Translate

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ...ΠΕΦΤΟΥΝ Η ΜΑΣΚΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ Η ''ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ''...


Για «αντιδημοκρατικές διαδικασίες» και «αρχηγικές πολιτικές» εγκαλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ένα πρώην, πλέον, στέλεχος του κόμματος δύο μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Ο Κυριάκος Κωστόπουλος, πρώην στέλεχος του Ποταμιού, με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία» την προσάρτηση Λυκούδη, Ψαριανού, Τατσόπουλου και Λυμπεράκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ χαρακτηρίζει αντιδημοκρατικές τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, αιτία που, όπως υποστηρίζει, οδήγησε στην αποχώρησή του.
«Σε τελική ανάλυση το Ποτάμι εκπροσωπεί το νέο, το καινούριο, το διαϕορετικό! Το σύμβολό του , τα λογότυπά του! Κάπου τα έχω ξαναδεί όμως! Είναι μία από τα ίδια! Μία αντιγραϕή από την αρχή ως το τέλος. Δανεικά σύμβολα, αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κωστόπουλου:
«Μπήκα στο Ποτάμι κάποιες ώρες μετά την ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη, ελπίζοντας ότι κάτι άλλο πάει να γίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Πάντα ήμουν και θα είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Η ανακοίνωση ενός νέου εγχειρήματος από έναν άνθρωπο που ξεκίνησε να μιλάει για μία άλλη Ελλάδα , για ένα άλλο κράτος , με βρήκε σύμϕωνο από την αρχή και έτσι αποϕάσισα να ακολουθήσω και να γίνω εθελοντής σε αυτή την προσπάθεια . Ορίστηκα λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών συντονιστής του ν. Λάρισας με στόχο να επικοινωνήσω όσο μπορούσα τη νέα αυτή κίνηση και να οργανώσω όσο καλύτερα μπορούσα την κάθοδο στη δοκιμασία των ευρωεκλογών. Θεωρώ ότι η συμβολή μου , με τα μέσα που είχα και το χρόνο που διέθετα , ήταν σημαντική. Σε μεγάλο βαθμό καταϕέραμε , με τους λιγοστούς συνεργάτες που πίστεψαν στο εγχείρημα , να συμβάλουμε στην εκπροσώπηση του Ποταμιού στην Ευρωβουλή όπως ϕάνηκε και από τα αποτελέσματα στο ν. Λάρισας και έτσι να ενδυναμώσουμε την προ των εκλογών δυναμική του κινήματος.
Το «λάθος» το δικό μου ήταν ότι, σαν δημόσιο πρόσωπο όπως είναι ο κάθε ένας από εμάς , αποϕάσισα σε μία δεδομένη στιγμή να εκϕράσω δημόσια την αντίθεσή μου και την αντίρρησή μου σε μία απόϕαση του κινήματος. Όσοι διάβασαν τότε την διαϕοροποίησή μου γνωρίζουν καλύτερα. Ήταν η συνέχεια των αντιδημοκρατικών διαδικασιών του κ. Θεοδωράκη που είχαν ήδη αρχίσει από το συνέδριο στο Λαύριο το καλοκαίρι του περασμένου έτους και αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι στη δική μου αίσθηση δημοκρατικότητας. Όσοι ήταν παρόντες και δεν νιώθουν στρατιωτάκια αντιλαμβάνονται τι ακριβώς εννοώ. Και άλλα κόμματα έχουν διαϕορετικές απόψεις ανάμεσα στα μέλη τους αλλά τουλάχιστον διατηρούν και σέβονται τη δημοκρατικότητα στην έκϕραση . Στο συνέδριο εξελέγησαν τα «όργανα» που επιθυμούσε ο επικεϕαλής . Όργανα που δεν συνεδρίασαν ποτέ. Όργανα που ήταν για το θεαθήναι. Στρατιωτάκια που αποτέλεσαν την συντονιστική του Ποταμιού , η οποία τι έκανε ; Ρητορικό το ερώτημα . Επικύρωνε «αμάσητα» την κάθε απόϕαση του επικεϕαλής.
Και συνεχίζεται η ϕαρσοκωμωδία – χωρίς συνιστώσες βέβαια – και βλέπουμε πέραν των Λυκούδη, Ψαριανού, Τατσόπουλου να μπαίνει σϕήνα και η Δράση - Λυμπεράκη. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σε τελική ανάλυση το Ποτάμι εκπροσωπεί το νέο , το καινούριο, το διαϕορετικό! Το σύμβολό του, τα λογότυπά του ! Κάπου τα έχω ξαναδεί όμως! Είναι μία από τα ίδια! Μία αντιγραϕή από την αρχή ως το τέλος. Δανεικά σύμβολα, αόριστες ιδέες και αρχηγικές πολιτικές.
Αποχωρώ λοιπόν με πικρία αλλά και ευχαρίστηση που δε θα συμμετέχω τελικά σε αυτό το συνονθύλευμα. Χαίρομαι που γνώρισα καινούριους ανθρώπους και μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες».
ΠΗΓΗ:thestival.gr

Το βαπόρι από την Περσία χάθηκε στην Κορινθία...

