Translate

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ Το άκρως απόρρητο «σχέδιο Κίσινγκερ» για το Αιγαίο

To συμπέρασμα από την Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, του Μαΐου του 1976, όταν ο τότε υπουργός Χένρι Κίσινγκερ είχε αποφασίσει να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
«Η Ελλάδα θα χρειασθεί να κάνει τις πιο σοβαρές παραχωρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο στάτους κβο». Αυτό είναι το συμπέρασμα από την Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, του Μαΐου του 1976, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών δρ Χένρι Κίσινγκερ είχε αποφασίσει να αναμειχθεί ο ίδιος σε μια προσπάθεια μεσολάβησης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχαν συμφωνήσει στη διαπραγμάτευση των διμερών εκκρεμοτήτων χωρίς να καταλήξουν ποτέ σε θετικά αποτελέσματα. Ο Κίσινγκερ είχε ζητήσει από το Τμήμα Αναλύσεων και Πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συντάξει μια μακροσκελή έκθεση για την ιστορία των προβλημάτων του Αιγαίου αλλά και τα πιθανά σενάρια επίλυσής τους.
Η Έκθεση δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» τον Μάρτιο του 2002 από τον κ. Παπαχελά, όταν αποχαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά αρχεία (με την πάροδο 25ετίας). Η έκθεση αυτή με τίτλο «Η αμερικανική πολιτική στο Αιγαίο» δόθηκε στον Αμερικανό υπουργό στις 17 Μαΐου 1976 και αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση ενός «σχεδίου Κίσινγκερ», που δεν καρποφόρησε ως το 1977, οπότε και ο κ. Κίσινγκερ έφυγε από την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το σχέδιο -του οποίου αποσπάσματα μεταφέρω, επειδή πολλά μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης για τα σήμερον τεκταινόμενα- προέβλεπε είτε μια φόρμουλα διευθέτησης των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο βάσει ενός πάρε-δώσε σε ζητήματα όπως τα 12 μίλια και ο ελληνικός εναέριος χώρος, είτε πάλι μια λύση-πακέτο για Κύπρο και Αιγαίο ταυτόχρονα.
Σε κάθε περίπτωση η έκθεση υπογράμμιζε ότι «η Ελλάδα θα χρειασθεί να κάνει τις πιο σοβαρές παραχωρήσεις, σε σύγκριση με το προηγούμενο στάτους κβο». Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πόσο λίγο έχουν αλλάξει ορισμένα από τα προβλήματα που εμπόδιζαν την επίτευξη συμφωνίας, όπως το αδιέξοδο στο Κυπριακό και η επιμονή της Άγκυρας να αποφύγει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί πόσο πιο ανισοβαρής είναι πλέον η ατζέντα των ελληνοτουρκικών εκκρεμοτήτων, σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Το 1976 θεωρείτο «ιστορική πρακτική» η μη παραβίαση από τα τουρκικά αεροσκάφη του εναέριου χώρου των 10 μιλίων γύρω από τα ελληνικά νησιά και οι περίφημες «γκρίζες ζώνες» δεν είχαν καν εμφανισθεί στο προσκήνιο.
Αναφέρεται στην Έκθεση, ότι από τον Ιούλιο του 1974 και μετά η Κύπρος αποτελεί τη βασική πηγή έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι συνεχιζόμενες όμως διενέξεις γύρω από το Αιγαίο μπορεί -πολύ περισσότερο από ό,τι η Κύπρος- να προκαλέσουν άμεση σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, είτε από λάθος είτε βάσει σχεδίου.
Ο Δημήτρης Μπίτσιος, τότε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, εξήγησε, τον Απρίλιο 1976, πως οι Έλληνες ανησυχούν μήπως οι Τούρκοι κάνουν κάποια προκλητική στρατιωτική ή άλλη ενέργεια για να ενισχύσουν τις διεκδικήσεις τους σε θαλάσσιες περιοχές που η Ελλάδα θεωρεί δικές της. Η τουρκική κυβέρνηση δεχόταν εξάλλου μεγάλες εσωτερικές πιέσεις για να δείξει πως δεν δέχεται μια κατάσταση στην οποία το Αιγαίο εμφανίζεται ως ελληνική λίμνη.
Οι ΗΠΑ υποστήριζαν ότι επί της αρχής τα ζητήματα του Αιγαίου θα μπορούσαν να λυθούν με μια διαπραγμάτευση με πρακτικούς συμβιβασμούς σε θέματα όπως η κοινή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Οι ΗΠΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η στρατιωτική λύση ενημέρωσε τις δυο χώρες ότι θα αντιταχθεί σε τέτοιο ενδεχόμενο και ήλπιζε πως με αυτή την τοποθέτηση θα υπήρχε αποτροπή ή απόκρουση τουρκικών ενεργειών, όπως πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, γυμνασίων σε ορισμένες περιοχές ή ακόμη και της αποστολής ερευνητικού σκάφους σε αμφισβητούμενες περιοχές.
«Έχουμε κάθε λόγο να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε να εμπλακούμε στην κρίση του Αιγαίου. Είναι προς το συμφέρον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε μια λύση των εκκρεμοτήτων του Αιγαίου ή τουλάχιστον να μην αφήσουμε να μετατραπούν σε πηγή σύρραξης», αναφέρεται στην Έκθεση.
Στη συνέχεια αναφέρονται οι βασικές πτυχές του προβλήματος του Αιγαίου. Για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας τονίζεται πως δεν μπορεί να λυθεί εύκολα με την παραπομπή του και μόνο στο Διεθνές Δικαστήριο. Αυτή η μεθόδευση θα μπορούσε να είναι κομμάτι μιας τελικής συμφωνίας. Ειδικότερα θα μπορούσε να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τις υποχωρήσεις που απαιτεί μια συμφωνία.
Πέρασαν από τότε 38 χρόνια. Η Τουρκία όχι μόνον δεν έλαβε υπόψη τις αμερικανικές συστάσεις, παρ' όλο που ήσαν ευνοϊκές γι' αυτήν, αλλά οσημέραι καθίσταται και πιο απειλητική. Η θέση της Ελλάδας είναι σαφώς υποβαθμισμένη, με τις συνεχείς υποχωρήσεις, βήμα-βήμα, σύμφωνα με τις τουρκικές απαιτήσεις. Και δεν φαίνεται ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή κατεύθυνσης.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

Είπε επίσης ότι ποσά τα οποία έχουμε δανεισθεί και τα οποία δεν χρησιμοποιήσουμε, θα πρέπει να επιστραφούν…τα 1,8 δις δόση, τα 11,4δις ΤΧΣ κλπ

Ειμαι σιγουρος οτι κατι τετοιο προβλεπεται ΣΤΙΣ ΑΦΑΝΤΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – EFSF S.A. LUXCO 
Μας κανουν πλακα….ή η συγκυβερνηση ειναι για ΟΜΑΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ για αποκρυψη μυστικων συμφωνιων κ συμβασεων η και ενυπογραφων δεσμευσεων. Κάνω λάθος.....δεν είναι για ομδικά δικαστήρια είναι για ΚΡΕΜΑΛΑΑΑΑΑ
ή ο Ρεγκλιγνκ ειναι Ντιρλας ή οι δικοι μας ειναι για ΙΣΟΒΙΑ. 


Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014


Αναρωτιόμαστε, όλοι οι αυτοί οι τενεκέδες, τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ που σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο πρέσβευαν στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας την "διπλωματία των πολιτών", με τραπεζώματα, ψώνια και… χορούς της κοιλιάς, κουμπαριές, ζεϊμπέκικα,  στην γείτονα, πως αισθάνονται τώρα;

Πως νοιώθουν που το πλοίο "Μπαρμπαρός" βρίσκεται εκεί όπου ετοιμάζεται για εξορύξεις η Κύπρος;

Πως αισθάνονται που η τουρκική φρεγάτα σουλατσάρει στον Καφηρέα;

Ποιο δρομολόγιο άραγε δικαιολογεί την παρουσία της έξω από την Εύβοια;

Όλοι αυτοί που συναγελάζονται με τα τσιράκια της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, που πάνε στις εκδηλώσεις των πρακτοροσυλλόγων, που συνωστίζονται για μια φωτογραφία με τον ¨κύριο Πρόξενο¨ που θα την χρησιμοποιήσουν στα προεκλογικά τους φυλλάδια, δεν ντρέπονται τώρα;

Διότι ως γνωστό η χώρα που

α) Κατέχει το 40% της Κύπρου και δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη του κυπριακού κράτους. Φτάνει μάλιστα να απειλεί κάθε τόσο την Κύπρο όταν εκείνη ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

β) Διατηρεί επιθετική διάταξη στον στρατό της σε Αιγαίο και Θράκη και 40 χιλιάδες στρατιώτες στην μαρτυρική μεγαλόνησο.

γ) Διατηρεί σε ισχύ το κάζους μπέλι σε περίπτωση που κάνουμε χρήση των 12 μιλίων

δ) Υποσκάπτει με μύριους τρόπους την ελληνική παρουσία στην Θράκη.
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ??????
Ξέρετε τι κάνετε.......Διαλύσατε την Οικονομία της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, εξαθλιώσατε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ λέγοντας το Αρχοντογούρουνο ο Πάγκαλος ότι είναι "ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ", για να φτάσετε την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ εκεί που ήθελαν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!! Ανίσχυροι πλέον και με διαλυμένες τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, αποδυναμομένοι οικονομικά να διαπραγματευόμαστε την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ σε Αιγαίο και Κύπρο.....να εκλιπαρούμε να μην μας κάνουν ντου οι ΤΟΥΡΚΟΙ  !!!!!! Και βέβαια αυτό θέλουν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ..... να απολεσθεί ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Αυτό το γνωρίζουν οι Τουρκαλάδες του Ερντογάν που έχουν την αβάντα των αφεντικών σας. ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ,

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:EΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΙΩΣΗΣ!


Τα ψέμματα τελειώνουν και ο πραγματικός σκοπός της κυβέρνησης που είναι η "εξαέρωση" των συντάξεων βρίσκεται προ των πυλών, το νέο Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο) που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή θα προβλέπει την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων.
Πρόκειται για τη χαριστική βολή που στην ουσία αποτελούσε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο στόχο των δανειστών και της μνημονιακής κυβέρνησης, αλλά που πάντα απέφευγαν αμφότερες οι δυο πλευρές να τη ρίξουν στους ασφαλισμένους, φοβούμενες την κοινωνική έκρηξη, όμως τώρα η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στον  πάτο, και την θεωρούν πλέον ανίσχυρη και αδύναμη να αντιδράσει, αφού την έχουν συνηθίσει να "τρώει" "σφαλιάρες" πέντε ολόκληρα χρόνια.
Το σατανικό πλην προαναγγελθέν από καιρό σχέδιο αποκαλύπτει η κυριακάτικη έκδοση της Αυγής, και όλοι περιμένουν να δουν πως θα το διαψεύσει η κυβέρνηση, πέραν των γνωστών επικοινωνιακών τεχνασμάτων.
Το σχέδιο προβλέπει την οριστική διάλυση του ασφαλιστικού, την απώλεια κεκτημένων για παλαιούς και νέους ασφαλισμένος, την κατάργηση δια της συγχώνευσης στο ΙΚΑ, επικουρικών ταμείων και εφάπαξ.
Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων, αφού η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να διασφαλίσει πόρους για την «επιβίωση» του δημοσίου και του εικονικού πλεονάσματος από άλλους τομείς.
Δεν έχει παρά μερικές μέρες που είδε το φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη ότι η ΕΛΣΤΑΤ είχε υπολογίσει λιγότερη ύφεση για το 2013, οπότε γίνεται κατανοητό με τι αλχημικές μεθόδους προκύπτει και το λεγόμενο "πλεόνασμα".
Το σχέδιο που φέρνει στο φως το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», θα περιλαμβάνεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2015 στις 7 Δεκεμβρίο και θα περιλαμβάνει:
- Μόνιμο μηχανισμό μείωσης των κύριων συντάξεων.
- Ενσωμάτωση και σταδιακή "εξαέρωση" των επικουρικών και των εφάπαξ παροχών διαμορφώνεται με το νέο (τελικό) σχέδιο για το Ασφαλιστικό.
- Συμφωνία και για τα εργασιακά όπου περιλαμβάνονται δομικές αλλαγές στον "συνδικαλιστικό νόμο" και αφορούν στην κατάργηση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και στην επαναφορά του εργοδοτικού "λοκ άουτ" μέσω δικαστικών αποφάσεων.
Αν νομίζεται ότι αυτή τη στιγμή διαθέτεται εργασιακά δικαιώματα κωπηλάη "γαλέρας" γελιέστε.
Κάθετη συγχώνευση ταμείων και... όλοι στο ΙΚΑ
Η Αυγή αποκαλύπτει το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόϊκα και το σχέδιο για το Ασφαλιστικό υπό τον τίτλο, "Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης" το οποίο στηρίζεται στο τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την "Οριζόντια Διοικητική και λειτουργική Ενοποίηση" και περιλαμβάνει την διοικητική (κάθετη) συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ.
Έτσι στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο Κύριας Ασφάλισης θα ενταχθούν τα Επικουρικά και τα Ταμεία Εφάπαξ παροχών όπως: ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου έχουν ενταχθεί ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα) το ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) ΤΑΥΤΕΚΟ (Ταμείο Ασφάλισης εργαζομένων στις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ) και ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).
Οπως αποκαλύπτει η Αυγή: «Στο σχέδιο διευκρινίζεται ότι παρά την ένταξη στο ΙΚΑ διατηρείται η "οικονομική αυτονομία για τους λογαριασμούς της επικουρικής ασφάλισης". Ωστόσο αμέσως μετά προστίθεται πως "από την 1.7.2015 όλα τα απομείναντα ταμεία (κύρια και επικουρικά) θα ενσωματωθούν σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ (σ.σ.που θα συγχωνευθεί στο ΙΚΑ) υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ μέχρι 30.6.2015. Σημειώνονται χαρακτηριστικά τα ταμεία ΕΤΑΑ (Ανεξάρτητο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων - Επιστημόνων), ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΚΕΑΝ (Επικουρικό Ναυτικών) και διευκρινίζεται ότι "η συμπερίληψη των προαναφερθέντων ταμείων θα οδηγήσει στην κατάργηση της οικονομικής αυτονομίας των ξεχωριστών λογαριασμών για εισφορές και παροχές των ταμείων αυτών».
Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι από όλα τα προαναφερόμενα, προκύπτει το ύπουλο σχέδιο κυβέρνησης και δανειστών να προχωρήσουν στην ενιοποίηση εισφορών και παροχών που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μείωση των (κύριων) συντάξεων (μέχρι και 30%) για μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων και ασφαλισμένων, ενώ οι επικουρικές συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές θα συρρικνωθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια μέχρι σημείου εξαφάνισης.
Τι άλλο περιλαμβάνεται στο σχέδιο κυβέρνησης - τρόικας;
- Θεσμοθέτηση ενός Συνθετικού Μηχανισμού Είσπραξης που θα διαμορφωθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη θα αφορά την συνένωση διαδικασιών μέσω της πλήρους ανάπτυξης του ΚΕΑΟ (Ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Εισφορών)και τον συμψηφισμό των καθυστερούμενων οφειλών (προς τα Ταμεία) με τις πληρωμές από το δημόσιο, και, η δεύτερη θα αντιμετωπίζει την ενοποίηση με Φορολογική Διοίκηση που αναμένεται να συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.
- Ιδρυση Εθνικού Κέντρου Συντάξεων και Παροχών (ΕΚΑΣΠ) που θα έχει την ευθύνη για την εγκυρότητα έκδοσης των συντάξεων.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει στην κυβέρνηση έιναι πως θα "βαφτιστούν" οι επικείμενες αλλαγές-"εκτελέσεις". Για άλλη μια φορά θα στηριχθούν στο φτωχό λεξιλόγιο του κόσμου, και στην έλλειψη κατανόησης βαρύγδουπων ενοιών από τους πολίτες για να τις περάσουν όσο το δυνατόν αθόρυβα. Όταν τις καταλάβουν οι Έλληνες θα είναι πλεόν αργά και απλώς θα "ζουν"-φυτοζωούν με αυτές. Η ειρωνία είναι ότι αυτή η συγκυβέρνηση, διοικεί τη χώρα υφαρπάζοντας ψήφους από την τρίτη ηλικία,που στοχεύει να "εξαφανίσει".

