Translate

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...


Λένε πως αν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις. Θα διαφωνήσω όμως με αυτό και θα πω ότι αν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς εσύ ο ίδιος να βρεις τη θέληση και τη δύναμη μέσα σου ώστε να το πετύχεις. Εμείς οι ίδιοι, δηλαδή, έχουμε τον έλεγχο των πράξεων μας και των αποτελεσμάτων που θα φέρουμε, και όχι το σύμπαν.
Αυτό φαίνεται πως το έχουν καταλάβει ήδη όλοι εκείνοι οι άνθρωποι με τις ειδικές- εξαιρετικές ικανότητες. Τα αποτελέσματα που τους βλέπουμε να φέρνουν κάθε φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες –ή σε αντίστοιχες διοργανώσεις- δεν είναι καθόλου τυχαία. Φαίνεται καθαρά πως παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και επιτυγχάνουν στον εκάστοτε στόχο τους. Και τι εννοώ; Ο τρόπος που θα αποφασίσουμε να συμπεριφερθούμε, εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ερμηνεύουμε τις καταστάσεις. 
Μπροστά σε μια δύσκολη (και ίσως απειλητική, αν την ερμηνεύουμε έτσι) κατάσταση έχουμε την επιλογή να αντιδράσουμε με τις τρεις τρόπους: να παλέψουμε, να φύγουμε ή να παγώσουμε και να μην αντιδράσουμε καθόλου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται πως επιλέγουν τον πρώτο τρόπο. Αποφασίζουν να παλέψουν! Το πιστεύουν και αυτό τους δίνει το κίνητρο μέσα τους να συνεχίσουν. Όλοι μας πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από αυτούς τους ανθρώπους και να ακούσουμε αυτό που μας λένε: «Αν μέσα σου το θέλεις πολύ και πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, τότε θα τα καταφέρεις». Αν πάλι επιλέξεις να παραιτηθείς ή να αποφύγεις κάποιες καταστάσεις (οι άλλοι δυο τρόποι αντίδρασης), θα το έχεις επιλέξει εσύ ο ίδιος και δεν θα φταίει καθόλου το σύμπαν που δεν συνωμότησε υπέρ σου.
Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται απλό. Είναι όμως; Σίγουρα όχι. Πρέπει πρώτα να πιστέψετε στον εαυτό σας, στις ικανότητες σας, στις δυνατότητες σας. Αυτή η πίστη στον εαυτό και η ισχυρή θέληση είναι που θα σας δώσουν το ισχυρό κίνητρο και θα σας ωθήσουν στην προσπάθεια. Φυσικά και το περιβάλλον γύρω σας παίζει το ρόλο του. Ή θα σας δώσει φτερά για να πετάξετε, ή θα σας κόψει τα φτερά όταν σας δει έτοιμο να πετάξετε και θεωρήσει πως δεν μπορείτε να το κάνετε. Πολλοί είναι αυτοί που θα πιστέψουν πως ένας πχ τυφλός άνθρωπος δεν μπορεί να τα καταφέρει και να γίνει ένας εξαιρετικός επιστήμονας. Πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο που τρέχει σε αγώνες ταχύτητας με τα τεχνητά του μέλη. Είναι αυτό που όλοι βλέπουμε απ’ έξω. Μια φυσική δυσκολία που εννοείται πως θα σταθεί εμπόδιο. Τίποτα δεν εννοείται. Μπορεί, όμως,  να δει κανείς την ψυχή αυτών των ανθρώπων; Αυτή τους φωνάζει πως μπορούν, ακόμα κι αν όλοι πιστεύουν το αντίθετο. Αυτό χρειάζεται για να τα καταφέρουμε λοιπόν. Πίστη στον εαυτό, επιμονή και υπομονή, ώστε να ξεπερνάμε τα εξωτερικά εμπόδια και τις αρνητικές σκέψεις παραμένοντας προσανατολισμένοι προς το στόχο μας. Φυσικά, δεν σημαίνει πως πάντα το αποτέλεσμα θα είναι η επιτυχία. Εγώ προσωπικά συγχαίρω όλους εκείνους τους ανθρώπους που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν είναι το αποτέλεσμα αυτό για το οποίο τους συγχαίρω.
Μεγαλύτερη αξία έχουνε τα βήματα που έχει κάνει κανείς και το πόσο περήφανος νιώθει για τον εαυτό του αν κοιτάξει πίσω!  
Μην ξεχνάτε πως η δύναμη βρίσκεται μέσα σας! Αρκεί να έχετε στο μυαλό σας τον άνθρωπο που ζωγραφίζει με τα πόδια επειδή δεν έχει χέρια, εκείνον που κολυμπάει χωρίς χέρια και πόδια και τόσους ακόμη…Πόση θέληση και δύναμη ψυχής; Αναλογιστείτε το. Μοιάστε τους!

eirinichatzianagnostou.blogspot.gr

Μαζική εισβολή λαθροεποίκων! Η πατρίδα χάνεται! Ξυπνήστε Έλληνες!!!


Με βάση τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάς βρίσκεται ενώπιον ενός εν εξελίξει μαζικού πληθυσμιακού εποικισμού από κύματα μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, προερχομένων από χώρες της Μέσης Ανατολής και τα Αφρικής. Δυστυχώς οι νεοέλληνες εκδηλώνοντας στάση επονειδίστου ραγιαδισμού, δείχνουν ναρκωμένοι και ένοχα αδρανείς μπροστά στο συντελούμενο αυτό έγκλημα εις βάρος της εθνικής ασφαλείας, της εθνικής ακεραιότητος, της ίδιας της εθνικής υποστάσεως! Οι αναφορές που λαμβάνουμε από τα νησιά είναι συγκλονιστικές όσον αφορά την μαζικότητα και την πυκνότητα των μετακινούμενων ομάδων λαθρομεταναστών. Χαρακτηριστικά, αρκεί να αναφέρουμε ότι, σε ένα μόνο από τα νησιά που δέχονται τα κύματα των τριτοκοσμικών εισβολέων, τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται άνω των 150 λαθροεποίκων σε καθημερινή βάση! ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!! Με μια απλή αναγωγή, τα νούμερα που προκύπτουν είναι ασύλληπτα, εάν μάλιστα ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:
(α) το τεράστιο μήκος των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδος με την Τουρκία, τα οποία κατ’ ουσίαν ΔΕΝ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ,
(β) το γεγονός ότι οι περισσότεροι λαθρομετανάστες περνούν στο ελληνικό έδαφος δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές,
(γ) ότι μέχρι τώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν ακόμα δυσμενείς, που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα τα κύματα λαθρομεταναστών αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ!
Η πατρίδα μας χάνεται χωρίς την παραμικρή αντίσταση!
Ακόμα και ο αστικός τύπος, ο πάντοτε λάβρος κατά του «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας» και εξίσου υποκριτικά «ανθρωπιστικός» και γλοιωδώς υπέρμαχος της υποδοχής και της παροχής φιλοξενίας προς τους τριτοκοσμικούς λαθροεποίκους, έχει φθάσει πλέον στο σημείο να μεταφέρει εικόνες ανησυχίας και προβληματισμού για την εξέλιξη της αφρασιατικής ανθρωποπλημμυρίδος. Ενδεικτικό αυτής της ανησυχίας είναι το ακόλουθο άρθρο που αναδημοσιεύουμε από την «Καθημερινή», άρθρο το οποίο επιτρέπει να διαφανούν οι τραγικές διαστάσεις και η δυναμική του προβλήματος:
Συνθήκες έκτακτης ανάγκης διαμορφώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας της πρωτοφανούς αύξησης του αριθμού των παράτυπων μεταναστών. Στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ» αποτυπώνουν τριπλασιασμό των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Συγκεκριμένα, το α΄ τρίμηνο του έτους διασώθηκαν από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος 10.445 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν να μπαίνουν παράτυπα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη στιγμή που ο αριθμός τους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ήταν 2.863.
Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι πλωτό του Λιμενικού περισυνέλεξε 43 μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ρόδου. Στην Κω, αντίστοιχα, στρατιωτικό παρατηρητήριο εντόπισε χθες το πρωί φουσκωτή βάρκα με 38 παράτυπους μετανάστες, που επίσης περισυνελέγησαν από το Λιμενικό. «Τα περιστατικά είναι πλέον καθημερινά», λέει στην «Κ» στέλεχος του Λιμενικού στα Δωδεκάνησα και χαρακτηρίζει «Γολγοθά» την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διαχείριση του φαινομένου, καθ’ ότι, όπως λέει, «στα Δωδεκάνησα δεν υπάρχουν υποδομές και επομένως οι παράτυποι μετανάστες φιλοξενούνται υπό άθλιες συνθήκες σε λιμεναρχεία και αστυνομικά τμήματα».
Δείτε το οδοιπορικό της «Κ» στη Λέρο:
Από την αρχή του έτους μέχρι την 31η Μαρτίου το Λιμενικό στην Κω συνέλαβε 518 παράτυπους μετανάστες (αντί 154 πέρυσι), ενώ τη Δευτέρα επτά μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο δουλεμπορικού σκάφους με προορισμό την Κω, στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ακόμη εντονότερο είναι το πρόβλημα στη Λέσβο και δευτερευόντως στη Χίο και στη Σάμο, όπως εξάλλου είχε αναδείξει η «Κ» σε δημοσίευμά της την 1η Απριλίου με τίτλο «Μυτιλήνη όπως Λαπεντούζα». Στη Λέσβο, συγκεκριμένα, το Λιμενικό έχει εντοπίσει και περισυνελέξει από την αρχή του χρόνου 5.123 αλλοδαπούς, τους μισούς, δηλαδή, από τους συνολικά 10.445 συλληφθέντες μετανάστες. Τη Δευτέρα, ενδεικτικά, στη θαλάσσια περιοχή «Συκαμινέας» και στην ακτή «Αμμουδέλι» βρέθηκαν 26 και 50 αλλοδαποί αντίστοιχα, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. «Εχουμε να κάνουμε με ένα ανθρώπινο ποτάμι, έχουμε πενταπλασιασμό και όχι απλά μια μικρή αύξηση», γράφει πρόσφατη ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου – Λήμνου – Αγ. Ευστρατίου.
Όχι τυχαία, τη Λέσβο επισκέφθηκε την Τρίτη ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ενώ αποφασίστηκε να διατεθεί στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και νεοαποκτηθέν από την Κροατία ναυαγοσωστικό σκάφος μήκους 27 μέτρων. «Το πρόβλημα είναι εντονότερο σε εμάς γιατί τη Λέσβο επιλέγουν κυκλώματα δουλεμπόρων που εδρεύουν τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στη Σμύρνη», εξηγεί αξιωματικός του Λιμεναρχείου Λέσβου. Ο ίδιος αξιωματικός, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών, αποκάλυψε ότι στις μίνι συνεντεύξεις (diebriefing) μετά τη διάσωσή τους οι αλλοδαποί ομολογούν στους Ελληνες αξιωματικούς ότι «ακούσαμε πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη». «Τις ημέρες που δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι καταγράφουμε 7 ή και 8 περιστατικά μέσα σε 24 ώρες. Με αυτά τα δεδομένα, τους καλοκαιρινούς μήνες θα φτάσουμε σε τρελά νούμερα», λέει ο ίδιος αξιωματικός.
2,5 εκατ. πρόσφυγες
Πράγματι, σε αυτήν την εκτίμηση φέρονται να έχουν καταλήξει και ανώτατοι αξιωματικοί στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Αποδίδουν την όξυνση του φαινομένου στη συνεχιζόμενη συριακή κρίση και προβλέπουν ότι οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας θα ανέλθουν το 2015 σε 60.000 αντί 40.000 πέρυσι. Προσθέτουν, μάλιστα, πως υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στα απέναντι τουρκικά παράλια υπάρχουν συγκεντρωμένοι 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες οι οποίοι περιμένουν να μπουν παράτυπα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 armahellas.com

ΙΣΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ...


το Δεκέμβριο του 2015! Κρατήστε το τουλάχιστον στο αρχείο και στα μηνύματά σας...
Ένα άρθρο το οποίο κατατίθεται με πολύ μεγάλο ρίσκο και κατόπιν ισχυρής αναποφασιστικότητας γιατί οι άνθρωποι ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ!
Ένα άρθρο το οποίο ετοιμάστηκε σε περίοδο 4 περίπου χρόνων και όχι σε μία μέρα, για να προλάβουμε τους χλευαστές, συκοφάντες, αντίθεους, άθεους, ‘’εργατικούς’’ κ.ά., οι οποίοι -- το γνωρίζουμε από τώρα -- θα ισχυριστούν χιλιάδες προφάσεις εν αμαρτίαις για το χρόνο που διατέθηκε στη σύνταξη του άρθρου, το ‘’ποιόν’’ του γράφοντα, την αξιοπιστία του, τη φύση των γραφομένων κλπ.
Ένα άρθρο που κατατίθεται ΑΠΑΞ σε δημόσια θέα μετά από περισυλλογή ακόμη και για το χρόνο που κατατίθεται (Απρίλιος 2015), γιατί οι πληροφορίες εδράζονται σε γεγονότα του άμεσου χρονολογικού ορίζοντα. Εξάλλου, υπάρχει και ο κίνδυνος να μεταφέρονται πληροφορίες που ίσως επηρεάσουν αρνητικά ορισμένους και ο γράφων να θεωρηθεί τσαρλατάνος, ψεύτης ή ‘’ψευδοπροφήτης’’…
Το άρθρο αυτό απευθύνεται σ’ αυτούς που, τουλάχιστον, ακούν ή έχουν τουλάχιστον διάθεση να ακούσουν. Αν ακούσουν και πράξουν ανάλογα μετά την ανάγνωσή του, τότε το άρθρο θα έχει πετύχει το σκοπό του. Αν όχι, ο γράφων ζητά ταπεινά συγγνώμη για ό,τι προκάλεσε ή όχι.
Ως γνωστόν, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. Ειδικά στη χώρα μας, στην οποία κάθε υγιής άποψη βάλλεται από χλευασμούς, πικρόχολα σχόλια, ωχαδερφισμό, ανεγκέφαλη κριτική. Τόσες άκαρπες κυβερνήσεις επί δεκαετίες και ο ελληνισμός, χωρίς να ακούει καμία υγιή φωνή, ως άλλος σαδιστής, εκλέγει πολιτικούς αμφίβολης ποιότητας. Σε τι μπορεί να διαφέρει λοιπόν και το παρόν, που, πολύ πιθανόν, να αποτελέσει αντικείμενο κοροϊδίας;
Δεν πειράζει. Τα πρόσωπα των χλευαστών τα βλέπουμε ήδη πριν δημοσιευθεί το άρθρο, αν του το επιτρέψουν να δημοσιευθεί! Καλύτερα να υπάρχει η προειδοποίηση όμως για να μην πει κανείς ότι δεν το διάβασε κάπου, δεν το άκουσε, δεν του το είπαν...
Ακόμη και τα ιστολόγια-blogs-ιστοσελίδες που θα το δημοσιεύσουν ή ΟΧΙ, αποτελεί κριτήριο-βαρόμετρο για τις ειλικρινείς προθέσεις του ιστολογίου σχετικά με την ορθή ενημέρωση των συνανθρώπων μας.
Ο γράφων γνωρίζει σε ποιους το έστειλε. Όπου το δείτε δημοσιευμένο είναι καλό σημάδι, όπου ΟΧΙ…
ΑΡΧΗ ΑΡΘΡΟΥ
Στα πεδία των μαχών αλλά και σε όλες τις μάχες της ιστορίας, από αιώνων τώρα, είτε σε στρατιωτικό, είτε σε πολιτικό, είτε σε οικονομικό επίπεδο, η γνώση των όπλων του αντιπάλου αποτελούσε μέγιστη ανάγκη και ο κάθε στρατιωτικός διοικητής, πολιτικός ηγήτωρ, εμπορικός διευθυντής κ.ο.κ., έπραττε τα πάντα προκειμένου να είναι γνώστης των τακτικών του αντιπάλου, του τρόπου λειτουργίας, των όπλων και μέσων, του προσωπικού του…
Τα μέσα του εχθρού, τα όπλα και ο τρόπος ενεργεία τους, ήταν και είναι από τα μεγαλύτερα εφόδια στο οπλοστάσιο των φίλιων δυνάμεων. Ο εκάστοτε ηγήτορας εκτελεί την αποστολή του προσαρμόζοντας σε μεγάλο ποσοστό την τακτική του στα μέσα του αντιπάλου.
Βέβαια, σημαντικότερο ρόλο παίζει η γνώση, η λειτουργία και χρήση των δικών μας όπλων. Προς τι η γνώση των όπλων του εχθρού αν δε γνωρίζω τα δικά μου;
Εν προκειμένω όμως, θα ασχοληθούμε με τα όπλα του εχθρού γιατί η γνώση των δικών μας όπλων άπτεται στην προσωπική αναζήτηση του καθενός. Ζούμε σε χριστιανική χώρα και θεωρείται δεδομένο ότι ο χριστιανισμός εμποτίζει σε μικρό η μεγάλο βαθμό τους κατοίκους αυτού του γεωγραφικού χώρου των Βαλκανίων.
Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι, ο πόλεμος που διεξάγεται στις μέρες μας δεν είναι οικονομικός αλλά πνευματικός!
Δυστυχώς η μειοψηφία το έχει καταλάβει ενώ η πλειοψηφία πελαγοδρομεί ακόμη σε συμβατικά μονοπάτια, ορθολογιστικά, ψάχνοντας μάταια απαντήσεις σε αναπάντητες απόψεις κομμάτων, μίζες, κυβερνητικές πολιτικές δεκαετιών, σκανδάλων κ.ά…
Ωστόσο, ο αντίπαλος βιάζεται να εφαρμόσει ανηλεώς τα σχέδιά του και χρησιμοποιεί νυχθημερόν, αιώνες τώρα, κάθε υλικό μέσο για να επηρεάσει, κατευθύνει, φθείρει τους λαούς όλων των κρατών, χρησιμοποιώντας ως μοχλούς επίτευξης των σχεδίων του την οικονομία, το περιβάλλον, τις πηγές ενέργειας, τις τροφές, τα φάρμακα κ.α.
Εν τούτοις -- καθώς ο αντίπαλος δεν είναι… άνθρωπος αλλά πνεύμα --, σκοπεύει να κάνει χρήση πνευματικών όπλων, όταν κρίνει αυτός ότι είναι η κατάλληλη ώρα…
Εξηγούμαστε: Οι πάντες προετοιμάζουν το δρόμο για την ανέλιξη στο παγκόσμιο προσκήνιο του Μαϊτρέγια!
Ενός τύπου που θεωρείται η προσωποποίηση του Χριστού (για τους χριστιανούς), του Ιμάμ Μαχντί (για τους μουσουλμάνους), του 5ου Βούδα (για τους Βουδιστές), του Μεσσία (για τους Εβραίους) και του Κρίσνα (για τους Ινδουιστές).
Επειδή μέχρι τώρα αυτά που διαβάσατε σίγουρα προκαλούν μειδίαμα από πάρα πολλούς, παρακαλείσθε σταματήστε να διαβάζετε εδώ. Αφήστε το κείμενο και σβήστε το τώρα. Αν όμως έχετε ανοιχτό πνεύμα και διάθεση να μάθετε, συνεχίστε και ανοίξτε καρδιά, μάτια και αυτιά...
Κατόπιν συνεργασίας και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ όλων των παγκόσμιων ΜΜΕ -- τα οποία θα παίξουν το ρόλο του σαλπιγκτή (αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της DIGEA που δεν έχει γίνει αντιληπτός: ψηφιακό σήμα για άμεση-ποιοτική σύνδεση με υπολογιστές και δορυφόρους και ταυτόχρονη μετάδοση της εικόνας του Μαϊτρέγια!) -- η εμφάνιση αυτού του τύπου θα αποτελέσει, κατ’ αυτούς πάντα, τη λύση σε όλα τα (παγκόσμια) προβλήματα της ανθρωπότητας.
Η εμφάνιση από το πουθενά αυτού του τύπου λαβαίνει χώρα μετά την οικονομική κατάρρευση των οικονομιών της Ευρώπης και της Αμερικής! Ενός οικονομικού κραχ που θα συμπαρασύρει όλες τις αποκαλούμενες ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης και της Αμερικής (ΗΠΑ-Καναδάς).
Το κραχ δεν θα ομοιάζει στο ελάχιστο μ’ αυτό του 1929 αλλά θα είναι αφάνταστα καταστροφικότερο για τις ζωούλες των δυτικών.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά το κραχ αυτό προετοιμάζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2015!
Τι σημαίνει ένα κραχ και ποιες επιπτώσεις έχει στη ζωή μας έχει ήδη αναλυθεί σε άπειρα blogs και ιστοσελίδες, γι’ αυτό και δε θα αναφερθούμε σ’ αυτό. Ο σκεπτόμενος αναγνώστης ας εννοήσει, ας ψάξει και ας κάνει ό,τι θεωρεί αυτός ορθό για τον εαυτό του, την περιουσία του, την οικογένειά του και την… ψυχή του.
Αρωγός της επιτάχυνσης του κραχ είναι η επιτυχής στερέωση του Κινέζικου νομίσματος (γουάν) ως το ΝΕΟ νόμισμα παγκόσμιων συναλλαγών, το οποίο προωθείται σταδιακά από τα μέσα του 2014. Ήδη πολλές χώρες έχουν εισχωρήσει στο νέο αυτό σύστημα εγκαταλείποντας το δολάριο. Ισχυρό βαρόμετρο της κίνησης αυτής είναι η Μεγάλη Βρετανία, που έχει εισχωρήσει στο νέο σύστημα παγκόσμιων συναλλαγών, όπως και η Αυστραλία, η Γαλλία, η Γερμανία (!), η Ιταλία κλπ.
Με άλλα λόγια, χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (Common Wealth) και η ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ εισχώρησαν στο νέο σύστημα αφήνοντας τις ΗΠΑ έξω!
ΓΙΑΤΙ άραγε; Τι ξέρουν και για ποιο λόγο αυτές οι τεράστιες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε γρήγορους-συνδυασμένους ρυθμούς;
Άλλος δείκτης της κατεύθυνσης που παίρνουν οι εξελίξεις είναι και το γεγονός ότι, η Εκκλησία των Μορμόνων, η ισχυρότερη εκκλησία στις ΗΠΑ και η μόνη επίσημα αναγνωρισμένη Εκκλησία στην Κίνα (γνωστή για τις απαγορεύσεις στη θρησκεία), μετέφερε ΟΛΟ τον πλούτο της στην ΚΙΝΑ μέσα στο 2014! Οι γνώστες θα καταλάβουν τι σημαίνει αυτό…
Οι φωνές που φωνάζουν εδώ και λίγα χρόνια στην Ελλάδα για συμμάζεμα της ζωής μας, αναδιάταξη και αναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων μας, περισσότερη πνευματικότητα, είναι ΟΡΘΕΣ 100%, πλην όμως πέφτουν σε ώτα ανηκέστως πληγωμένου και αποχαυνωμένου λαού.
Ο Μαϊτρέγια θα είναι η φωνή όλων των φτωχών, των καταπιεσμένων λαών, των ανέργων, των ασθενών, των άστεγων, των αμόρφωτων, δηλαδή η φωνή υπεράσπισης όλων πλην της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των αγορών. Μαζί του θα συστρατευθούν περί τα 2-2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπων, δηλαδή ο πληθυσμός των χωρών BRICS, του νεοτεχθέντος οργανισμού εις αντίπαλον δέος των ΗΠΑ και ΕΕ, που περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Ν. Αφρική.
Μέγας υποστηρικτής του, προάγγελός του, πρόδρομός του και αγγελιοφόρος των ίδιων απόψεων-φιλοσοφιών – προς εξαπάτηση όλων των πληθυσμών και κυρίως των χριστιανών -- είναι ο Πάπας Φραγκίσκος!
Αυτομάτως ο Μαϊτρέγια κερδίζει τη συμπάθεια της πλειοψηφίας του πλανήτη αφού επαγγέλλεται (προσέξτε το ιδιαίτερα):
-Ομοιόμορφη κατανομή πλούτου και πηγών ενέργειας και παύση της άνισης κατανομής σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα ίδια ακριβώς ΗΔΗ επαγγέλλεται ο Πάπας από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο ρόλος του οποίου, επαναλαμβάνεται, είναι πολύ σημαντικός στην άνοδο του Μαϊτρέγια. Μάλιστα, στις 8 Δεκεμβρίου 2015 ο Πάπας αναγγέλλει ΕΚΤΑΚΤΩΣ και εγκαινιάζει ένα Ιωβηλαίο (χρόνος ημερολογιακός) αφιερωμένος στην Ευσπλαχνία και το Έλεος.
-Επαρκή τροφή για όλους -- μέσω της παραπάνω κατανομής τροφών --, επεξεργασίας τους και δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου διανομής-κατανομής τροφίμων.
-Επαρκή υγεία για όλους (από τις κυβερνήσεις).
-Επαρκή στέγαση για όλους (από τις κυβερνήσεις).
-Πρόσβαση σε μια κοινή δεξαμενή γνώσεων για μόρφωση όλων των παιδιών και φτωχών του πλανήτη.
Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες του νέου πολιτικού προγράμματος και της… νέας εποχής, όπου όλοι θα μοιράζονται τα πάντα. Δηλαδή, οι προηγμένοι και πλούσιοι (άτομα και έθνη) θα πρέπει να μοιραστούν όλο τον πλούτο τους με τους φτωχούς (άτομα και έθνη), προκειμένου να γίνει ο πλανήτης ειρηνικός, να ευημερήσουν όλοι οι λαοί, να παύσουν οι εχθροπραξίες, η εγκληματικότητα (που οφείλεται στα παραπάνω).
Εδώ και λίγα χρόνια, ο ΟΗΕ έχει επεξεργαστεί σχέδια γι’ αυτό εν αγνοία των πληθυσμών.
Έτερος μεγάλος πυλώνας της νέας τάξης πραγμάτων που επαγγέλλονται ο Μαϊτρέγια και ο Πάπας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η μείωση της θερμοκρασίας σε παγκόσμια κλίματα (θυμηθείτε τον Αλ Γκόρ) και ο περιβαλλοντισμός σε όλες τις εκφάνσεις του (ζώα προς εξαφάνιση, μείωση ρύπων κλπ.), για τον οποίο ξοδεύονται εκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιούνται αστέρες των σπορ ή άλλων χώρων για επηρεασμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης (Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πρίγκιπας William).
Αυτό όμως που ξαφνιάζει είναι η επισημοποίηση των χρεών των κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και η… διαγραφή τους! Σε ελεύθερη μετάφραση τούτο σημαίνει πως τα χρέη αναγνωρίζονται ως ΝΟΜΙΜΑ και ως τέτοια πρέπει να χαριστούν, υπό το πρίσμα της Ευσπλαχνίας και του Ελέους του Πάπα Φραγκίσκου. Συνεπώς, η απάτη του χρήματος, των τραπεζιτών, των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κέντρων ΔΕΝ θα αποκαλυφθεί ποτέ, ενώ η επιβολή των απάνθρωπων μέτρων και των θυσιών των λαών θα πάει στράφι, θα καλυφθούν όλα και θα εξαφανιστούν, αφού ο νέος τρόπος σκέψης/φιλοσοφίας πρέπει να σκεπάσει όλο τον πλανήτη…
Η Ευσπλαχνία-Έλεος και το ξαφνικό Ιωβηλαίο γι’ αυτά που αποφάσισε ο Πάπας στα μέσα Μαρτίου 2015 είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν όλα τα έθνη. Ευσπλαχνία και Έλεος για όλους. Έλεος ακόμη και για τα… χρέη των κρατών, τα οποία μέσα απ’ αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να… διαγραφούν (χαριστούν).
Το αντίτιμο είναι ένα νέο, αδιάφθορο και τέλειο οικονομικό σύστημα για όλο τον πλανήτη, ένα καινούργιο σύστημα βασισμένο στη διαφάνεια μέσω της τεχνολογίας (!) το οποίο θα αντικαταστήσει το παρόν άρρωστο χρηματοπιστωτικό σύστημα με το οποίο γαλουχηθήκαμε γενιές και γενιές. Υπ’ αυτό το πρίσμα, όλα τα έθνη και όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να φανούν ευσπλαχνικοί και ελεήμονες, όπως ο Θεός στο Λόγο του (όπως λέει ο Πάπας).
Ωστόσο, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ελλοχεύει μια πλάνη τεραστίων διαστάσεων που δεν έχει γίνει αντιληπτή και έχει ως δυνητικούς στόχους τους… πραγματικούς χριστιανούς. Όχι τους κάλπικους, τυπικούς ή κρύους χριστιανούς, αλλά τους ουσιαστικούς και αληθινούς!
Η πλάνη πλανητικών διαστάσεων εμπεριέχει και τα παρακάτω:
Ο Μαϊτρέγια επαγγέλλεται ότι είναι ο ίδιος ο Χριστός! Κατ’ αυτόν, ο Ιησούς που δίδαξε στο Ισραήλ 2.000 χρόνια πριν δεν ήταν ο Χριστός ο Υιός του Θεού, αλλά ένας δάσκαλος, ένα μέλος μιας πεφωτισμένης ομάδας (παγκόσμιων) Δασκάλων της Σοφίας (Masters of Wisdom), αρχηγός της οποίας και ανώτερο μέλος είναι ο Μαϊτρέγια. Μέλη αυτής της ομάδας πεφωτισμένων ήταν επίσης ο Βούδας, ο Μωάμεθ, ο Κρίσνα… Ο Χριστός, έμεινε μόνο 3 χρόνια στη γη γιατί οι άνθρωποι δεν ήταν έτοιμοι ενώ τώρα η ανθρωπότητα φτάνει σε ανώτερα εξελικτικά επίπεδα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί έναν παγκόσμιο δάσκαλο που θα έρθει για να μείνει 2.500 χρόνια.
Συνεπώς, ο Μαϊτρέγια ερχόμενος στο παγκόσμιο προσκήνιο επαγγέλλεται τη θεϊκή καταγωγή του (από τα βουνά του Νεπάλ, όπου κατοικούσε επί… 2.500 χρόνια και τώρα αποφάσισε να κατέβει να βοηθήσει την ανθρωπότητα και να παραμείνει στην ηγεσία για τα επόμενα 2.500 χρόνια!), την παύση της δυστυχίας των εθνών, την ολοκληρωτική κατάργηση του σημερινού διεφθαρμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος, της πλουτοκρατίας και της ολιγαρχίας. Στη θέση αυτών προτείνει την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κοινωνίας εθνών όπου όλοι θα είναι μέλη και αδέρφια του ενός θεού.
Καθότι μέλη και αδέρφια του ενός θεού, δικαιούνται αυτοδικαίως ισονομία, ισοκρατία, δίκαιη κατανομή πλούτου, πηγών, μέσων, μόρφωσης και όλων των στοιχειωδών μέσων διαβίωσης.
Κατ’ επίφαση, όλα όσα επαγγέλλεται ο Μαϊτρέγια, είναι υγιή, ορθά και δίκαια. Ποιος αρνείται ότι πρέπει να παύσει η φτώχεια, η πείνα, ο πόλεμος, η καταλήστευση των φυσικών πόρων και η εκμετάλλευση των λαών;
Ποιος αρνείται ότι πρέπει να παύσει η κλοπή του ιδρώτα των λαών;
Ποιος αρνείται να κλείσει τα σπλάχνα του στις φτωχές χώρες, στα φτωχά παιδιά του Τρίτου Κόσμου; Άλλωστε, ο Θεός των χριστιανών δεν έκανε τίποτα τόσα χρόνια (αφορμή για κατηγορώ εναντίον του Θεού των χριστιανών)…
ΚΑΝΕΝΑΣ!
Αυτός δε που θα πάει στο παραμικρό κόντρα στη θεωρία αυτή, αυτός που θα τολμήσει να εκφράσει κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που επαγγέλλονται ο Πάπας και ο Μαϊτρέγια, αυτός που αμφισβητήσει τις αγνές προθέσεις, αυτόματα περιθωριοποιείται ως άσπλαχνος, κακός, αντιδραστικός, συντηρητικός, οπισθοδρομικός ή… τρομοκράτης!
Αλήθεια, εσείς θα εκφράζατε ΔΗΜΟΣΙΑ την αντίθεσή σας σ’ αυτές τις επαγγελίες;;;
Ας φανταστούμε μια εικόνα ενός ηγέτη από το πουθενά -- προβεβλημένου έντονα από τα παγκόσμια ΜΜΕ -- να κηρύττει την κατάργηση της πλουτοκρατίας και την ισόνομη εργασία, υγείας, μόρφωση και στέγη για όλους (Αφρικανούς, Ασιάτες, Ιρακινούς, Αφγανούς, Λίβυους, Αιγύπτιους, Ιταλούς, Γάλλους, …Έλληνες).
Όταν μάλιστα όλ’ αυτά τα κηρύττει ο Νο 1 της Χριστιανοσύνης, ο Πάπας (ας μη γελιόμαστε, την Ορθοδοξία την έχουν καταπατήσει και ΔΕΝ είναι ο Βαρθολομαίος ο πρώτος των χριστιανών παγκοσμίως), η προώθηση και επιτυχία του ηγέτη αυτού είναι δεδομένη, η υποστήριξή του βεβαιωμένη και η ανέλιξη στην παγκόσμια ηγεσία σφραγισμένη.
Αναφερόμαστε όμως σε μια ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ παγκόσμια πλάνη, την εσχάτη μέγιστη πλάνη, όπου οι θρησκείες -- ιδίως η χριστιανική -- θα βρεθούν αυτομάτως στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Ο Μαϊτρέγια, φαινομενικά και διακηρυκτικά, είναι υπέρμαχος της διατήρησης της θρησκείας (σου) και όχι της κατάργησής της. Επαγγέλλεται ότι μέσω αυτού, εσύ κι εγώ (είτε είσαι/είμαι χριστιανός, είτε μουσουλμάνος, είτε βουδιστής) φτάνουμε στην ύψιστη αυτοπραγμάτωση, στην τέλεια κατάσταση στην οποία πρέπει να φτάσει ο άνθρωπος, τη θέωση… αλλά χωρίς Χριστό, χωρίς Βούδα, χωρίς Κρίσνα, χωρίς Μωάμεθ.
Βασικό κομμάτι του σχεδίου προώθησης του Μαϊτρέγια στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, είναι οι ΗΠΑ και η προεδρία της. Συγκεκριμένα, ο Μπάρακ Ομπάμα θεωρείται ο… τελευταίος Πρόεδρος των ΗΠΑ, το τέλος της θητείας του οποίου θα σημάνει την (ταχεία) έναρξη των διαδικασιών προώθησης και εμφάνισης του Μαϊτρέγια ως άμεση και αναγκαία πολιτική-κοινωνική-οικονομική λύση των προβλημάτων της ανθρωπότητας.
Αυτό σημαίνει και υπονοεί ότι -- κρατήστε το καλά στο νου και το αρχείο σας -- η επόμενη προεδρία των ΗΠΑ ίσως να μην είναι ένας Πρόεδρος αλλά μια ομάδα Σοφών ή ένας άλλος, άσημος, άγνωστος φιλόσοφος νεωτεριστής οικονομολόγος ή πνευματιστής από το πουθενά. Ακόμα και η Χίλαρι Κλίντον, ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι μέρος του παιχνιδιού. Είναι αδύνατον από ‘’ανθρωπάκια» σαν εμάς να προβλέψουμε τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά παρακολουθείστε τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γιατί μεγάλο κομμάτι της φιλοσοφίας της νέας τάξης πραγμάτων είναι η ισχυροποίηση της γυναίκας, του γυναικείου τρόπου ζωής, του φεμινισμού, των γυναικείων χαρακτηριστικών και της γυναικείας κοσμοθεωρίας και φιλοσοφίας.
Η δεύτερη θητεία του Μπάρακ Ομπάμα λήγει το Νοέμβριο του 2016, όταν θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Ο ίδιος δε, δήλωσε ‘’χαριτολογώντας’’ ότι δεν θα ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία του!
Το παραπάνω σενάριο είναι όντως σενάριο ή σχέδιο, ως τέτοια δε, υπόκεινται σε αλλαγές, διαφοροποιήσεις τελευταίας στιγμής, ανατροπής ή ματαίωσης. Αλλά, σύμφωνα με τα κομμάτια του πάζλ που διαρρέονται εντέχνως, ατέχνως, ατυχηματικώς και με πληροφορίες ειδικού τύπου, ο Ομπάμα αναμένεται να είναι ο τελευταίος Πρόεδρος των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των ΗΠΑ.
Η εμφάνιση του Μαϊτρέγια και η προώθησή του στην παγκόσμια σκηνή, άπτεται στη γενικότερη κοινωνικο-πνευματική κατάσταση των κρατών, τη συνειδητότητα των λαών και το ευρύτερο κάλεσμά τους για αλλαγή. Δηλαδή, κατά πόσο επιθυμούν κάτι νέο…
Από το στρατόπεδο του Μαϊτρέγια ανακοινώνονται επίσημα τα παρακάτω:
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Η φοβερή αρρώστια της εμπορευματοποίησης των πάντων καταλήστεψε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, η εξάπλωση της πλουτοκρατίας ξερίζωσε κάθε υγιές συναίσθημα από τις καρδιές τους. Ο Μαιτρέγια επέλεξε αυτή τη στιγμή της ανθρωπότητας να εισέλθει στο προσκήνιο και να εκπληρώσει την αποστολή του.
Αναδύεται στο προσκήνιο τώρα και το σημάδι της εμφάνισής του είναι ένα άστρο που φαίνεται σε πολλές χώρες του πλανήτη. Το αστέρι αυτό θα είναι το σημάδι της επίσημης εμφάνισής του στην παγκόσμια σκηνή. Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τηλεόρασης, θα δώσει συνεντεύξεις σε Αμερική, Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες.
