Translate

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ... ΚΑΙ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ....


Στο Πρίντιζι ρυμουλκείται το Norman Atlantic: Μακάβρια ασυνεννοησία, ακόμη άγνωστος ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων


Στους 13 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών η ιταλική ακτοφυλακή μεταξύ των οποίων δύο έλληνες και δύο αλβανικής καταγωγής ναυτικοί που επέβαιναν σε πλοίο το οποίο επιχειρούσε να ρυμουλκήσει το Norman Antlantic και χτυπήθηκαν απο καλώδιο.

Τη Τρίτη ταυτοποιήθηκε ένας από τους δυο νεκρούς, πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο απο την Ημαθία. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και δύο Ιταλοί οδηγοί φορτηγών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο πλοίο. Τα πτώματα των άτυχων ανδρών αναγνωρίστηκαν από συναδέλφους τους που εργάζονται στην περιοχή της Νάπολης. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στους 236 ανέρχονται οι έλληνες διασωθέντες σε σύνολο 268, ενώ συνεχίζεται η διασταύρωση των ονομάτων. Εμπλοκή με τις λίστες διασωθέντων και επιβαινόντων μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφοροποίηση και ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι δήλωσε ότι το πλοίο είχε 499 συνολικά επιβαίνοντες καθώς μετέφερε και μετανάστες .Εξέφρασε φόβους για την ύπαρξη αρκετών ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα αμπάρια του πλοίου.

«Επαφίεται στη δικαιοσύνη να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος» δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από τα Τίρανα όπου πραγματοποίησε επίσκεψη-αστραπή χθες το απόγευμα.

Ερωτήματα προς την κυβέρνηση για την υπόθεση απευθύνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την να ζητήσει συγνώμη από τους επιβάτες και τους συγγενείς τους σχετικά με τη σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με την ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβαινόντων.

Στο μεταξύ, διώκονται ο Ιταλός πλοίαρχος του Norman Atlantic και η εταιρεία για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες και η υπόθεση ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για δύο κακουργήματα: για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, και για εμπρησμό. Αποποίηση ευθυνών

από τον αρμόδιο Υπουργό. Στην απάντηση του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ισχυρίζεται πως την  αποκλειστική ευθύνη για τον συντονισμό της επιχείρησης έχει η Ιταλική πλευρά.
πηγη:left.gr

ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΕΙΣ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ Σ'ΑΡΕΣΟΥΝ...

Δεν Συμφωνείς με Επίγνωση και δεν διαθέτεις την απαιτούμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑ για να το κάνεις αυτό,
Αν πάψεις να Συμφωνείς, τότε ο κόσμος σταματά να υπάρχει.
Don Juan Matus


Τοις εγρηγορόσιν ένα και κοινόν κόσμον είναι, των δε κοιμωμένων έκαστος εις ίδιον αποστρέφεσθαι
(Για τους ξύπνιους υπάρχει ένας και ο ίδιος κόσμος,
ενώ οι κοιμισμένοι στρέφονται ο καθένας σε ένα δικό του, υποκειμενικό κόσμο).
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ


Αποδέχεσαι και συμφωνείς, για την εικόνα του κόσμου που σου παρουσιάζουν. Πως πρέπει να δουλεύεις για να ζήσεις και μάλιστα Συμφώνησες πως πρέπει να σου αρέσει που δουλεύεις για να ζήσεις. Συμφώνησες πως πρέπει να κάνεις οικογένεια και να φροντίζεις την οικογένεια σου, μα όχι απαραίτητα και την οικογένεια των άλλων ανθρώπων. Συμφώνησες να κάνεις παιδιά, γιατί χρειάζεσαι τα παιδιά, να κάνεις πολλούς φίλους, πιστούς πελάτες, φανατικούς εχθρούς κλπ κλπ και όλα αυτά Συμφώνησες πως είναι αληθινά και μάλιστα πως είναι δικές σου σκέψεις ή ανακαλύψεις …κι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που υπάρχουν. Επειδή Συμφώνησες πως υπάρχουν.



Πότε Συμφωνείς; Πότε ήδη συμφώνησες; Κάθε φορά που ψηφίζεις συμφωνείς με όλα όσα κάνουν οι πολιτικοί οποιουδήποτε κόμματος, γιατί ψηλά στην πυραμίδα είναι όλα ένα, από το άκρα αριστερό μέχρι το άκρα δεξιό. Το να τους βλέπεις να διαφωνούν τάχα μου, είναι επειδή απευθύνονται στην βάση της πυραμίδας, δηλαδή σ’ εσένα, στο πόπολο.



