Translate

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ζουν οι ψυχές και μας βλέπουν!

~ Σ’ ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί ζούσε προ ετών ένας ιερέας ευλαβέστατος. Η ψυχούλα του ήταν γεμάτη στοργή για το ποίμνιό του και ειδικά για τους πονεμένους. Έφτασε όμως η μέρα που δοκιμάστηκε κι εκείνος και πόνεσε πολύ.
Η κόρη του, μια εξαιρετική κοπέλα, είχε παντρευτεί πρόσφατα μ’ ένα νοικοκυρεμένο παληκάρι. Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδάκι της. Κατά τον τοκετό όμως, πέθανε! Πήγε Μάρτυρας να συναντήσει τον Πλάστη της, αφήνοντας πολύ πόνο πίσω της.
Ο ιερέας πατέρας της πόνεσε κι αυτός πολύ στο χωρισμό, αλλά με ακλόνητη Πίστη στο Θεό πρόσφερε δοξολογία στο άγιο όνομά Του. Την αγάπη του δε, για την θυγατέρα του εξέφραζε με θερμές προσευχές για την ψυχή της και με κρυφές ελεημοσύνες.
Ο ιερέας είχε έναν αδελφό καπετάνιο που, απόμαχος πια της θάλασσας, είχε γίνει στεριανός για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Είχε δημιουργήσει περιουσία κι απολάμβανε πλέον τους κόπους του. Δυστυχώς όμως ήταν σχεδόν άπιστος, παρ’ όλο που είχε καλή καρδιά. Τα βραδάκια, όταν μαζεύονταν στο φιλόξενο σπίτι του παπά μαζί με μερικούς φίλους, κάποιους αγαθούς νησιώτες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην εκκλησία, έπιναν το ζεστό τους φασκόμηλο και κουβέντιαζαν. Ο καπετάνιος ένα βράδυ ειρωνεύτηκε τον ιερέα και του είπε:
– Σιγά καημένε παπά, μην υπάρχει άλλη ζωή και σε βλέπει η κόρη σου τι λέμε και τι κάνουμε!
Ο ιερέας με πραότητα προσπάθησε να τον βοηθήσει ν’ αποβάλει την απιστία, γιατί ήξερε πως κατά βάθος υπέφερε η ψυχή του μέσα στη θανατερή παγωνιά της. Εκείνος όμως δε φάνηκε να επηρεάζεται.
Ένα βράδυ, λοιπόν, ο ιερέας βλέπει τη θυγατέρα του στον ύπνο του. Ήταν ολόφωτη. Λευκοντυμένη, χαρούμενη, και του λέει: “Πατέρα, σ’ ευχαριστώ για όλα. Για την αγάπη σου, τις προσευχές σου, και τις ελεημοσύνες που κάνεις για την ψυχή μου. Πες, σε παρακαλώ, και στον θείο μου (τον καπετάνιο) ότι τον ευχαριστώ για το ψάρι που μούστειλε!”.
Αυτά είπε κι ενώ χαμογελούσε αγγελικά, τόνειρο έσβησε…
Ο ιερέας , όταν σηκώθηκε το πρωί, αισθανόταν μεγάλη χαρά και συγκίνηση.
Το βράδυ διηγήθηκε τόνειρο στη συντροφιά. Όλοι συγκινήθηκαν, μόνο ο καπετάνιος κοιτούσε δύσπιστα τον αδελφό του. Όταν όμως του είπε ότι η ανιψιά του τον ευχαριστεί για το ψάρι που της έστειλε, κι ότι δεν μπορεί να εξηγήσει αυτά τα λόγια της, ο καπετάνιος τινάχθηκε όρθιος. Τα μάτια του γέμισαν δάκρυα και τα χέρια του άρχισαν να τρέμουν. Απ’ το στόμα του βγήκε η κρυφή Πίστη της καρδιάς του:
– “Θεέ μου!”, ψιθύρισε και μια κοίταζε τον ένα και μια τον άλλον σαστισμένος.
Όλοι τον ρώτησαν τι συνέβαινε. Γιατί τόση ταραχή, γιατί τόση συγκίνηση; Εκείνος, όταν συνήλθε κάπως, ξανακάθησε στην καρέκλα του και χωρίς να εμποδίζει τα δάκρυά του να τρέχουν στο ηλιοψημένο πρόσωπό του, τους είπε με ταπεινή φωνή:
– “Ναι, είναι αλήθεια, ζουν οι ψυχές και μας βλέπουν! Ανήμερα στην κηδεία της ετοιμαζόμουν να κατέβω στην εκκλησία, όπου θα την διαβάζατε. Είχα πολύ πόνο μέσα μου. Το ξέρεις, παπά, πόσο αγαπούσα αυτή τη θυγατέρα σου. Ήταν πάντα άγγελος…
Εκείνη τη στιγμή έφθασε ένας φίλος μου ψαράς κάτω απ’ τον πέρα γιαλό. Τούχα πει πως, όταν έπιανε καλό ψάρι να μου τόφερνε κι εγώ θα το πλήρωνα όσο-όσο.
Εκείνη όμως τη στιγμή με νευρίασε η παρουσία του, καθώς κρατούσε το ροφό κρεμασμένο στο πλάι του. Του είπα λοιπόν απότομα:
– Δε θέλω ψάρια σήμερα, δεν θέλω τίποτε. Σήμερα κηδεύω την ανηψιά μου!
Ο άνθρωπος όταν τ’ άκουσε πάγωσε και με κοίταζε αμίλητος. Τον λυπήθηκα και του είπα:
– Όμως, να, στο πληρώνω και συ δώστο σε κανένα φτωχό για την ψυχή της!
Εκείνος πήρε τα χρήματα, με συλλυπήθηκε κι έφυγε γρήγορα. Το περιστατικό αυτό δεν το είπα σε κανέναν και το είχα ξεχάσει. Αλλά η ψυχούλα της δεν το ξέχασε και μούστειλε τις ευχαριστίες της”, είπε και σκούπισε με την ανάστροφη του χεριού του τα δάκρυά του. Μετά χαμογέλασε γλυκά, μα τόσο γλυκά! Μέσα σ’ αυτό το χαριτωμένο χαμόγελο ο ιερέας διέκρινε το γλυκοχάραμα της αναγεννημένης Πίστεώς του. Η νύχτα της απιστίας έφυγε…
– “Δοξασμένο τ’ όνομά Σου Πολυέλεε Κύριε”, ψιθύρισε ο ιερέας κα τον αγκάλιασε με το βλέμμα του…
simeiakairwn.wordpress.com