Θα μιλήσει εκ μέρους αυτών που δεν έχουν φωνή, δεν έχουν εκπρόσωπο.
Θα καλέσει όλους τους ανθρώπους να μοιραστούν τα αγαθά και τον πλούτο της γης και να αγκαλιάσουν τους πάντες ως αδέρφια.
Θα επιδείξει ότι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε την παγκόσμια ειρήνη είναι η εφαρμογή δικαιοσύνης σε παγκόσμια κλίμακα και η δικαιοσύνη επιτυγχάνεται μόνο με τη μοιρασιά και δίκαιη κατανομή των πάντων.
Στο πολύ άμεσο μέλλον, όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν μάρτυρες ενός θαυμαστού σημαδιού που παρόμοιό του εμφανίστηκε μόνο μια φορά στο παρελθόν, κατά τη γέννηση του Ιησού. Τότε, σύμφωνα με τη χριστιανική δοξασία, εμφανίστηκε ένα άστρο στον ουρανό που οδήγησε 3 μάγους από ανατολικές χώρες στον τόπο γέννησης του Ιησού.
Σύντομα όμως, για άλλη μια φορά, ένας λαμπερός φωτοδότης σχήματος άστρου θα κάνει την εμφάνισή του σε όλο τον κόσμο. Τι σημαίνει αυτό και πως είναι δυνατόν; Η απάντηση είναι ότι, αυτό το μυστηριώδες αστέρι είναι σημάδι και αναγγελία του ερχομού και έναρξης αποστολής του Μαϊτρέγια.
Αμέσως μετά την εμφάνιση αυτού του άστρου, ο Μαϊτρέγια θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη σε αμερικάνικα ΜΜΕ.
Παγκόσμια εξέλιξη
Σε όλες της χώρες, όχι μόνο στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι παρουσιάζουν σημάδια επιθυμίας μιας αλλαγής. Πολιτικοί και οικονομολόγοι ονομάζουν την παρούσα κατάσταση ως ύφεση ή πτώση. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που συμβαίνει είναι η πτώση ενός κόσμου, μιας παλιάς τάξης πραγμάτων.
Εκατομμύρια ανθρώπων συναισθάνονται και συνειδητοποιούν πλέον ότι ο καπιταλισμός και το κέρδος δεν είναι τα μονοπάτια που πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει η ανθρωπότητα και ότι τέτοιες υλιστικές θεωρίες επέφεραν την παρούσα (οικονομική-κοινωνική) κρίση. Φυσικά, αρκετοί πλούσιοι και δισεκατομμυριούχοι υποστηρίζουν ότι, εφόσον επήλθε πτώση θα επέλθει και άνοδος, ως νόμος της αγοράς, προσπαθώντας να ενισχύουν γι’ άλλη μια φορά τις μέχρι τώρα ισχύουσες οικονομικές θεωρίες.
Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι πλουτοκράτες ν' αναγνωρίσουν στα μηνύματα του Μαϊτρέγια την αλλαγή; Χαμένοι μέσα στην αλαζονεία και αυτοπροβολή τους; Ίσως όχι, παρόλο που αρκετοί απ’ αυτούς χάνουν την πίστη τους στις υπάρχουσες θεωρίες και έχουν χάσει μέρος της αμύθητης περιουσίας τους…
Οι λαοί όμως είναι έτοιμοι για αλλαγή, θέλουν την αλλαγή και μια ζωή με νόημα. Ο Μαϊτρέγια θα υπενθυμίσει στους ανθρώπους τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, τις βασικές ιδιότητες δίχως τις οποίες δε μπορεί να υπάρξει πρόοδος στην ανθρωπότητα. Και ο μόνος τρόπος να υπάρξει Δικαιοσύνη και Ειρήνη είναι μόνο μέσω της δίκαιης ανακατανομής-μοιρασιάς πλούτου και πηγών.
Όταν ο, έως τώρα, εκπρόσωπος του Μαϊτρέγια ρωτήθηκε σχετικά (σ.σ. αρχές του 2009!) για πιθανές κινήσεις του Προέδρου Ομπάμα, αμέσως μετά την εκλογή του και την πιθανή άφιξη μιας νέας εποχής μετριοπάθειας και ειρήνης παγκοσμίως, αυτός είπε: «Ναι, ίσως να μην αποσυρθεί άμεσα από Ιράκ ή Αφγανιστάν αλλά θα το κάνει το συντομότερο δυνατό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή σημαίνει. Φαίνεται όμως ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Πρόεδρο που δε μιλάει ή δρα ως ιδεολόγος δημαγωγός αλλά είναι μετριοπαθής και έχει να θεραπεύσει την άρρωστη χώρα του. Κι έχει επίσης κι αυτό στο πλευρό του, τον Μαϊτρέγια και το όραμά του, την ενέργεια και την αγάπη του. Τι τέλειο παράδειγμα γι’ αυτόν!»
Ιδεολογία
Όλες οι μεγάλες θρησκείες του κόσμου αναφέρουν την εμφάνιση ενός μελλοντικού Δάσκαλου. Οι χριστιανοί ελπίζουν στην επιστροφή του Χριστού, οι Βουδιστές προσδοκούν τον ερχομό ενός άλλου Βούδα (Lord Maitreya), οι Μουσουλμάνοι περιμένουν τον Ιμάμ Μαχντί, οι Ινδουιστές μια μετενσάρκωση του Κρίσνα, οι Ιουδαίοι τον Μεσσία.
Οι γνώστες όμως και οι μύστες της Εσωτερικής παράδοσης θεωρούν τους παραπάνω ως διαφορετικά ονόματα ενός προσώπου, του Μαϊτρέγια, του Παγκόσμιου Διδάσκαλου, την Κεφαλή της Πνευματικής Ιεραρχίας των Δασκάλων και, προσδοκούν την επικείμενη επιστροφή του.
Στην εσωτερική παράδοση, η λέξη «Χριστός» δεν είναι όνομα ενός συγκεκριμένου ατόμου αλλά ιδιότητα, θέση ή λειτουργία στην Ιεραρχία των Δασκάλων. Ο τωρινός κάτοχος της ιδιότητας αυτής, ο Μαϊτρέγια, ο Δάσκαλος όλων των άλλων Δασκάλων, είναι ο Χριστός εδώ και 2.600 χρόνια.
Τον Ιούλιο του 1977, ο Μαϊτρέγια, εμφανίστηκε ξαφνικά και εξήλθε από την κατοικία του στα Ιμαλάια, όταν κανείς δεν το περίμενε, «ως κλέφτης εν νυκτί». Από τότε ζει στο Λονδίνο ως κοινός πολίτης, ασχολούμενος με τα σύγχρονα προβλήματα της πολιτικής ζωής, της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν είναι θρησκευτικός ηγέτης αλλά ένας εκπαιδευτής-δάσκαλος, με την ευρύτερη έννοια του όρου, δείχνοντας τις λύσεις για την έξοδο από την παγκόσμια κρίση.
Σύμφωνα με την εσωτερική παράδοση, ο Μαϊτρέγια εμφανίστηκε 2.000 χρόνια πριν στην Παλαιστίνη όπου επισκίασε τον μαθητή του Ιησού, ο οποίος τώρα ονομάζεται και συγκαταλέγεται ως Δάσκαλος Ιησούς. Η κύρια ιδέα της πνευματικής διδασκαλίας του Μαϊτρέγια είναι η πρόθεσή του να μάθει η ανθρωπότητα την τέχνη της Αυτο-πραγμάτωσης, τα πρώτα βήματα της οποίας είναι η ειλικρίνεια του νου, η αγνότητα του πνεύματος και η συναισθηματική κάθαρση.
Οι προτεραιότητες του Μαϊτρέγια σε κοινωνικό επίπεδο είναι:
-Επαρκής χορήγησης της σωστής τροφής
-Επαρκής στέγαση και κατάλυμα για όλους
-Αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας για όλους
-Αξιοπρεπής μόρφωση για όλους
Το κοινωνικό του μήνυμα, εν ολίγοις, μπορεί να συνοψισθεί ως εξής: Μοιράσου και σώσε τον κόσμο.
Οι προετοιμασίες για τη δημόσια εμφάνισή του έχουν ολοκληρωθεί. Από το 1991, ο Μαϊτρέγια εμφανίζεται συχνά. Στις 11 Ιουν 1988 όμως, αρχικά, εμφανίστηκε θαυματουργικά από το πουθενά σε μεγάλη δημόσια θρησκευτική συγκέντρωση στο Ναϊρόμπι της Κένυα. Φωτογραφήθηκε να απευθύνεται σε χιλιάδες ανθρώπων οι οποίοι τον αναγνώρισαν αμέσως ως το Χριστό.
Παρόμοια συμβάντα έλαβαν χώρα σε άλλες περιοχές της γης, με αντίστοιχες μαρτυρίες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλο και περισσότεροι πείθονται για την ύπαρξή του και σύντομα, θα υπάρξει και ανταπόκριση ή ζήτηση από τα παγκόσμια ΜΜΕ. Ο Μαϊτρέγια ευελπιστεί ότι, μέσω αυτής της αναζήτησης θα έρθει η Μέρα της Διακήρυξης, όπου, μέσω παγκόσμιας τηλεόρασης, θα επισκιάσει νοητικά όλη την ανθρωπότητα ταυτοχρόνως.
Ο καθένας από εμάς θα ακούσει τα Λόγια του εσωτερικά, τηλεπαθητικά, στη γλώσσα μας, και όλοι θα γνωρίσουν ότι ο Παγκόσμιος Δάσκαλος βρίσκεται τώρα μαζί μας.
Δημόσια Εμφάνιση
Οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη δημόσια εμφάνιση του Μαϊτρέγια δίδονται από τον μαθητή του, τον Μπέντζαμιν Κρεμ (Benjamin Creme), έναν Σκωτσέζο πρώην καλλιτέχνη, γεννηθείς το 1923, που ζει στο Λονδίνο.
Ο Κρεμ συνεργάζεται στενά με ένα Δάσκαλο της Σοφίας, μαθητή του Μαϊτρέγια. Προϊόντος του χρόνου, ανέπτυξε τηλεπαθητική σχέση με τον Μαϊτρέγια και αποτελεί πλέον φερέφωνό του στον κόσμο, διαμηνύοντας τον επικείμενο ερχομό του…
Σε συνέντευξη που δόθηκε το 1982 στο Los Angeles των ΗΠΑ, αποκάλυψε για πρώτη φορά τη θέση του Μαϊτρέγια.
Μετά από μια ανακοίνωση του Κρεμ τον Αύγουστο του 1987 ότι ‘’τους επόμενους 3-4 μήνες ο Μαϊτρέγια θα ασχοληθεί έντονα για να φέρει μια επανάσταση στη διεθνή πολιτική σκηνή’’, ακολούθησε μια συμφωνία παύσης εξοπλισμών μεταξύ ΗΠΑ και (τότε) ΕΣΣΔ που κανείς δε θεωρούσε πιθανή.
Μεγάλες και αθόρυβες αλλαγές ακολούθησαν εκ νέου, όπως το τέλος του Κρύου Πολέμου, η επανένωση της Γερμανίας, εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη Ν. Αφρική κλπ. Επιπλέον, αυξάνονται και τα σημάδια της παρουσίας του -καθώς και άλλων Δασκάλων- σε όλες τις χώρες και σε πολλές προσωπικές ή κοινωνικές δραστηριότητες.
Θαυματουργικά φαινόμενα σχετιζόμενα με τον Μαϊτρέγια αυξάνονται συνεχώς. Για πολλούς, αυτά τα σημάδια διακηρύττουν τον ερχομό μιας νέας εποχής… Καθώς τα σημάδια αυξάνονται και οι ανεπαίσθητες αλλαγές που εμπνέει ο Μαϊτρέγια λαμβάνουν σάρκα και οστά, αυτός θα αναδύεται όλο και εμφανέστερα. Όταν η ανθρωπότητα απευθύνει την πρόσκληση, θα εμφανιστεί στο δημόσιο βίο 100%.
Κατά τη Μέρα της Διακήρυξής του (Day of Declaration) θα εμφανιστεί παγκοσμίως μέσω τηλεόρασης. Οι λόγοι έμπνευσης που θα εξαγγείλει θα ακουστούν τηλεπαθητικά σε κάθε ανθρώπινο νου. Η ενέργεια της Αγάπης του θα εισχωρήσει σε όλες τις καρδιές των ανθρώπων, προετοιμάζοντας της ανθρωπότητα για τη σωτηρία της.
Εκατοντάδες χιλιάδες θεραπείες ασθενειών θα συμβούν θαυματουργικά παντού ταυτόχρονα και έτσι όλοι θα μάθουν ότι αυτός, πράγματι, είναι ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος για όλη την ανθρωπότητα. Στο κήρυγμά του, ο Μαϊτρέγια θα μας βοηθήσει να δούμε ότι, όλες οι τροφές του κόσμου, οι ακατέργαστες πρώτες ύλες και πηγές, η ενέργεια και οι τεχνολογικές πηγές/μέσα, ανήκουν σε όλους ανεξαιρέτως και πρέπει να μοιραστούν εξίσου σε όλους. Αυτές οι πηγές, δόθηκαν από θεία πρόνοια για τη συντήρηση της ανθρωπότητας και όχι τη χρήση/κατάχρηση λίγων εκλεκτών (συνήθως πλούσιων και ισχυρών).
Θα προτείνει εντόνως μια ανακατανομή και αναθεώρηση των οικονομικών προτεραιοτήτων παγκοσμίως ώστε η επαρκής τροφή, η στέγαση, η μόρφωση και η υγεία, να καταστούν παγκόσμια δικαιώματα για τους πάντες, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, γλώσσας.
Διακηρύττει (κατά τον εκπρόσωπό του Μπέντζαμιν Κρεμ και με την τηλεπαθητική σχέση μεταξύ τους) τα εξής:
-«Θα διαλέξω εγώ την ώρα εμφάνισής μου, χωρίς να ενοχλήσω κανέναν».
-«Ακόμη και όταν με δείτε, μη με κυνηγήσετε. Αν τρέξετε πίσω μου, θα με χάσετε. Αν με επιδείξετε φανερά, δεν ξέρετε ποιος πραγματικά είμαι. Δεν είμαι μονοπώλιο κανενός, ανήκω σε όλους»
-«Δεν έχω έρθει για να κάνω μαθητές. Ο καθένας σας πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται και αναπτύσσεται μέσα στα πλαίσια της δικής του θρησκείας. Σεβαστείτε τις θρησκείες σας, τις ιδεολογίες σας, εν ολίγοις, τη δική σας κοσμοθεωρία και τρόπο σκέψης, τότε θα γευθείτε εμπειρικά το Δάσκαλο»
-«Δε θέλω να πιστέψετε σε μένα. Θέλω να με γευθείτε εμπειρικά».
-«Αν κάνετε ένα βήμα προς εμένα, εγώ θα κάνω δύο προς εσάς. Θα σας δώσω δύναμη από τη δύναμή μου. Είμαι πάντα μαζί σας»
Προτεραιότητες
Η πλέον άμεση προτεραιότητα είναι να σωθούν τα εκατομμύρια των λιμοκτονούντων στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Θα προταθεί ένα γιγαντιαίο και δραστικότατο πρόγραμμα βοήθειας παγκόσμιας κλίμακας για άμεση ανακούφιση των πεινασμένων.
Καθώς η ανθρωπότητα σταδιακά θα δέχεται και θα κατανοεί την Αρχή της Ανακατανομής και Αναδιανομής, κάθε χώρα θα κάνει μια καταμέτρηση-απολογισμό των διαθέσιμων πόρων της και αναγκών.
Τα στοιχεία-στατιστικά αυτά, θα επεξεργαστούν κατάλληλα από αρμόδια Υπηρεσία του ΟΗΕ, οργανωμένη για το σκοπό αυτό, προκειμένου να εξαχθούν λογικά πορίσματα για δίκαιη ανακατανομή των παγκόσμιων πηγών. Αυτό που θα περισσεύει από κάθε χώρα και θα είναι πλεόνασμα, θα τίθεται στην άκρη γι’ αυτόν που δεν έχει.
Τα σχέδια αυτά, που έχουν επεξεργαστεί από οικονομολόγους, βιομηχάνους και επιχειρηματίες εγνωσμένης αξίας, είναι ήδη υπαρκτά, περιμένοντας το πράσινο φως -- ήτοι την απαίτηση της ανθρωπότητας -- να τεθούν σε ισχύ και να εφαρμοστούν.
Ένα σύγχρονο και πολυχρηστικό σύστημα συναλλαγών-δοσοληψιών θα αντικαταστήσει το ισχύον οικονομικό σύστημα. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις από ορισμένους (πολλούς) προνομιούχους της υπάρχουσας καθεστηκυίας ολιγαρχικής-πλουτοκρατικής τάξης, οι οποίοι θα δουν να χάνονται προνόμια και περιουσίες. Αλλά η ανάγκη για αλλαγή θα είναι τόσο μεγάλη που αυτοί θα καταστούν ανίσχυροι μπροστά σε τόσο μεγάλο παγκόσμιο παλιρροιακό κύμα και δε θα μπορέσουν να το σταματήσουν.
Άλλη σοβαρότατη προτεραιότητα είναι το περιβάλλον, μάλιστα, το θέμα της διάσωσης, διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος θα είναι το σοβαρότερο του πλανήτη. Η ανάγκη αυτή θα επιφέρει αλλαγές στα οικονομικά συστήματα που πρέπει να προσαρμοστούν στην προστασία του περιβάλλοντος, σε αντίθεση με τα υπάρχοντα της κατάχρησης, μόλυνσης, υπερχρήσης και κατασπατάλησης των πρώτων πηγών.
Με την προτεινόμενη μεταμόρφωση όλων των οικονομικών δομών, οι άνθρωποι όλων των κρατών της γης θα μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Οι πολυμελείς οικογένειες (με πολλά παιδιά) θα μειωθούν, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου κυριαρχεί η αντίληψη ότι τα πολλά παιδιά είναι εξασφάλιση έναντι των γηρατειών.
Ο πληθυσμός της γης θα μειωθεί σταδιακά σε περισσότερο λογικά-φυσικά επίπεδα…
Το τέλος των δεσμών
Όταν αναδυθεί στο προσκήνιο ο Μαϊτρέγια, θα αναζητήσει να εκπροσωπήσει και να εκφράσει τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων που διαισθάνονται αυτές τις αλήθειες αλλά δεν έχουν φωνή πραγμάτωσής των.
Σ’ αυτόν θα βρουν εκπρόσωπο, ευφραδή και ενεργητικό, όπως απαιτούν οι περιστάσεις. Μέσω αυτού, θα κάνουν γνωστές τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, ανάγκες όλων για ένα κόσμο ειρηνικό και δίκαιο…
Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ήδη σε ισχύ…
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Όπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης, επέρχεται (ή μάλλον σχεδιάζουν να φέρουν) μια άνευ προηγουμένου αλλαγή και πλάνη, πνευματικής φύσεως κυρίως, όπου οι θρησκείες θα μπουν στο περιθώριο, προκειμένου να προσαρμοστούν όλοι στη νέα τάξη πραγμάτων…
Όπως καταλαβαίνει και διακρίνει ο αναγνώστης, χρησιμοποιούνται στοιχεία -- ιστορικά και πνευματικά -- από τα διδάγματα, τα λόγια και τη ζωή του Χριστού (π.χ. άστρο). Οι αδαείς και αστήρικτοι πνευματικά χριστιανοί, αλλά και άλλων θρησκειών, εύκολα θα πλανηθούν…
Όπως διακρίνει ο αναγνώστης, όλα τα προβλήματα της σημερινής κρίσης ωθούν επιτακτικά την εξεύρεση άμεσων λύσεων.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι:
-Καταστρέφεται το σύστημα υγείας της Ελλάδας και άλλων κρατών.
-Διαλύεται η παιδεία (ξεφωνημένο γεγονός πλέον) και σε πολλές χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει δυνατότητα μόρφωσης λόγω άσχημων οικονομικών της οικογένειας.
-Οι τροφές ελέγχονται από πολυεθνικές και ομίλους εταιριών γενετικά τροποποιημένων τροφών. Καθόλου τυχαία δεν είναι και η παγκόσμια επιβολή του Κώδικα Τροφίμων Alimentarius, που επιβάλλει τροφές ελεγμένες και διανεμόμενες μόνο από τα καρτέλ τροφίμων, τροφές που αρρωσταίνουν παρά θεραπεύουν.
-Τέλος, η προσπάθεια ξεσπιτώματος πολλών κατοίκων δυτικών χωρών (Ισπανία, Πορτογαλία, με άμεσα σχέδια και στην Ελλάδα) μέσω δυσβάστακτων χαρατσιών-φόρων στην ιδιοκτησία, θα επιφέρει άστεγους κατά χιλιάδες. Ο Τρίτος Κόσμος είναι επί μακρόν άστεγος, σειρά έχουν οι δυτικοί του πολιτισμένου κόσμου…
Τα παραπάνω τεχνητώς διογκούμενα και επιδεινωμένα προβλήματα λόγω κρίσης, είν’ αυτά ακριβώς που θα αποτελέσουν το έρεισμα για τη διακήρυξη του Μαϊτρέγια! Θα εξαγγείλει λύσεις που θα λύνουν αυτά ακριβώς τα οποία διογκώνονται τώρα τεχνητώς.
Υπόψη ότι, η παγκόσμια διάσκεψη κορυφής στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009 για το κλίμα (ξανά), δεν επέφερε καμία συμφωνία, κανένα αποτέλεσμα και καμία περαιτέρω ενέργεια. Τίποτα δεν έγινε τότε παρά μόνο ένα πράγμα, ΜΑΚΡΙΑ από τα φώτα της δημοσιότητας: ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις συμφώνησαν (τότε εκπροσωπούσε την Ελλάδα ο ΓΑΠ, ο οποίος βροντοφώναζε στην Κοπεγχάγη: We need a global governance, and we need it now) την έναρξη της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ο Ευρωπαίος Βαν Ρομπαϊ, σε ομιλία του στον ΟΗΕ εκείνη τη χρονιά είπε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι, το 2009 ήταν ο πρώτος χρόνος της παγκόσμιας κυβέρνησης.
Υπόψη ξανά ότι, η διεθνής διάσκεψη κορυφής για το κλίμα (ξανά!) στο Παρίσι, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015, κρύβει ανάλογα σχέδια για παραπέρα ενίσχυση της παγκόσμιας (δια)κυβέρνησης! Το κλίμα ΔΕΝ ενδιαφέρει κανέναν αλλά είναι το τέλειο κάλυμμα και πρόσχημα να μαζευτούν οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου χωρίς ν’ αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις τους. Στη διάσκεψη του Παρισιού, θα μιλήσει ο Πάπας, που θα απευθύνει έκκληση σε όλο τον κόσμο για λήψη μέτρων εναντίον της φτώχειας, της ισοκατανομής του παγκόσμιου πλούτου και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Εννοήσατε;
Τα αναφερόμενα στοιχεία είν’ απλώς ένα ερέθισμα. Είναι πληροφορίες επί πληροφοριών και σχέδια επί σχεδίων, τα οποία κατεργάζονται αιώνες τώρα.
Αυτά που μαγειρεύουν πίσω από την πλάτη μας είναι ασύλληπτα κι εμείς οκνεύουμε, κοιμόμαστε τον νήδυμον, ασχολούμαστε ακόμα με το τι είπε ο ένας, τι είπε ο άλλος, τι είπε ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας, τι έκανε η Μενεγάκη, πως μου μίλησε ο γείτονας, ο φίλος, τι κακός που είναι ο θείος μου, πότε θα πάω διακοπές, δε μου φτάνουν τα λεφτά για ipod, δεν έχω κάρτα στο κινητό, μου έκοψαν τον δώρο, μου μείωσαν το μισθό, το αφεντικό μου είναι στριμμένο…
Σχεδιάζουν τον ολετήρα της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας τρομακτικά μέσα και όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας (π.χ. Σχέδιο Blue Beam).
Η πλάνη θα είναι τεραστίων διαστάσεων και οι ασταθείς πνευματικά θα πέσουν στην παγίδα που στήνεται τόσο έντεχνα και πονηρά ώστε όταν αποκαλυφθεί όλη η ανθρωπότητα θα μείνει με ανοιχτό το στόμα…
Όπως αναφέρθηκε όμως προηγουμένως, όλα είναι σχέδια και σενάρια. Ως τέτοια, ανατρέπονται γρήγορα ή αναβάλλονται για κάποια αιτία ή καταργούνται.
Κύριος ρυθμιστής των πάντων είναι ο Θεός, ο Ιησούς Χριστός, που καλεί τώρα όλους να μετανοήσουν… ξανά! Δύο χιλιάδες χρόνια καλεί σε μετάνοια και επιστροφή σ’ Αυτόν. Δε θα περιμένει για πολύ ακόμη όμως, θα’ ρθει κι Αυτός… Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι πνευματικά.
Είναι μέγιστη ανάγκη να μελετήσουν όλοι το Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή, πρωτίστως την Καινή Διαθήκη. Να ομονοήσουν οι χριστιανοί και να συσπειρωθούν στον κοινό εχθρό όλης της ανθρωπότητας ο οποίος δεν είναι άλλος από το διάβολο.
Ο αντίπαλος χρησιμοποιεί όπλα μέσα από το Λόγο του Θεού! Το διανοείστε;
Η νουνέχεια πρέπει να μας χαρακτηρίζει σε ό,τι κάνουμε, οι νεφελοβάμονες πρέπει να εξαλείψουν από προσώπου της Ελλάδας (πρωτίστως) και κατόπιν της ανθρωπότητας.
Η γνώση των όπλων του αντιπάλου είναι ωφέλιμη ως ενός σημείου. Το κυριότερο είναι η γνώση του δικού μας οπλοστασίου και μετά του εχθρού. Αν η άγνοια του δικού μας οπλοστασίου κυριαρχεί, τότε όλα όσα διαβάστηκαν στο παρόν άρθρο είναι μάταια.
Ας μην ταράζεται κανείς με το παρόν, τα σχέδια είναι σχέδια, άλλος είναι ο Κυρίαρχος και άλλος είναι ο τελικός παίκτης.
Κάτι που φαντάζει νομοτελειακό, είν’ απλά η γέννηση κάτι άλλου…
Γιώργος Αθανασίου Λγός ε.α. georgeatha@rocketmail.com

katohika.gr


Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

1821- Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Ντοκιμαντέρ παραγωγής 2008-2009, συνδυασμένο με ιστορικές μαρτυρίες αλλά και σύγχρονες κινηματογραφικές λήψεις, με τη σφραγίδα του National Geographic. Στο Ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται όλα εκείνα τα συγκλονιστικά γεγονότα που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας στην Οδησσό μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας και τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια


ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ - Άλλη μία αποτυχία της ΕΕ ή το αληθινό της πρόσωπο... ?


Τραγικά είναι τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει η συνθήκη 2 του Δουβλίνου, όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης παράνομων μεταναστών, τόσο για τις χώρες υποδοχής που είναι κυρίως οι χώρες της επονομαζόμενης "Ευρωπαϊκής περιφέρειας", τυχαίο ?,
όσο και για τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα που καθημερινά στοιβάζονται σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης στους "υποτιθέμενους" χώρους υποδοχής.

Ίσως τελικά η απάντηση στην ερώτηση, του κατά πόσο η Ελλάδα θα έπρεπε ή όχι να "προδώσει την Ευρωζόνη" φεύγοντας από αυτή, να είναι ότι δεν είναι η Ελλάδα που προδίδει την Ευρώπη, αλλά είναι oι κυβερνήσεις της Ευρώπης που προδίδουν καθημερινά τα ιδεώδη πάνω στα οποία χτίστηκε η ένωση αυτή. Θυμόμαστε εκείνα τα καταπληκτικά για ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία.

Οι ερωτήσεις που τίθενται για το πώς φτάσαμε στην σημερινή αδιέξοδη κατάσταση, πολλές, μερικές από αυτές είναι:

"Ποιοι και με ποιο σκοπό χρηματοδοτούν όλη αυτή τη διακίνηση κακομοίρηδων από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής.
Μόνο το πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα είτε από τον 'Εβρο,είτε δια θαλάσσης στοιχίζει 1000 ευρώ το άτομο.Βάλτε και τα υπόλοιπα έξοδα από τη χώρα τους μέχρι τα παράλια της Τουρκίας,συνυπολογίστε και περιπτώσεις που διακινούνται ολόκληρες οικογένειες και θα δείτε πως δεν βγαίνει το ταξίδι προς τη γη της επαγγελίας άνευ χορηγών. Αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν καταφέρει να έχουν στη χώρα τους οικονομίες 5000 με 10000 ευρώ δεν θα ξεκινούσαν την περιπέτεια για την Ιθάκη.
Ψάξτε επίσης να βρείτε ποιοι καταβάλουν τα έξοδα των ταξί από την Αθήνα για την Καβάλα και ποιοι ναύλωσαν τα αεροταξί για τη μεταφορά των Αφγανών στη Γένοβα κι ίσως ανακαλύψετε τον “ τροχό”! Κάτι τελευταίο:  Γιατί δεν λέτε στο λαό για τη «Συνθήκη του Δουβλίνου II»,ποιος την υπέγραψε,ποιες οι δεσμεύσεις μας και γιατί δεν ζητάτε την κατάργησή της ή έστω την αναθεώρηση συγκεκριμένων όρων της;


Όσον αφορά το ποιος υπέγραψε την συνθήκη του Δουβλίνου η απάντηση είναι απλή.

Αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, ως Υπουργός Εξωτερικών το 2003 υπέγραψε την συμφωνία «Δουβλίνο -2» καθιστώντας την χώρα μας σε πάρκινγκ λαθρομεταναστών. 
Οι γνωστοί, άγνωστοι Σημίτης - Παπανδρέου κλπ., συνυπογράφουν και συναινούν σε μία συνθήκη η οποία  προβλέπει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα...
Το πώς λειτουργεί στην πράξη αυτό, το κατανοούμε από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Σάντερ Βαν Έιλ. 
http://www.scribd.com/doc/25307182/%CE%9B%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%97-%C2%AB%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%99%CE%99%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82,
Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην ερώτηση του το ποιοί χρηματοδοτούν τους λαθρομετανάστες, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε για ποιό λόγο γίνεται αυτό, Μια άποψη θέλει την λαθρομετανάστευση ως μία μέθοδο που βοηθάει και στηρίζει την παγκοσμοιοποίηση. Η παγκοσμοιοποίηση θέλει την κατάργηση των πατρίδων και των φυλών. Ο πωλονοεβράιος καθηγητής bichenski το 1970 επινόησε την ιδέα της διάλυσης όλων τα κρατών και εθνών με απότερο σκοπό την τελική μετατροπή αυτών σε 3 ενιαία. Το ένα θα περιλαμβάνει σχεδόν όλη την ήπειρο της Αμερικής,το άλλο θα είναι η Ασία με την Ινδονησία και Κίνα και το άλλο η Ευρώπη. Βάσει αυτής της θεωρίας, μεγάλες πολυεθνικές χρηματοδοτούν τους παράνομους μετανάστες αλλά κυρίως τους λαθρέμπορους που τους μεταφέρουν.
http://foteinosnous.blogspot.com/2008/07/blog-post_06.html
Υπάρχει βέβαια και η αποκάλυψη που θέλει το ίδιο το Ελληνικό κράτος να εμπλέκεται στην χρηματοδότηση και διακίνηση λαθρομεταναστών. 
(http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_4238.html),
Έχουμε επομένως μία Ευρωζώνη η οποία για να επιβιώσει οδεύει πρός την Κινεζοποίηση της Ευρώπης άρα η ζήτηση φτηνού εργατικου προσωπικού εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο. Έχουμε την παγκοσμοιοποίηση και έναν πρωθυπουργό ένθερμο υποστηρικτή της ιδέας, έχουμε τα "αναπτυγμένα κράτη" του Βορρά της Ευρώπης τα οποία στέλνουν κατά δεκάδες και εκατοντάδες παράνομους μετανάστες πίσω στην Ελλάδα μιάς και αυτή είναι η χώρα εισόδου τους στην Ευρώπη.
Και έχουμε και κάποιους οι οποίοι καταβάλουν τα έξοδα ταξί από την Αθήνα για την Καβάλα, ναυλώνουν αεροταξί για τη μεταφορά των Αφγανών στη Γένοβα και άλλους οι οποίοι οργανώνουν επιχειρήσεις κατάληψης κτιρίων και απεργιών πείνας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοί καταβάλουν έξοδα ταξί, γνωρίζουμε όμως ότι το Ευρωπαικό Ταμείο Προσφύγων έχει χορηγήσει την τελευταία επταετία στην Ελλάδα, οικονομική βοήθεια ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέσα στο 2008 χορηγήθηκε βοήθεια ύψους 1,5 εκατομμυρίων,
"Γνωρίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνθηκών στα κέντρα κράτησης του Έβρου, παρά την ύπαρξη συγκεκριμένων έκτακτων κονδυλίων της ΕΕ",  τα χρήματα αυτά είναι επιπλέον κονδύλια, πέρα των χρηματοδοτήσεων από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Ταμεία.
Η Ελλάδα έχει λάβει για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 9,8 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2010, 4,9 εκατ. ευρώ το 2009 και 2,2 εκατ. ευρώ το 2008. Το 99% και 84% της κοινοτικής χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης απορρόφησαν το 2007 και το 2008 αντίστοιχα, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.
Ενώ το ίδιο ποσό αναμένεται να απορροφήσουν και κατά την τρέχουσα χρηματοδότηση.

Ενώ το ίδιο ποσό αναμένεται να απορροφήσουν και κατά την τρέχουσα χρηματοδότηση.
(http://xronika05.blogspot.com/2011/03/blog-post_7381.html), 
Γνωρίζουμε ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί και την Τουρκία με υπέρογκα ποσά, για την "καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.
(http://www.inews.gr/135/nea-kondylia-apo-tin-ee-stin-tourkia-gia-tin-katapolemisi-tis-lathrometanastefsis.htm), 
Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι από τις 528 ΜΚΟ που έχουν καταγραφεί στο Υπουργείο Εξωτερικών τουλάχιστον οι μισές από αυτές δραστηριοποιούνται γύρω απο θέματα μεταναστών-λαθρομεταναστών εισπράττοντας εκκατομύρια ευρώ ετησίως από το 1999 έως καί σήμερα.
(http://hellenicinterest.blogspot.com/2011/02/blog-post_20.html)
Συνενοχή των ελληνικών αρχών στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, «δείχνει» το Wikileaks
(http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231108445)
Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ
(http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/free_movement_of_persons_asylum_immigration/l33153_el.htm), 
(https://nationalpride.wordpress.com/2011/05/13/%CF%84-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%AF%CE%BA%C2%AB%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9%C2%BB/

«Η αλήθεια είναι πως δεν σταματήσαμε να σας στέλνουμε τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνουμε στην Ολλανδία, οι οποίοι ήρθαν εδώ από την Ελλάδα. Για την πολυπληθή αυτή ομάδα προσφύγων, όμως, υπήρξε ειδική συμφωνία με τον κ. Παυλόπουλο. Αυτή έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Νεμπαχάτ Αλπμαϊράκ στην χώρα σας, στα τέλη Μαΐου» 
Επίσης, ουδεμία εκτενής αναφορά ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού, έχει γίνει σε ότι αφορά την σοβαρή αυτή «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» και αφορά την λαθρομετανάστευση. ΄Ολοι μας γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες εβδομάδες, πλήθους διαξιφισμών μεταξύ των πολιτικών μας ταγών σχετικά με το επίμαχο θέμα. Ακούσαμε πλήθος προτάσεις και ιδέες, επίλυσης και αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού «Εθνικού μας Προβλήματος». Προτάσεις που κατέδειξαν την πλήρη και παντελή άγνοια πολλών πολιτικών μας, σχετικά με το νομικό και θεσμικό Κοινοτικό πλαίσιο της ΕΕ που αφορά την λαθρομετανάστευση. ΄Ολοι μας ακούσαμε απόψεις του τύπου « να τους εκδώσουμε έγγραφα και να πάνε στην Ευρώπη», « να τους στείλουμε και στις άλλες χώρες», «να υπάρξει ποσόστωση μεταξύ των χωρών της ΕΕ» και άλλα τραγελαφικά, την ίδια ώρα που Ολλανδικά αεροσκάφη αποβίβαζαν, 40 λαθρομετανάστες ημερησίως στην Χώρα μας, γεγονός που το οποίο παντελώς αγνοούσαν άπαντες, πλην του αρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών...
Αντιλήφθηκε κανείς πως τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, μας δικάζουν γιατί δεν κρατάμε τους λαθρομετανάστες στην Χώρα μας, και μάλιστα μας υποχρεώνουν να τους δώσουμε και άσυλο, έναντι πινακίων φακής?
Γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, που με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι «κυρίαρχος» πως θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμα και θα υποχρεωθεί να ζήσει αυτός και οι επερχόμενες γενεές, πιθανότατα με εκατομμύρια μετανάστες από Ασιατικές Χώρες?
Η ουσία του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα είναι η «Συνθήκη του Δουβλίνου II». Ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ καθιστά την Ελλάδα μία χώρα που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μοναχική και αδύναμη ένα τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης, χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί πραγματικής ευρωπαϊκής κοινοτικής αλληλεγγύης.
Όχι ο Ελληνικός λαός δεν γνώριζε και δεν ρωτήθηκε.
Άλλη μια απόκρυψη και εξαπάτηση επομένως,

(Λαθρομετανάστευση - Η Συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ και η ουσία του προβλήματος)
Το γεγονός του ότι η Διευθύντρια Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. MARTA CYGAN πρόσφατα απάντησε γραπτώς (και σε άψογα Ελληνικά) στην Προσφυγή των 5 Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ.αποδεχόμενη ότι η λειτουργία του "ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2" οδηγεί «σε επιπλέον βάρη για ορισμένα κράτη - μέλη με περιορισμένες δυνατότητες υποδοχής και απορρόφησης, τα οποία υφίστανται ιδιαίτερες μεταναστευτικές πιέσεις λόγω της γεωγραφικής τους θέσης», δεν αλλάζει ούτε το μέγεθος της ευθύνης, όσων επινόησαν και υπέγραψαν μία τέτοια συνθήκη αλλά ούτε και επιφέρει και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το κύριο μέρος άπο όπου εισέρχονται οι λαθρομετανάστες θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι από τη Τουρκία.Οι Τούρκοι βοηθούν πολλούς λαθρομετανάστες να εισέρχονται από το Αιγαίο.Έχουν δηλώσει μάλιστα. " Δεν χρείαζεται να κάνουμε πολεμο στην Ελλάδα. Απλά φορτωστε την με λαθρομετανάστες" 

Δεν μπορούν να δωθούν λύσεις και απαντήσεις μέσα από την αυτή την πρώτη μας ανάγνωση ενός τόσο πολύπλοκου θέματος. Μπορούμε όμως να καταλήξουμε σε ένα πρώτο συμπέρασμα.
Και αυτό είναι ότι η συσσώρευση και ο εγκλωβισμός εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων, σε μία χώρα η οποία αδυνατεί πλέον να θρέψει τον ίδιο της τον πληθυσμό, είναι μία κοινωνική ωρολογιακή "βόμβα", έτοιμη να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες, Το γεγονός του ότι οι όποιοι συν-υπεύθυνοι αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο, σημαίνει πολύ απλά ότι είτε είναι ηλίθιοι είτε ηθικοί αυτουργοί στα χιλιάδες εγκλήματα που συντελλούνται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, του Έβρου, της Πάτρας σε κάθε πόλη και νομό αυτού του τόπου.

Το να ζητήσουμε από την Ελληνική δικαιοσύνη να πράξει το χρέος της, είναι αστείο, το να απαιτήσουμε άμεση απομάκρυνση του Γ.Α. Παπανδρέου λόγω "ανικατότητας" είναι δυστυχώς ανέφικτο, αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι το να στρεφόμαστε εναντίον των αδυνάτων. Είναι το εύκολο. Η επιλογή της "εύκολης λύσης", όμως, είναι αυτή που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση. 
Συνεπώς οφείλουμε, να κάνουμε την υπέρβαση, είναι χρέος μας, τόσο απέναντι στους ευατούς μας όσο και στις γενιές που έρχονται. Σε άλλη περίπτωση είμαστε απλώς άξιοι της μοίρας μας.  
 http://politricks-wwwpolitricks.blogspot.gr
 Επιπλέον Πηγές

Η μετανάστευση στην Ευρώπη


Μισό εκατομμύριο μόνο ?


Πόσοι είναι τελικά οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα ?


Το περιοδικό Knack για τους μετανάστες στην Ελλάδα

(http://www.enkripto.com/2011/01/blog-post_28.html),

Ένας μυστικός ακήρυχτος πόλεμος (NTOK 2013)

Ένας ακήρυχτος πόλεμος, που πρέπει να παραμείνει μυστικός, έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διεξάγεται από μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη δημοκρατία. 
Τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των συγκρούσεων έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του πεδίου δοκιμών. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οχταμελής ομάδα- που θυμίζει τα δεσποτικά πολίτμπιρο της Σοβιετικής Ένωσης- ρίχνει εκλεγμένους πρωθυπουργούς και διορίζει νέους της αρεσκείας της. Την ονομάζουν ομάδα της Φρανκφούρτης γιατί δημιουργήθηκε στην Όπερα της πόλης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα από τα μέλη της ομάδας...


Η αλήθεια για τα ελληνικά Ομόλογα(Ντοκιμαντέρ)


ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ?

ΡΕ ΑΛΕΞΗ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΝ ΓΑΠ ??????? ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ???? ΤΟΝ ΕΚΠΡΌΣΩΠΌ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ?????
ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ?????
ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ???? ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΑΛΕΞΗ...

Δέκα λογικές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντήσεις...1.Ερώτηση
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
2.Ερώτηση
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
3.Ερώτηση
Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
4.Ερώτηση
Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
5.Ερώτηση
Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
6.Ερώτηση

Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς;
7.Ερώτηση
Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
8.Ερώτηση
Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
9.Ερώτηση
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
10.Ερώτηση   
Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα;

http://www.newsbomb.gr/blogs/story/237775/deka-logikes-erotiseis-poy-den-ehoyn-apantiseis

Τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, «βλέπουν», «ακούνε», έχουν μνήμη!

   


 Όλα  τα φυτά  έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται «βλέπουν» και «ακούνε» έχουν  μνήμη. Εχουν  δηλαδή όλο εκείνο το σύστημα  που στον άνθρωπο ονομάζουμε «νευροφυτικό». Αλλωστε  το βασικό μέρος του σώματός μας προέρχεται από τα φυτά.
     Ο  καθηγητής  Κλήβ Μπάξτερ, που χρησιμοποιούσε τις «μηχανές της αλήθειας  για να ξεσκεπάζει τους εγκληματίες, ανάμεσα στα πρώτα του πειράματα, έκανε  το 1988, κι' αυτό:  Εβαλε μέσα σε ένα δωμάτιο δύο φυτά. Επειτα, μέσα από το δωμάτιο, πέρασαν διαδοχικά, ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο, πέντε βοηθοί του και ο  ίδιος. Ενας από τους πέντε,  χωρίς να ξέρουν οι  άλλοι ποιος, διαλέ­χτηκε στην τύχη για να κομματιάσει το ένα φυτό.
       Αμέσως μετά το άλλο φυτό συνδέθηκε με τη «μηχανή της αλήθειας» και οι έξι άντρες ξαναπέρασαν από μπροστά του — μέσα σ' αυτούς και ο «εγκληματίας» -, που σαν βρέθηκε πάλι μέσα στο δωμάτιο. το φυτό «τρελάθηκε» από το φόβο του, και  «λιποθύμησε».
       Ε­τσι, μ αυτό το πείραμα ο Μπάξτερ ανακάλυψε ότι, τα φυτά, όταν νοιώθουν πως απειλούνται, φτάνουν ακόμα και μέχρι λι­ποθυμίας, για να μην πονέσουν και να σώσουν τη ζωή τους...
        Εχει αποδειχτεί ότι τα φυτά συνδέονται «συναισθηματικά» με τον κηπουρό τους, που τα φροντίζει και τα  περιποιείται. Κυριολεκτικά συντονίζονται  μαζί του   σαν  ραδιοφωνικοί  δέκτες. Πάνω σ' αυτό ακριβώς  το θέμα  έγινε ένα πολύ εντυπωσιακό  πείραμα, από τον Αμερικανό ηλεκτρονικό Πήτερ Σωβίν  (1986)  που  ασχολείται με μελέτες  πάνω στην εξωαισθητική αντίληψη. Κατάφερε να κάνει ένα φυτό να του ανοίγει την καγκελόπορτα του  κήπου του, όποτε αυτός πλησίαζε  στο σπίτι. Φυ­σικά το φυτό «αγαπάει» τον Σωβίν και μόνον αυτόν. Επομέ­νως, «συγκινείται» με την παρουσία του, ακόμα και όταν βρίσκεται σε κάποια απόσταση. Η συγκίνηση αυτή προκαλεί μιαν ενέργεια, που συνήθως μετριέται με τις «μηχανές της αλήθειας». Ο Σωβίν, όμως, αντί να συνδέσει το φυτό με έναν απλό με­τρητή, κατασκεύασε έναν υπερευαίσθητο διακόπτη, ο οποίος θέτει  σε  λειτουργία το ηλεκτρικό μοτέρ, που ανοίγει την πόρτα.
 
         Συνοψίζοντας    τα    συμπεράσματα   από  πειράματα  που  έγι­ναν   στο   Ινστιτούτο   Ερευνών στης Καλκούτας,  ο Ντεζιντέριους  Παπ  γράφει:
    ===  Το  φυτό  αποκάλυψε   το   πιο συγκλονιστικό   μυστικό   του   όταν ο καθηγητής   Μπάζε  του  έκανε  ερωτήσεις   μέσω    ραδιοτηλεγραφικών    σημάτων.    Τα ραδιοσήματα    κατευθύνθηκαν πάνω ο' ένα σπόρο σιταριού,  που βρισκόταν   κάτω   από   τον   από­λυτο   έλεγχο   της    ρυθμιστικής συσκευής.  Και  είδαμε ότι   ο  σπό­ρος   πήρε   μέρος   στο   διάγραμ­μα!
            Τον επηρέασε η ακτινοβολία. Οποτε αυτή δυνάμωνε, επιβρα­δυνόταν  ο ρυθμός  αναπτύξεως  του σπόρου. Δηλαδή, το φυτό μπορούσε να «πιάνει» ακτινοβο­λίες, που  ο  άνθρωπος δεν μπο­ρεί, γιατί δεν  έχει το κατάλλη­λο όργανο. Κι  όχι μόνον αυ­τό. Τα φυτό σχεδόν «απαντού­σε».
        Ο  Μπάζε   υποψιαζόταν   την ύπαρξη   κάποιου    νευρικού    συ­στήματος   στα   φυτά    και    ανακάλυψε  ένα   «μηχανισμό»,   ανά­λογο με την καρδιά  που προορισμό έχει  την κυκλοφορία  της  λύμφης.
  ++++  Πολλά φυτά, γράφει ο Παπ, διαθέτουν ένα οπτικό όργανο, σε σχήμα αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Αυτή η αποκάλυψη του φυσιολόγου Χάμπερλαντ, που άφησε κατάπληκτο τον επιστημο­νικό κόσμο, με αποτέλεσμα να μη γίνεται πιστευτή, σήμερα έ­χει αποδειχτεί και δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση. Η «σελατζινέλλα»,    ένα παράξενο φυτό, που ευδοκιμεί μέσα  στα  τροπι­κά δάση, έχει αυτό το «μάτι» και μάλιστα τώρα ευδιάκριτο, που εξουδετερώνει κάθε αμφιβολία. Ασφαλώς υπάρχουν κι' άλλα  φυτά που  διαθέτουν οπτικό  όργανο, διαφορετικής μορφής βέβαια.
       Ο Μπάζε κατάφερε ακόμη  να αποδείξει ότι  πολλά φυτά αντιδρούν ακόμη και σε ακτίνες που διαρκούν  ελάχιστο κλάσμα του δευτερόλεπτου.
        Οι σημερινές    μεταλλάξεις  των φυτών, ιδίως των παραγωγικών, από τον άνθρωπο  επιβεβαιώνουν όλα αυτά.

                            

                                                ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ   ΣΗΜΑΤΩΝ
 
     Μια     ομάδα  επιστημόνων   του Νοβοσιμπίρσκ   της  Ρωσίας  με επικεφαλής τον καθηγητή  Σέϊν, απέδειξε ότι κύτταρα φυτών και ζώων  μπορούν  να ανταλλάσσουν πληροφορίες, με τη μορφή απειροελάχιστων φωτεινών σημάτων. 
       Οι επιστήμονες αυτοί  έκαναν  το ακόλουθο  πείραμα:  Εβαλαν ομοιογενή ζωικά και  φυτικά κύτταρα μέσα σε δυο γυά­λινα δοχεία,  χωρισμένα από ένα λεπτό διάφραγμα.   Στο  ένα οπό τα δύο κύτταρα χορηγήθηκε έ­νας ιός.   Και τότε ο ιός άρχισε να   προκαλεί  «σήματα   συναγερμού», σε κανονικά χρονικά διαστήματα,   που   μεταδίδονταν   με τη μορφή απειροελάχιστων λάμ­ψεων   από   τα   «υγιή»   κύτταρα  τού δεύτερου δοχείου.
        Και   δεν   είναι   μόνο   αυτό.  Αποδείχτηκε ότι άτομα  προικισμένα  με  εξαιρετική    υπερευαισθησία,  μπορούν να έχουν   επίδραση στα φυτά.
        Αλλά  γιατί να  ψάχνουμε; Δε μας φθάνει  ότι τα φυτά  στρέφονται  προς το  μέρος του ήλιου.
       Αλλωστε είναι αποδεδειγμένο ότι  τα φυτά «αισθάνονται»   τον κόσμο  γύρω τους, σαν να βλέπουν. Αν φυτέψεις  μια φασολιά κοντά σε κάγκελα, και παράλληλα  δέσεις ένα σπάγκο  που πηγαίνει  ψηλότερα, όταν θελήσει  να αναρριχηθεί,  δεν θα πιαστεί  στα κάγκελα, αλλά στο σπάγκο  που πηγαίνει ψηλότερα  - κι  ας βρίσκεται μακρύτερα – σαν να βλέπει (προσωπικό πείραμα).
 
                                                  ΕΧΟΥΝ   ΚΑΙ   ΜΝΗΜΗ
 
       Η  πιο εκπληκτική διαπίστωση, που έκαναν οι   επιστήμονες,   έγραψε  η   σοβιετική επιθεώρηση «Νοβόστι»,   είναι  ότι   τα φυτά έχουν  και μνήμη - ιδιότητα   που χαρακτηρίζει    μόνο  τους   ανώτερους Ζωικούς οργανισμούς, οι οποίοι διαθέτουν τε­λειοποιημένο   νευρικό   σύστημα. Ετσι  κι αυτά  υπόκεινται στο βασικό μηχανισμό των «ελεγχομένων   αντανακλαστικών».  Και αυτό αποδεικνύεται με το ακό­λουθο   πείραμα:   οι   ρίζες   ενός φασολιού   τοποθετήθηκαν   μέσα σε    νερό   θερμοκρασίας    μηδέν βαθμών,  και λίγο αργότερα,  σε νερό   κανονικό.   Και   όμως,   τα «σήματα κινδύνου» που  έ5ινε το φυτό,  δεν σταμάτησαν,   αμέσως μόλις    βρέθηκε    σε    κανονικές συνθήκες. Το φασόλι «θυμόταν» ακόμη την παγωνιά και συνέχισε να συμπεριφέρεται  με προφύλαξη.   Διαπιστώ9ηκε   επίσης, ότι   τα   αγγούρια,   τα   φασόλια, το  σιτάρι   και  οι  πατάτες,   μπο­ρούν  να  θυμηθούν   τέλεια  τις δυσάρεστες   στιγμές   που  πέ­ρασαν.
 
                                        ΤΑ  ΦΥΤΑ  ΑΚΟΥΝΕ   ΚΑΙ   ΜΙΛΟΥΝ
 
           Στην Ινδία, ο  καθηγητής Σίνγκχ, του Πανε­πιστημίου του Ανομαλάϊ βεβαίωνε (1985)  ότι  τα φυτά είναι πολύ πιο  ευαίσθητα στη μουσική  από τους ανθρώπους. Διάφορα  πειράματα    που  έκανε, τον οδήγησαν  στο  συμπέρασμα, ότι τα φυτά  επιταχύνουν πολύ την ωρί­μανση των καρπών τους, κάτω από την επίδραση ορισμένων με­λωδιών.
          Το γεγονός αυτό το έχει διαπιστώσει  και ο  Σκανδιναβός ειδικός  επιστήμονας Κάρλ Κρίστιανσεν,  που γράφει σε   μελέτη του:
       «Κάτω από τους ήχους ενός βιολιού, για  παράδειγμα, η « Μιμόζα Πούντικα»  αναπτύχθηκε  και οι ρίζες της δυνάμωσαν  κατά 60%  πιο γρήγορα, απ όσο  θα αναπτύσσονταν   σε κανονικές συνθήκες.  Φαίνεται ότι οι υψηλοί τόνοι είναι πιο αποτελεσματικοί από τους χαμηλούς  και  οι φωνές των γυναικών και των παιδιών επιδρούν ευεργετικά   ενώ το αντίθετο  συμβαίνει με τις φωνές των ανδρών. Ωσ­τόσο, οι προτιμήσεις αλλάζουν   από φυτό σε φυτό.
           Και κάτι άλλο ακόμη:   Ο κα­θηγητής   Ιβάν  Γκουνάρ,   διευθυντής της έδρας  Φυσιολογίας  των φυτών, της Αγροτικής Ακαδημίας της Μόσχας, μπόρεσε να ενισχύσει, με κάποια ειδική  ηλεκτρονική συσκευή  τις   «φωνές» των φυτών. Διαπίστωσε, λοιπόν, ότι ένα βλαστάρι κριθαριού  «φωνάζει»  όταν το βουτήξουμε μέσα  σε   νερό πολύ  ζεστό.   Αυτή είναι μια απόδειξη  ότι τα φυτά έχουν νευρικό σύ­στημα και   αισθητήρια όργανα, ανάλογα  με εκείνα   των ανώτε­ρων Ζωικών   οργανισμών.
         Αλλωστε  ίσως έχουμε ακούσει  γεωργούς να  λένε ότι «ακούνε» τις φωνές  των φυτών,  και το χυμό που τρέχει μέσα τους – κάτι  τέτοιο  έγραφαν τα παλιά  αναγνωστικά βιβλία.
         Τέλος  να πούμε  ότι  ακόμη και τα κομμένα άνθη αντιδρούν ανάλογα – όσο είναι τρυφερά – στον ανθρώπινο μαγνητισμό. Αν το άτομο που τάχει τα καλοδέχτηκε τότε διατηρούνται περισσότερο  τρυφερά, αν τα  πήρε  με άρνηση, ή αδιάφορα, τότε μαραίνονται πιο γρήγορα.
       Ακόμη  και  στη  μακρινή  αρχαιότητα  ο Εμπεδοκλής, ο Αριστοτέλης  και άλλοι πίστευαν  ότι  τα  φυτά  έχουν ψυχή.


Πηγή: ΒΑΣΙΛΗΣ Π. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ http://www.koutouzis.gr/fita-ais8isi-mnimi.htm