Συμφωνείς κάθε φορά που γιορτάζεις ότι γιορτάζει η μάζα, Χριστούγεννα, Καρναβάλι, Βαλεντίνο, Πάσχα, και κάνεις ό,τι κάνει η μάζα, μην τα αναλύω εδώ, παρατήρησε τον εαυτό σου ή τους ανθρώπους γύρω σου. Κάθε φορά που αποδέχεσαι κάθε σύστημα τραπεζικό, πολιτικό, θρησκευτικό, αθλητικό, ιατρικό, κάθε δηλ. –ισμό δηλαδή δίνεις την Συμφωνία σου για να εξακολουθήσει αυτό το σύστημα να υπάρχει και να αναπαράγεται.




Οι Σκέψεις-Λέξεις-Αισθήσεις δεν είναι χωρισμένες από αυτό που υπάρχει «εκεί έξω» Συμμετέχουμε αδιάκοπα Συμφωνώντας γι αυτό, σε μια περίπλοκη, υλική ή ψυχολογική διαδικασία, που ουσιαστικά παράγει όλα τα πράγματα του κόσμου, όπως τα ζούμε, είτε μας αρέσουν είτε όχι.



Στη σύγχρονη Κβαντική η έννοια της ύλης έχει αντικατασταθεί πια από την έννοια του πεδίου, συμφωνήσαμε σε αυτό. Είμαστε υποχρεωμένοι αφού συμφωνήσαμε, να δούμε την ύλη σα μια σύνθεση των περιοχών του χώρου, όπου το πεδίο εμφανίζει μια ιδιαίτερη ενεργειακή ένταση. Σε αυτό το είδος της φυσικής δεν υπάρχει θέση για το πεδίο και την ύλη. Η μόνη πραγματικότητα είναι το πεδίο.



Το πεδίο αυτό είναι ένα συνεχές μέσο που υπάρχει παντού μέσα στο χώρο στο οποίο τα σωματίδια (η ύλη) θεωρούνται σαν τοπικές συμπυκνώσεις του, συσσωρεύσεις ενέργειας που έρχονται και παρέρχονται, χάνοντας από ένα σημείο και μετά το προσωπικό χαρακτήρα τους και διαλυόμενα μέσα στο πανταχού παρόν πεδίο.



Την ίδια όμως ακριβώς θεώρηση του κόσμου μας μεταφέρει η φιλοσοφία με την ιδέα του Τσι και του Μεγάλου Κενού. Το Μεγάλο Κενό αποτελείται από Τσι, (Ενέργεια) που συμπυκνούμενο δημιουργεί τα διάφορα αντικείμενα, τα οποία μετά δρουν και αντιδρούν συνεχώς με όλα τα υπόλοιπα πράγματα του κόσμου, δημιουργώντας την ύλη όπως έχουμε συμφωνήσει να την αντιλαμβανόμαστε.



Κάποια στιγμή όμως όλα τα πράγματα είναι υποχρεωμένα να ξαναδιαλυθούν μέσα στο μεγάλο κενό. Το ίδιο αναφέρουν και οι Βούδες με την έννοια της Σουνιάτα (Κενότητας), που
δημιουργεί όλα τα πράγματα και στην οποία όλα τα πράγματα τελικά επαναπορροφώνται, αναφέρει η Σούτρα της Υπερβατικής Σοφίας:



Η Μορφή Είναι Το Κενό Και Το Κενό Είναι Η Μορφή.
Το Κενό Δε Διαφέρει Από Τη Μορφή Και Η Μορφή Δε Διαφέρει Από Το Κενό.
Ό,Τι Είναι Το Κενό, Είναι Και Η Μορφή, Ό,Τι Είναι Η Μορφή Είναι Και Το Κενό.


Η σύγχρονη φυσική ειδικά η Κβαντική θεώρηση έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί καθαρά φιλοσοφικούς όρους για την περιγραφή της πραγματικότητας, του κόσμου που μας περιβάλει και μέσα του ζούμε. Άλλωστε από την απαρχή του ανθρώπου ο Φιλόσοφος έχει ήδη αναφέρει όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ελεύθερος από τα δεσμά της φυλακής των δημιουργιών, άσχετα αν έχει Συμφωνήσει να παραμείνει φυλακισμένος από καθαρή τεμπελιά και βόλεμα.