Ένα πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας βομβαρδίζεται την Κυριακή από την αεροπορία του επίσημου κράτους της Λιβύης. Δύο ναυτικοί από το 26μελές πλήρωμα πέφτουν νεκροί-ο ένας είναι Έλληνας. Η είδηση κυκλοφορεί τη Δευτέρα στα μίντια του εξωτερικού. Μια λιτή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, με αρκετές ώρες καθυστέρηση. Κι όμως, ένα απίστευτο πέπλο σιωπής απλώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέινστριμ μίντια στην Ελλάδα για το απίθανο συμβάν στη Μεσόγειο…
Η ιστορία με το πλοίο της Aegean Shipping Enterprises Company με σημαία Λιβερίας, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι πάρα πολύ σοβαρή και αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο για την εταιρεία και τον ίδιο. Άλλωστε και μόνο η αναφορά στο ρεπορτάζ του αγγλόφωνου BBC για ενδεχόμενη συνεργασία του πλοιοκτήτη με τζιχαντιστές μπορεί να προκαλέσει, για ευνόητους λόγους, πολύ μεγάλη ζημιά στην εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία. Πόσο μάλλον στην «αδερφή» εταιρεία, επίσης συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη, που ήταν προμηθευτής πετρελαίου στον Αμερικάνικο στόλο.
Το πρόβλημα όμως είναι αλλού. Ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το πλοίο βομβαρδίστηκε από την αεροπορία της Λιβύης είναι αντικρουόμενες. Στον διεθνή τύπο άλλοι κάνουν λόγο για υπόνοιες μεταφοράς όπλων και άλλοι για μεταφορά τζιχαντιστών. Άλλες πληροφορίες λένε ότι η επίσημη λιβυκή κυβέρνηση γνώριζε το δρομολόγιο του πλοίου και άλλες ότι δεν ήταν ενήμερη. Σε κάθε περίπτωση, ο βομβαρδισμός ενός δεξαμενόπλοιου δεν είναι συχνό φαινόμενο, ακόμη και στην περίπτωση που αυτό δεν σταματήσει για έλεγχο, όπως ισχυρίστηκαν αξιωματικοί του Λιβυκού στρατού. Πόσο μάλλον το να βομβαρδίζει η Λιβύη ένα δεξαμενόπλοιο που η ίδια έχει ναυλώσει και εκ των υστέρων να λέει περίπου ότι έγινε… κατά λάθος.
Όσο συγκεχυμένες κι αν είναι οι πληροφορίες σε μια εμπόλεμη περιοχή, είναι σαφές ότι σε αυτού του τύπου τη διπλωματία των όπλων μάλλον δεν υπάρχουν «λάθη», αλλά προειδοποιήσεις που βαφτίζονται εκ των υστέρων «λάθη».
Αν ανασυνθέσουμε όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα της υπόθεσης, καταλήγουμε ότι μάλλον θα πρέπει να εστιάσουμε στη μεταφορά πετρελαίου, που όντως πραγματοποιούσε το πλοίο.
araevo1
Όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το πλοίο ήταν ναυλωμένο από τη λιβυκή κρατική εταιρεία πετρελαίου «National Oil Corporation» και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα- Ντέρνα, μεταφέροντας ακατέργαστο πετρέλαιο. Σύμφωνα και με την ιστοσελίδα marinetraffic (πρόκειται για ένα παγκόσμιας φήμης site που έχει ανά πάσα στιγμή πληροφορίες για αμέτρητα πλοία ανά την υφήλιο) το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Μισουράτα στη Λιβύη. Από εκεί επρόκειτο να μεταβεί στο λιμάνι Μάρσα, το οποίο βρίσκεται στην Αλγερία. Αυτό ήταν το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, καθώς μετέφερε 12.600 τόνους ακατέργαστου πετρελαίου που προφανώς προοριίζονταν για πώληση από την δημόσια εταιρεία της Λιβύης στο κράτος της Αλγερίας. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Κοιτάζοντας κανείς τον χάρτη, λοιπόν, θα ανέμενε ότι το πλοίο, αναχωρώντας από τη Μισουράτα της Λιβύης, θα έπλεε δυτικά, προς την Αλγερία και συγκεκριμένα προς το λιμάνι της Μάρσα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Το πλοίο συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρότι ήταν ναυλωμένο από εταρεία του επίσημου λιβυκού κράτος, έπλευσε ανατολικά και έξω από το λιμάνι της Ντέρνα δέχθηκε την επίθεση από την αεροπορία της Λιβύης.Υπάρχει ένα ενδεχόμενο το πλοίο να έπιασε το λιμάνι της Μάρσα αλλά να μην ενημέρωσε για τον επόμενο προορισμό του, όπως θα όφειλε. Κάτι που και αυτό θα κινούσε τις υποψίες των αρχών της Λιβυής.
Η Ντέρνα της Λιβύης, που απέχει περίπου 210 ναυτικά μίλια από την Κρήτη, έχει αναχθεί σε μια πολύ σημαντική πόλη για τους τζιναντιστές του ISIS. Σύμφωνα με παλαιότερα ρεπορτάζ του CNN, στη συγκεκριμένη πόλη που απαριθμεί περίπου 100.000 κατοίκους, υπάρχουν περίπου 800 τζιχαντιστές που εκπαιδεύουν νεοεισερχόμενους φανατικούς στα 12 στρατόπεδα της πόλης. Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης έχουν αποκόψει σε μεγάλο βαθμό τους δρόμους ανεφοδιασμού της Ντέρνα από το εσωτερικό της χώρας, με αποτέλεσμα ο από θαλάσσης ανεφοδιασμός των τζιχαντιστών σε πρώτες ύλες να είναι απαραίτητος. Λέγεται δε πως τέτοια δρομολόγια ανεφοδιασμού κοστολογούνται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ. Όχι και άσχημα για μόλις μιας ημέρας δουλειά. Πόσο μάλλον για μιας μέρας… παράκαμψη!
Ο συνταγματάρχης του λιβυκού στρατού Αχμέντ Μεσμάρι επιβεβαίωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν «ύποπτο» δεξαμενόπλοιο κοντά στο λιμάνι της Ντέρνα. «Ύποπτο πλοίο βομβαρδίσθηκε την Κυριακή από τις λιβυκές αεροπορικές δυνάμεις», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου δεν υπάκουσε στις διαταγές να διακόψει τον πλου για έλεγχο πριν εισέλθει στο λιμάνι.
Το ρεπορτάζ του BBC ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένας αξιωματούχος του Λιβυκού στρατού δήλωσε πως οι κινήσεις του πλοίου στο λιμάνι της Ντέρνα κίνησαν υποψίες, ενώ η εταιρεία τις απέρριψε, τονίζοντας ότι το πλοίο μετέφερε καύσιμα σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις και ότι οι Αρχές ήταν ενήμερες. Η Ντέρνα ελέγχεται τα τελευταία δύο χρόνια από τζιχαντιστές και ο στρατός της Λιβύης έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει την πόλη».
Υπάρχει λοιπόν μια πιο λογική εξήγηση για το συμβάν: μάλλον το πλοίο, παρότι ήταν ναυλωμένο από την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης, επιχείρησε να πουλήσει πετρέλαιο στο αντίπαλο στρατόπεδο, των τζιχαντιστών της Ντέρνα, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη μιας ημέρας. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, που λένε, μόνο που οι αρχές της Λιβύης φαίνεται ότι θεώρησαν ότι θα πρεπε να πάρει ένα μήνυμα όποιος χρησιμοποιεί τα δικά τους ναύλα για να εξυπηρετήσει –με το αζημίωτο- τους αντιπάλους τους.
Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που Έλληνες εφοπλιστές προσπαθούν να… κάνουν περιουσίες σπάζοντας εμπάργκο σε εμπόλεμες ζώνες, κάνοντας λαθρεμπόριο και τροφοδοτώντας δυνάμεις που σφαγιάζουν τους λαούς της περιοχής. Ακόμη και θυσιάζοντας τις ζωές των ναυτικών τους. Αν κρίνουμε άλλωστε από το ένοχο σιωπητήριο των μεγαλοδημοσιογράφων μπροστά στην είδηση, μάλλον δεν φοβούνται μήπως διακυβεύσουν ούτε καν την (εγχώρια) φήμη τους…

πηγη:unfollow

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ψυχολογικές Επιχειρήσεις,Υπονόμευση, Προπαγάνδα – Επίκαιρη Διάλεξη (Βίντεο) και για την Ελλάδα


Ψυχολογικές Επιχειρήσεις και υπονόμευση. Ακούστε τη διάλεξη για να αντιληφθείτε τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα (ενεργοποιήστε υπότιτλους). Η διάλεξη θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους θέλουν να καταλάβουν τις μεθόδους προπαγάνδας και υπονόμευσης καθεστώτων. Αντίστοιχα μαθήματα ψυχολογικών επιχειρήσεων διδάσκονται και οι αξιωματικοί στον Ελληνικό Στρατό. Διαβάστε το εγχειρίδιο εκστρατείας ψυχολογικών επιχειρήσεων

Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ..

Ο Χόρχε κάθισε σαν το Βούδα πάνω σ΄ εκείνες τις φριχτές μπλε πολυθρόνες του γραφείου του χαμογέλασε, με κοίταξε στα μάτια και, χαμηλώνοντας τη φωνή όπως έκανε κάθε φορά που ήθελε να τον ακούσουν προσεκτικά, μου είπε:
-Να σου πω μια ιστορία… Και χωρίς να περιμένει να συμφωνήσω, ο Χόρχε άρχισε να αφηγείται:
“Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώο όλων των παιδιών. Στην παράσταση, το θεόρατο ζώο έκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκου και της δύναμής του…



Όμως, μετά την παράσταση και λίγο προτού επιστρέψει στη σκηνή, ο ελέφαντας στεκόταν δεμένος συνεχώς σ΄ ένα μικρό ξύλο μπηγμένο στο έδαφος. Μια αλυσίδα κρατούσε φυλακισμένα τα πόδια του. Ωστόσο, το ξύλο ήταν αληθινά μικροσκοπικό κι έμπαινε σε ελάχιστο βάθος μέσα στο έδαφος.
Μολονότι η αλυσίδα ήταν χοντρή και ισχυρή, μου φαινόταν ολοφάνερο ότι ένα ζώο που μπορούσε να ξεριζώνει δέντρα με τη δύναμη του, θα μπορούσε εύκολα να λυθεί και να φύγει. Το θεωρούσα αληθινό μυστήριο. Μα τι τον κρατάει; Γιατί δεν το σκάει;
Όταν ήμουν πέντε ή έξι ετών πίστευα ακόμα στη σοφία των μεγάλων. Ρώτησα τότε κάποιον δάσκαλο ,τον πατέρα μου ή ένα θείο μου, για το μυστήριο του ελέφαντα. Κάποιος μου εξήγησε ότι ο ελέφαντας είναι δαμασμένος. Έκανα τότε την προφανή ερώτηση: Κι αφού είναι δαμασμένος, γιατί τον αλυσοδένουν;
Δε θυμάμαι να πήρα κάποια ικανοποιητική απάντηση. Με τον καιρό, ξέχασα το μυστήριο του ελέφαντα με το παλούκι, και το θυμόμουν μόνο όταν βρισκόμουν με κάποιους που είχαν αναρωτηθεί κάποτε πάνω στο ίδιο θέμα
Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψα – ευτυχώς για μένα – ότι κάποιος είχε αρκετή σοφία ώστε ν΄ ανακαλύψει την απάντηση. Ο ελέφαντας του τσίρκου δεν το σκάει γιατί τον έδεναν σ΄ένα παρόμοιο παλούκι από τότε που ήταν πολύ, πολύ μικρός.
Έκλεισα τα μάτια και φαντάστηκα τον νεογέννητο ανυπεράσπιστο ελέφαντα δεμένο στο παλούκι. Είμαι βέβαιος ότι τότε το ελεφαντάκι είχε σπρώξει, τραβήξει και ιδρώσει πασχίζοντας να λευτερωθεί. Μα, παρόλες τις προσπάθειές του, δεν τα είχε καταφέρει, γιατί το παλούκι ήταν πολύ γερό για τις δυνάμεις του.
Φαντάστηκα ότι θα κοιμόταν εξαντλημένο και την επόμενη μέρα θα προσπαθούσε ξανά, και τη μεθεπόμενη το ίδιο… Ώσπου μια μέρα, μια φρικτή μέρα για την ιστορία του, το ζώο θα παραδεχόταν την αδυναμία του και θα υποτασσόταν στη μοίρα του.
Αυτός ο πανίσχυρος και θεόρατος ελέφαντας που βλέπουμε στο τσίρκο δεν το σκάει γιατί νομίζει ότι δεν μπορεί, ο δυστυχής. Η ανάμνηση της αδυναμίας που ένιωσε λίγο μετά τη γέννησή του είναι χαραγμένη στη μνήμη του. Και το χειρότερο είναι ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε σοβαρά αυτή την ανάμνηση. Ποτέ μα ποτέ δεν ξαναπροσπάθησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του…”
-Έτσι είναι, Ντεμιάν. Όλοι είμαστε λίγο-πολύ σαν τον ελέφαντα του τσίρκου. Περιδιαβαίνουμε τον κόσμο δεμένοι σε εκατοντάδες παλούκια που μας στερούν την ελευθερία. Ζούμε πιστεύοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα, απλώς επειδή μια φορά, πριν από πολύ καιρό, όταν είμαστε μικροί, προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε.
Πάθαμε τότε το ίδιο με τον ελέφαντα. Χαράξαμε στη μνήμη μας αυτό το μήνυμα: Δεν μπορώ, δεν μπορώ και ποτέ δε θα μπορέσω.
Ο Χόρχε έκανε μια μεγάλη παύση. Ύστερα πλησίασε, κάθισε στο πάτωμα μπροστά μου και συνέχισε: Αυτό σου συμβαίνει, Ντέμι. Ζεις μέσα στα όρια της ανάμνησης ενός Ντεμιάν που δεν υπάρχει πια, εκείνου που δεν τα κατάφερε. Ο μοναδικός τρόπος να μάθεις εάν μπορείς, είναι να προσπαθήσεις πάλι με όλη σου την ψυχή… Με όλη σου την ψυχή!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Jorge Bucay με τίτλο «Να σου πω μια ιστορία»

Νοrman Atlantic«Οι έρευνες καθυστερούν εξαιρετικά πολύ. Μας πουλάνε δικαιολογίες τύπου "έχει καπνούς" τη μία μέρα. Την άλλη λένε "τώρα θα βάλουμε μηχανήματα απορρόφησης καπνούς" και άλλα διάφορα μυθιστορήματα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι η φωτιά δε μπήκε ούτε από μαγειρέματα, ούτε από τσιγάρο, ούτε και καλά από λαθρομετανάστες. Κάτι τέτοιο δε θα έκανε ποτέ κάποιος σε μέσο διαφυγής, για να καεί. Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες που είδαν άτομο του πληρώματος να κοιτάει την φωτιά και να μην ενημερώνει κανέναν», μου λένε.

Από τις 28 Δεκεμβρίου οπότε και ξέσπασε η φωτιά στο Norman Atlantic, οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί στα γκαράζ του πλοίου. Ούτε πως ξέσπασε η φωτιά γνωρίζουμε. Ούτε, όμως, πόσοι και ποιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί κάτω. Οι περισσότεροι, μάλιστα, επιζώντες έχουν αναθέσει σε δικηγόρους τη νομική εξέλιξη της υπόθεσης.
Ωστόσο, ανοιχτή πληγή παραμένει το ότι μέχρι σήμερα 12 άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα επτάχρονο παιδάκι, είναι αγνοούμενοι. Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Μόνες οι οικογένειες προσπαθούν καθημερινά να συλλέξουν ότι στοιχείο μπορούν, ώστε να μάθουν τι συνέβη με τους ανθρώπους τους.
Το εξοργιστικό, όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν συγγενείς αγνοουμένων και επιζώντες, είναι ότι η εταιρεία που είχε νοικιάσει το Norman Atlantic, η ΑΝΕΚ -ασχέτως τις δραματικές εξελίξεις με το πλοίο- κράτησε από τις πιστωτικές κάρτες, όσων είχαν πληρώσει το ταξίδι με αυτόν τον τρόπο, το ποσό για τα ναύλα! Και να σκεφτεί κάποιος ότι οι επιβάτες είχαν βγάλει εισιτήρια με άλλο πλοίο και άλλο τελικά είδαν στο λιμάνι εκείνη τη δραματική βραδιά της 28ης Δεκεμβρίου.
«Για τους ανθρώπους μας είναι σχεδόν αδύνατο να μάθουμε πληροφορίες, καθώς όσους έχουμε ρωτήσει, λένε ότι δεν τους είδαν εκτός από ένα με δύο άτομα που είδαν τους Καραβαγγέλη και Συμεωνίδη. Ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε είτε μέσω διαδικτύου ψάχνοντας μόνοι μας, είτε δια τηλεφώνου που παίρνουμε από επιζώντες. Κάνουμε τα πάντα, όσα περνάνε από τα χέρια μας, αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια. Το υπουργείο Ναυτιλίας τηλεφωνεί για να μας ενημερώσει απλώς ότι οι έρευνες συνεχίζονται», περιγράφει ο Β.Σακαρέλης.
Agnooumenoi12
Ούτε, όμως, και από την πλευρά των Ιταλικών αρχών υπάρχει ενημέρωση.
Τα ονόματα των αγνοουμένων είναι: Raed Frhan επτά ετών (τον αναζητεί ο πατέρας του), Carmine Balzano, Giuseppe Mancuso, Καραβαγγέλης Ευάγγελος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Σοφός Ιωάννης, Σαγιρίδης Νικόλαος, Σημεωνίδης Ιωάννης, Τσάμης Βασίλειος, Κουφογιώργης Αλέξανδρος, Νικολάρας Απόστολος και Δουλής Γεώργιος.
«Οι έρευνες καθυστερούν εξαιρετικά πολύ. Μας πουλάνε δικαιολογίες τύπου "έχει καπνούς" τη μία μέρα. Την άλλη λένε "τώρα θα βάλουμε μηχανήματα απορρόφησης καπνούς" και άλλα διάφορα μυθιστορήματα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι η φωτιά δε μπήκε ούτε από μαγειρέματα, ούτε από τσιγάρο, ούτε και καλά από λαθρομετανάστες. Κάτι τέτοιο δε θα έκανε ποτέ κάποιος σε μέσο διαφυγής, για να καεί. Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες που είδαν άτομο του πληρώματος να κοιτάει την φωτιά και να μην ενημερώνει κανέναν», μου λένε.
Στους ανθρώπους που ήταν στο Norman Atlantic και στους συγγενείς των αγνοουμένων εκτός από πίκρα, κυριαρχεί και ο θυμός.
«Όλες οι οικογένειες των αγνοουμένων, απ' όσο ξέρουμε, έχουν επικοινωνήσει με δικηγόρους. Θα φροντίσουμε να κινηθούμε νομικά, όπως ευελπιστούμε και όλοι οι επιζώντες. Δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι. Δε γίνεται κανείς να μην είδε τους ανθρώπους μας πάνω στο πλοίο. Δε γίνεται να σιωπούν και να το κρατάνε για τον εαυτό τους. Ας έρθουν λίγο στη θέση μας και ας σκεφτούν ότι ίσως αύριο μπορεί να αφορά έναν από αυτούς. Θέλουμε να βρούμε τους ανθρώπους μας. Δε γίνεται να έγιναν πουλιά και να πέταξαν», αναφέρει ο Β.Σακαρέλης.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στους εκατοντάδες ναυαγούς και στους αγνοούμενους επιβάτες ζητούνται τα ναύλα. Σε αυτούς τους ανθρώπους που για άλλο πλοίο είχαν βγάλει εισιτήριο και σ' άλλο επιβιβάστηκαν.
Έτσι για την ιστορία θα σταθώ στην αναφορά ενός συγγενή αγνοούμενου ο οποίος υποστηρίζει: «Όταν κάποιος στην Ηγουμενίτσα ζήτησε να μην ταξιδέψει και να κατεβάσουν το αμάξι του, ο πλοίαρχος επικοινώνησε με τον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας και ζήτησε να του γίνει μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών! Και μπήκε ο άνθρωπος τι να έκανε!» 
σ.σ., ένας από τους οδηγούς φορτηγών μόλις είδε το πλοίο να μπαίνει στο λιμάνι, εκεί κατά τη μία το βράδυ, είπε: «Τι σκυλοπνίχτης είναι αυτός;»
Τώρα, είναι ένας από τους πολλούς που ναι μεν σώθηκαν από το Norman Atlantic, αλλά που η ζωή του στοίχειωσε για πάντα...
Πηγη: newsbomb.gr

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Σασπένς και αγωνία για την αυτοδυναμία



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, που κυμαίνεται από 4,4% ως και 9,9%, δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Metron Analysis, Rass και Palmos Analysis.

Metron Analysis | Παραπολιτικά

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανέρχεται στις 4,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,6% και η ΝΔ 25,2%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 5,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,9% των ερωτηθέντων, Λευκό ή Άκυρο 2,6%, Αποχή 6,1% και Αναποφάσιστοι 8,1%. Δεν απάντησε το 1% του δείγματος.

Στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά μεγαλώνει στις 5,3 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36% και η ΝΔ 30,7%. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 7,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%. Άλλο κόμμα 4,8%.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς μεταφράζονται τα ποσοστά αυτά σε έδρες. Με βάση την εφαρμογή του kalpes.gr, με τα ποσοστά που καταγράφονται στη δημοσκόπηση προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα:

ΣΥΡΙΖΑ 147
ΝΔ 83
Ποτάμι 20
Χρυσή Αυγή 15
ΚΚΕ 13
Ανεξάρτητοι Έλληνες 11
ΠΑΣΟΚ 11

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19-21 Ιανουαρίου 2015.

Rass | Επένδυση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της Rass, η οποία θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Επένδυση”.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3% και η ΝΔ 26,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 6,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Άλλο κόμμα 5,5%. Λευκό ή άκυρο 1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 8,2% του δείγματος.

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-21 Ιανουαρίου 2015.

Palmos Analysis | TVXS

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα “αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;”, τον ΣΥΡΙΖΑ επιλεγεί το 30,2% και τη ΝΔ το 20,3% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 28,7% και 21,8%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία το διάστημα 12 -15 Ιανουαρίου 2015). Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,7% και το ΛΑ.Ο.Σ με 1,3%. Άλλο κόμμα επέλεξε το 4,5% του δείγματος, ενώ ένα 15,2% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/Άκυρο 1,8%.

Αποχή 2,7%. Δεν απάντησε το 0,6% των ερωτηθέντων.
πηγη:http://www.news.gr/

Χόρχε Μπουκάι: Απελευθερωθείτε από τη φυλακή του ΕΓΩ σας


Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι “Ο Δρόμος της Πνευματικότητας” Εκδόσεις OPERA
Λένε πως ήταν κάποτε ένας πρίγκιπας που άρχισε ξαφνικά να πιστεύει πως ήταν πετεινός. Μια μέρα λάλησε τόσο δυνατά, που ξύπνησε όλη την αυλή με την ανατολή. Τρέχουν όλοι στο δωμάτιο τον και βλέπουν τον πρίγκιπα γυμνό, να πηγαίνει ανακούρκονδα από τη μια άκρη στην άλλη, ανεβοκατεβάζοντας τα χέρια στα πλευρά του σαν να ήταν φτερά, και να βγάζει κάτι περίεργους ήχους, σαν κακαρίσματα.
Οι αυλικοί τρομάζουν με την εικόνα και προσπαθούν να φέρουν τον πρίγκιπα στα συγκαλά του, εκείνος όμως αρχίζει να τρέχει πέρα-δώθε στο δωμάτιο, «τσιμπώντας» με τη μύτη του δυνατά όσους καταφέρνουν να τον πλησιάσουν, ώσπου μπαίνει κάτω από ένα τραπέζι και μένει εκεί.
Οι μέρες περνάνε, αλλά η κατάσταση του πρίγκιπα δεν βελτιώνεται. Ο πατέρας του, ο βασιλιάς, καλεί τους επιφανέστερους γιατρούς του βασιλείου. Δοκιμάζουν αναρίθμητες αλοιφές και φάρμακα από το στόμα, αλλά κανένα γιατροσόφι δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο βασιλιάς καταφεύγει στους σοφούς και τους μυστικιστές, καθώς επίσης και σ’ αυτούς που αποκαλούνται μάγοι και σαμάν, χωρίς αποτέλεσμα. Ο πρίγκιπας είναι το ίδιο τρελός όσο ήταν και στην αρχή.
Ώσπου μια μέρα έρχεται στο παλάτι ένας γέρος και δηλώνει ότι μπορεί να θεραπεύσει τον πρίγκιπα. Ίδιος ζητιάνος, οι φρουροί ετοιμάζονται να τον ξαποστείλουν χωρίς δεύτερη κουβέντα, όμως ο απελπισμένος βασιλιάς δέχεται να τον δει.
«Μόνο εγώ μπορώ να θεραπεύσω τον γιο σου» λέει ο γέρος μόλις παρουσιάζεται στον βασιλιά. «Για να θεραπεύσεις έναν τρελό χρειάζεσαι κάποιον ακόμα πιο τρελό… κι αυτός είμαι εγώ. Μονάχα εγώ, που έχω περάσει από τον κόσμο της τρέλας, ξέρω τον δρόμο της επιστροφής.»
Ο βασιλιάς που δεν ξέρει πια τι άλλο να δοκιμάσει, δέχεται την πρόταση του γέρου και διατάζει να τον οδηγήσουν στο δωμάτιο του πρίγκιπα. Μπαίνει μέσα ο γέρος, γδύνεται τελείως, γονατίζει, κουνάει τα χέρια του, κακαρίζει και πάει να κουρνιάσει κάτω απ’ το τραπέζι.
«Ποιος είσαι εσύ;» ρωτάει ο πρίγκιπας βλέποντας τον να μπαίνει στα χωράφια του.
«Είμαι ένας πετεινός πιο έμπειρος από σένα» λέει ο γέρος. «Εσύ είσαι κοτοπουλάκι ακόμα, μαθητής. Δεν ξέρεις τι θα πει να είσαι πετεινός.»
Ο πρίγκιπας δείχνει να τα χάνει.
«Δηλαδή… είσαι κι εσύ πετεινός;» του λέει. «Όμως, μοιάζεις με άνθρωπο…»
«Μην εμπιστεύεσαι το παρουσιαστικό μου» απαντάει ο γέρος. «Δες το πνεύμα μου, και θα καταλάβεις πως είμαι κι εγώ πετεινός σαν εσένα.»
Έτσι, ο πρίγκιπας δέχεται τον γέρο κάτω από το τραπέζι, και μετά από λίγο γίνονται φίλοι. Λαλούν μαζί τα χαράματα που βγαίνει ο ήλιος, και περνούν τη μέρα τους κάνοντας βόλτες καμαρωτοί μέσα στο δωμάτιο. Ώσπου, μια μέρα, ανέλπιστα, ο γέρος φοράει ένα πουκάμισο.
«Τι κάνεις εκεί;» του λέει ο πρίγκιπας. «Οι πετεινοί δεν ντύνονται όπως οι άνθρωποι!»
«Όπως και να ντυθώ, παραμένω πετεινός. Ξεγελάω τους ανθρώπους και νομίζουν πως είμαι ένας απ’ αυτούς. Εσύ όμως δεν πρέπει να είσαι τόσο εύπιστος. Το πνεύμα μου παραμένει πάντα πνεύμα πετεινού.»
Ο πρίγκιπας αναγκάζεται να παραδεχτεί πως έχει δίκιο, γι’ αυτό, όταν αρχίζει να κάνει κρύο, ο γέρος καταφέρνει να τον πείσει να φορέσει κι αυτός ένα πουκάμισο. Περνάνε μερικές μέρες και, ένα βράδυ, ο γέρος ζητάει από τους υπηρέτες τον παλατιού να του φέρουν φαγητό. Ο πρίγκιπας αντιδρά ξανά:
«Μα τι κάνεις; Θα φας όπως αυτοί;»
«Η φύση του πετεινού δεν θ’ αλλάξει απ’ αυτό που θα φάω. Μπορείς ν’ απολαύσεις οποιαδήποτε λιχουδιά. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και να συνεχίσεις να είσαι πετεινός.»
Εκείνο το βράδυ μοιράζονται οι δυο τους ένα νοστιμότατο πιάτο με ψητό κρέας.
Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο γέρος πείθει τον πρίγκιπα να γυρίσει βήμα βήμα ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο πρίγκιπας καταλήγει να συμπεριφέρεται απολύτως φυσιολογικά, ενώ ο γέρος γίνεται δεκτός στην αυλή σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.
Ώσπου κάποια μέρα, στη μέση ενός επίσημου δείπνου στο οποίο παρίσταται και ο πρίγκιπας τηρώντας απολύτως το πρωτόκολλο, ένας από τους αυλικούς σχολιάζει:
«Και να σκεφτεί κανείς, ότι πριν από μερικές εβδομάδες η Υψηλότης σας πίστευε πως ήταν πετεινός!»
Ο πρίγκιπας σκύβει και ψιθυρίζει στο αφτί του αυλικού:
«Μην πεις τίποτα, αλλά είμαι πετεινός. Απλώς, φέρομαι σαν άνθρωπος κι έτσι τους ξεγελάω όλους».
Ο αυλικός τρέχει αμέσως να το πει στον βασιλιά, κι εκείνος, έξαλλος, πηγαίνει συνοδευόμενος από την ακολουθία του να επιπλήξει τον γέρο:
«Ο γιος μου εξακολουθεί να είναι τρελός!» του λέει.
«Ασφαλώς» απαντάει ο γέρος. «Όπως όλοι σας. Εκείνος πιστεύει πως είναι πετεινός, εσύ πως είσαι βασιλιάς, εσείς ότι είσαστε αυλικοί ευγενείς… Ποια είναι η διαφορά;»
Ο βασιλιάς πάει κάτι να πει, δεν βρίσκει όμως το κατάλληλο επιχείρημα και παραμένει άλαλος μ’ ανοιχτό το στόμα.
Ο γέρος συνεχίζει:
«Η διαφορά είναι πως εκείνος έμαθε να ξεχωρίζει την ουσία από τη συμπεριφορά · το είμαι από το φαίνομαι. Μπορεί να είναι σήμερα πετεινός, αύριο άνθρωπος, την επομένη λιοντάρι ή και πέτρα… Μπορεί να γίνει γυναίκα, παιδί ή πειρατής, η ουσία του όμως θα μείνει αναλλοίωτη. Αντιθέτως, εσύ είσαι κολλημένος. Πιστεύεις πως είσαι βασιλιάς και δεν μπορείς παρά να φέρεσαι σαν βασιλιάς. Εσύ είσαι ο τρελός! Τελείως τρελός. Όπως όλοι όσοι θεωρούν πως η τρέλα σου είναι μέρος μιας αδιαμφισβήτητης πραγματικότητας… Μπορεί ο γιος σου να είναι λίγο τρελός, αλλά αυτός τουλάχιστον το ξέρει. Και είναι σίγουρα λιγότερο τρελός απ’ όλους εσάς!»
Μ’ αυτά τα λόγια και μ’ ένα χαμόγελο, ξανάπιασε ο γέρος το πιρούνι του και συνέχισε ήρεμα το φαγητό του.
————
Όταν δεν μπορούμε ούτε για μια στιγμή ν’ απαλλαγούμε από το εγώ μας, η εικόνα που έχουμε κατασκευάσει για εμάς τους ίδιους γίνεται φυλακή.
Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα αφήνουμε έξω άπειρες εναλλακτικές και ακυρώνουμε μεγάλες δυνατότητες, απλά και μόνο γιατί είναι αντίθετες με την ιδέα που έχουμε σχηματίσει για το «ποιοι είμαστε».
Αντιθέτως, αν βρούμε το κουράγιο να διαγράψουμε αυτό το κατασκεύασμα —δημιούργημα ως επί το πλείστον της διαπαιδαγώγησης μας, το οποίο, όμως, με τον καιρό διατηρήθηκε και ενισχύθηκε με τη δική μας πάντα συνενοχή—, θα μπορέσουμε, όπως ο πρίγκιπας της ιστορίας, να επιλέξουμε μέχρις ενός ορισμένου σημείου ποιοι θέλουμε να είμαστε, πώς θέλουμε να συμπεριφερόμαστε και ποιες πλευρές της ζωής μας θέλουμε να εξελίξουμε και να εξερευνήσουμε περισσότερο.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Όταν φοβόμαστε κάποιον, είναι γιατί του έχουμε παραχωρήσει εξουσία πάνω μας.

Συχνά εξαρτιόμαστε περισσότερο από τους άλλους παρά από τον ίδιο τον εαυτό μας, και αγωνιζόμαστε με παράλογο τρόπο για την αποδοχή τους, λες και η αξία μας μπορεί να θεμελιωθεί μόνο από άτομα τα οποία ίσα που μας γνωρίζουν.
Το να δίνουμε τέτοια εξουσία στον περίγυρό μας γεννάει ανασφάλεια και μας κάνει να δημιουργούμε αρρωστημένους δεσμούς – στην πλειονότητά τους δεσμούς εξάρτησης – με τους ανθρώπους. Η μοναδική αναγνώριση που χρειαζόμαστε πραγματικά βρίσκεται μέσα μας. Αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, αν δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτό που κάνουμε, πώς περιμένουμε να μας αναγνωρίσουν οι άλλοι;
Χρειάζεται να μάθει κανείς να αγαπάει τον εαυτό του, να τον παραδέχεται και να τον αποδέχεται με όλες τις ατέλειές του, οι οποίες, στην πραγματικότητα, είναι δρόμοι που περιμένουν να τους διανύσουμε. Μόνο έτσι θα πάψουμε να φοβόμαστε τους άλλους και δεν θα μας επηρεάζουν οι γνώμες τους.
Συχνά οι άλλοι ούτε που έχουν γνώμη για εμάς. Εμείς οι ίδιοι τυφλωνόμαστε από τη μανία να μάθουμε τι θα σκεφτούν…
Όπως μας θυμίζει ο Έρμαν Έσσε, κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τον κήπο του και φιλοτεχνεί νοερά την ακουαρέλα αυτού που επιθυμεί να είναι. Όταν παύουμε να εξαρτιόμαστε από τους άλλους, ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι είμαστε κύριοι της ζωής μας.
Allan Percy, Έρμαν Έσσε – 66 Μαθήματα Καθημερινής Σοφίας (εκδ. Πατάκη) – απόσπασμα

 ΠΗΓΗ:to23ogramma.wordpress.com

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ-ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ.. ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑ'Ι'Τ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΜΕ-ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ- ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ...ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ...


ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΝΤΑΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: “ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ!” ΚΡΑΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΩΝΕ ΜΕ ΦΑΛΤΣΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ

voridis-xioumor

Προκλητικές δηλώσεις  παραμονές των εκλογών…
Σφοδρή αντιπαράθεση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση είπε πως δεν θα αφήσει τη χώρα στην Αριστερά «ό,τι και αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, τονίζοντας, παράλληλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες».
Το θέμα ξεκίνησε από δηλώσεις του κ. Βορίδη το βράδυ της Κυριακής σε κομματικό ακροατήριο.
«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή», δήλωσε ο κ. Βορίδης.
Ο υπουργός Υγείας, αμέσως μετά, έθεσε το δίλημμα των εκλογών όπως εκείνος το αντιλαμβάνεται: «συγκρούονται οι αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας με τον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η αριστερά».
 Σε απάντησή του ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως ο κ. Βορίδης:
- Δηλώνει πως «θα κάνει τα πάντα» για να μην γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού
- Καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα, ενώ υιοθετεί τα συνθήματα της επτάχρονης δικτατορίας
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς «οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη που δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική περίοδο».
Η ανακοίνωση του κ. Σκουρλέτη κλείνει ως εξής:
«Με τη δημοκρατία δεν παίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες πολίτες και να εκφράσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η Δημοκρατία θα νικήσει».
ΠΗΓΗ:Makeleio.gr

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ 30,9%
ΝΔ 26,4%
ΠΟΤΑΜΙ 6,2%
ΠΑΣΟΚ 5,9%
ΚΚΕ 5,4%
Χ.ΑΥΓΗ 5,1%
ΑΝΕΛ 3,5%
ΚΙΔΗΣΟ 2,9%
ΛΑΟΣ 1,4%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,6%
ΑΝΑΠΟΦ. 5.3%
ΛΕΥΚΟ 0,9%
Δ/Ξ Δ/Α 1,4%

Πρόκειται για δημοσκόπηση μαμούθ για τις εκλογές 2015 καθώς έχει δείγμα 6589 ερωτηθέντων και εμφανίζει αποτελέσματα έκπληξη με στατιστικό σφάλμα μόλις 1,2% και ποσοστό αναποφάσιστων πολύ χαμηλό στο 5%, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αλλάξουν πολύ τα δεδομένα.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ


Κοιτάξτε τις παραπάνω φωτογραφίες και αναρωτηθείτε ποιους θα πάτε να ψηφίσετε στις 25 Γενάρη.
ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ έφεραν στην Ελλάδα τα εξής αποτελέσματα : 30% ανεργία και ένας στους δύο νέους δεν έχει δουλειά. Πάνω από 500.000 χιλιάδες επιχειρήσεις μικρές, μεσαίες, μεγάλες έχουν βάλει λουκέτο. Πάνω από 4.000 αυτοκτονίες. διάλυση των κοινωνικών δομών του κράτους υγεία, παιδεία. Άστεγοι, κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις από τις τράπεζες, φυλάκιση αυτών που χρωστάνε έστω και 500 ευρώ στο δημόσιο. Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και εξαθλίωση. Να βλέπεις στους δρόμους επαίτες να αδειάζουν τους κάδους απορριμάτων και να τρώνε ότι βρίσκουν. Οι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά. Μόνο στις Βρυξέλες εργάζονται 50.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. Πάνω από 500.000 Έλληνες επιστήμονες έχουν φύγει από το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ που εσείς δημιουργήσατε.
Τα λαμόγια της φωτογραφίας μιλάνε για επενδύσεις. ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΡΕ ΓΑΜ@@@ΛΕΣ????? Να σας πω εγώ : Επενδύσεις βαπτίζουν το ξεπούλημα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. Του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ που με τα δικά σου χρήματα, τα χρήματα του παππου σου, του πατέρα σου και τα δικά σου κατασκευάστικαν δρομοι, υποδομές σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, και κρατικές επιχειρήσεις. ΑΥΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΣΕΝΑ. Και τα δίνουν τσάμπα. Ξεπουλάνε τους δρόμους και κονομάνε από τα διόδια οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, αγοραζουν τσάμπα τον ΟΠΑΠ, βγάζουν στο σφυρί ακίνητα του δημοσίου, παραλίες, υποδομές, αεροδρόμια. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΛΑΚΑ, ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ????  Αυτοί που τα παίρνουν δεν βάζουν ευρώ από την τσέπη τους, παίρνουν δάνεια με υποθήκη αυτό που θα αγοράσουν και τα αποπληρώνουν από τα κέρδη των επιχειρήσεων. ΕΤΣΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. Και βέβαια όλα τα παίρνουν οι ίδιοι. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ. Αφού σας εμπιστεύονται ρε ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ οι επενδυτές, και λέτε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται είναι η ορθή, που είναι όλοι οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ του εξωτερικού ?????Κανείς !!!Και μην μου πείτε για την COSCO γιατί οι Κινέζοι ήρθαν πριν εκτελέσετε την ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΥΓΑΝ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΜΙΛΟΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Ποιος σας εμπιστεύεται  ΑΡΧ@@@@ΔΙΑ????
Μιλάτε για την λαθρομετανάστευση. ΠΟΙΟΙ "ΑΝΟΙΞΑΝ" ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990  έως σήμερα και έχει έρθει στην χώρα μας κάθε καρυδιάς καρύδι????ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ???? Ποιός τους νομιμοποιεί με γραφεία του ΟΗΕ στην Κομοτηνή και στα Εξάρχεια????? ΠΟΙΟΣ ΑΛΕΙΩΝΕΙ  ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΥΘΥΣΜΟ????ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ Ι &ΙΙ?? Εσείς ρε ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Ποιος έχει προσυμφωνήσει για γεωγραφικό προσδιορισμό για το όνομα σκοπιων???ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Ποιος κυβέρνησε και διαχειρίστηκε από την ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ???? ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ Α.Ε. Εσείς μιλάτε στις τηλεοράσεις λες και ήρθατε από άλλη χώρα. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΟΛΑ έρχεστε και μας βάζετε σε μνημόνια, μας χρεώνετε ρε ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ, για να σώσετε το ΕΘΝΟΣ.  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΣΑΤΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ???? ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ.  Εξυπηρετήτε συμφέροντα. ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Β.ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Για να δικαιολογήσετε όμως την πολιτική της καταστροφής. προσφεύγετε σε κόμματα - αποκόμματα για έχετε το σιγοντάρισμα που θέλετε. Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΊΧΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗ και καλά για το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΛΛΟΘΙ. Τώρα ετοιμάζετε τον ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟ ΑΛΛΟΘΙ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΊΧΑΝ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ????ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ??? Φοβάσαι ότι δεν θα έχεις πετρέλαιο?? Μα και τώρα δεν έχεις γιατί είναι ακριβό! Φοβάσαι ότι δεν θα έχεις δουλειά? μα και τώρα άνεργος είσαι και παίρνεις κανά πεντάευρω από τον παππού. Φοβάσαι μήπως σου κόψουν τη σύνταξη? μα στην έχουν ΓΑΜΗΣΕΙ τη σύνταξη. Φοβάσαι ότι δεν θα έχεις φάρμακα? γιατί τώρα μπορείς να αγοράσεις?? π.χ για να αγοράσεις αιμοπικτικό, επέμβαση καρδιάς, θέλεις 1.380 ευρώ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΙΚΑ του γαμιόλη ΒΡΟΥΤΣΗ. Φοβάσαι ότι θα σου πάρουν τα λέφτα?? Αφού στα παίρνουν ρε κορόιδο από φόρους και τα ομόλογα που εάν είχες στα κούρεψε ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Τι άλλο περιμένεις ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ????ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΤΕΛΙΚΑ??? Εγώ δεν θα σου πω τι θα ψηφίσεις. ΨΗΦΙΣΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΔ&ΠΑΣΟΚ Α.Ε ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΙΡΕΡ, ΤΖΕΦΡΥ. 

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015


ΑΥΤΟΣ Ο ΦΕΛΟΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΛΛΗΝΑ...''ΑΠΟΛΑΥΣΕ'' ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ 25 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...


ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ?ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ?


ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20+ ΜΕΡΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ NORMAN ATLANTIC  ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ( ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΡΟΗΛΘΕ Η ΦΩΤΙΑ) ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ..ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ... ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ..ΔΕΝ ΛΥΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ  ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ?? ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ  ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΣΑ? ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ?

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί και είπε ότι εγώ θα αλλάξω την ΕΛΛΑΔΑ. Αγνός, αμόλυντος, έφτιαξε σε χρόνο dt ένα κόμμα, βρήκε υποψηφίους άμεσα, με την τεράστια πειθώ που διαθέτει, κατέβηκε σε Ευρωεκλογές, θα σώσει την Ευρώπη και τώρα θα σώσει και την Ελλάδα. Και ξαφνικά όλοι τον συμπάθησαν για το αγνό των προθέσεων του, που σαν ένα κόμμα νέο και χωρίς προηγούμενο τον "έπαιζαν" όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το πρωί έως το βράδυ. Και πριν ακόμη φτιάξει το κόμμα του οι δημοσκόποι του έδιναν ποσοστά τρίτου κόμματος!!!!!! Σκέφτηκα: αφού είναι τόσο εύκολο δεν κάνω και εγώ ένα κόμμα μέσω facebook, να με παίζουν όλα τα κανάλια, να με μάθει ο κόσμος, να έρχονται να με παρακαλάνε να μπουν στα ψηφοδέλτια μου, και να μπω στην βουλή ??? Αφού το έκανε ο Σταύρος γιατί να μην μπορώ και εγώ???ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ???? Δείτε ξανά την φωτογραφία και βγάλτε συμπέρασμα. Ο Κύριος Θεοδωράκης ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ είχε μέντορα τον ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ Τσοχατζόπουλο. Έχει σχέσεις με το ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ Σημίτη,Ελάχιστοι θυμούνται όταν στο απόγειο της καριέρας του, το 2003, επί παντοδυναμίας Σημίτη στην κυβέρνηση, κατάφερε να προσεγγίσει τον Δημήτρη Κοντομηνά και να πετύχει ηχηρή μεταγραφή από το MEGA στον ALPHA, όπου κατάφερε να πάρει μες στο καλοκαίρι την διεύθυνση του σταθμού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ στην ελληνική τηλεόραση. Να παραμείνει διευθυντής μόλις για δύο μήνες (σκάρτους)! Κατάφερε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μεγάλες αντιπάθειες στο κανάλι και τελικά να εκθρονιστεί από τον Νίκο Χατζηνικολάου, που μόλις είχε φτάσει! Τουλάχιστον, είχε την ευθιξία να παραιτηθεί... ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ MEGAΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Είναι το δεκανίκι του συστήματος. Η ΤΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Η ΤΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αυτό που ξεκίνησε ο Καρατζαφέρης, συνέχισε ο Κουβελης, και θα το συνεχίσει ο μεγάλος ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.Με άρθρο του, το 2011, στο protagon.gr, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε τον λόγο της αλματώδους ανέλιξής του: Την στήριξη με κάθε τρόπο του συστήματος που τον καθιέρωσε. Του συστήματος του ΠΑΣΟΚ, που τότε κυβερνούσε τη χώρα, και που δοκιμαζόταν αγρίως από το κίνημα των αγανακτισμένων, που επί δύο μήνες είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία Συντάγματος. Σε ένα «άρθρο» – μνημείο στην ιστορία της Ελληνικής... Λασπουριάς, με τίτλο «Στα μούτρα σας» μουτζώνει τους πιτσιρικάδες που μούτζωσαν τη Βουλή (τη στιγμή που όλοι φυσικά θα θυμούνται πώς εξυμνούσε κάτι άλλους «πιτσιρικάδες» που αντί να μουτζώνουν πετούσαν μολότωφ και έκαιγαν μαγαζιά στο μακρινό 2008).
 Ένα κόμμα που δεν έχει σαφή ιδεολογία, που έχει μαζέψει όλους τους τελειωμένους της πολιτικής σκηνής, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΩΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ 500 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΨΑΡΙΑΝΟ, που εχει γίνει γυρολόγος από κόμμα σε κόμμα για να διασφαλίσει τον μισθό του στην βουλή, τον μέγάλο πολιτικό Θεόδωρο Σκυλακάκη,της ΔΡΑΣΗΣ, συνεχιστή του γελοίου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ.  ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ. Δίνοντας την ψήφο σου στον Θεοδωράκη ψηφίζεις την συνέχιση της καταστροφής της χώρας σου. Στηρίζεις την επόμενη "πολιτική τσόντα" που θα στηρίξει την επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση με ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, και ίσως τον εθνοκτόνο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Είναι ο άνθρωπος που σε συεντευξή του είπε "γιατί να ανεβασουμε τον κατώτατο μισθό, για να ψωνίζουν οι Έλληνες???" Είναι ο άνθρωπος που είπε "ότι τις υπογραφές μας για το μνημόνιο πρέπει να τις τηρήσουμε".

ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ . ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΑΛΑΚΑ ΤΕΜΠΕΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΞΕΚΟΛΛΆ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ - ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ - ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ - ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.