ΜΑΣ ΠΗΡΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ...


Μας πήρε 400 χρόνια να ξεσηκωθούμε και να απελευθερωθούμε από την τούρκικη σκλαβιά και ακόμα σήμερα 200 χρόνια μετά, δεν έχουμε απαλλαγεί από τους νεοκοτζαμπάσηδες και τον ραγιαδισμό.

Φαίνεται πως εμείς οι Έλληνες, παρότι είμαστε ευφυείς και παρότι
μας αρέσει η ατομική ελευθερία, εντούτοις έχουμε και κάποια σοβαρά ελαττώματα. Προσαρμοζόμαστε σχετικά εύκολα σε όλες τις συνθήκες, όσο 
άσχημες κι αν είναι αυτές και ταυτόχρονα ο εγωϊσμός και ο ατομικισμός μας, μας οδηγούν στο να ψάχνουμε να βρούμε την ατομική διάσωση και το ατομικό βόλεμα και όχι την διάσωση όλων μαζί. Λες και μπορεί ο καθένας να διασωθεί όταν οι γύρω του είναι κατεστραμμένοι.
Μας πήρε λοιπόν 400 χρόνια να απελευθερωθούμε από την τούρκικη σκλαβιά και τώρα, 200 χρόνια μετά, συνειδητοποιούμε ότι ποτέ δεν πάψαμε να είμαστε ραγιάδες. Μόνο που οι τότε Έλληνες κοτζαμπάσηδες που μεσολαβούσαν μεταξύ της τούρκικης αρχής και του ραγιά, έγιναν μετά πολιτικοί νεοκοτζαμπάσηδες, που εξακολουθούν να μεσολαβούν μεταξύ ενός αυτονομημένου από την κοινωνία κράτους – παράρτημα ξένων συμφερόντων, που δημιούργησαν οι ίδιοι και του Έλληνα νεοραγιά.
Μας πήρε λοιπόν 200 χρόνια να συνειδητοποιήσουμε ότι στην ουσία ποτέ δεν ζήσαμε ελεύθεροι. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να απελευθερωθούμε από τους νεοκοτζαμπάσηδες και τον νεοραγιαδισμό. 

Να ζήσουμε επιτέλους πραγματικά ελεύθεροι.


Η απάτη του χρέους

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1.000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500; Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης.
Ενδεικτικά.
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος. Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1η
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2η
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισό αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να «ξετινάξει» μία χώρα;
Ερώτηση 3η
Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% τη στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4η
Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2.000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5η
Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ερώτηση 6η
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7η
Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8η
Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9η
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10η
Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;
Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η σπάνια ιστορία ενός φυλακισμένου που έγινε μοναχός και ζει πάνω σ’ ένα βράχο

Θεοδώρα Αβαγιανού
Τη ζωή του στο Θεό φαίνεται πως έχει αφιερώσει εδώ και είκοσι χρόνια ένας μοναχός από τη Γεωργία, ο οποίος κατοικεί πάνω σε ένα βράχο, ζώντας μια αυστηρή ασκητική ζωή, 
μακριά από τα προβλήματα και τους πειρασμούς της σύγχρονης κοινωνίας.
Ο μοναχός Μάξιμος (Maxime Qavtaradze), μετά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ και έχοντας περάσει κάποιο διάστημα στη φυλακή, αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής και να γίνει καλύτερος άνθρωπος.
Όπως είπε και ο ίδιος στη dailymail, έπινε και ήταν χρήστης παράνομων ουσιών, αλλά μόλις βγήκε από τη φυλακή, ήξερε ότι ήταν ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του.
Ο 59χρονος άνδρας, ζει πάνω στο βράχο που ονομάζεται Katshki, πάνω στον οποίο είναι χτισμένη μια Εκκλησία. Στους πρόποδες του, υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια θρησκευτική κοινότητα.
Για να εγκαταλείψει το βράχο, πράγμα που κάνει μόνο δύο φορές την εβδομάδα, πρέπει να χρησιμοποιήσει μια σκάλα 40 μέτρων, η κατάβαση της οποίας διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά.Όταν παραμένει για αρκετές μέρες στο βράχο, προμηθεύεται τα τρόφιμα απο ένα καλάθι που είναι δεμμένο με σχοινί.
Συχνά τον επισκέπτονται ιερείς ή άνθρωποι προβληματισμένοι και απογοητευμένοι από τις δυσκολίες της ζωής και τα προβλήματα, για να ζητήσουν τη βοήθειά του.
Τρέφονται, κοιμούνται , και προσεύχονται με τους ιερείς, γύρω στις επτά ώρες την μέρα. Ξυπνούν από τις δύο η ώρα τα ξημερώματα και βοηθούν στις δουλειές της Μονής.
Μέχρι τον 15ο αιώνα, όπου εισέβαλλαν οι Οθωμανοί στη Γεωργία, κατοικούσαν στυλίτες, ορθόδοξοι Χριστιανοί που ζούσαν πάνω σε βράχους για να αποφεύγουν τους πειρασμούς.
Για αρκετούς, αιώνες ο βράχος ήταν ακατοίκητος. Το 1944 ένα γκρουπ ορειβατών με επικεφαλής τον Alexander Japaridze, ανακάλυψαν τα ερείπια ενός παρεκκλησιού και τα οστά ενός στυλίτη.
Η ζωή που έχει επιλέξει ο άνδρας αυτός δεν είναι καθόλου εύκολη. Απαιτεί μεγάλες θυσίες και απομόνωση, αφοσίωση στην προσευχή και στο Θεό.
Λίγοι θα διάλεγαν να ακολουθήσουν αυτόν τον δύσκολο τρόπο ζωής. Ο μοναχός Μάξιμος, φαίνεται πως έχει βρει το νόημα της ζωής και τον πραγματικό του εαυτό τα τελευταία είκοσι χρόνια διαμονής στον βράχο Katshki.