Οι λέξεις, οι φράσεις, οι μέθοδοι και οι θεωρίες αποτελούν τελικά ασώματα γονίδια, ένα είδος αφηρημένου DNA. Είναι δηλαδή ολοζώντανα πράγματα που μεταβιβάζονται από εγκέφαλό σε εγκέφαλο, από κύτταρο σε κύτταρο και αυτό-αναπαράγονται με τη μίμηση και την Συμφωνία σε ό,τι αυτά τα memes περιέχουν.



Η μεταβίβαση των meme (μιμιδίων) μπορεί να πραγματοποιείται είτε ως ασυνείδητη ή συνειδητή αντιγραφή αντιλήψεων, συμπεριφορών και τεχνουργημάτων εκ μέρους του μιμητή, είτε ως διδασκαλία, έκθεση ή άλλη μορφή διάχυσής τους εκ μέρους του μιμούμενου. Στην τελευταία αυτή περίπτωση τα meme (μιμίδια) χαρακτηρίζονται «ενεργά». Όπως ακριβώς και στην θεωρία περί εγωϊστικών γονιδίων, που γίνονται αντιληπτά ως βιολογικές οντότητες των οποίων η τάση διευρυμένης αναπαραγωγής υπαγορεύει πρωτίστως εγωϊστικές και δευτερευόντως αλτρουϊστικά εγωιστικές συμπεριφορές, έτσι και τα meme κατανοούνται ως ελάχιστες πολιτισμικές οντότητες που τείνουν να αναπαραχθούν και να διαχυθούν.



Η ικανότητά τους να το επιτύχουν εξαρτάται από τρία ποιοτικά χαρακτηριστικά: την πιστότητα, ήτοι την ικανότητά τους να παράγουν ή να επιβάλουν την ακριβή αναπαραγωγή των διακριτικών τους γνωρισμάτων, την γονιμότητα, ήτοι την δυνατότητά τους να μεγιστοποιούν των αριθμό των αντιγράφων τους σε δεδομένο χρόνο και την μακροζωία, ήτοι την διάρκεια διατήρησης της κλωνοποιητικής ισχύος δεδομένου meme. Είναι ενδιαφέρον να τα δούμε αναλυτικά και μην ξεχνάς ούτε στιγμή πως το καλύτερο αντίδοτο των meme είναι η ΔΙΑΚΡΙΣΗ και μόνον.



Από την θεώρηση αυτή οι Ιδέες και οι Λέξεις που αυτές εκφράζονται μα και τα Συν-Αισθήματα που τα ακολουθούν έχουν μια δική τους οντότητα. Με την επανάληψη γίνονται αντιληπτές σαν υλική πραγματικότητα, σαν ουσιαστικές δομές και διαδικασίες στ’ ανθρώπινα νευρικά συστήματα. Η θεώρηση του Σελτρέικ που είναι ο δημιουργός της θεωρίας των μορφογενετικών πεδίων, αναφέρει πως κάθε φορά που σχηματίζονται κερδίζουν σε δύναμη και ορμή, ενισχύονται τα μορφογενετικά τους πεδία και γίνονται από μόνα τους μια εξελικτική δύναμη…



Όλοι μας διαθέτουμε ένα ενσωματωμένο πρότυπο του κόσμου, αποτέλεσμα των εμπειριών μας, μέσω των συμφωνιών και των επαναλαμβανόμενων ενσαρκώσεων μας. Ο εγκέφαλός βρίσκεται κάτω από την απόλυτη κυριαρχία αυτού του προτύπου και κάθε τι που αντιλαμβάνεται σπεύδει να το κρίνει, να το συγκρίνει και να το εντάξει σύμφωνα με το πρότυπο που έχει συνηθίσει, σε συγκεκριμένο “κουτάκι”



Αν λοιπόν κάποιο φαινόμενο, συμβάν, αντικείμενο, ή γεγονός, δεν ταιριάζει με το διανοητικό πρότυπο που έχει συνηθίσει ο εγκέφαλος, αυτός αμέσως το αποδοκιμάζει, το απορρίπτει και το ξεχνά. Σε αυτό το σημείο ας αναφέρω, ότι όποιος δεν έχει ενδιαφέρον, ή δεν θα διαβάσει τα άρθρα του terrapapers ή αν κατά λάθος τα διαβάσει, δε θα διαβάσει τα «επικίνδυνα» σημεία, που ή δεν μπορεί να τα καταλάβει, ή προκαλούν τη λογική και τις εμφυτεύσεις του. Αλλά ακόμα κι όταν τα διαβάσει σύμφωνα με τον Δον Χουάν:




«Δεν Υπάρχει Τελικό Σταυροδρόμι, Ή Τελικό Βήμα Πουθενά. Κι Επειδή Δεν Υπάρχει Τελικό Βήμα Πουθενά, Δε Θα Έπρεπε Να Υπάρχει Καμιά Μυστικότητα Για Οποιοδήποτε Μέρος Της Τύχης Μας Σαν Φωτεινά Όντα. Η Προσωπική Δύναμη Αποφασίζει Για Το Ποιος Μπορεί, Ή Ποιος Δεν Μπορεί Να Επωφεληθεί Από Μια Αποκάλυψη. Οι Εμπειρίες Μου Με Τους Συντρόφους Μου Μού Έχουν Δείξει Ότι Λίγοι, Πάρα Πολύ Λίγοι Απ’ Αυτούς Είναι Πρόθυμοι Να Ακούσουν Και Από Τους Λίγους Που Ακούνε, Ακόμα Λιγότεροι Είναι Πρόθυμοι Να Δράσουν Σύμφωνα Με Αυτά Που Ακούνε. Και Από Αυτούς Που Είναι Πρόθυμοι Να Δράσουν, Ακόμα Λιγότεροι Έχουν Την Προσωπική Δύναμη (ΕΝΕΡΓΕΙΑ) Που Χρειάζεται Για Να Επωφεληθούν Από Τις Δράσεις Τους.»


Οι ασταθείς έτσι, μη συγκροτημένοι, ή ανισόρροποι, που δεν έχουν την απαραίτητη Ενέργεια, νηφαλιότητα, θέληση, επιμονή και υπομονή που απαιτείται για να οδηγηθούν σε οποιοδήποτε χρήσιμο για την ελευθερία αποτέλεσμα, θα εγκαταλείψουν γρήγορα το παιχνίδι ειδικά όταν δεν παίζεται με τους κανόνες που ήδη γνωρίζουν. Η μη δομημένη προσωπικότητά τους, είναι και η βασική προστασία τους, γιατί αν μπουν σε ένα παιχνίδι που δεν γνωρίζουν τους κανόνες του, τους σκοπούς, τα εμπόδια και τις ελευθερίες, που αυτό περιέχει, κινδυνεύουν στην καλύτερη περίπτωση να χάσουν και στην χειρότερη ..ας μην αναφερθώ καλύτερα. Άρα καλύτερα να μην συνεχίσουν σε ένα παιχνίδι που δεν γνωρίζουν.



Η λογική είναι το Πέπλο της Ίσιδας! Σκεπάζει, καλύπτει και αποκρύβει την πραγματικότητα, υποδυόμενη συνήθως το ρόλο της. Αρκεί να κινούμαστε στο πεδίο της λογικής και όχι στα περίχωρα της, όπως κάνει ή ανθρωπότητα σήμερα.



Ο Ηράκλειτος αναφέρει ότι όλα τα πράγματα και είναι και δεν είναι, φτάνουμε επομένως στο Λογικό συμπέρασμα ότι όλες οι προτάσεις είναι αληθινές και δεν είναι αληθινές ταυτόχρονα. Η Συμφωνία μας στην μια ή στην άλλη θεώρηση την κάνει αληθινή ή μη αληθινή.

ΠΗΓΗ:www.terrapapers.com

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΕΛΕΙΠΩΣ....


Υ.Γ. : ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ...

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ??


Αντί ρε αληταρά να σε έχουν στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα η τουλάχιστον να έχεις φάει ισόβια φυλακή και να σε έχουν στο ΓΚΟΥΑΝΤΑΜΟ έχεις το θράσος και ιδρύεις κόμμα ρε ξεφτιλισμένε?
'Ερχεται η ώρα που δεν θα έχεις που να κρυφτείς....Έρχεται η ώρα της κρίσης σου...Και τότε...

   ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΟΥ...


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

H MAXH ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ(ΟΙ ΔΥΟ ΛΥΚΟΙ)


Ένα βράδυ ένας γέρος ινδιάνος της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων και του είπε:

- Γιέ μου, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε δυο λύκους που έχουμε όλοι μέσα μας. Ο ένας είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.
Ο άλλος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία.
Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του:
- Και ποιος λύκος νικάει;
Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά:
- Αυτός που ταΐζεις.


Πηγή: istologio.org
Ένα βράδυ ένας γέρος ινδιάνος της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων και του είπε:

- Γιέ μου, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε δυο λύκους που έχουμε όλοι μέσα μας. Ο ένας είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.

Ο άλλος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία.

Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του:

- Και ποιος λύκος νικάει;

Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά:

- Αυτός που ταΐζεις.
Η μάχη στην ψυχή του ανθρώπου (οι δυό λύκοι)

Ποινικές διώξεις για πολλαπλή ανθρωποκτονία… Στον πλοιοκτήτη και τον καπετάνιο του μοιραίου Norman Atlantic



Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του «Νorman Atlantic», Αρτζίλιο Τζακομάτσι άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη με τις εξής κατηγορίες: εξ αμελείας πολλαπλής ανθρωποκτονίας, εξ αμελείας ναυαγίου και εξ αμελείας πρόκλησης τραυμάτων.
Το Norman Atlantic βρίσκεται κοντά σε μια βραχονησίδα, έξω από τον Αυλώνα της Αλβανίας, ενώ δίπλα του υπάρχουν τέσσερα ρυμουλκά. Να σημειωθεί πως από ώρα σε ώρα αναμένεται κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για να διαπιστώσουν κατά πόσο το πλοίο είναι αξιόπλοο και να αποφασιστεί που θα πάει.
Παράλληλα νέα στοιχεία προκύπτουν για την λίστα επιβατών του Norman Atlantic που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή.

ΠΗΓΗ: hellasforce.com

ΣΟΚ: «Οι Ιταλοί μας κλώτσαγαν… Τίποτα δεν έκανε η κυβέρνηση… Μόνο ψήφους ζητάνε» (ΒΙΝΤΕΟ)




«Οι Ιταλοί μας κλωτσάγανε, μας κλωτσάγανε οι Ιταλοί. Με βάλανε στο σωσίβιο και δεν με ανεβάζανε επάνω, μου βγάλανε το σωσίβιο και βάζανε τους δικούς τους, Ιταλούς. Με πετάξανε, βάλαμε σωσίβιο μαζί με τον άνδρα μου και μετά ήρθε ένας Ιταλός μου πέταξε το σωσίβιο έβαλε έναν δικό του και τον ανέβασε επάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά η διασωθείσα του Norman Atlantic Πολύμνια Δημητρουλάκη που μετά από 48 ώρες περιπέτειας έφθασε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Πάτρας με το πλοίο Europa Cruise.


ΠΗΓΗ:www.hellasforce.com

ΕΠΙΒΑΙΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΙRASIA


Οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από τα νησιά Μπάνγκα και Μπελιτούνγκ
Στο αεροσκάφος της AirAsia ανήκουν τελικά τα συντρίμμια που μοιάζουν με πόρτα αεροσκάφους και με τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης και εντοπίστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίαςπολιτικής αεροπορίας στο υπουργείο Μεταφορών.
«Επί του παρόντος μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι το αεροσκάφος της AirAsia και ο υπουργός Mεταφορών αναχωρεί για το Πανγκαλάν Μπουν», στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.
Ο αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι κόκκινα και λευκά συντρίμμια εντοπίστηκαν ανοικτά των ακτών της περιοχής Καλιμαντάν, τα οποία ενδεχομένως ανήκουν στο αεροσκάφος που φέρεται να συνετρίβη σε ρηχά νερά, ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας.
«Τα συντρίμμια είναι κόκκινα και λευκά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, «Ελέγχουμε αν τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος. Πιθανόν είναι από την άτρακτο του αεροσκάφους. Με βάση το μέγεθος και το χρώμα τους, είναι πιθανό τα συντρίμμια να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους».
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που επιβαίνει στο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας το οποίο εντόπισε τα συντρίμμια είπε ότι είδε αντικείμενα που μοιάζουν με σωσίβιο γιλέκο, σωσίβια και επιμήκεις πορτοκαλί σωλήνες, ενώ ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας εντόπισε ένα επιπλέον πτώμα.
«Εντοπίσαμε περίπου 10 μεγάλα αντικείμενα και πολλά μικρά αντικείμενα λευκού χρώματος που δεν μπορέσαμε να φωτογραφίσουμε», δήλωσε ο Άγκους Ντούι Πουτράντο, εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, σε συνέντευξη Τύπου.
H.θέση βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τον τόπο όπου το αεροσκάφος εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις οθόνες των ραντάρ». Τα μεγάλα αντικείμενα που διακρίνονται σε 10 φωτογραφίες μοιάζουν με πόρτα αεροπλάνου, με τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης, με τετράγωνο κουτί, ίσως δεξαμενή καυσίμων. Δεν είναι πολύ ευκρινές, θα μπορούσε να είναι ο τοίχος του αεροσκάφους ή η πόρτα του. Ας προσευχηθούμε τα αντικείμενα αυτά να είναι πράγματι αυτά που αναζητούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Πανγκαλάν Μπουν, στο κέντρο της Καλιμαντάν, στο νησί Μπόρνεο.
Το αεροσκάφος της AirAsia (πτήση QZ8501) χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, για τη Σιγκαπούρη. Οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από τα νησιά Μπάνγκα και Μπελιτούνγκ, στη Θάλασσα της Ιάβας, απέναντι από το Καλιμαντάν.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟ NORMAL ATLANTIC


ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ...


Κάτι που ήταν αναμενόμενο επιβεβαιώθηκε με τη σημερινή τρίτη ''τυπική'' ψηφοφορία και έτσι πάμε με γοργούς ρυθμούς σε εκλογές και κατά συνέπεια σε ραγδαίες εξελίξεις.Εμείς από τη πλευρά μας ευελπιστούμε σαν Ελεύθεροι-Φυλακισμένοι  ο κόσμος να δείξει μεγαλύτερη ωριμότητα αποφασιστικότητα και κυρίως να μην φοβηθεί να στείλει αυτή τη συμμορία στον αγύριστο που τα τελευταία χρόνια  αλυσοδένει  τη χώρα με μνημόνια επί μνημονίων και την κάνει έρμαιο των ΞΈΝΩΝ Δυνάμεων .Δεν ξέρω πραγματικά αν αυτό που θα έρθει  θα είναι καλύτερο για τη χώρα μας αλλά σίγουρα είναι κάτι καινούργιο που δεν έχει δοκιμαστεί και νομίζω ότι ο μονος δρόμος για εμάς στις εκλογές είναι να ψηφίσουμε κάτι νέο...Δεν με νοιάζει πως θα λέγεται Συριζα,Ανεξαρτητοι Ελληνες η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...Αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι κανείς δεν πρέπει να πάει με τη μεριά των αποδεδειγμένα δωσιλόγων και προδοτών που πτώχευσαν τη χώρα μας και άφησαν και  αφηνουν πίσω τους καμένη γη....

 Κλείνοντας  θέλω να πιστεύω πως το οτι πάμε σε εκλογές δεν εχει  να κανει με καμια αποφαση των ξενων δυναμεων... και πως εμείς είμαστε αυτοί που κινουμε τα νηματα πλεον... Αυτο θα θα φανεί...

NORMAN ATLANTIC:ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ www.hcg.gr
ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 10 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ  - ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
.                           1

ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ...

697D1A719502AEC2DE2E4CD479B70E3F
Στις 28 Δεκεμβρίου του 1996, το ναυάγιο του εμπορικού φορτηγού «Δύστος» ανοικτά της Κύμης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα μικρό κορίτσι.
Την επομένη των Χριστουγέννων, το πλοίο με Πλοίαρχο τον Ιωάννη Τσιτσιρίκη και με πλήρωμα 21 Έλληνες ναυτικούς, απέπλευσε από τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ-Ηρακλής Βόλου.
Είχε φορτωθεί με 5.300 περίπου τόνους τσιμέντο και θα ταξίδευε για τον Πειραιά. Ο καιρός όμως, δεν ήταν καλός. Μετά από 4 ώρες ταξίδι, το Δύστος έφτασε κοντά στη Σκιάθο.

Εκεί παρέμεινε για δύο ημέρες, καθώς οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις και η θάλασσα φουρτουνιασμένη για τα καλά.
Το πλήρωμα όμως, πίεζε τον καπετάνιο να ξεκινήσουν το ταξίδι, καθώς όλοι ήθελαν να κάνουν πρωτοχρονιά στα σπίτια τους.
Έτσι, το ταξίδι ξανάρχισε. Στις 8 το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου, το Δύστος είχε την τελευταία του επικοινωνία με το μότορσιπ Λένα.
Τα χαράματα της επόμενης ημέρας, το πλοίο Δύστος εντοπίσθηκε ανεστραμμένο να επιπλέει 3,5 ναυτικά μίλια ανατολικά από την Κύμη.

Ο μοναδικός που είχε καταφέρει να σωθεί ήταν ο δόκιμος πλοίαρχος Χρήστος Αναγνώστου, ο οποίος βρέθηκε επί μακρόν στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Οι υπόλοιποι 17 βρέθηκαν από δύτες του λιμενικού, πνιγμένοι, μέσα στο πλοίο και τρεις από ένα αλιευτικό, που είχε σπεύσει να βοηθήσει στη διάσωση.
Από την έρευνα των πραγματογνωμόνων, ως αίτια του ναυαγίου θεωρήθηκαν:
-Η μετατόπιση φορτίου, λόγω των μετασκευών που υπήρξαν στο «Δύστος».
-Η προβληματική φόρτωση του πλοίου από το λιμάνι του Βόλου.
Οι παραπάνω αιτίες σε συνδυασμό με τη θαλασσοταραχή έκαναν το «Δύστος» να κλίνει προς μία κατεύθυνση με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Ο μοναδικός διασωθείς του «Δύστος», Χρήστος Αναγνώστου
Το 2001, έπειτα από μήνες πολύωρων συνεδριάσεων και έντονες διαμάχες των δικηγόρων με τους συγγενείς των θυμάτων, το δικαστήριο επέβαλε επταετείς καθείρξεις σε τρεις εμπλεκόμενους και πενταετείς φυλακίσεις σε έξι ανώτερα διοικητικά στελέχη της ΑΓΕΤ.
Όλοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με αναστολή.
Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί το 1970 με το όνομα Mina Entrego και στη συνέχεια χρονοναυλώθηκε από την ΑΓΕΤ-Ηρακλής για να μεταφέρει χύμα τσιμέντο.

ΠΗΓΗ:www.mixanitouxronou.gr

AIRASIA: ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

 ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ 162 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

To εξαφανισμένο σκάφος της AirAsia βρίσκεται πιθανότατα «στον βυθό του ωκεανού», είπε, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ινδονήσιος επικεφαλής της επιχειρήσης εντοπισμού του Airbus A320-200 τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή (28/12/2014).
"Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας και τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο τόπος της συντριβής είναι στη θάλασσα, η υπόθεση που διαμορφώνεται είναι ότι το αεροσκάφος βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Είναι μία προσωρινή εκτίμηση η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας", δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Σοελίστιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ινδονησία δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα, όπως υποβρύχια, για να ανασύρει ένας αεροσκάφος από τον βυθό της θάλασσας, αλλά θα ζητήσει τη βοήθεια άλλων κρατών εάν παραστεί ανάγκη.
"Δεδομένων των ελλείψεών μας στην τεχνολογία, έχω εργασθεί σε συντονισμό με τον υπουργό Εξωτερικών για να μπορέσουμε να δανεισθούμε (μέσα) από άλλες χώρες που έχουν προτείνει βοήθεια. Πρόκειται για τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, στο αεροδρόμιο μαζί με τους συγγενείς βρίσκεται και ο Πρόεδρος της εταιρείας Φερνάντες, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ήδη τους έχουν προσφερθεί δωμάτια ξανοδοχείων για να περάσουν τη νύχτα.
Η Κίνα προσφέρθηκε να στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμει στην αναζήτηση του αεροσκάφους της AirAsia που εξαφανίσθηκε χθες κατά την πτήση του από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η κινεζική πλευρά έχει ήδη διαβιβάσει στην Ινδονησία την πρόθεσή της να στείλει επειγόντως αεροσκάφος και πλοία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, και θα προσφέρει και άλλου είδους βοήθεια, ανάλογα με τις ανάγκες της Ινδονησίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους στη Θάλασσα της Ιάβας επανελήφθησαν σήμερα το πρωί, έπειτα από διακοπή κατά τη διάρκεια της νύκτας.
Η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Αυστραλία έχουν στείλει αεροσκάφη και πλοία για να συνδράμουν την Ινδονησία στις επιχειρήσεις έρευνας. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης δηλώσει έτοιμες για να βοηθήσουν.
Το Airbus A320-200 της AirAsia, εταιρείας χαμηλού κόστους, εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, χωρίς να αφήσει ίχνη, ενώ επικρατούσαν δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr