας χρηματοδοτείται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία του, έχοντας άφθονα κεφάλαια στη διάθεση του. Ένα επόμενο πλεονέκτημα της κρίσης για τη Γερμανία είναι η μετανάστευση νέων ανθρώπων από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία κλπ. – γεγονός που επέλυσε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας λόγω του χαμηλού ποσοστού γεννήσεων, χωρίς να της κοστίσει ούτε ένα Σεντ. Ειδικότερα, για να φροντίσει κανείς έναν άνθρωπο έως το 20ο έτος της ηλικίας του στην Ευρώπη, χρειάζεται περίπου 200.000 € – για να τον σπουδάσει σε ανώτατα επίπεδα πολύ περισσότερα. Επομένως, η μετεγκατάσταση των εργαζομένων από τις χώρες της περιφέρειας προς τη Γερμανία, ειδικά αυτών με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αποτέλεσε ουσιαστικά μία γιγαντιαία αναδιανομή πλούτου εντός της Ευρωζώνης – προς όφελος της. Τα τεράστια πλεονάσματα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών της Γερμανίας (άνω των 250 δις €), τεκμηριώνουν όλα τα παραπάνω – ενώ, επειδή τα πλεονάσματα πρέπει υποχρεωτικά να επενδύονται στο εξωτερικό, η Γερμανία «αναγκάζεται» να εξαγοράζει τις άλλες χώρες, έχοντας τεράστια επενδυτικά κεφάλαια στη διάθεση της. Διαφορετικά θα έπρεπε να τις δανείζει, διακινδυνεύοντας να χάσει τα κεφάλαια της, οπότε η κρίση χρέους τη διευκολύνει και σε αυτό το σημείο – αφού, εάν δεν υπήρχε, οι άλλες χώρες δεν θα της πουλούσαν τη δημόσια και ιδιωτική τους περιουσία, πόσο μάλλον στις εξευτελιστικές τιμές που διαπιστώνονται στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα κοκ.     Χωρίς τις χρηματοοικονομικές μεταφορές λοιπόν εντός της νομισματικής ένωσης, από τις πλεονασματικές χώρες προς τις ελλειμματικές, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία, οι ασυμμετρίες θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο – ενώ οι χώρες που απομυζούνται αχόρταγα από τη Γερμανία κάποια στιγμή θα αντιδράσουν, οπότε η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει.» (G. Duval με παρεμβάσεις). .

Ανάλυση

Το 2010 η Ευρωζώνη, με ηγέτη τη Γερμανία, έδειξε για πρώτη φορά το εφιαλτικά σκοτεινό της πρόσωπο, το οποίο αντίκρισε τότε η Ελλάδα – όταν η καγκελάριος αρνήθηκε την απαιτούμενη αλληλεγγύη, αφενός μεν εγκρίνοντας στη χώρα μας ένα δάνειο με τοκογλυφικό επιτόκιο, αφετέρου επιβάλλοντας της το ΔΝΤ.
Βοηθούμενη λοιπόν από το σκόπιμα διογκωμένο έλλειμμα του προϋπολογισμού εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, κατάφερε αφενός μεν να διασώσει τις τράπεζες της, μεταφέροντας τα δάνεια τους προς τους Ευρωπαίους Πολίτες, αφετέρου να παγιδεύσει τις Η.Π.Α. – μέσω της συμμετοχής του ΔΝΤ σε μία διαδικασία, η οποία νόμιζε πως θα το ωφελούσε, ενώ τελικά ανέλαβε ανόητα τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της καγκελαρίου.
Λίγο αργότερα, στα τέλη του 2010, η ΕΚΤ έδειξε επίσης για πρώτη φορά το κακό της πρόσωπο, όταν εκβίασε τους Ιρλανδούς Πολίτες να αναλάβουν τα χρέη των τραπεζών τους (άρθρο) – ενώ το ΔΝΤ οδηγήθηκε σε ακόμη περισσότερες παγίδες, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπράβου στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία.
Ειδικότερα η ΕΚΤ, υπηρετώντας από το ξεκίνημα της Ευρωζώνης την πρωσική Γερμανία («το βρώμικο μυστικό»), εξελίχθηκε τελικά στο δυνάστη ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιφέρειας – δολοφονώντας την Κύπρο το 2013, καθώς επίσης την Ελλάδα το 2015, μέσω του κλεισίματος των τραπεζών τους, της ληστείας των μετόχων τους, καθώς επίσης της σκανδαλώδους εξαγοράς τους (άρθρο).
Έτσι οι χώρες της Ευρωζώνης, εν πρώτοις αυτές του Νότου, ευρίσκονται αντιμέτωπες με δύο αιμοβόρα, αποτρόπαια τέρατα – τα οποία υπηρετούν αφενός μεν τη γερμανική βιομηχανία, αφετέρου το χρηματοπιστωτικό κτήνος. Μετατρέπονται λοιπόν η μία μετά την άλλη σε κατεχόμενες, άβουλες αποικίες, αφού εξαγοράζονται σταδιακά όλα τα πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ διοικούνται απολυταρχικά από την Τρόικα – καθώς επίσης σε περιοχές χαμηλού εργατικού κόστους, για την εξασφάλιση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Γερμανίας απέναντι στον υπόλοιπο πλανήτη.
Στο συγκεκριμένο σημείο προηγείται η Πορτογαλία (άρθρο), η οποία έχει ήδη μετατραπεί σε μία χώρα της Lidl– κάτι που απέφυγε η Ιρλανδία, επειδή αποτελεί προπύργιο των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, καθώς επίσης έως το 2015 η Ελλάδα, λόγω του ότι υπήρξαν πολλές «αντιμνημονιακές» αντιδράσεις.
Η χώρα μας όμως, μετά την εκλογή μίας κυβέρνησης που δεν τήρησε απολύτως τίποτα από όσα υποσχέθηκε,ενώ την οδήγησε σκόπιμα (προδοτικά) στο αδιέξοδο του τρίτου μνημονίου, φαίνεται πως θα ακολουθήσει τελικά τα ίχνη της Πορτογαλίας – κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί, με την λεηλασία των τραπεζών της, με την πώληση των αεροδρομίων στη Γερμανία, με την ολοκληρωτική απελευθέρωση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, καθώς επίσης με αυτά που θα ακολουθήσουν το 2016 (πρόβλεψη).
.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση

Περαιτέρω, το 2015 η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε επίσης το εφιαλτικό, άθλιο πρόσωπο της – στο θέμα των προσφυγικών κυμάτων, όπου η μία χώρα μετά την άλλη άρχισαν να κλείνουν τα σύνορα τους, με κίνδυνο να μετατραπούν οι υπόλοιπες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ακόμη χειρότερα, η Ελλάδα πιέζεται να μοιρασθεί τη διαφύλαξη των συνόρων της με άλλες, ξένες δυνάμεις – ενώ έμμεσα προσφέρεται στην Τουρκία η δυνατότητα να απαιτήσει μέρος του Αιγαίου, ως αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας στην Ευρώπη, στο θέμα των προσφύγων.
Με δεδομένο δε το ότι, στη Μ. Βρετανία επικρατούν οι ψήφοι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση τίθεται επίσης σε αμφισβήτηση – ενώ όλο και περισσότερες χώρες της ηπείρου μας δεν θέλουν να υπαχθούν ούτε σε αυτήν, ούτε στην Ευρωζώνη, κατανοώντας πως δεν είναι προς το συμφέρον των οικονομιών τους.
Το τρίτο εφιαλτικό σενάριο που ευρίσκεται σε εξέλιξη είναι το γεγονός πως, παρά το ότι όλοι περιμένουν τη διάλυση της Ευρωζώνης είτε από τη Γαλλία, εάν τυχόν εκλεγεί το Εθνικό Μέτωπο της κυρίας Le Pen, είτε από την Ιταλία, επειδή δεν φαίνεται να έχει άλλη επιλογή, η μοναδική χώρα που προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο είναι η Γερμανία – έχοντας ήδη στο συρτάρι της ένα σχέδιο Β. Υπενθυμίζουμε δε τα λόγια του Βρετανού N. Ridley το 1990, σύμφωνα με τον οποίο «Η σχεδιαζόμενη νομισματική ένωση είναι μία γερμανική συνωμοσία, με στόχο την κατάκτηση της Ευρώπης«.
Η Γερμανία άλλωστε γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως το ευρώ είναι ένα θνησιγενές νόμισμα, το οποίο είναι αδύνατον να επιβιώσει χωρίς την τραπεζική και δημοσιονομική ένωση των χωρών που το έχουν υιοθετήσει – ενώ φαίνεται καθαρά πως δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, επιδιώκοντας μόνο την επέκταση του ζωτικού της χώρου (όρος του Χίτλερ), αυτή τη φορά με οικονομικά μέσα.
Άλλωστε οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων της συνεχίζουν να παραμένουν κάτω από τον πληθωριστικό στόχο της ΕΚΤ (γράφημα) και δεν αυξάνονται σημαντικά – έτσι ώστε να τονωθεί η εσωτερική της ζήτηση και να αυξηθούν οι εισαγωγές από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, οπότε να μειωθούν τα τεράστια πλεονάσματα της. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι, δεν έχει καμία διάθεση να λειτουργήσει εξισορροπητικά, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των υπολοίπων εταίρων της – οπότε λειτουργεί υπέρ της διάλυσης της Ευρωζώνης.
.
ΓΡΑΦΗΜΑ-Ευρώπη, κατα κεφαλήν εργατικό κόστος
.
Περαιτέρω, δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση τυχόν συνεργασία της με τη Ρωσία, έτσι ώστε να μοιραστεί μαζί της την ηγεμονία της Ευρασίας – αποκτώντας την εθνική της ανεξαρτησία από τις Η.Π.Α.
Φαίνεται πάντως πως σχεδιάζει τη μετατροπή των χωρών της Ευρωζώνης σε αποικίες της, είτε με άμεσο τρόπο, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, είτε με έμμεσο – όπως συμβαίνει με πολλά άλλα κράτη, τα οποία ήδη την υπηρετούν χωρίς αντιρρήσεις (Ολλανδία, Βέλγιο κλπ.).
Ολοκληρώνοντας, στις αποικίες πιθανολογείται ότι θα δοκιμασθεί εν πρώτοις ένα παράλληλο νόμισμα, με αφετηρία την Ελλάδα, έτσι ώστε το ευρώ να αποτελέσει το νόμισμα του κέντρου – όπου, εάν τυχόν αποτύγχανε το εγχείρημα, η Γερμανία θα επέστρεφε στο μάρκο. Φυσικά δεν θα το έκανε μόνη της, αφού θα ήθελε να αποφύγει τυχόν ένωση των υπολοίπων, αλλά μέσω κάποιων άλλων χωρών – τις οποίες θα υποχρέωνε έμμεσα να εγκαταλείψουν πρώτες την Ευρωζώνη, ανοίγοντας της το δρόμο.
.

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη

Με βάση τα παραπάνω, εάν η Ελλάδα θέλει να αποφύγει τη μετατροπή της σε αποικία της Γερμανίας, παραμένοντας εθνικά ανεξάρτητη, καθώς επίσης εάν οι Έλληνες δεν θέλουν να χάσουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία, καταλήγοντας στα σκουπίδια της ιστορίας, έχουν μόνο δύο επώδυνες λύσεις στη διάθεση τους – οι οποίες μοιάζουν δυστυχώς με το πέρασμα του ελληνικού πλοίου, από τα στενά που καιροφυλακτούν η Σκύλλα και η Χάρυβδη.
Η επιλογή δε της Σκύλλας η οποία, σύμφωνα με τη μυθολογία, καταβρόχθισε ορισμένους ναυτικούς, επιτρέποντας στο πλοίο να συνεχίσει την πορεία του, φαίνεται πιο λογική – αφού η Χάρυβδη, η σκοτεινή δίνη, η μαύρη τρύπα της θάλασσας, θα ρουφούσε αύτανδρο ολόκληρο το πλοίο. Οι λύσεις τώρα αυτές είναι οι εξής:
(α) είτε η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους με ίδια μέσα (ανάλυση), ταυτόχρονα με την πολύ μεγάλη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με μηδενικά επιτόκια,
(β) είτε η απαίτηση της ονομαστικής διαγραφής τουλάχιστον του 50%, έτσι ώστε να μειωθεί ανάλογα το ιδιωτικό χρέος – οπότε να αποκατασταθεί η πιστοληπτική ικανότητα τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα της χώρας μας.
Ουσιαστικά βέβαια, καμία από τις δύο αυτές λύσεις, κυρίως η δεύτερη, δεν μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς την απειλή της στάσης πληρωμών – εάν βέβαια την επιτρέπουν νομικά οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις της εποχής των μνημονίων (από το PSI έως την ημέρα που θα πρέπει να θεωρηθεί πένθιμη για την Ελλάδα, τη 13η Ιουλίου).
Επομένως, ισοδυναμούν με την επιλογή της Σκύλλας, αφού θα μπορούσαν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές – ενώπροϋποθέτουν και οι δύο τη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων μεταξύ τους, καθώς επίσης την άμεση εκδίωξη της Τρόικας. Εάν δηλαδή η Τρόικα παραμείνει στην Ελλάδα, ενδεχομένως θέτοντας το ως προϋπόθεση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, η χώρα μας δεν θα αποφύγει τη Χάρυβδη – μετατρεπόμενη από κράτος σε περιοχή.
Η τρίτη προϋπόθεση είναι η προετοιμασία ενός σχεδίου εξόδου της Ελλάδας τόσο από την Ευρωζώνη, όσο και από την ΕΕ – το οποίο έτσι ή αλλιώς θα χρειαστεί, αφού η διάλυση της νομισματικής ένωσης θεωρείται πλέον νομοτελειακή.
Χωρίς ένα τέτοιο σχέδιο, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διαπραγματευθεί απολύτως τίποτα – ενώ, εάν δεν συνεργασθούν όλα τα πολιτικά κόμματα μεταξύ τους, δεν πρόκειται ποτέ να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των Πολιτών προς την Πολιτεία, χωρίς την οποία δεν έχει μέλλον η πατρίδα μας, ακόμη και αν της χαριστεί το 100% του χρέους της.
.

Επίλογος

Χειρότερο ίσως από το να μη γνωρίζει μία χώρα την ιστορία της και τα λάθη που έκανε στο παρελθόν, είναι η άγνοια του τι έχει, τι έχασε, καθώς επίσης του τι πρόκειται να χάσει, εάν δεν ενεργήσει άμεσα και ορθολογικά. Αποτελεί δε το άκρον άωτο της ανοησίας να «καίει» περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρις € (μείωση της τιμής των ακινήτων πάνω από 600 δις €, των μετοχών του χρηματιστηρίου πάνω από 200 δις €, κόκκινα δάνεια άνω των 200 δις €, ολοκληρωτική απώλεια του χρηματοπιστωτικού της συστήματος κοκ.), έναντι συνολικών δανείων της τάξης των 300 δις € – τα οποία είναι πλέον ενυπόθηκα, ενώ θα πρέπει να επιστραφούν στο πολλαπλάσιο. Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, το ενδεχόμενο της απώλειας εδαφών, τα ενεργειακά μας αποθέματα, την εκκλησιαστική περιουσία που υπερβαίνει το 1 τρις € (τη γνωρίζουν πολύ καλά οι Γερμανοί και την επιβουλεύονται – βίντεο), θα κατανοήσουμε το μέγεθος του παραλογισμού μας – απλά και μόνο επειδή αδυνατούμε να συνεννοηθούμε, υιοθετώντας άμεσα τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις της οικονομίας μας και επιλύοντας ριζικά το πρόβλημα του χρέους. Πρώτη προτεραιότητα μας οφείλει να είναι η εκδίωξη της Τρόικας (Γερμανίας), με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία, αφού όσο διοικεί τη χώρα μας, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον – ασφαλώς πριν ακόμη ξεκινήσει η μεγάλη σφαγή το 2016. Το γεγονός δε ότι, δεν είμαστε ποτέ υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δεν σημαίνει ούτε πως τη φοβόμαστε υπό τις σωστές προϋποθέσεις, ούτε ότι δεν θα την επιλέγαμε, εάν το αντάλλαγμα θα ήταν η καταστροφή που προδιαγράφεται στον ορίζοντα – πόσο μάλλον αφού έτσι ή αλλιώς θα την υποστούμε, εφόσον η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει αργά ή γρήγορα. Εμείς θα προτιμούσαμε βέβαια την ονομαστική διαγραφή του 50% του χρέους, ενώ σε δεύτερη μοίρα την εξυπηρέτηση του με δικά μας μέσα, υπό την προϋπόθεση της μεγάλης επιμήκυνσης του με μηδενικά επιτόκια –αρκεί φυσικά είτε το ένα, είτε το άλλο, να συνοδευόταν από την άμεση απομάκρυνση της Τρόικας. Εάν όμως δεν συμβεί, τότε δεν θα διστάζαμε να δοκιμάσουμε οποιαδήποτε άλλη λύση – η οποία θα ήταν ασφαλώς προτιμότερη, από τη συνέχιση της υποταγής μας στη Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική τραγωδία οδηγείται στο τέλος της – ελπίζοντας πως, έστω την τελευταία στιγμή, θα επικρατήσει η κοινή λογική, η οποία έχει δυστυχώς χαθεί από την πατρίδα μας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

analyst.gr