Η ωμή πραγματικότητα της καθημερινότητας, μέσα από 20 Σοκαριστικά Σκίτσα




Αυτό είναι ένα θέμα που έχουμε ήδη αναφερθεί περισσότερες από μία φορές , καθώς όπως λένε και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η πραγματικότητα που ζούμε εκφράζεται μέσα από ξεκαρδιστικές απεικονίσεις, αν και μερικές είναι λίγο υπερβολικές.

Στις παρακάτω εικόνες εκπροσωπούνται πολλά στερεότυπα , όπως η εικόνα της γυναίκας και του άνδρα, καθώς και τις κακές συνήθειες που έχουμε αποκτήσει με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και η αποδοχή στη ζωή μας.

Δείτε τις εικόνες :


apisteuta.com 
fanpage.gr


Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ- ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


SIDE EFFECTS
Η Έμιλι και ο Μάρτιν είναι ένα νέο, όμορφο κι ευκατάστατο ζευγάρι που ζει την ονειρεμένη ζωή, μέχρι που ο Μάρτιν φυλακίζεται για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών. Επί τέσσερα χρόνια, η Έμιλι τον περιμένει υπομονετικά, αλλά κατά τη διάρκεια της απουσίας του, έχει πέσει σε κατάθλιψη. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ένας ψυχίατρος καλείται να συμβουλεύσει την Έμιλι. Απεγνωσμένη να μην νοσηλευτεί, συμφωνεί σε θεραπεία κι αντικαταθλιπτικά, μια απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές όλων των εμπλεκόμενων. Όταν εκείνη δεν θα παρουσιάσει καμία βελτίωση, ο ψυχίατρος θα της παρέχει ένα νέο φάρμακο που θα την ηρεμήσει. Οι παρενέργειες όμως είναι τρομακτικές: γάμοι θα διαλυθούν, η καριέρα του γιατρού θα αποδεκατιστεί, κάποιος θα πεθάνει -ποιος είναι όμως ο υπεύθυνος; Συντετριμμένος ο γιατρός θα αναζητήσει απαντήσεις. Όταν βρει την αλήθεια, όμως, όλα όσα του έχουν απομείνει στη ζωή και την καριέρα απειλούνται να καταστραφούν. 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙA ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ LIΝΚ
http://teniesonline.ucoz.com/load/28-1-0-3884

 Η ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!

https://thepiratebay.se/torrent/8452193/Side_Effects_(2013)_1080p_BrRip_x264_-_YIFY





Παιχνίδια ἐξουσίας, κατασκοπείας, προδοσίας, παραπληροφορήσεως, ἐντυπώσεων καὶ ἐθνικῆς μειοδοσίας…

Παιχνίδια ἐξουσίας, κατασκοπείας, προδοσίας, παραπληροφορήσεως, ἐντυπώσεων καὶ ἐθνικῆς μειοδοσίας...

Κι ἀπὸ πίσω ἕνας στρατὸς πρακτόρων, δολοφόνων, τρομοκρατῶν, δουλεμπόρων, προδοτῶν, δημοσιοκάφρων….

Ἡ αἰχμὴ τοῦ δόρατος, αὐτῶν τῶν σκοτεινῶν ὑποθέσεων, φαίνεται νὰ εἶναι ἡ ὑπόθεσις τῆς Ε.Υ.Π., ποὺ συνδέεται μὲ τὸ σχέδιον  «Πυθία», τὴν ἀπόπειρα δολοφονίας Καραμανλῆ, τὸν ἔλεγχο ὅλων τῶν κρατικῶν ὀργανισμῶν ἀπὸ ξένα κέντρα ἐξουσίας, τὴν ἀποδόμησιν τοῦ συστήματος παιδείας μὲ τὴν προβολὴ ξένων πρακτόρων …«εἰδικῶν ἐπὶ παντὸς ἐπιστητοῦ», τὸ παγκόσμιον δουλεμπόριον, τὶς Μ.Κ.Ο. τοῦ GAP καὶ τῶν χρυσοπληρωμένων συμβούλων του, τῆς ΜΟΣΑΝΤ, τῆς CIA, τῶν τραπεζῶν καὶ τελικῶς τὴν ἔλευσιν τοῦ Δ.Ν.Τ..
Πολλὰ τὰ ἐρωτήματα γιὰ τὴν ἐν λόγῳ ὑπόθεσιν τῆς ΕΥΠ, μὲ τὸ παρασκήνιον ποὺ στήθηκε ἀπὸ τὴν συμμορία τοῦ GAP, τὶς ἀτελείωτες σὲ ἀριθμὸ Μ.Κ.Ο. ποὺ μᾶς ἐπιβάλλουν τὴν …πολυπολιτισμικότητα, τὴν καταστρατήγησιν τῶν ἀνθρωπίνων μας δικαιωμάτων, τὴν ἀκύρωσιν τῶν ἐθνικῶν μας συνόρων, τὴν ἀπόκρυψιν τῶν κυκλωμάτων δουλεμπορίας, τὸν πλουτισμὸ τῶν ἐμπλεκομένων, τὴν καταστροφὴ τῆς οἰκονομίας, τὴν διάλυσιν τῶν κρατικῶν δομῶν καὶ τὴν ἀλλοίωσιν τῆς ἐθνικῆς συνειδήσεως.
Μὰ κυρίως αὐτὸ ποὺ πραγματικὰ διαπιστώνουμε, ἐὰν ἀσχοληθοῦμε ἀκόμη κι ἐπιδερμικῶς μὲ τὴν ὑπόθεσιν αὐτήν, εἶναι  ἡ ἄνευ ὁρίων παραπληροφόρησις ποὺ τὴν σκιάζει, ἀποδεικνύοντας πὼς ὅταν ὑπάρχῃ χρῆμα τὰ στόματα κλείνουν, οἱ δημοσιοκάφροι σφυρίζουν ἀδιάφορα, ἡ δικαιοσύνη …λοξοκυττᾶ καὶ ἡ πολιτεία …ἐξαϋλώνεται.
 
Κάποια πρόσωπα, πραγματικὰ ἀριστοτεχνικῶς, ἐπέτυχαν νὰ δημιουργηθῇ μία ἀσαφὴς εἰκόνα, ἀναφορικῶς μὲ τὴν ὑπόθεσιν Ἀγγελάκη καὶ τὴν ὀμάδα συνεργατῶν του, ποὺ ἀφορᾶ σὲ θέματα «κατασκοπείας, ἀπόπειρες δολοφονίας, δολοφονίες, δωροδοκίες, ἐκβιασμούς, ἐκφοβισμούς, ψευδομαρτυρίες…» Ὅλος ὁ ποινικὸς κώδιξ ἐν χορῷ μὰ καὶ ὅλων τῶν εἰδῶν οἱ μεθοδεύσεις, οἱ παραπληροφορήσεις καὶ οἱ προπαγάνδες γιὰ νὰ μᾶς ἀποκρύψουν τὸ τὶ ἀκριβῶς διακυβεύεται… Καὶ σιωπή, σκοτάδι, συκοφαντίες, «δημοσιοκαφριστικὲς ἀποσιωπήσεις» καὶ πρωτοσέλιδα, μὲ «δημοσιοκαφριστικὲς ἀποκαλύψεις», μαζὺ μὲ μπόλικες ἀναβολὲς στὰ δικαστήρια, μπόλικες σάλτσες, μπόλικα ψέμματα καὶ μπόλικες ἀνοησίες… Κι ὅλα αὐτὰ σὲ ζητήματα ποὺ ἀφοροῦν στὴν ἐθνικὴ ἀσφάλεια, στὶς Μ.Κ.Ο. ποὺ χρηματοδοτοῦντο(-νται) μέσῳ τοῦ Υπ.Εξ. γιὰ νὰ μᾶς ἀπομειώσουν τὴν ἐθνικὴ κυριαρχία, τὴν ἐθνικὴ συνείδησιν, ἀλλὰ καὶ τὴν ἀντίληψίν μας. Ἀφῆστε δὲ τὰ κονδύλια πού, περνώντας ἀπὸ ἄγνωστες διαδρομές, κατέληξαν σὲ πράκτορες, δολοφόνους, κατασκόπους, δουλεμπόρους, ἐφοπλιστές, δημοσιοκάφρους, πρὸ κειμένου νὰ παραμένουν ἐδῶ ὅλα τὰ σκοτεινὰ πρόσωπα ἐκεῖνα, ποὺ κυκλοφοροῦν ἀνενόχλητα, προκαλοῦν δολιοφθορὲς ἀλλὰ  ἀπειλοῦν ἀκόμη καὶ ζωὲς πρωθυπουργῶν.

Ἔγκριτε δημοσιογράφε Κώστα Βαξεβάνη, μήπως …ΔΕΝ μᾶς τά λές καί πολύ καλά γιά τήν ΕΥΠ;


Φαινομενικῶς ἄσχετες μεταξύ τους ὑποθέσεις συνδέονται μὲ πολὺ χρῆμα, πράκτορες καὶ ξένες πρεσβεῖες… Πραγματικῶς σχετικὲς μεταξύ τους ὑποθέσεις ἀπομονώνονται, κομματιάζονται καὶ παρουσιάζονται ὡς …«τυχαῖα συμβάντα». Κάποιοι ξέρουν, θέλουν νὰ μιλήσουν ἀλλὰ δὲν τοὺς ἀφήνουν. Κάποιοι ἄλλοι μιλοῦν γιὰ νὰ παραπληροφορήσουν, νὰ θολώσουν καὶ νὰ παραπλανήσουν…

Τὸ πόρισμα δολοφονίας Καραμανλῆ «καίει» πολλοὺς καὶ δικαιώνει περισσοτέρους


Ἡ ἀπόπειρα δολοφονίας Καραμανλῆ ἀποδεικνύει πὼς ΔΕΝ ἔχουμε κράτος!!!