Πηγή-Tμήμα ειδήσεων: defencenet.gr

ΟΙ "ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ" ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ Έτοιμες για όλα οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Ένοπλες Δυνάμεις: Μεγάλη άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου


Oι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δίνουν την δική τους απάντηση στον τουρκικό επεκτατισμό και την έκδοση κανόνων εμπλοκής. Γνωρίζουν ότι πολύ σύνομτα θα δοκιμαστούν οι αντοχές τους και στο Αιγαίο και ετοιμάζονται.
Οι φωτό είναι από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, τμημάτων ειδικών δυνάμεων και ταχύπλοων μέσων στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στα Δωδεκάνησα που ολοκληρώθηκε πριν δύο ημέρες.
Το σύμπλεγμα της Μεγίστης είναι το στρατηγικό εμπόδιο για την Αγκυρα προκειμένου να επεκτείνει την ΑΟΖ της μέχρι την αιγυπτιακή και να κόψει στην μέση της ελληνική. Και πιο συγκεκριμένα η νήσος Στρογγύλη στο απώτατο όριο της χερσαίας ελληνικής επικράτειας, νοτιοανατολικά της Μεγίστης.
Αυτό το μικρό νησί με τους έναν ή δυο κατοίκους είναι αυτό που δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα η ΑΟΖ της να συναντάται με την ΑΟΖ του δεύτερου ελληνικού κράτους, της Κύπρου.
Αυτό, όπως και κάθε σπιθαμή θα υπεραπιστεί μέχρι τελευταίας ρανίδας του ελληνικού αίματος και αν απαιτηθεί να κτυπηθούν ακόμα και στο έδαφός τους, βαθιά, οι τουρκικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ:Defencenet.gr

ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟ: Απελευθέρωσαν κανόνες εμπλοκής με ελληνικά πολεμικά πλοία οι Τούρκοι


Κανόνες εμπλοκής έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου στο τουρκικό Ναυτικό για το πως θα αντιδράσουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία σε περίπτωση που συναντηθούν με κάποιο δικό μας του Πολεμικού Ναυτικού ή με κάποιο ισραηλινό, σε μια δραματική εξέλιξη που έγνε γνωστή πριν λίγο.
 
Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.
 
Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους σχετικά με τις ναυτικές ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα», ο Μποστάνογλου ρωτήθηκε αν οι ασκήσεις σχετίζονται με την ένταση στην περιοχή και είπε πως αυτές πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και ότι αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας με τους συμμάχους».
 
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί.
 
Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού.
 
Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης».
 
Τι είναι όμως οι κανόνες εμπλοκής; Οι Κανόνες Εμπλοκής είναι οι οδηγίες που καθορίζουν το βαθμό και τον ορθό τρόπο αντίδρασης των Ε.Δ. σε εχθρικές προθέσεις ή εκδηλούμενες εχθρικές ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί η κρίση στο επιθυμητό επίπεδο.
 
Οι ενέργειες αυτές μπορεί να είναι μεμονωμένα περιστατικά ή επεισόδια μείζονος σημασίας.
 
Στην περίπτωση μεμονωμένων περιστατικών οι κανόνες εμπλοκής  παρέχουν οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους διοικητές Μονάδων, κυβερνήτες πολεμικών πλοίων, διοικητές ομάδων πλοίων, αρχηγούς σχηματισμών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.
 
Στην περίπτωση των επεισοδίων μείζονος σημασίας,αναφέρουν και αναλύουν τα επεισόδια, καθορίζουν με λεπτομέρεια τα προβλεπόμενα μέτρα αντίδρασης και τέλος ορίζουν τόσο τα εμπλεκόμενα Γενικά Επιτελεία όσο και το άμεσα να διατάξει την εφαρμογή των μέτρων επίπεδο διοίκησης.
 
Ο Μποστάνογλου είπε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά. Παράλληλα παρακολουθούν από απόσταση 90 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η "Ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου".
 
Οι εντολές που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 90 χιλιομέτρων. Και γι αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση».
 
Σημειώνεται ότι στις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι «έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».
 
Κι αυτό με αφορμή της ένταση με τη Συρία. Ο Ερντογάν είχε πει ότι «κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα αξιολογείται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος».
Ο Τούρκος ναύαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το τουρκικό Ναυτικό προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους, με 158 πολεμικά πλοία, 50 αεροπορικά μέσα, αμφίβια ταξιαρχία πεζοναυτών, δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και 50.000 έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.
Με αυτήν την συγκεκριμένη φρασεολογία οι Τούρκοι θέλουν να μας πουν ότι θεωρούν κομμάτι της τουρκικής κυριαρχίας την κυπριακή ΑΟΖ και ότι θα αντιμετωπισθούμε ως "εξωτερική απειλή". Τα ψέμματα τελείωσαν, θα τεστάρουν την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης ποντάροντας στη γνώση ότι δεν την διαθέτει, για να δημιουργήσουν τετελεσμενα.
 
Οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται στις 6-14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν.
 
Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας. Το ΝΑΤΟ φέρει μέγιστη ευθύνη καθώς παρέχει νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της Άγκυρας με την πραγματοποίηση της άσκησης αυτής λίγες μόνο μέρες από την διεθνή κταδίκη της Άγκυρας. 
 
Οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται στις 6-14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν. Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας.
 
Ουσιαστικά η Άγκυρα έχει μπει σε "ξενο σπίτι" και απειλεί τον ιδιοκτήτη οτι θα τον πυροβολήση αν μπει μέσα.Ο λόγος που μίλησε για "κανόνες εμπλοκής" εινια για να τεστάρει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά μετά το κοινό ανακοινωθέν με Αίγυπτο και Κύπρο. Γιατί αν το βάλει στα "πόδια" αυτομάτως το ανακοινωθέν γίνεται "πυροτέχνημα", και στα "mind games" η Άγκυρα είναι πολύ καλή με αιώνες εμπειρίας, λόγω οθωμανικου παρελθόντος.
 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr