Translate

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Οι δέκα κορυφαίες αποδράσεις από φυλακές

Με ελικόπτερα, με βάρκες, με τούνελ και με την απειλή όπλου, έτσι επιτεύχθηκαν οι αποδράσεις που άφησαν εποχή και έδωσαν τροφή σε σεναριογράφους ταινιών και σειρών να κάνουν θαύματα και να σπάσουν όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης (pics)


Με αφορμή την απόδραση του βαρώνου των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν από τις φυλακές της πόλης του Μεξικό σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες αποδράσεις που έγραψαν ιστορία.



10. John Dillinger



Ο Dillinger ήταν ένας διαβόητος κακοποιός της εποχής του, επρόκειτο για έναν από τους πιο επικίνδυνους γκάνγκστερ που εμπλέκονταν συχνά σε ληστείες και δολοφονίες. Ο ίδιος δεν είχε διστάσει να πραγματοποιήσει ληστείες σε τράπεζες, κοσμηματοπωλεία ακόμη και σε αστυνομικά τμήματα αδιαφορώντας παντελώς. Το 1934 συνελήφθη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού και μεταφέρθηκε στις φυλακές Crown Point φυλακή της Ιντιάνα, από όπου σχεδίαζε να δραπετεύσει λίγο καιρό αργότερα. Έτσι, το Μάρτιο 1934 ο Dillinger πήρε όμηρο έναν από τους φύλακες με ψεύτικο όπλο και κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή σαν κύριος.

9. Η φυλακή Libby
  


Ο εμφύλιος πόλεμος αποτέλεσε, όπως σε κάθε χώρα, μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας των ΗΠΑ καθώς κανείς δεν έμεινε ανέγγιχτος. Έτσι, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου οι στρατιώτες που συλλαμβάνονταν φυλακίζονταν σε στρατόπεδα, όπως τη φυλακή Libby. Εκεί οι αιχμάλωτοι πολέμου δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους βασανισμούς, αλλά τη πείνα και τη πανούκλα, έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια μαζική δραπέτευση. Οι κρατούμενοι έσκαψαν μια υπόγεια σήραγγα από όπου κατάφεραν να δραπετεύσουν περισσότεροι από 109 κρατούμενοι, σε ένα διάστημα 12 ωρών.

8. Το νησί Imrali



Οι φήμες λένε ότι οι τούρκικες φυλακές είναι από τις χειρότερες του κόσμου, πράγμα που ένας Αμερικανός φοιτητής ο Billy Hayes δοκίμασε από πρώτο χέρι. Το 1970 συνελήφθη για κατοχή και εμπορεία μαριχουάνας και ενώ αρχικά του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών, σταδιακά αυξήθηκε και έφτασε στα 30 έτη. Οταν ο Hayes μεταφέρθηκε στις φυλακές του νησιού Imrali  άρχισε να σχεδιάζει την απόδραση του, την οποία πραγματοποίησε το 1975, όταν εργαζόταν στις αποβάθρες κοντά στη φυλακή και διέφυγε για την Ελλάδα.

7. Φυλακή Sarposa
 
  Πρόκειται για μια φυλακή στο Αφγανιστάν, όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι δυο μεγαλύτερες μαζικές δραπετεύσεις της ιστορίας. Το 2008 οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στη φυλακή και κατάφεραν να απελευθερώσουν περισσότερους από 1.000 κρατουμένους, μεταξύ των οποίων και 300 μέλη της οργάνωσης. Το 2011 οι Ταλιμπάν ξαναχτύπησαν καθώς βοήθησαν τους κρατούμενους συμμάχους τους να σκάψουν ένα τούνελ 350 μέτρων από το εσωτερικό, έως το εξωτερικό των φυλακών. Για τέσσερις ώρες φυλακισμένοι δραπέτευσαν μέσω της σήραγγας πριν γίνουν αντιληπτοί από τους φρουρούς.


6. Η απόδραση από το "Λαβύρινθο"

  Οι φυλακές "λαβύρινθος" βρίσκονται στην Ιρλανδία και θεωρούνταν ως μια από τις ασφαλέστερες και καλύτερα φρουρούμενες του κόσμου, όλα αυτά μέχρι το 1983 όταν ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) αποφάσισε να απελευθερώσει μέλη του που κρατούνταν σε αυτές. Για να γίνει πράξη του σχέδιο εισήγαγαν λαθραία όπλα εντός των φυλακών, με την βοήθεια των οποίων 38 κρατούμενοι κατάφεραν να αφαιρέσουν τα κλειδιά από τους φρουρούς και να ανοίξουν τις πόρτες και να επιβιβαστούν  στα οχήματα που τους περίμεναν έξω απ' αυτές.

5. Η μεγάλη απόδραση



Η μεγάλη απόδραση, που έχει γίνει και ταινία, είναι η μαζική απόδραση δεκάδων αεροπόρων που κρατούνταν στο Stalag Luft III, ένα ναζιστικό γερμανικό στρατόπεδο. Το σχέδιο βρισκόταν στα σκαριά από την άνοιξη του 1963 όταν οι κρατούμενοι- αιχμάλωτοι πολέμου έσκαβαν για έναν ολόκληρο χρόνο ένα υπόγειο τούνελ κάτω από το στρατόπεδο, προκειμένου να αποδράσουν. Αρχικά είχε σχεδιαστεί να διαφύγουν 200 άτομα, ωστόσο τα κατάφεραν μόνο 76, άλλοι 73 συνελήφθησαν εκ νέου και άλλοι 50 εκτελέστηκαν με διαταγή του Αδόλφου Χίτλερ.

4. Ο Frank Abagnale

Η ιστορία του  Frank Abagnale έγινε γνωστή από την ταινία "Πιάσε με αν μπορείς" με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο ίδιος ήταν έναν εξαιρετικός απατεώνας, που μπορούσε να κάνει τα πάντα, από γιατρός να γίνει πιλότος και δικηγόρος σε μια μόλις νύχτα. Όταν συνελήφθη, το 1971, μεταφέρθηκε στις φυλακές της Ατλάντα, όπου συνέχισε να δημιουργεί φανταστικές ταυτότητες για τον εαυτό του, όπως αυτή του ομοσπονδιακού επιθεωρητή φυλακών. Ένας φίλος του εκτός των φυλακών κατάφερε να του φτιάξει μια ψεύτικη ταυτότητα του FBI με αποτέλεσμα ο Abagnale να καταφέρει να πείσει τον διευθυντή των φυλακών να τον αφήσει ελεύθερο.

3. Ο Pascal Payet
 
Η υπόθεση του Pascal Payet μοιάζει έντονα με μια εγχώρια δραπέτευση, αυτή του Παλαιοκώστα, καθώς και οι δυο κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις πιο εντυπωσιακές αποδράσεις, καθώς χρησιμοποιήσουν ελικόπτερο. Το 2003, ενώ εκπλήρωνε την 30 ετών ποινή που του είχε επιβληθεί για δολοφονία και αεροπειρατεία, αποφάσισε να νοικιάσει ένα ελικόπτερο και να το σκάσει από τις φυλακές στη Νότια Γαλλία, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν την ώρα της απόδρασης. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και ξαναπροσπάθησε το 2007, με ένα διαφορετικό σκηνικό. Αυτή τη φορά ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στη φυλακή και τον φυγάδευσαν με ελικόπτερο, μερικούς μήνες αργότερα συνελήφθη στη Βαρκελώνη.

2. Η εξέγερση του Ζόμπιμπορ
 
Τo Ζόμπιμπορ αποτέλεσε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που χρησιμοποιήθηκαν οι Ναζί, εκεί δολοφονήθηκαν περίπου 250.000 Εβραίοι και σοβιετικοί που βρίσκονταν αιχμάλωτοι σε αυτό. Τον Οκτώβριο του 1943 οι κρατούμενοι  Leon Feldhendler και Alexander Pechersky προχώρησαν σε εξέγερση, στην οποία συμμετείχαν ακόμη 600 συγκρατούμενοι τους και με Καλάσνικοφ και τσεκούρια που είχαν κλέψει ανάγκασαν, όσους φύλακες κατάφεραν να επιβιώσουν από την επίθεση να τους αφήσουν να δραπετεύσουν.

1. Αλκατράζ
 
  Πρόκειται για τη πιο γνωστή απόδραση όλων των εποχών, καθώς οι κρατούμενοι που κατάφεραν να αποδράσουν από τη πιο γνωστή φυλακή υψίστης ασφάλεια  αναδείχθηκαν σε θρύλους, αφού όλες οι απόπειρες είχαν αποτύχει παταγωδώς. Τον Ιούνιο του 1962, οι δραπέτες σύμφωνα με τη ταινία Απόδραση από το Αλκατράζ, έσκαψαν τούνελ στους τοίχους των κελιών τους χρησιμοποιώντας κουτάλια, ενώ έφτιαξαν μάσκες από χαρτί για να ξεγελάσουν τους φύλακες, που νόμιζαν ότι οι φυλακισμένοι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Οι τρεις δραπέτες φέρονται να απομακρύνθηκαν από το νησί με μια αυτοσχέδια φουσκωτή βάρκα και κουπιά. Από τότε οι αρχές αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες είναι αγνοούμενοι, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, υποστηρίζοντας ότι πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του ωκεανού.


(Πηγή: TheRichest)
news247.gr

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οσιος Παΐσιος: Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε

«Θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν.
Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες. Θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…»
Διαβάστε τις συγκλονιστικές προφητείες του γέροντα Παΐσιου που γίνονται σήμερα πραγματικότητα…
Γέροντας Παΐσιος:
«…Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε»
«…θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν»
«…ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες»…
«…θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…»
Πραγματική μαρτυρία προσκυνητή (από βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν»):
Ο Γέροντας το 1983 στη Σουρωτή είχε αναφέρει συγκεκριμένα: «Θα έρθει καιρός που θα ανεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατεί σύγχυση και ταραχή. Τότε, όμως, θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το Κ.Κ.Ε..» (τον ΣΥΡΙΖΑ θα εννοούσε).

Μας έκανε πολλή εντύπωση εκείνο που είπε για το Κ.Κ.Ε. και γελάσαμε, θυμάμαι. Είπε, επίσης, ότι εμείς θα τα βλέπαμε όλα αυτά ενώ εκείνος όχι. Και ακολουθούν τα γεγονότα. (βλ. βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητών», 5η Έκδοση, σελ.396-453, για τα εθνικά θέματα).
«…Κλείστηκα για βδομάδες ολόκληρες μέσα στην απεραντοσύνη της βιβλιοθήκης της Μονής Βατοπεδίου μελετώντας βυζαντινή λογοτεχνία και άλλα σπάνια αριστουργήματα. Κι εκεί, πρωτοάκουσα απο έναν άλλον παππούλη για έναν γέροντα με χαρακτηριστικά σύγχρονου Αγίου. Του γέροντα Παΐσιου. Οι περισσότεροι μοναχοί, όταν αναφέρονταν σε εκείνον, η μορφή τους άλλαζε απο την ευλάβεια και τον θαυμασμό που ένοιωθαν για κείνον.
Με τον πατέρα Ιωσήφ, η συναναστροφή είχε αρχίσει να γίνεται πραγματικά συναρπαστική. η θεματολογία των ατέρμονων συζητήσεών μας ήταν ασφαλώς η γαλήνια μορφή του Παισίου αφ ενός και τα …γραφόμενά του για τα μελλούμενα. Εκεί πρωτάκουσα για τις ρήσεις του περί Αντιχρίστου, για τις προφητείες του για τα ελληνοτουρκικά και – κυρίως – για τις συμφορές που περίμεναν την Ελλάδα!
Τα λόγια του ήταν σαν ήχος κεραυνού στο μυαλό μου, που κόντευε να εκραγεί κυριολεκτικά!
«Μα πως είναι δυνατόν παππούλη να γίνει μια παγκόσμια δικτατορία με τα σημερινά δεδομένα, όπως λές και όπως έλεγε κι ο Γέροντας Παΐσιος;» ρωτούσα με περισσή απορία, μιας και η στενομυαλιά μου δε με άφηνε να σκεφτώ πιο καθαρά, πιο ξάστερα.
Ο παππούλης χαμογελούσε, με ένα χαμόγελο όλο γαλήνη αλλά και συμπόνια απέναντι σε έναν νεαρό, που επειδή ήξερε πέντε γράμματα παραπάνω, νόμιζε πως μπορούσε και να διυλίσει και τον…κώνωπα.
«Μα δεν καταλαβαίνεις τις προθέσεις του; Δεν θα αναγκάσει ΚΑΝΕΝΑΝ να δεχτεί κανένα σφράγισμα παιδί μου! Τίποτε τρομαχτικό από αυτά που φαντάζεσαι. Θα το κάνει μέσω του ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Το χρήμα θα εκλείψει απο τον κόσμο. Τα κράτη όλης της γής θα χρεοκοπήσουν και δεν θα έχουν χρήματα για να ταίσουν τους λαούς τους. Και τότε, οι τράπεζες που είναι όργανά του, θα δώσουν χρήματα στα κράτη και αυτά θα τον προσκυνήσουν ως μεγάλο ευεργέτη. Μέσω της τεχνολογίας θα σκλαβώσει τον κόσμο. Και δεν θα το κάνει με εξαναγκασμό. Εσύ μόνος σου θα πας να σκλαβωθείς. Θα πάρεις τις διάφορες τραπεζικές κάρτες για να κάνεις – υποτίθεται – τη δουλειά σου, ενώ θα κάνεις αυτό που θέλει αυτός. Θα σκλαβωθείς μόνος σου, για να εξακολουθείς να απολαμβάνεις τη ζωή που έχεις τώρα. Κατάλαβες;»
Ολα αυτά μου φαινόταν τρομερά υπερβολικά. δηλαδή δεν μπορούσα να κατανοήσω ακόμη το πώς θα μπορούσε κάποιος να σκλαβωθεί με τη …θέλησή του!
«Να πως θα γίνει… Σήμερα μαρκάρει όλα τα τρόφιμα που βλέπεις με το γραμμωτό κώδικα. Αυτός ο γραμμωτός κώδικας, που έχει και τους αριθμούς το ονόματός του, χωράει πολλές πληροφορίες για τα προιόντα. Πού κατασκευάστηκαν, απο ποιόν, απο ποιό κράτος, ποια παρτίδα, όλα όσα αφορούν το προιόν. Το ίδιο θα κάνει και για τον άνθρωπο. Θα τον καταντήσει έναν αριθμό. Εναν μοναδικό αριθμό, που να τον αναγνωρίζουν όλα τα κομπιούτερ της γής. Η Αγία Γραφή μας λέει πως θα «αναγκάσει».
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εσένα σε ανάγκασε κανείς να βγάλεις αυτή τη τραπεζική κάρτα που έχεις; Οχι βέβαια! Μόνος σου πήγες και την έβγαλες, επειδή σε διευκολύνει για να βγάζεις τα λεφτά σου απο τη τράπεζα! Απλό δεν είναι; Ε, αυριο-μεθάυριο, αυτό που σου φαίνεται εσένα ως απλοικό, θα είναι αναπόφευκτο. Δεν θα σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις, αλλά αν δεν το κάνεις, δεν θα μπορείς να πάρεις εύκολα τα λεφτά σου, θα χρειάζεσαι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και βδομάδες!
Γιατί όλα θα είναι αυτοματοποιημένα! Μέσω κομπιούτερ! Δεν θα υπάρχουν χαρτιά παρα μόνον αυτές οι κάρτες. εκεί μέσα θα σε έχουν μαρκάρει. Και μετά σιγά-σιγά, θα τις εξαφανίσουν τις κάρτες με τη δικαιολογία οτι μπορεί κάποιος να σου τις κλέψει και να σηκώσει τα λεφτά σου. Τότε, θα σου βάλουν το μαρκάρισμα στο χέρι σου ή στο μέτωπο. Το κεφάλι σου και το χέρι σου αποκλείεται να στο κλέψουν. Και αυτό θα είναι η ταυτότητά σου, ο αριθμός σου και ο λογαριασμός στην τράπεζά σου. Αυτό θα είναι όμως και το τέλος σου».
Ναί, ήταν ένα σενάριο που μπορούσα να το καταλάβω. Ενα σενάριο που «έστεκε». Αλλά και πάλι
μου φάνταζε πολύ μακρινό, πέρα δηλαδή κι απ τον ίδιο ίσως τον 21ο Αιώνα, μιας και προϋπόθετε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τέτοιες, που θα απαιτούσαν πολλά χρόνια για να αφομοιωθούν από τις κοινωνίες των κρατών. Ενα σενάριο, που δεν έμοιαζε και τόσο σαν επιστημονική ή μεταφυσική φαντασία.
Και για την Ελλάδα;
«Την Ελλάδα παιδί μου την περιμένουν πολλά. Καλά και άσχημα. Οπως έλεγε κι ο μακαριστός γέροντας Παίσιος, η πατρίδα θα πεινάσει… Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα, θα την εκβιάζουν για να προσκυνήσει… Εκείνες τις μέρες, θα της βάλουν φόρους τόσο δυσβάχταχτους, που δεν θα μπορεί να τους πληρώσει ο κόσμος… Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μας λέει οτι θα βάλουν φόρους και στα παράθυρα!
Αλλά δε θα προλάβουν να τους πάρουν…
Και μετά, το κεφάλαιο θα αποσυρθεί και θα πέσει πείνα στον κόσμο, χειρότερη απο αυτή που ζήσαμε στη Κατοχή…
Ο γέροντας Παίσιος μας λέει πως για όλα θα φταίνε οι πολιτικοί και η ασέβεια που έχουν σε όλα (ανατριχιαστικό)…
Ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες… Θα τους κυνηγάει κι αυτοί θα κρύβονται, γιατί αυτοί θα παραδώσουν τη πατρίδα μας στον Αντίχριστο…
Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, αλλά δε θα κρατήσει για πολύ αυτό… Κάποιους μήνες… Μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με τη Τουρκία που θα γίνει Παγκόσμιος… Και η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει!
Ολα αυτά θα γίνουν γρήγορα… Θα τα δεί η δική σου γενιά… Γι αυτό να προσεύχεσαι και να ζείς όπως πρέπει, ενάρετα…»
Τον άκουγα αμίλητος, συγκλονισμένος. Μα το μυαλό μου δεν μπορούσε να δεχτεί οτι όλα αυτά που μου έλεγε, θα μπορούσαν να γίνουν γρήγορα, τόσο γρήγορα που η δική μου γενιά θα τα ζούσε κιόλας! Η Ελλάδα ήταν μέλος της Ε.Ε., με ισχυρή οικονομία, παρ όλο που οι – όντως διεφθαρμένοι – πολιτικοί την απομυζούσαν! Πώς ήταν δυνατόν να ζήσει τέτοιες εφιαλτικές στιγμές στα καλά καθούμενα; Θα έπρεπε να μεσολαβήσουν κατακλυσμιαία γεγονότα, ανατροπές που θα θύμιζαν τη ρήση «Θα κατέβει ο ουρανός κάτω και η γή θα ανέβει επάνω»! Μπορούσαν να γίνουν τέτοια πράγματα;
Έφυγα απο το Άγιο Όρος, γεμάτος ερωτηματικά. Μάζεψα ό,τι βιβλίο βρήκα για τον γέροντα Παίσιο και τα ξεσκόνισα στη κυριολεξία! (και το απίστευτο του πράγματος, είναι και το οτι δεν ήμουν ο μόνος που το… έκανε! Ακολούθησε μετά από πολλά χρόνια και η ίδια η CIA την ίδια μέθοδο!)».

agioritikovima.gr

Μηχανή του Χρόνου: Από το Μαύρο Δελφίνι, δεν απέδρασε κανείς


Η φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρωσία όπου κανείς δεν έχει αποδράσει. Οι κρατούμενοι απαγορεύεται να περπατούν όρθιοι και να ξαπλώσουν για 16 ώρες!

Η φυλακή «Μαύρο Δελφίνι» στη Ρωσία πήρε το όνομά της από το συντριβάνι, που βρίσκεται στην είσοδο, διακοσμημένο με το άγαλμα ενός μαύρου δελφινιού, το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι. Το «Μαύρο Δελφίνι» βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν και λειτουργεί ως φυλακή από το 18ο αιώνα, όταν στέγαζε τους καταδικασμένους σε ισόβια κάτεργα.
Από το 2000 μέχρι σήμερα, «φιλοξενεί» τους 700 πιο επικίνδυνους άντρες στη Ρωσία. Οι κατάδικοι είναι κατά συρροήν δολοφόνοι, τρομοκράτες, εκτελεστές, παιδεραστές, κανίβαλοι και ψυχικά ασθενείς, οι λεγόμενοι «μανιακοί», όπως τους αποκαλούν οι φύλακες. Όλοι είναι καταδικασμένοι σε ισόβια για πολλαπλές ανθρωποκτονίες. Συνολικά, αυτοί οι 700 άντρες υπολογίζεται ότι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 3.500 ανθρώπους. Κατά μέσο όρο, κάθε κατάδικος έχει πέντε θανάτους στο ιστορικό του.
 
«Το Μαύρο Δελφίνι είναι ο τελευταίος προορισμός», δήλωσε ένας φύλακας, «Δεν μπορείς να πας πιο πέρα. Μπορείς να φύγει μόνο με ένα τρόπο… μέσω του νεκροταφείου»....
Ο φύλακας δεν αστειευόταν. Κανείς δεν έχει αποδράσει από τη φυλακή, όπου τα μέτρα ασφαλείας ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Όταν ένας κατάδικος μετακινείται στους διαδρόμους, έχει πάντα τα μάτια δεμένα, έτσι ώστε να μην μπορεί να αναγνωρίσει τη διαμόρφωση του χώρου. Ένα έξτρα μέτρο που έχουν λάβει οι φύλακες, είναι η στάση του σώματος των φυλακισμένων, η οποία δεν συναντάται σε καμία άλλη φυλακή του κόσμου. Οι κατάδικοι πρέπει να σκύψουν, με τον κορμό τους παράλληλα στο έδαφος, ενώ στα χέρια τους είναι δεμένα με χειροπέδες και κρατούνται ψηλά από τους φρουρούς, οι οποίοι έτσι διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο....
Ξυπνάνε κάθε πρωί στις 6 και αφού στρώσουν τα κρεβάτια τους, απαγορεύεται να κάτσουν στα στρώματα ή να ξαπλώσουν για τις επόμενες 16 ώρες. Παρακολουθούνται με κάμερα και ανιχνευτές φωτός και κίνησης, ενώ φύλακες περνάνε και τους επιβλέπουν ανά 15 λεπτά. Δεν φεύγουν ποτέ από το κελί τους, αλλά τους φέρνουν εκεί το φαγητό τους: σούπα, τέσσερις φορές τη μέρα. Απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τηλεόραση και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο είναι το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες. Οι μοναδικές λέξεις που επιτρέπεται να απευθύνουν στους φρουρούς είναι: «Ναι» και «Όχι»....
Τα μέτρα ασφαλείας μπορεί να φαντάζουν υπερβολικά, αλλά μόνο μέχρι να αντιληφθεί κάποιος τη σοβαρότητα των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι κατάδικοι. Ο 54χρονος Βλαντιμίρ Νικολάγιεβ καταδικάστηκε για δολοφονία και κανιβαλισμό. Ο Νικολάι Αστάκοβ έκαψε ζωντανή μία 5μελή οικογένεια και σε ντοκιμαντέρ του National Geographic, δήλωσε: «Αν σκέφτεσαι συνέχεια το γιατί είσαι εδώ, το τι σε περιμένει, το ότι δεν θα είσαι ποτέ ξανά ελεύθερος, το ότι σε έχουν εγκαταλείψει εδώ μόνο σου… απλά δεν θα αντέξεις». Ο επικεφαλής των φρουρών, Ντενίς Αβσαγιούκ δεν φάνηκε να συγκινείται από τις δηλώσεις του κατάδικου: «Δεν μπορείς να τους αποκαλέσεις ανθρώπους. Δεν έχω νιώσει ποτέ ούτε ίχνος οίκτου ή συμπάθειας γι’ αυτούς».
news247.gr

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Αποτελεί καθήκον μας να αναλύσουμε αν όσα συνέβησαν, που δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα, προέκυψαν από εκβιασμό ή σχεδιασμό;



ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!
Εθνικό σκάνδαλο: Υποθήκευσαν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δύο ημέρες πριν παραχωρήσουν δικαιώματα εξόρυξης!

«Θάρσει˙ λέγων ταληθές ου σφαλή ποτέ (έχε θάρρος˙ όταν λέγεις την αλήθεια, δεν θα σφάλεις ποτέ). (Σοφοκλής)»

Κύριοι Βουλευτές,
Πριν από λίγο, όταν είδα στην τηλεόραση τον κ. Τσίπρα να δίδει συνέντευξη, αυθόρμητα άλλαξα κανάλι. Δεν αντεχότανε, πολύ χειρότερα από τον Σαμαρά, να τον ακούσω.

Το ίδιο πιστεύω, έκαναν και οι περισσότεροι Έλληνες.

Αποτελεί καθήκον μας να αναλύσουμε αν όσα συνέβησαν, που δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα, προέκυψαν από εκβιασμό ή σχεδιασμό;;

Είναι γνωστό ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπούσε το 4% αυτών που τον ψήφισαν το 2015, πλην της πατριωτικής αριστερής (οι πραγματικοί αριστεροί είναι πατριώτες) ομάδας του κ. Λαφαζάνη, πλην του πατριωτικού ΔΗΚΙ και άλλων πατριωτών, περιελάμβανε και πολλά νεοταξικά γνωστά ψευτοαριστερά «λουλούδια».

Που ήταν πολύ «καλύτεροι» νεοταξικοί από τους ΣαμαροΒενιζελοΠοταμήσιους.

Που είχαν επισημανθεί, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών και που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν πάλιν. Και που σε λίγο θα τους δείτε να αυτοαποκαλύπτονται.

Ελπίσαμε ότι η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμαινε τον παραμερισμό των νεοταξικών αυτών από τον κ. Τσίπρα. Και πράγματι μέχρι ένα σημείο ο κ. Τσίπρας μας είχε πείσει γι αυτό.
Μέχρι, πλην άλλων προηγηθέντων, που μας έφερε τη συμφωνία τέρας.

Η πρώτη παρατήρηση είναι, ότι οι ΣαμαροΒενιζέλοΠοταμήσιοι, όσον και αν σαφώς το ήθελαν, δεν θα τολμούσαν ποτέ, μετά τα όσα έχουν γίνει τα 5 τελευταία χρόνια, να φέρουν τέτοια προδοτική συμφωνία.

Μόνον ένας κατά τη γνώμη μου ηρωοποιημένος Τσίπρας, θα μπορούσε να τολμήσει κάτι τέτοιο.

Ας θυμηθούμε τι έγινε.

Πρώτα μας έκανε υπερήφανους με την αποπομπή της τρόικας.
Μετά με την εξαιρετική εκπροσώπηση μας από τον εξυβριζόμενο συλλήβδην από τους γνωστούς «πατριώτες» εξαίρετο Καθηγητή Βαρουφάκη.

Γίναμε επίσης υπερήφανοι από το έργο της επίσης εξυβριζόμενης συλλήβδην από τους ιδίους «πατριώτες» γερμανούς, Πρόεδρο της Βουλής Κυρία Κωνσταντοπούλου.

Κάποιο προειδοποιητικό συννεφάκι για όσα θα ακολουθούσαν είχαμε με την αντικατάσταση του Καθηγητή Βαρουφάκη από τον γνωστό σε μένα «αριστερό» κ. Τσακαλώτο.

Αμέσως όμως μετά το ξεχάσαμε και είπαμε ότι τα πράγματα τα χειρίζεται ο κ. Τσίπρας, όταν, το επισημαίνω τώρα μετά τα μνημόνια, περιέργως του επετράπη να ομιλήσει στην Ευρωβουλή σε παγκόσμια μετάδοση.

Και γίναμε υπερήφανοι για το απίθανο γόητρο και τη διεθνή προβολή του πρωθυπουργού μας.

Ακολούθησε το δημοψήφισμα με το 62% που αν δεν υπήρχε το κάπιταλ κοντρόλ θα ήταν 80%.
Που ανέβασε ακόμα περισσότερο στα ύψη το γόητρο του κ. Τσίπρα.

Και επιτυχών αυτό το απαράμιλλο γόητρο ο κ. Τσίπρας μας έφερε αυτήν την προδοτική συμφωνία που κανένας Σαμαράς δεν θα τολμούσε να φέρει γιατί θα γινόταν επανάσταση.

Υποθέτω και εύχομαι να κάνω λάθος,. Αλλά τα στοιχεία αυτό δείχνουν, με την σκέψη, του ποιος θα διανοείτο να εναντιωθεί στον κ. Τσίπρα που έκανε όλη την οικουμένη να ομιλεί για αυτόν.

Όλα τα ανωτέρω δείχνουν σχεδόν με βεβαιότητα ότι υπήρξε ένα καλά εκπονημένο σχέδιο για όσα έγιναν και τη λεηλασία του Εθνικού πλούτου που ήδη άρχισε (ανωτέρω, Εθνικό σκάνδαλο: Υποθήκευσαν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δύο ημέρες πριν παραχωρήσουν δικαιώματα εξόρυξης!)

Η άλλη εκδοχή είναι να εκβιάστηκε. Δεν θέλω να αναλύσω πώς εκβιάστηκαν, ως λέγεται άλλοι, και ούτε μπορώ να γνωρίζω, αν υπήρξε παρόμοια ή άλλου είδους περίπτωση με τον κ. Τσίπρα.
Πάντως η προσκόμιση τέτοιας προδοτικής συμφωνίας απαιτεί μίαν εξήγηση πέραν της καραμέλας σωτηρίας μας.

Με επανάληψη της αδιαμφισβήτητης πικρής αλήθειας, ότι οι ΣαμαροΒενιζελοΠοταμήσιοι ποτέ δεν θα τολμούσαν να φέρουν τη συμφωνία που μας σέρβιρε ο διεθνούς φήμης «επαναστάτης» Αλέξης.

Που πρέπει όλες οι πατριωτικές δυνάμεις της Ελλάδας να καταργήσουν την εγκληματική προδοτική γενοκτόνο συμφωνία.

Και μία πρόβλεψη. Ο κ. Τσίπρας θα προβεί άμεσα στη διενέργεια εκλογών, πριν γίνουν φανερά τα ανωτέρω σε όλον τον κόσμο. Ώστε, όπως ίσως νομίζει, ανενόχλητα να εφαρμόσει τη συμφωνία «σωτηρίας» μας.

Τέλος θλιβερές και αφελείς πολλές ακουόμενες απόψεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ 



 eleftheriskepsii.blogspot.gr

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Γνώρισε και δάμασε τα δύσκολα συναισθήματα


Ένα συναίσθημα μπορεί να έχει τεράστια δύναμη. Εκδηλώνεται σε τόσα διαφορετικά επίπεδα κι εκφάνσεις.

Η λύπη: Βαραίνει μαζί με το στήθος μας, κι όλο τον κόσμο γύρω μας. Ξαφνικά όλα κινούνται αργά κι ανούσια. Βάζει τα μάτια,τη φωνή κι ολόκληρο το σώμα μας να την μαρτυρούν.

Ο θυμός: Έχει μια ορμητικότητα ανήμερη, συχνά οδηγεί στην απώλεια ελέγχου. Κάνει το σώμα μας να βράζει, να σφίγγεται, να τεντώνεται, να δυναμώνει.

Το άγχος: Έχει δύναμη παραλυτική. Όταν είναι έντονο κυριαρχεί πάνω σε ολόκληρο το σώμα. Κάνει την καρδιά να χτυπά γρήγορα, το στομάχι ν’ανακατεύεται, τα χέρια και τα πόδια να «κόβονται». Μας κάνει ν’αποφεύγουμε, ν’αναβάλλουμε,να κρυβόμαστε.

Φαίνεται πως παντού το συναίσθημα σέρνει μαζί του το σώμα μας, επηρεάζει την συμπεριφορά μας και τις αντιδράσεις μας. Πολλές φορές μας φαίνεται αδύνατο να καταλάβουμε τον εαυτό μας,γιατί νιώθουμε όπως νιώθουμε, γιατί αντιδρούμε μ’ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Σε κάθε κατάσταση που συναντούμε, υπάρχουν τρία επίπεδα της πραγματικότητας. Η κατανόηση των επιπέδων αυτών είναι σημαντική για να δαμάσουμε την έντονη ενέργεια των συναισθημάτων μας.

Τι είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει, δηλαδή ποιά είναι η «αλήθεια»; Θυμίσου ότι δε μπορείς πάντα να ξέρεις όλη την αλήθεια μιας κατάστασης. Μην περιορίζεσαι σε αυτό που νομίζεις ότι συμβαίνει, αντίθετα, αναρωτήσου: «Τι συμβαίνει εδώ το οποίο ίσως δεν μπορώ να κατανοήσω;»

Τι σου λένε οι αισθήσεις σου για την κατάσταση; Δηλαδή τι είναι αυτό που βλέπεις, ακούς, μυρίζεις, κτλ; Οι αισθήσεις μας παρουσιάζουν μια πιο αντικειμενική αν κι όχι πάντα απόλυτα αληθινή εκδοχή της πραγματικότητας.

Ποιές είναι οι υποθέσεις,οι ερμηνείες, οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και τέλος τα συναισθήματα σου γι’αυτό που συμβαίνει; Πολλές φορές μπερδεύουμε τις σκέψεις για συναισθήματα: «Νιώθω ότι δε μ’αγαπάει κανείς». «Αισθάνομαι ότι έκανα λάθος». Οι δύο παραπάνω προτάσεις είναι σκέψεις κι όχι συναισθήματα, ακόμα κι αν αρχίζουν με τη λέξη νιώθω/αισθάνομαι. Για να μπορείς να τα διαχωρίζεις εύκολα θυμίσου ότι εάν μετά τη λέξη αισθάνομαι βάζεις τη λέξη «ότι», πιθανώς αναφέρεσαι σε μία σκέψη σου. Τυπικά συναισθήματα είναι η χαρά, η λύπη, ο θυμός, η ενοχή, η ανησυχία, ο ενθουσιασμός κτλ. Όταν λές «Είμαι θυμωμένος», τότε αναφέρεσαι σ’ένα συναίσθημα.

Οι ερμηνείες και οι σκέψεις σου δεν είναι παρά κατασκευάσματα του μυαλού σου και δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα στην πραγματικότητα. Είναι ιστορίες που λές στον εαυτό σου για να δώσεις νόημα στις εμπειρίες σου.

Η συναισθηματική σου ισορροπία εξαρτάται άμεσα από αυτές τις ερμηνείες που δίνεις στις καταστάσεις. Πολλές φορές μπερδεύουμε τις σκέψεις μας για τα γεγονότα με την πραγματικότητα κι έτσι δημιουργείται μια αρνητική συναισθηματική αντίδραση. Π.χ. « Οι φίλοι μου με ξέχασαν, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο για να βγούμε» (σκέψη-ερμηνεία). Μια τέτοια αρνητική ερμηνεία δημιουργεί και αρνητική συναισθηματική αντίδραση (λύπη,απογοήτευση).

Για να δαμάσεις δύσκολα συναισθήματα , δοκίμασε να

  • Στρέψεις την προσοχή σε αυτό που βιώνεις μέσα σου. Τι αισθάνεσαι; Τι σωματικά συμπτώματα έχεις; Προσπάθησε ν’αναγνωρίσεις το συναίσθημα που υπάρχει μέσα σου.
  • Αναγνωρίσεις τις σκέψεις και τις νοερές παγίδες που σχετίζονται με αυτό το συναίσθημα. Τι λές στον εαυτό σου για το συναίσθημα; Πολλές φορές βιώνουμε ένα αρνητικό γεγονός, π.χ μια οικονομική δυσκολία. Ο τρόπος που θα ερμηνεύσουμε αυτό που συνέβη, δηλαδή σαν ένα προσωρινό εμπόδιο ή μια τελειωτική κατάσταση, θα επηρεάσει και το τι θα νιώσουμε: φυσιολογικό άγχος ή απελπισία και αγωνία.
  • Συχνά θυμώνουμε με τον εαυτό μας επειδή θύμωσε ή λυπόμαστε τον εαυτό μας επειδή λυπήθηκε. Ίσως να θεωρούμε αδυναμία να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βιώνει δύσκολα συναισθήματα. Η αντιμετώπιση αυτή, αυξάνει πάντα την ένταση του αρνητικού συναισθήματος. Γι’αυτό αποδέξου το, ο,τι και να είναι. Ίσως να είναι για σένα ένας τρόπος για να καταλάβεις κάτι που θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα στο μέλλον.
  • Μάθε από την εμπειρία. Ανάλυσε έντονες καταστάσεις αφού τελειώσουν και σκέψου τι μπορείς να μάθεις από την κατάσταση έτσι ώστε να δεσμευτείς σε μια πιο βοηθητική για σένα και λειτουργική αντίδραση στο μέλλον.
  • Εξασκήσου στην απλή επίγνωση των συναισθημάτων και των σκέψεων σου χωρίς να τα κρίνεις ή να προσπαθείς να τ’αλλάξεις. Το να έχεις επίγνωση των σκέψεων σου , είναι σημαντικό γιατί όπως είπαμε , επηρεάζουν απόλυτα τα συναισθήματα που έχεις. Για να εφαρμόσεις την απλή αυτή επίγνωση(ενσυνειδητότητα) πρακτικά , ίσως θα σε βοηθούσε να πείς «Αυτό είναι μία σκέψη και οι σκέψεις δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα γι’αυτή τη σκέψη. Θα την αφήσω ήσυχη. Δεν θα προσπαθήσω να ελέγξω ή ν’αποφύγω αυτή τη σκέψη. Δε θα ανησυχήσω γι’αυτή.Δεν χρειάζεται ν’αντιδράσω με κανέναν τρόπο». Ίσως επίσης θα βοηθούσε να δείς τις σκέψεις σου σα σύννεφα στον ουρανό. Τα σύννεφα έρχονται και φεύγουν και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό. Είναι μέρη ενός αυτορρυθμιζόμενου συστήματος και δεν είναι δυνατό ή απαραίτητο να τα σταματήσουμε ή να τα διώξουμε. Ακόμα κι αν μπορούσαμε αυτό θα κατέστρεφε την ισορροπία της φύσης. Πρέπει να τα αφήσουμε στο χώρο τους και να τα βλέπουμε παθητικά, καθώς αλλάζουν και κινούνται ανεξάρτητα από εμάς και τις πράξεις μας.


awakengr.com

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM): Το υπερκράτος - τέρας, που απορροφά κράτη. (Βίντεο)

ESM: Το υπερκράτος που απορροφά κράτη και φτιάχνει δουλοπάροικους.

Μια Φασιστική ελίτ με ασυλία που προδιαγράφει το ζοφερό μέλλον της ανθρωπότητας.



Η επιμονή διάσωσης του Ευρώ και η πάση θυσία να προλάβουν να οργανώσουν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) για τη «σωτηρία» των ευρωπαϊκών λαών, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο κόλπο λεηλασίας που στήνεται στις πλάτες όλων μας!

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή Ευρωπαϊκός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ;


Δείτε τα αποκαλυπτικά βίντεο!!!

Για ελληνικούς υπότιτλους και ρύθμιση υποτίτλων πατήστε «cc»










Εθνικό σκάνδαλο: Υποθήκευσαν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δύο ημέρες πριν παραχωρήσουν δικαιώματα εξόρυξης!



ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Ολα τα δικαιώματα από την εξόρυξη των υδρογοναθράκων για μία περίοδο 30 ετών από την ημέρα έναρξης της εξόρυξης και μετά θα περιληφθούν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και θα αποτελέσουν "πόρους αποπληρωμής των δανειστών"! 
Αυτό αναφέρεται μέσα στην συμφωνία με τους δανειστές η οποία κλείστηκε τελείως συμπτωματικά μόλις δύο ημέρας την λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και νοτίως της Κρήτης,σύμφωνα με την προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Ετσι και ενώ σήμερα κατατέθηκαν τρεις προσφορές από πετρελαϊκές εταιρείες για το διαγωνισμό των ελληνικών υδρογονανθράκων, όλα τα έσοδα για μία περίοδο 30 ετών έχουν ήδη υποθηκευτεί!

Το ερώτημα είναι πλέον ποιες περιοχές έχουν δεσμευθεί, καθώς κατά έναν περίεργο τρόπο, όλες οι αιτούμενες περιοχές στις οποίες αναφέρονται οι προσφορές καθώς και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα ανακοινωθούν μετά την αποσφράγιση των προσφορών!

Πραγματικά απίστευτη η σύμπτωση της ταυτόχρονης υποθήκευσης των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες μόλις δύο ημέρες πριν την λήξη της υποβολής των προσφορών για εκμετάλλευσή τους...


defencenet.gr

thesecretrealtruth.blogspot.com

ΙΔΟΥ τι είχαν ψηφίσει οι σαμαροπαπανδρέηδες για την εκποίηση δημοσιας περιουσιας εναντι χρέους


Κατάπτυστη η εκποίηση περιουσιας έναντι χρέους, αλλά καλύτερη απο το επαίσχυντο μνημονιο Σαμαρά – Παπανδρέου
Εννοείται ότι το να υποθηκευεις τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να αποπληρώσεις ένα παράνομο και επαίσχυντο χρέος που νομιμοποιήθηκε μέσω του πρώτου μνημονίου, είναι ο ορισμός της υποταγής.
Έτσι και αυτή η συμφωνία που προβλέπει την δημιουργία ειδικού ταμείου όπου τα έσοδα εκμετάλλευσης της δημοσιας περιουσίας θα πηγαίνουν κατά το ήμισυ στην αποπληρωμή του χρέους, ειναι επώδυνη.
Και όμως, ειναι καλύτερη από αυτο που ίσχυε και ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ως νομος του κράτους. Όπου προέβλεπε οτι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των εσόδων θα πήγαινε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την αποπληρωμή του χρέους.
Στην πρόσφατη συμφωνία ΔΩΣΑΜΕ τα μισά ή ΣΩΣΑΜΕ τα μισά.
Και θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την διαγραφή του χρέους με νομικά επιχειρήματα, ώστε να το πληρώσουν οι τράπεζες που το ξεφορτώθηκαν σε βάρος των Ευρωπαίων φορολογουμένων. 

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/07/wpid-20150714115425.png

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/07/wpid-20150714115429.png
ΠΗΓΗ

ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ???? ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΥΛΟ!!!!!

Μαθαίνω ότι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις Συνδικάτα, εργαζομένων, αγροτών, Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιοτεχνών, ελευθέρων επαγγελματιών. Είστε αντίθετοι στην υπερφορολόγηση, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην καταστροφή των αγροτών. ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ "ΝΑΙ" ?????? ΤΟ "ΝΑΙ" ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΥΡΩ????? ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔ@@@ΞΕΙ !!!!! ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ???? ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ!!!!! ΘΕΛΩ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ 300 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ, ΘΕΛΩ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ 70% ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ,  ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
ΘΕΛΑΤΕ ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ????? ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ????
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ, ΚΡΟΚΙΔΗ, ΜΙΧΑΛΕ ????? ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!!!! ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΟΥΡΓΕΛΑ Ε ΣΟΥΡΓΕΛΑ.

Daily Mail: Ελληνικό φιάσκο – Η συμφωνία που οδηγεί στο τίποτα

Για συμφωνία που κάνει όσους πιστεύουν στη Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη να μοιάζουν ρεαλιστές κάνει λόγο ο Βρετανός δημοσιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας Max Hastings σε άρθρο του στη Daily Mail.
Σύμφωνα με την dailymail.com, «Οι ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να μη μειώσουν το δυσβάστακτο χρέος της Ελλάδας και να μην παραδεχτούν πως η Αθήνα δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε ο αστείος Έλληνας πρωθυπουργός.
Θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ένα πακέτο 60 δισεκατομμυρίων που δεν προσφέρει καμία προοπτική αναβίωσης της διαλυμένης ελληνικής οικονομίας.
Η καγκελάριος της Γερμανίας έχει θυσιάσει την αξιοπιστία της στο όνομα της αλληλεγγύης προκειμένου να κρατήσει ζωντανό το ιδανικό της άρρηκτης Ευρωζώνης.
Αυτό με το πρόσχημα πως η Ευρωζώνη μπορεί να διατηρήσει τα μέλη της και επειδή αρνείται να αποδεχτεί πως το ελληνικό χρέος είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί.
Η Άνγκελα Μέρκελ υποχώρησε στην αναμέτρηση με τον Γάλλο ομόλογό της Φρανσουά Ολάντ, που φοβάται πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα φέρει στο προσκήνιο την ευπάθεια της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας.
Ο Φρανσουά Ολάντ γιορτάζει τη συμφωνία επειδή κάνει περισσότερα για να σώσει το τομάρι του παρά εκείνο των Ελλήνων, καθώς η γαλλική οικονομία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Αν ήταν ορθολογιστές, θα είχαν θέσει χρονοδιάγραμμα για μια οργανωμένη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηριζόμενη από διαγραφή μη εισπράξιμων χρεών. Θα συμφωνούσαν σε ένα πακέτο βοήθειας προκειμένου να στηρίξουν μια οικονομικά βιώσιμη πορεία της Ελλάδας και να αποτρέψουν τη μετατροπή της σε αποτυχημένο κράτος.
Αντ” αυτού έχουμε μια λύση που οδηγεί στο τίποτα. Οι Έλληνες θα παραμένουν σε αναταραχή. Μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής θα επαναληφθεί όταν η Αθήνα θα υποφέρει από μια επόμενη κατάρρευση, την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα.
Φυσικά για κανένα έθνος δεν είναι εύκολο να συμβιβαστεί με την αποτυχία της πολιτικής. Λίγοι πολιτικοί έχουν το θάρρος να πουν στον λαό τους τις ανεπιθύμητες αλήθειες για το μέλλον.
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα διότι έχει παράδοση στη διεφθαρμένη κακοδιοίκηση με φουσκωμένο δημόσιο τομέα και συνταξιοδοτικά δικαιώματα από τα πιο γενναιόδωρα στην ΕΕ.
Οι Έλληνες πιστεύουν ότι τους αξίζει ένα βιοτικό επίπεδο συγκρίσιμο με αυτό των Γερμανών, παρά το γεγονός ότι τα βιομηχανικά, τα επιστημονικά και τεχνολογικά τους επιτεύγματα μπορούν να συνοψιστούν σε ένα γραμματόσημο.
Αναπόφευκτα, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε αναβρασμό επειδή υπόκειται σε «γερμανική τυραννία». Το ελληνικό φιάσκο φαίνεται πιθανό να σηματοδοτήσει την αρχή και όχι το τέλος μιας κρίσης που θα τελειώσει με τη διάλυση της Ευρωζώνης στη σημερινή της μορφή».

tribune.gr

Στόχος της Γερμανίας οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες



“Θέλουν τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας οι Γερμανοί”. Η άποψη αυτή άρχισε να κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια των “διαπραγματεύσεων” του Σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες κι έγινε βεβαιότητα μετά απο την δημοσιοποίηση των επαχθέστατων ορων της συμφωνίας.

Ο Θεόδωρος Καρυώτης καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μέρυλαντ και συγγραφέας βιβλίων για την ελληνική ΑΟΖ δεν “μασά” τα λόγια του.

 Σε άρθρο του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι “τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος της ολικής καταστροφής κινδυνεύουμε να χάσουμε και την ΑΟΖ.

Η τρόικα θα έρθει πάλι να μας σώσει παίρνοντας μαζί της αυτή τη φορά και τα θαλάσσια οικόπεδά μας, όπως θα έλεγε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, for peanuts. Πολύ φοβούμαι ότι οι εταίροι μας ξύπνησαν και θέλουν να βάλουν στο χέρι και στους υδρογονάνθρακες μια και εμείς τους έχουμε ξεχάσει για τα καλά. Διάβασα άναυδος το κείμενο του σχεδίου του Σόιμπλε για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, που στην παράγραφο 1α αναφέρει:

«Μεταφορά πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα εξωτερικό ταμείο όπως το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη (Institution for Growth) στο Λουξεμβούργο, τα οποία θα μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν συναρτήσει του χρόνου και να μειώσουν το χρέος.»

Ο καθηγητής Καρυώτης αναφέρεται και στις απαιτήσεις των δανειστών για μείωση των αμυντικών μας δαπανών τις οποίες χαρακτηρίζει απαράδεκτες:

“Πάντως, η πιο προκλητική στάση των δανειστών μας είναι ότι θέλουν να μειωθούν οι στρατιωτικές μας δαπάνες παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του μεγάλου κινδύνου από ανατολάς για τη Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν σκέφτηκε ότι ο μόνος τρόπος να αποδεχτούμε ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν να ζητήσουμε το νέο μνημόνιο να περιλαμβάνει και μια παράγραφο που θα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει την διαφύλαξη, τουλάχιστον, των θαλάσσιων συνόρων μας που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Ο δε Υπουργός Άμυνας, που θεωρεί το εαυτό του έναν μεγάλο οπαδό της ΑΟΖ, δεν σκέφτηκε ποτέ να προβάλει αυτό το επιχείρημα αλλά, αντίθετα, ζήτησε από τους Αμερικανούς να δημιουργήσουν μια νέα αεροπορική βάση σ’ ένα από τα νησιά μας στα Δωδεκάνησα για να προστατεύσει το Καστελόριζο!

 Επιπλέον, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποδέχτηκε μεν την μείωση των στρατιωτικών δαπανών αλλά ζήτησε η μείωση αυτή να αφορά τους εξοπλισμούς και όχι το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας.

Η αποδοχή μείωσης εξοπλισμών κι όχι άγγιγμα στο προσωπικό δηλώνει, ξεκάθαρα, παλαιοκομματική πελατειακή νοοτροπία που απέχει από μια σύγχρονη ορθολογιστική λύση με την οποία θα μειωθεί ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων”.


 http://www.onalert.gr/stories/stoxos-tis-germanias-oi-ellinikoi-ydrogonanthrakes/43704
eleftheriskepsii.blogspot.gr

Αυτό είναι το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα- Όλες οι αλλαγές σε ΦΠΑ και συντάξεις




Αυξήσεις σε φόρους και αλλαγές στις συντάξεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή προκειμένου να λάβει η χώρα μας νέο δάνειο από τους εταίρους της.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνεται το πλήρες περιεχόμενο της
συμφωνίας. Τα άλλα δύο κεφάλαια, το Κεφάλαιο Β αφορά στη λήψη φορολογικών μέτρων και το Κεφάλαιο Γ στη ρύθμιση θεμάτων της νομοθεσίας της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου ο συντελεστής του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) ορίζεται σε 23% στη φορολογητέα αξία. 
Οι αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης
Το πολυνομοσχέδιο φέρνει αλλαγές και στον φόρο πολυτελείας. 
Μόνο με πιστωτική οι αγορές στα νησιά για ποσά άνω των 70 ευρώ
Στο Κεφάλαιο Γ, περιλαμβάνονται θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στο άρθρο προβλέπονται όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις για τη σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από 01.07.2015 έως το έτος 2022. Οι υπαγόμενοι στη διάταξη, οι κατηγορίες που εξαιρούνται και η καταβολή προ του 67ου έτους σύνταξης που αναλογεί στις καταβαλλόμενες εισφορές.
Στο άρθρο προβλέπονται η ένταξη όλων των ταμείων και των τομέων επικουρικής ασφάλισης στο ΕΤΕΑ και η εφαρμογή του άρθρου 38 του Ν. 4052/2012.
Επίσης προβλέπεται η διατήρηση της κρατικής επιχορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2021 στα επίπεδα του 2015 σε ονομαστικούς όρους (§1). Αυξάνονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από το 4% στο 6% και επιβάλλεται κράτηση 6% στις επικουρικές. Καταργούνται οι χρηματοδοτούμενες από τις… εξαιρέσεις και προβλέπεται εναρμόνιση με το ύψος των εισροών του ΙΚΑ.
Τέλος, παρέχεται νομοθετική εξουσιοδότηση στον αρμόδιο υπουργό για την κοινωνική ασφάλιση να ρυθμίζει θέματα αναγκαία για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Γ, με υπουργικές αποφάσεις. 
Επίσης με το πολυνομοσχέδιο αλλάζει ο τρόπος φορολογίας των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα. 

NEWPOST.GR

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ενός λαού είναι αδιαπραγμάτευτη

Μερικές καθαρές κουβέντες επειδή η δραματικότητα και η ιστορικότητα των ημερών, δεν χωρούν μισόλογα και ήξεις-αφήξεις.
Η κατάσταση στη χώρα έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Τα προηγούμενα μνημόνια δημιούργησαν ένα δηλητηριώδες μείγμα που κατέστρεψε και καταστρέφει όχι μόνο την όποια έχει μείνει οικονομία αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται επί πέντε μήνες, χωρίς αποτέλεσμα.
Προκηρύσσεται δημοψήφισμα για το αν γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις του Eurogroup. Παρά τις κλειστές τράπεζες, το capital control, την εφιαλτική προπαγάνδα υπε΄ρ του ΝΑΙ, οι Έλληνες απορρίπτουν τις προτάσεις της ΕΕ – δηλαδή της Γερμανίας – με 61%!
Και ενώ όλοι θα περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιούσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πιεζόμενη σκληρά, φέρνει για ψηφοφορία στη Βουλή ένα 3ο μνημόνιο, χειρότερο από όλα τα προηγούμενα και το οποίο, δυστυχώς, επικυρώνεται από 251 θετικές ψήφους!
Με το 3ο μνημόνιο στα χέρια η ελληνική κυβέρνηση συζητά στο Eurogroup, έχοντας επι πλέον ικανοποιήσει ένα ακόμα θέλημα των Γερμανών: νέος διαπραγματευτής από την Ελληνική πλευρά είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την αποπομπή του Γ. Βαρουφάκη.
Πας λοιπόν με μια πρόταση η οποία είναι ήδη εκτός του προγράμματός σου και είναι δυσβάστακτη. Έχεις υποκύψει στους Γερμανούς κι έχεις διώξει αυτόν με το οποίον δεν ήθελαν να συζητούν. Η ΕΚΤ συνεχίζει να κρατά τις τράπεζες στη χώρα σου, κλειστές.
Μηνύματα εκπέμπονται είτε αμέσως είτε εμμέσως, ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή, αν και δεν προβλέπεται από καμμία συμβατική υποχρέωσή σου. Κι εκεί τι γίνεται;
Σου ζητάνε ακόμα σκληρότερα μέτρα. Αποκλείουν την μείωση του χρέους. Μιλάνε για 5ετή αποβολή σου από το ευρώ. Συνομιλούν – με ποια κριτήρια και σε ποιο πλαίσιο; - με συγκεκριμένα πολιτικά (;) πρόσωπα. Απαιτούν να βάλεις ενέχυρο σε ειδική εταιρεία στο Λουξεμβούργο δημόσια περιουσία, περιουσία του Ελληνικού Λαού, αξίας 50 δις ευρώ, τουλάχιστον, στη οποία πρόεδρος του ΔΣ είναι ο ίδιος ο Σόϊμπλε.
Και η τελευταία απαίτησή τους είναι να αλλάξει η κυβέρνηση και να μπούν τεχνοκράτες για να εφαρμόσουν τα μέτρα.
Μετά από όλα αυτά είναι φανερό ότι δεν συζητάς μαζί τους.
Ο στόχος τους πλέον είναι η ίδια η χώρα, ο εξευτελισμός του λαού, η ταπείνωσή του, η αιχμαλωσία του και η – στο διηνεκές – εξάρτησή του, από δάνεια.
Ταυτόχρονα έχει αποκαλυφθεί πλήρως το πραγματικό απεχθές πρόσωπο της δήθεν Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το πραξικόπημα που εισηγείται, φανερώνει την βαθύτερή της ουσία.
Η κακή αρχή έγινε με την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή την Παρασκευή.
Τα μέτρα δεν έπρεπε να ψηφιστούν από την Ελληνική Βουλή. Γιατί φυσικά, όποιος υποχωρεί γίνεται εύκολο θύμα στη συνέχεια.
Η οποιαδήποτε αποδοχή των απαιτήσεων της ΕΕ, θα προκαλέσει σεισμό στην Ελληνική κοινωνία. Επιβάλλεται η κυβέρνηση να αποχωρήσει αμέσως από τις συζητήσεις με εκβιαστές και αντιδημοκράτες φασίζουσας αντίληψης.
Πρέπει να σταφεί στον ελληνικό λαό, να του μιλήσει με ειλικρίνεια, αποκαλύπτοντας τα πάντα και να κόψει κάθε δεσμό με την γερμανική ευρώπη. Να κηρύξει πτώχευση μέσα στο ευρώ και μετά να χαράξει μαζί με όλους τους Έλληνες μια νέα πορεία ανοικοδόμησης της χώρας, με δικό της νόμισμα, δική της εξωτερική πολιτική, ανεξάρτητη και αυτεξούσια.
Είμαστε μια πλούσια χώρα, είμαστε ικανοί. Πήραμε το μάθημά μας και θα το αξιοποιήσουμε. Αρκεί οι πολιτική ηγεσία να μην επαναλάβει τα τεράστια λάθη του παρελθόντος και να δείξουμε όλοι ότι συναισθανόμαστε τις ιστορικές στιγμές και τιμούμε την Ιστορία μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορεί να μείνει στην Ιστορία ως η Κυβέρνηση-σταθμός, Αλλιώς, η Ιστορία θα είναι αμείλικτη.
Ας αναλάβει τις Ιστορικές της ευθύνες.
Η αξιοπρέπεια και η Ιστορία ενός Έθνους δεν αποτελούν, επ΄ ουδενί, αντικείμενο διαπραγμάτευσης

freepen.gr

Εγώ αυτόν τον πολεμιστή τον σέβομαι


Στο χαμόγελο του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, η απάντηση του Τσίπρα ήταν ένα σκαμμένο πρόσωπο. Και ένας έρπης, που δείχνει την αγωνία, τον αγώνα, τον πόνο και την οδύνη γιατί δεν κατάφερε κάτι καλύτερο. Εγώ αυτόν τον πολεμιστή τον σέβομαι.

του Νίκου Μωραΐτη στο altsantiri

Υπάρχουν πολλοί που έρχονται σήμερα να πανηγυρίσουν επειδή ο Τσίπρας φέρνει από τις Βρυξέλλες σκληρό μνημόνιο.

Ο πολιτικάντης Άδωνις από το πρωί το διαλαλεί: «Το αντι-μνημόνιο πέθανε». Ως εδώ, όμως, ο χορός τους πάνω στο πτώμα της χώρας που άφησαν. Αρκετά ζαλισμένους μας βρήκαν σήμερα από το χαστούκι του μνημονίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε.

Ο Τσίπρας, πριν υπογράψει, πάλεψε με τα θηρία, με κλειστές τράπεζες, με την απειλή για κούρεμα καταθέσεων, με όλη τη δημοκρατική Ευρώπη να φωνάζει για το επαπειλούμενο πραξικόπημα. Ξεγύμνωσε το νέο απόστημα της Ιστορίας, τον Σόιμπλε, ξεκούνησε από τη θέση του τον «κοιμώμενο γίγαντα», τη Γαλλία του «liberté-égalité-fraternité», ανέδειξε τη σάπια οσμή της Ευρώπης του ευρώ. Τράβηξε την κουβέρτα, τους έδειξε όλους πριν πέσει στο έδαφος.

Υπάρχει αυτή η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο μνημόνιο του Τσίπρα και στα προηγούμενα. Διαφορά ηθική.

Ο Τσίπρας δεν ήρθε να πανηγυρίσει για τα 80 plus δις που «κέρδισε». Δεν ήρθε καν ως νικητής. Ήρθε ως ένας εξουθενωμένος πολεμιστής, με τις πληγές του όλες ανοιχτές σε κοινή θέα.

Στο χαμόγελο του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, η απάντηση του Τσίπρα ήταν ένα σκαμμένο πρόσωπο. Και ένας έρπης, που δείχνει την αγωνία, τον αγώνα, τον πόνο και την οδύνη γιατί δεν κατάφερε κάτι καλύτερο. Εγώ αυτόν τον πολεμιστή τον σέβομαι. Και στον έρπη του που έβγαλε για εμένα.

anenosantistasis.blogspot.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟ όσο ποτέ: Η προφητεία ενός ναζί…70 χρόνια πριν!!


“Και όμως νικήσαμε!” Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι αντίγραφο από απόκομμα… της εφημερίδας Ελευθεροτυπία το 1995, ενός άρθρου που αρχικά είχε δημοσιευτεί 70 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το σχετικό απόσπασμα από την εφημερίδα «Ελευθερία» με τον Ναζί αξιωματούχο μεταφέρθηκε στην Ελευθεροτυπία από δημοσιογράφο, άντρα ή γυναίκα, με τα αρχικά ΜΑΡ. ΠΟΛ.

ΠΗΓΗ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015


Ο Ελληνικός λαός είναι θύμα των Ευρωπαίων Νταβατζήδων και των εγχώριων Νενέκων


Δήλωση Ευρωπαίου Αξιωματούχου.... 
Ο Τσίπρας πρέπει ακόμη να ασχοληθεί με το ζήτημα των διαφωνούντων. Οι επιλογές του είναι είτε να ψάξει εν συνεχεία για άλλους εταίρους συνασπισμού, είτε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Ο σχολιασμός... 
Φαίνεται πια ολοκάθαρα πως στην Γερμανική αποικία χρέους που ζούμε μετά από το βαθύ σκύψιμο στα τέσσερα της πλειονότητας των πολιτικών κομμάτων που μας κυβερνούν έφτασε η στιγμή να απαγορευτεί και ενδεχομένως στο εγγύς μέλλον να τιμωρείται και σκληρά ακόμα και η λεκτική διαφωνία μαζί τους! 
Αν σκεφτούμε τι έγινε στο .....
πρόσφατο δημοψήφισμα όπου σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα εμείς ψηφίσαμε ένα ολοκάθαρο ΟΧΙ και αυτοί αυθαίρετα και καταχρηστικά το ερμήνευσαν ως ΝΑΙ είναι ολοφάνερο πως όλο το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας είναι μέλη μιας εκβιαζόμενης παρέας όπου απαγορεύεται κάποιοι να έχουν αντίθετη άποψη. 
Βέβαια έχει αποδειχτεί ότι πολλές φορές στα πλαίσια της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού υπήρχαν στημένα σκηνικά διαφωνιών και συγκρούσεων όμως θεωρώ ότι η παραπάνω δήλωση του Ευρωπαίου Αξιωματούχου είναι πολύ σοβαρή και δείχνει ότι έχουμε μπει σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι όπου η βούληση οι επιθυμίες και οι αποφάσεις μας δεν θα έχουν πλέον καμία σημασία μιας και άλλοι θα αποφασίζουν εκ προοιμίου πριν από Εμάς για Μας. 
Φίλες/οι ζούμε καταστάσεις επικίνδυνες αλλά κυρίως πρωτόγνωρες όπου κάποιοι εσκεμμένα με τα μέσα που διαθέτουν μας προκαλούν φόβο, απελπισία και το χειρότερο μας στερούν την Ελπίδα η οποία όπως είναι γνωστό είναι η κινητήριος δύναμη για την προσπάθεια και τον αγώνα του καθενός μας αλλά και του συνόλου για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. 
Ας πάψουμε επιτέλους να έχουμε κοντή μνήμη και ας εμπλουτίσουμε την κρίση μας με ιστορική γνώση αλλά και με θυμό προς όλους αυτούς που επανειλημμένα μας κορόιδεψαν και μας εξαπάτησαν. 
Αν το κάνουμε αυτό να είστε σίγουροι πως σύντομα θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στις πρέπουσες ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να ξαναδούμε την πατρίδα και τους εαυτούς μας ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ!!!


kafeneio-gr.blogspot.com