Ὅπως κι ἐὰν ἔχῃ, εἰδικὸς δὲν εἶμαι. Ὑπέπεσαν στὴν ἀντίληψίν μου πολλὲς ἀνακρίβειες, παραπληροφορήσεις καὶ ψέμματα. Ὅπως αὐτά, ποὺ συνδέουν τὴν ὑπόθεσιν καὶ μὲ τὸν «ἔγκριτο δημοσιογράφο» Κώστα Βαξεβάνη καὶ οὐσιαστικῶς …θολώνουν τὸ τοπίον καὶ στοχοποιοῦν μίαν συγκεκριμένη ὁμάδα ἀνθρώπων, ποὺ …ὅλως «τυχαίως» ἀντεδρασε καὶ ἀντεστάθη σὲ ὅλην αὐτὴν τὴν σαπίλα καὶ προσπάθησε νὰ διαδόσῃ τὶς ἀλήθειες. Μὰ τὴν σήμερον ἡμέρα ὅταν ἀντιστέκεσαι στὴν ἰσοπέδωσιν εἶσαι καὶ πρὸς …ἐξαφάνισιν!!!

Μήπως ὁ Βαξεβάνης μᾶς εἶπε ΠΟΛΛΑ ψέμματα;


Καὶ καταπιάστηκα μὲ τὴν ὑπόθεσιν ἀκροθιγῶς… Περισσότερο καταθέτοντας ἐρωτηματικὰ παρὰ ἀπαντήσεις…
Στὸ μεταξὺ ἔχω διαβάσει ἀπίστευτες προσπάθειες ἀλλοιώσεως τῆς κοινῆς γνώμης, εἰδικῶς ἀπὸ τὸν «ἔγκριτο δημοσιογράφο» Κώστα Βαξεβάνη, ποὺ …«πανηγυρίζει» γιὰ ἀνύπαρκτες νίκες του, ποὺ διαδίδει ψευδῶς ἀποφάσεις δικαστηρίων ποὺ ἤ …δὲν ὑπάρχουν ἤ εἶναι …ἀντίθετες ἀπὸ αὐτὸ ποὺ παρουσιάζῃ, σιωπᾶ γιὰ τὶς καταδίκες του ἤ γιὰ τὶς στοιχειοθετημένες διαψεύσεις του… Γενικῶς μία πολὺ στοχοποιημένη συμπεριφεροὰ διαπιστώνεται ἀπὸ κάθε καλοπροαίρετο παρατηρητή, ποὺ δὲν δικαιολογεῖται ἀπὸ ἕναν τόσο προβεβλημένο δημοσιογράφο.
Νά τό θεωρήσω τυχαῖον ἤ νά μήν τό θεωρήσω;


Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!


Πάντως, παρακολουθώντας τὴν ὑπόθεσιν, πρὸ μερικῶν ἡμερῶν ὁ Βαξεβάνης πανηγύριζε γιὰ μίαν ἀθῴωσίν του, ἐμπλέκοντας καὶ τὸν Ἀγγελάκη στοὺς πανηγυρισμούς του, ἄν καὶ ἦταν ὁλίγον …ἄσχετος μὲ τοὺς …πανηγυρισμοὺς αὐτούς. Γιατί ἄρα γέ;;  Μᾶλλον γιὰ νὰ …προλάβῃ τὰ πραγματικὰ γεγονότα ποὺ ἀκολουθοῦσαν…

ΑΘΩΟΣ!!!!!!!!


Ρεπορτάζ Καλλιόπη Σουφλή
Σας χρωστούσα ένα ρεπορτάζ, (εδώ) όταν εχθές, λόγω απουσίας μου από το blog, δεν κατέφερα να σας δόσω την εικόνα της ΑΘΩΩΣΗΕΩΣ του συγχρόνου ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ, που διώκεται από το σάπιο  καθεστώς του Γιώργου Παπανδρέου και της… παρέας του, τα τελευταία χρόνια…
Κατασκευασμένες κατηγορίες, χαλκευμένα στοιχεία και μια λυσσαλώδης δίωξη άνευ προηγουμένου, εναντίον του ΕΛΛΗΝΑ ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, που μόνο ως πράξη εκδικήσεως μπορεί να χαρακτηρισθεί, γιατί δεν ενέδωσε σε βρώμικα σχέδια.
Ένας αθώος σύρεται στα δικαστήρια, τέθηκε σε αργία από το καθεστώς Παπανδρέου  και βρίσκεται κατηγορούμενος, με… κατασκευασμένες κατηγορίες, εδώ και έξι χρόνια…
Κατέπεσε εχθές πανηγυρικά ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών άλλη μία -η τελευταία- από τις πλείστες όσες κατηγορίες/υποθέσεις είχαν κατασκευάσει την περίοδο 2009-2012, η Διοίκηση της ΕΥΠ επί των κ.κ. Γ. Α. Παπανδρέου/Μ. Χρυσοχοΐδη/Χρ. Παπουτσή/Κ. Μπίκα/Φ. Παπαγεωργίου/Χρ. Τσαντρίζου και οι παρατρεχάμενοί της συνδικαλιστές για τον τότε προιστάμενο στην διεύθυνση Κατασκοπείας κ. Κώστα Αγγελάκη. 
Ούτε μια, ούτε δυο οι κατηγορίες… 
Από το ρεπορτάζ που κάναμε προκύπτουν 10 τον αριθμό ξεχωριστές υποθέσεις, ποινικές -στην Δικαιοσύνη- και πειθαρχικές -εντός δηλαδή της υπηρεσίας- αλλά μπορεί να κάναμε και λάθος γιατί κάποια στιγμή χάσαμε την μπάλα στο μέτρημα…
Στα 6 περίπου χρόνια που κρατάει η δίωξή του έχει απαλλαγεί από ΟΛΕΣ ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι κάποιες από αυτές ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα που αν καταδικαζόταν θα επέφεραν βαρειές ποινές καθείρξεως… 
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι σε καμμία από τις υποθέσεις αυτές που έφτασαν στο Ακροατήριο, δεν έχει βρεθεί Εισαγγελέας που να έχει εκφράσει καταδικαστική πρόταση για τον εν λόγω υπάλληλο…
Ωστόσο η ΕΥΠ ακάθεκτη συνεχίζει τις διώξεις… 
Ακόμα και η σημερινή διοίκηση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη, παρά τις συνεχείς αθωωτικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον του… 
Προφανώς έχει καλλίτερες γνώσεις απο τις Δικαστικές Αρχές, καθώς δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τις διώξεις αυτές…
Πάντως, στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια έξω από την αίθουσα του ακροατηρίου που διεξήχθη η χθεσινή διαδικασία, έντονη ήταν η φημολογία ότι και το σημερινό σύστημα εξουσίας στην υπηρεσία, δίνει την μάχη του για να προστατεύσει το τότε σύστημα εξουσίας επί ΓΑΠ που ξεκίνησε όλες αυτές τις διώξεις κατά εντίμων αντιφρονούντων στελεχών της υπηρεσίας την περίοδο 2009-2012.
Για την ιστορία να πούμε ότι εχθές, 18 Δεκεμβρίου 2015, στο B’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο κ. Κ. Αγγελάκης αθωώθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και με πρόταση της κας Εισαγγελέως Έδρας, για την κατηγορία της παραβάσεως καθήκοντος για την υπόθεση των ψυχομετρικών (ΨΧΜ) τεστ που σας είχαμε αποκαλύψει προχθές εδώ στα “ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ”,(εδώ) λόγω του ότι δεν συνέτρεχαν αντικειμενικοί και υποκειμενικοί λόγοι του αδικήματος… Μετά και τις τελευταίες θετικές εξελίξεις για τον ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, θα συμβουλεύαμε τους διώκτες του, να παραδεχθούν την ήττα τους και να επαναφέρουν τουλάχιστον στην υπηρεσία του, έναν ΕΛΛΗΝΑ, που βάζει το συμφέρον της Πατρίδας, επάνω από τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια.
Θα υπενθυμίσουμε δε προς τούτο, τα εξής στους διώκτες του Κώστα Αγγελάκη, παρά το γεγονός, πως είμαστε απόλυτα βέβαιοι, πως τα σοφά λόγια, δεν θα βρουν σ’ αυτούς ευήκοα ώτα…: «Δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ μεγαλύτερη θρησκεία, από την ΑΛΗΘΕΙΑ». (Ιησούς Χριστός) και «Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, ΤΥΦΛΩΝΕΙ»  (Αλμπέρ Καμύ) αλλά και την ρήση του Αριστοτέλη:  «Το αληθές και το δίκαιο, είναι από την φύση, πιο δυνατά από το ψευδές και το άδικο».

ἀττικὰ νέα
Κι ἐννοεῖται πὼς τὰ λοιπὰ μέσα μαζικῆς ἐξαπατήσεως ἤ σιωποῦν ἤ πετσοκόβουν ἤ θρασύτατα ἀλλοιώνουν.
Ὀμερτά… Γιατί;


6.230 offshore …ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΕΣ!!!


Πῶς …«χρησιμοποιήθηκε» ὁ Καραμανλῆς γιά νά ἔλθῃ τό ΔΝΤ;


Δὲν γνωρίζω σὲ βάθος τὴν ὑπόθεσιν, ὅπως δὲν τὴν γνωρίζει καὶ κάποιος ἄλλος συμπολίτης μας.
Οἱ πραγματικοὶ γνῶστες εἶναι οἱ ἐμπλεκόμενοι ποὺ εἶτε μιλοῦν μόνον σὲ δικαστικὲς αἴθουσες, ὑπερασπιζόμενοι τοὺς ἑαυτούς τους, ἤ σιωποῦν ἀπειλούμενοι ἤ παραποιοῦν τὰ γεγονότα πρὸς ὁποιοδήποτε ἴδιον ὄφελος.
Πάντως σὲ ἐμᾶς φθάνει, ὅταν φθάνῃ ἡ πληροφορία, πολλαπλῶς φιλτραρισμένη καὶ ἀλλοιωμένη.

Εὐχομένη ἀπὸ βάθους καρδίας νὰ λειτουργήσῃ ἡ δικαιοσύνη ὡς δικαιοσύνη, οἱ δημοσιοκάφοι ὡς δημοσιογράφοι καὶ οἱ ὑπάλληλοι τῆς ΕΥΠ ὡς στρατιῶτες τῆς Ἑλλάδος, ὑπερασπιζόμενοι τοὺς συνέλληνες, κι ὄχι ὡς ὑπάλληλοι τῶν ξένων μυστικῶν ὑπηρεσιῶν, κλείνω αὐτὸ τὸ σημείωμα, εὐχαριστώντας αὐτοὺς ποὺ ἀκόμη καὶ σήμερα, ἐν μέσῳ ἀποδομήσεως, ἐξακολουθοῦν κι ἀκολουθοῦν τὰ ὅσα ἡ συνείδησίς τους τοὺς ὐπαγορεύει.

Φιλονόη

filonoi.gr 


Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ- ΣΟΚ: Έτσι διαμελίσαμε τη Γιουγκοσλαβία…

 Ο πρώην πράκτορας της CIA, Ρόμπερτ Μπέιρ, αποκαλύπτει το βρώμικο παρασκήνιο της επιδρομής ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε
«Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί που προκάλεσαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης, κατέχουν τώρα εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των περιοχών αυτών. Απλώς υποδούλωσαν λαούς και τα παραγόμενα καταλήγουν στη Γερμανία και στις ΗΠΑ». Η ως άνω αποκάλυψη- καταγγελία έγινε από τον πρώην πράκτορα της CIA ,Ρόμπερτ Μπέιρ, και αφορά στην ιμπεριαλιστική επιδρομή του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γιουγκοσλαβία και στις μεθοδεύσεις των μυστικών υπηρεσιών εκείνη την περίοδο. Και συνεχίζει ο ίδιος: «Αυτοί είναι οι νικητές, καθώς οι λαοί υποχρεώνονται να εισάγουν, κατόπιν από αυτούς και καθώς δεν έχουν χρήματα αναγκάζονται να δανείζονται. Αυτή είναι η ιστορία στα Βαλκάνια»…

Ποιός είναι 

Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αποκαλύπτουν τα μυστικά της υπηρεσίας, αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντονκαι του Τζόρτζ Μπους, τζούνιορ. Συγκεκριμένα έχει γράψει τα βιβλία:
  • See No Evil: The True Story of a Ground Soldier in the CIA’s War on Terrorism, Crown Publishing Group, January 2002
  • Sleeping With the Devil: How Washington Sold Our Soul for Saudi Crude, Crown Publishing Group, July 2003, ISBN
  • Blow the House Down: A Novel, Crown Publishing Group, 2006
  • The Devil We Know: Dealing with the New Iranian Superpower, Crown Publishing Group, September 2008 ISBN
  • The Company We Keep: A Husband-and-Wife True-Life Spy Story, Crown Publishing Group, March 8, 2011
  • “21 Laws for Assassins”
Έχει πολλάκις συλληφθεί και κρατηθεί. Ως πράκτορας της CIA ο Μπέιρ εργάστηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1991-94 και στη Μέση Ανατολή. Από την αποχώρησή του από την υπηρεσία και μετά έχει πολλάκις κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπους ότι προκαλούσε πολέμους για το πετρέλαιο. Ο Μιτ Γουόσπουρ, ένας προσωπικός του φίλος εργαζόμενος στη Γερουσία, ο οποίος του έδινε πληροφορίες, έχει δολοφονηθεί.

Ιανουάριος 1991, στο Σεράγεβο

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Milos Cupurdija του ebritic.com, ο Μπέιρ προέβη σε εκπληκτικές αποκαλύψεις, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν. Εάν οι ισχυρισμοί του Αμερικανού πράκτορα, ο οποίος είναι αναλυτής στο CNN και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, έχουν ίχνος αλήθειας, τότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ την εποχή εκείνη Μπιλ Κλίντον πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Δημοσιεύουμε μέρος των δηλώσεων του, επειδή το θέμα επανήλθε πρόσφατα στη δημοσιότητα και το θέμα του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας αφορά όλους:
«Στη Γιουγκοσλαβία πήγα στις 12 Ιανουαρίου 1991, με ελικόπτερο, στο Σεράγεβο. Δουλειά μας ήταν να επιτηρούμε τους υποτιθέμενους Σέρβους τρομοκράτες ώστε να μην επιτεθούν στην πόλη. Μας είχαν ενημερώσει για μια οργάνωση με την ονομασία“Ανώτερη Σερβία”, η οποία σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη λόγω της επιθυμίας της Βοσνίας να αποσχιστεί από τη Γιουγκοσλαβία.
»Στην πραγματικότητα αυτή η οργάνωση ούτε καν υπήρχε. Οι επικεφαλής μας, μας έλεγαν ψέματα. Η αποστολή μας ήταν απλώς να προκαλέσουμε πανικό στους πολιτικούς στη Βοσνία, να τους πείσουμε ότι επίκειται σερβική επίθεση. Η αποστολή αυτή τελείωσε για μένα σε δύο εβδομάδες. Ανέλαβα νέα στη Σλοβενία. Η επιχείρηση στη Βοσνία διήρκεσε έναν μήνα και είχε κωδική ονομασία Ίστινα (αλήθεια).
»Πήγα στη Σλοβενία διότι είχαμε πληροφορίες ότι σκόπευε να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Διαθέσαμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κομμάτων της αντιπολίτευσης και διαφόρων πολιτικών.

Στόχος: ο διχασμός 

»Πολλοί πράκτορες που διαφωνούσαν εξαφανίζονταν όταν αρνούντο να εκτελέσουν αποστολές προπαγάνδας κατά των Σέρβων. Προσωπικά είχα εκπλαγεί από τα ψέματα τα οποία μας έλεγαν οι επικεφαλής και οι πολιτικοί μας. Πολλοί πράκτορες καλλιεργούσαν την προπαγάνδα χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν. Ο καθένας μας γνώριζε μόνο ένα μέρος της υπόθεσης και μόνο αυτοί που δημιούργησαν την όλη υπόθεση γνώριζαν το σύνολό της, δηλαδή οι πολιτικοί.
»Στόχος της προπαγάνδας ήταν να διχάσουμε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ώστε να αποσχιστούν. Έπρεπε να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα έπεφτε το ανάθεμα. Επελέγη η Σερβία καθώς αυτή, κατά κάποιο τρόπο, είναι η διάδοχος κατάσταση της Γιουγκοσλαβίας.
»Δώσαμε χρήματα στον Στίπε Μέσιτς, στον Φράνιο Τούσμαν, στον Αλί Ιζετμπέκοβιτς, σε βουλευτές και μέλη της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, σε δημοσιογράφους, σε στρατηγούς του Γιουγκοσλαβικού στρατού, ακόμα και σε ολόκληρες μονάδες. Ο Ράντοβαν Κάραζιτς έπαιρνε χρήματα, για κάποιο διάστημα, αλλά σταμάτησε να δέχεται χρήματα όταν κατάλαβε ότι θα κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που έγιναν στη Βοσνία. Όλο αυτό κατευθυνόταν από την αμερικανική κυβέρνηση.
»Κάποιοι αξιωματούχοι της CIA έγραφαν ακόμα και τις επίσημες ανακοινώσεις που διαβάζονταν στα δελτία ειδήσεων. Στόχος ήταν η πρόκληση μίσους, εθνικισμού και προβολή της διαφορετικότητας.
»Το 1992 ήμουν ξανά στη Βοσνία με αποστολή την εκπαίδευση μονάδων του Βοσνιακού στρατού, καθώς η Βοσνία είχε μόλις ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Η Σρεμπρένιτσα είναι μια παραφουσκωμένη ιστορία και πολλοί άνθρωποι την έχουν αποδεχτεί. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο ίδιος με τον αριθμό των Σέρβων και άλλων που σκοτώθηκαν, αλλά η Σρεμπρένιτσα πουλήθηκε στην πολιτική αγορά.

Σρεμπρέντσα, ένα προδιαγεραμμένο έγκλημα  

»Ο επικεφαλής μου, πρώην γερουσιαστής, έλεγε συνεχώς πως μερικά καθάρματα θα σταλούν στη Βοσνία. Έναν μήνα πριν την υποτιθέμενη γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα, μου είπε πως η πόλη θα «γίνει πρωτοσέλιδο» σε όλο τον κόσμο. Όταν ρώτησα το γιατί μου είπε απλώς «θα δεις». Ο Βοσνιακός στρατός πήρε εντολή να επιτεθεί σε σπίτια και σε αμάχους, στους κατοίκους της Σρεμπρένιτσα. Την ίδια ώρα οι Σέρβοι δέχονταν επίθεση από την άλλη πλευρά. Προφανώς κάποιος είχε πληρωθεί για τους υποκινήσει.
»Ένοχοι για την Σρεμπρένιτσα είναι οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι και οι Αμερικανοί. Όλοι όμως ρίχνουν τις ευθύνες στους Σέρβους. Δυστυχώς πολλά από τα θύματα που θεωρούντο μουσουλμάνοι ήταν Σέρβοι ή άλλων εθνικοτήτων. Πριν μερικά χρόνια, ένας φίλος πρώην πράκτορας ο οποίος τώρα εργάζεται στο ΔΝΤ μου είπε ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν προϊόν συμφωνίας αμερικανικής κυβέρνησης και Βόσνιων πολιτικών. Η πόλη θυσιάστηκε για κερδίσουν οι ΗΠΑ μια δικαιολογία για να επιτεθούν κατά των Σέρβων.

Προκάλεσαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης…  

»Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που προκάλεσαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης κατέχουν τώρα εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των περιοχών αυτών. Απλώς υποδούλωσαν λαούς και τα παραγόμενα καταλήγουν στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι νικητές, καθώς οι λαοί υποχρεώνονται να εισάγουν, κατόπιν από αυτούς και καθώς δεν έχουν χρήματα αναγκάζονται να δανείζονται. Αυτή είναι η ιστορία στα Βαλκάνια.
»Το Κόσοβο, δια παράδειγμα, δημιουργήθηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά και δεύτερον διότι αποτελεί στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ. Είναι η μεγαλύτερη Νατοϊκή βάση στην καρδιά της Ευρώπης.
»Θέλω να πως στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ότι πρέπει να ξεχάσουν το παρελθόν. Χειραγωγήθηκαν τότε και είναι ανόητο να υπάρχει μίσος μεταξύ τους. Πρέπει να δείξουν ότι είναι οι ισχυροί και να καταλάβουν ποιος το δημιούργησε όλο αυτό. Προσωπικά ταπεινά ζητώ συγνώμη και αυτό γιατί για καιρό δεν αποκάλυπτα τα μυστικά της CIA και του Λευκού Οίκου.
http://www.ebritic.com/?p=551270
Πηγή: mignatiou.com