Translate

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΖΗΤΑΕΙ...Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ...

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ(ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ) ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΑΙΩΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ...??


Μυστική Περιοχή 51 (Area 51)


Η περιοχή 51 είναι μέρος μιας απαγορευμένης στρατιωτικής βάσης κοντά στη περιοχή Groom Dry Lake στη Νεβάδα. Οι UFOλόγοι είναι πεπεισμένοι ότι χρησιμοποιείται για να μας κρύβουν εξωγήινους. Πρόσφατα, η πολιτεία της Νεβάδα υπέδειξε μια άγονη λωρίδα 98 μιλίων της λεωφόρου 385, που περνά κόντα από την περιοχή 51, σαν τη Λεωφόρο των Εξωγήινων (Extraterrestrial Highway). Μια τέτοια κίνηση είναι σίγουρα μια προσπάθεια της κυβέρνησης να μας παραπλανήσει για να σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει "συγκάλυψη" εκεί που υπάρχει. Αυτό είναι μια "συγκάλυψη" της "συγκάλυψης", τυπική των κυβερνητικών οργανώσεων που διαχειρίζονται ευαίσθητες πληροφορίες περί εξωγήινων και ΑΤΙΑ.
Μιας και μπορεί να τουφεκιστήτε αν προσπαθήσετε να εισέλθετε παράνομα μέσα στη στρατιωτική βάση όπου βρίσκεται η περιοχή 51, οι UFOτουρίστες βλέπουν το ιερό αυτό έδαφος από ένα μακρινό πανοραμικό σημείο. Πολλοί το κάνουν αυτό ελπίζοντας να δουν UFO να προσγειώνονται. Προφανώς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει μια συμφωνία με τους εξωγήινους και τους επιτρέπει να πετούν όσο θέλουν μέσα σ'αυτή την περιοχή, εφόσον μπορούμε να πειραματιζόμαστε πάνω τους και να προσπαθούμε να αντιγράψουμε τα σκάφη τους. Δεν νομίζω να πιστεύετε πραγματικά ότι την ιδέα των Στελθ Βομβαρδιστικών την σκέφτηκε κάποιος άνθρωπος ;
Οι σκεπτικιστές δεν αμφιβάλλουν ότι συμβαίνει κάτι μυστικό στην περιοχή 51. Και αυτό που συμβαίνει μπορεί να είναι πιο σκοτεινό από το να προσπαθούν να κατασκευάσουν καινούργια αεροπλάνα και όπλα. Η εκπομπή "Sixty Minutes" έβγαλε ένα θέμα όπου ο Leslie Stahl είπε πως η περιοχή 51 μπορεί να είναι ένας παράνομος τόπος απόρριψης τοξικών ουσιών. Αν κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, η περιοχή 51 μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία με περισσότερους από ένα τρόπους. Πολλοί πρώην υπάλληλοι της περιοχής 51, αλλά και χήρες πρώην υπαλλήλων, κατέθεσαν μυνήσεις ενάντια στην κυβέρνηση για τραυματισμούς ή θανάτους που προκλήθηκαν από παράνομες πρακτικές απόρριψης αποβλήτων. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προστατευθεί από τέτοιες μυνήσεις λόγω "εθνικής ασφάλειας". Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη της βάσης γνωστής ως περιοχή 51. Φυσικά, τέτοιες αρνήσεις δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δίνουν τροφή σ' αυτούς που ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια κυβερνητική συνωμοσία για την συγκάλυψη οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί.

πηγη:http://skepdic.gr/

Τσακίστε τους τους τα σχέδια πριν τσακίσουν την πατρίδα

Αυτό το παιχνίδι είναι από χέρι χαμένο, και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εγκλωβισμένος στις αυταπάτες του, στα σοσιαλδημοκρατικά νεφελώματα και στην επικίνδυνη πολιτική και στρατηγική ατολμία, τότε μοιραία η έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης δύο τινά μπορεί να σημαίνει…

Το πρώτο είναι, η οριστική χρεοκοπία αυτού που ο κόσμος αντιλαμβάνεται ως «αριστερή» αντίληψη, την οποία συνειδητά καπηλεύτηκε εμφανίζοντας ως τέτοια την πολιτική του ατζέντα. Και η οποία θα δρομολογηθεί μέσα από τον εξευτελιστικό του συμβιβασμό με τις καταστροφικές για τον τόπο πολιτικές που του υπαγορεύουν να ακολουθήσει.

Και το δεύτερο είναι, να οδηγήσει τον τόπο σε πρωτοφανή καταστροφή, μέσα από τους στρατηγικά ερμαφρόδιτους χειρισμούς του, γράφοντας έτσι την πιο μοιραία σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στον εδαφικό της διαμελισμό.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αφυπνιστεί, διαφορετικά είναι σαν να αποδέχεται και εκ των πραγμάτων να επιβεβαιώνει έναν ύπουλο ρόλο σε βάρος της χώρας που θα κληθεί να παίξει εκ των πραγμάτων, ευνουχίζοντας έτσι τα περί διαπραγμάτευσης διαδραματιζόμενα, σε βολικό σκηνικό που θα κληθεί να καταστήσει πειστικότερες, τις ανεπίτρεπτες στρατηγικές της υποχωρήσεις.

Με συνομιλητή το ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στη χώρα σήμερα δε βρίσκονται σύμμαχοι και εταίροι, αλλά μια συμμορία αδίστακτων μαφιόζων και...
εκβιαστών, και ως τέτοιους οφείλει να τους αντιμετωπίσει τροποποιώντας άμεσα την πολιτική της στρατηγική.

Η απειλή του GREXIT, είναι πλέον ορατή, και η κυβέρνηση οφείλει να τη μετατρέψει από απειλή σε βάρος της χώρας, σε απειλητικό εργαλείο εναντίον των συμμοριών.

Αυτό το εργαλείο θα παραμείνει ημιτελές και επικίνδυνο, αν δε συνδυαστεί με εθνική αποφασιστικότητα για συνολική αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Η Ευρωζώνη δεν αποτελεί αυτή καθ εαυτή τη φυλακή αλλά το εργαλείο, το μέσον για την καταδυνάστευση των λαών και των χωρών. Η πραγματική φυλακή είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
  • Η συμμετοχή σ αυτή ήταν που οδήγησε στον αφανισμό της παραγωγής και της βιομηχανίας και όταν αυτή η καταστροφή ολοκληρώθηκε, ήρθε η μέγγενη του ευρώ, για να κλειδώσει οριστικά την υποτέλεια και την απόλυτη εξάρτηση.

Επομένως…
Η οποιαδήποτε εμμονή σε μια υποτιθέμενη διαπραγμάτευση με τη χώρα πλήρως αφοπλισμένη και καθολικά σμπαραλιασμένη από παραγωγική υποδομή, και με όλα τα όπλα παραχωρημένα στα χέρια εκβιαστών και των μαφιόζικων συμμοριών της Ευρώπης, είναι καταδικασμένη να συντηρεί το καθεστώς της απόλυτης αιχμαλωσίας και να αναπαράγει πολιτικά και εθνικά αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να αναλάβει άμεση και στοχευμένη πρωτοβουλία με στόχο την άμεση απομυθοποίηση της θλιβερής ευρωλαγνείας που σκόπιμα συντηρείται στην κοινωνική συνείδηση.

Τα πρόσκαιρα ωφελήματα που κάποιες κοινωνικές ομάδες υποτίθεται ότι απόλαυσαν σ αυτή τη διαδρομή της καμουφλαρισμένης υποτέλειας... 
Πρώτον ήταν πληρωμένα με αίμα από την κοινωνία στο σύνολό της… 
Δεύτερον «χρηματοδότησαν» τη συνολική αποδιοργάνωση της χώρας και η καθολική της γύμνια είναι πλέον οφθαλμοφανής… 
Και τρίτον, τώρα που οι μάσκες έπεσαν, όλα αυτά όχι μονάχα παίρνονται πίσω στο πολλαπλάσιο, αλλά τίθεται συνολικά εν αμφιβόλω η ίδια η υπόσταση του τόπου μας.

Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τα παραμύθια, την εξαπάτηση, και το σκόπιμο αποπροσανατολισμό του λαού, και αποδεσμεύστε τώρα τη χώρα από τη μέγγενη του αδιέξοδου και διαρκούς εκβιασμού στην οποία την υποβάλουν οι συμμορίες.

Σε διαφορετική περίπτωση η κυβερνητική σας διαδρομή θα καταγραφεί σύντομα ως η πιο μαύρη σελίδα στη νεότερη ιστορία του τόπου.

Πηγη:http://ellinikoforoum.blogspot.gr/

"Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto" (ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ)

Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, είναι μια ευκαιρία για ένα μεγάλο γενετικό πείραμα στην παραγωγή τροφίμων - και μια επιχειρηματική «βουτιά» σε έναν πακτωλό χρημάτων.
Στο ντοκιμαντέρ της η Μαρί-Μονίκ Ρομπέν εξετάζει την επικράτηση στη βιομηχανία των αγροτοχημικών μιας από τις πιο δόλιες και ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Παρακολουθεί τον παρασκηνιακό κόσμο της διατροφικής βιομηχανίας και την ανέλιξη της Monsanto στο επίπεδο της παγκόσμιας εμπορικής κυριαρχίας, καθώς κρατά τα «κλειδιά» για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στη μερίδα του λέοντος της προμήθειας τροφίμων.
Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. Την πολυεθνική που από την ίδρυσή της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας.
Η εταιρεία κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία. Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς.
Τα πειστήρια για τα εγκλήματα της Monsanto βρίσκονται όλα στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Marie--Monique Robin. Κι όμως η Monsanto αναπτύσσεται διαρκώς και τα κέρδη της αυξάνονται. Για πολύ καιρό προσπαθεί να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από δημοφιλή προϊόντα όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup, που χρησιμοποιείται ευρέως και στην Ελλάδα. Είναι το μπεστ-σέλερ της Monsanto και ενοχοποιείται για συμμετοχή στην ανάπτυξη καρκίνων. Το επόμενο βήμα της είναι οι μεγάλες μονοκαλλιέργειες με μεταλλαγμένους σπόρους αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.
Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, είναι ένας κόσμος απρόσωπος, χωρίς ηθική, χωρίς κανόνες, ένας κόσμος όπου μετράει μόνο το κέρδος.ανεβηκε από:Vi APROGRAMMATISTA
πηγη:youtube.com


Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ : Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ???? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ????? ΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ????? ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ????? ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ???? ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΜΙΚΡΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ??
ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΣΩ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΩΝ  ΣΥΝΑΛΑΓΩΝ ????? Ο ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΓΑΜΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ , ΣΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙ ΛΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ.   ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, ΚΑΛΩΔΙΟΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.
Άκου Βαρουφάκη, θέλεις να στείλεις κοστολογημένες μεταρυθμίσεις στους θεσμούς???? ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ?????
ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΙ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ??????
1) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΑΠΟ HOHTIEF  500.000.000 ΕΥΡΩ + ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ
2) ΑΠΟ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ SIEMENS    
    3.000.000.000. ΕΥΡΩ
3) ΑΠΟ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ FEROSTALL  
    2.000.000.000 ΚΑΙ ΒΑΛΕ
4) Rheinmetall Defence Electronics κατά την πώληση των εναέριων αμυντικών συστημάτων Asrad   
    500.000.000 ΕΥΡΩ.
5)AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε   τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372.700.000 Ευρώ.
6.)ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.
7)ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
 8)INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
9)ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
 10)ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.
 11)ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000. ευρώ.
 12)ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
 13)ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λέγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
 14)STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
 15)ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
 16)ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.
 17)J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ (Ιωάννου, Παρασκευαΐδης).
 18)MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκή Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
 19)ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων (Στασινόπουλος). Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.(Υπόψη ότι μεταφέρει την έδρα της Εταιρίας από την Ελλάδα Στο Βέλγιο ή Ολλανδία)
20)ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων (Κανελλόπουλος) και με τραπεζικό δανεισμό, που φθάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
21)FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
22)MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ..... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΗΔΑΓΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ
και κάτι για το τέλος, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΕ........

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο άνθρωπος των Νεοταξιτών Τραπεζιτών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις…»

Ο άνθρωπος των Νεοταξιτών Τραπεζιτών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις καταθέσεις…»

Κοινώς ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί και επίσημα πλέον για τις καταθέσεις του… Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τους Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Βαρουφάκη, Γιάννη Δραγασάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως είπε σε δηλώσεις του μετά το ραντεβού: «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ».
Ο Σουρνάρας ξεκαθάρισε ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες και πως δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ αναφερόμενος στις καταθέσεις δήλωσε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα».
Συνέχισε λέγοντας πως η ΤτΕ συνδράμει το κυβερνητικό έργο «μέσα στα πλαίσια της συνθήκης, και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη». Πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία να είναι επιτυχημένο το Eurogroup της Δευτέρας και πως διαβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες δουλεύει άοκνα προς αυτή την κατεύθυνση.
πηγη:hellasforce.com

ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!

Οι τεχνητές λίμνες αρχικά είναι άχαρα έργα, πληγές στη Γη, αναγκαία όμως για την άρδρευση και την ηλεκτρική ενέργεια, που μεταμορφώθηκαν, με την πλήρωσή τους από νερό, σε πόλους έλξης των τουριστών, προσφέροντας το διαφορετικό στις εκδρομικές και περιβαλλοντικές αναζητήσεις. Οι τεχνητές αυτές λίμνες, που δημιουργήθηκαν από τα διαφόρων σκοπών φράγματα, αποτελούν από άποψη επιστημονική υγροβιότοπους, αλλά ο χαραχτηρισμός αυτός δεν σημαίνει ότι αποτελούν και οικοσυστήματα υψηλής αξίας. Για παράδειγμα, οι τεχνητές λίμνες του Μόρνου και του Εύηνου και του Θησαυρού, αν και αποτελούν τεράστια υδάτινα σώματα όπου απαντά υδρόβια ζωή, χαρακτηρίζονται από χαμηλή αξία για τη φύση. Σ' αυτές οι έντονες αυξομειώσεις της στάθμης τους, σε συνδυασμό με τις έντονες κλίσεις των πρανών, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη αξιόλογης παρόχθιας βλάστησης, κρίσιμο στοιχείο κάθε φυσικού υγροτόπου. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκετές από αυτές κατέκλυσαν άλλα φυσικά υγροτοπικά συστήματα υψηλότερης αξίας, όπως παρόχθια δάση, μικρούς ορεινούς υγρότοπους, αλλά και τις ίδιες τις φυσικές κοίτες των ποταμών. Υπάρχει και το ακραίο φαινόμενο του Αχελώου, που έχει μετατραπεί από ποταμός σε σειρά τεχνητών λιμνών, με τεράστιες επιπτώσεις στον ορεινό χώρο, αλλά κυρίως στους υγρότοπους των εκβολών του.
Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις τεχνητών λιμνών που φιλοξενούν αξιόλογους έως διεθνούς σημασίας υγρ'οτοπους. Κορυφαίο παράδειγμα η Κερκίνη, που όμως δημιουργήθηκε πάνω σ' ένα εκτεταμένο υγροτοπικό σύμπλεγμα που τροφοδοτείτο από τον ποταμό Στρυμόνα. Το σύμπλεγμα αυτό ήταν πολύ πιο πλούσιο από τη σημερινή λίμνη, αφού περιλάμβανε, εκτός από έλη και μικρές φυσικές λίμνες, παρόχθια δάση και πιθανότατα πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις υγρολίβαδων, οικοσυστήματα που χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά υψηλή βιοποικιλότητα. Αν επιχειρούσε κάποιος μια πιο γενική αξιολόγηση, θα μπορούσε να πει ότι οι τεχνητές λίμνες, που ιδρύθηκαν σε περιοχές όπου υπήρχαν εκτεταμένοι υγρότοποι και έχουν μικρό βάθος, παρουσιάζουν υψηλότερη οικολογική αξία σε σχέση με τις μεγάλες, βαθιές τεχνητές λίμνες, ιδίως όταν η στάθμη του νερού αυξομειώνεται έντονα. Εδώ παρουσιάζουμε μερικές από τις τεχνητές λίμνες της Ελλάδας
Λίμνη Λάδωνα
Ο ποταμός Λάδωνας είναι ο κυριότερος παραπόταμος του Αλφειού. Ονομάστηκε έτσι από το Βοιωτικό Λάδωνα μετά το 1307 π.Χ., όταν στην περιοχή πήγαν και εγκαταστάθηκαν Βοιωτοί. Ένα από τα αξιοθέατα είναι το φράγμα του ποταμού, που δημιούργησε σε μια χαράδρα του βουνού Αφροδίσιου τεχνητή λίμνη μεγίστου μήκους 15 χλμ. και επιφάνειας 6.000 στρεμμάτων. Το φράγμα έχει χτιστεί στη θέση Πήδημα, σε υψόμετρο 420 μέτρων. Το τοπίο της λίμνης είναι επιβλητικό και το φυσικό περιβάλλον παρθένο. Το φράγμα της λίμνης του Λάδωνα εντυπωσιάζει γιατί βρίσκεται στερεωμένο στα πρανή των βουνών. Στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα φθάνει κανείς από τα Τρόπαια ή από τη Δάφνη Αχαΐας. Η διαδρομή είναι συναρπαστική και από το δρόμο υπάρχει υπέροχη θέα στη λίμνη και στο φράγμα. Το πιο κομψό και ελαφρύ φράγμα, σε σχέση με τα σημερινά ογκώδη. Τα φράγματα του Λάδωνα στην Αρκαδία και του Άγρα στην Έδεσσα πληρώθηκαν από τις αποζημιώσεις της Ιταλίας προς την Ελλάδα, μετά τον πόλεμο του ’40. Εκτός από χώρος αναψυχής για ήρεμες στιγμές στο ψάρεμα και λίγο δρόσισμα το καλοκαίρι, η λίμνη του Λάδωνα προσφέρεται και για κωπηλασία, ιστιοσανίδα, κολύμπι και βαρκάδα. Η ωραιότερη πλευρά της είναι η βόρεια, κοντά στα σύνορα με το νομό Αχαΐας, από το χωριό Μουριά, με το κλασικό πετρόκτιστο, αλλά ερημωμένο Δημοτικό σχολείο. Ήδη η περιοχή της τεχνητής λίμνης έχει κηρυχθεί σε οικολογικό πάρκο.
Λίμνη Εύηνου
Πολυδιαφημισμένο το φράγμα του Εύηνου, είναι χωμάτινο, ύψους 104 μ., επιφάνειας 3,5 τ. χλμ., που ενώνεται με του Μόρνου. Ολοκληρώθηκε το 2000 και εγκαινιάστηκε και δημιουργήθηκε αυτή η υπέροχη λίμνη. Ενδιαφέρουσα η διαδρομή βαθιά στα όρη της Αιτωλοακαρνανίας, προς την Ευρυτανία. Έλατα, χιονισμένα όρη, χαράδρες, υδάτινα μονοπάτια που ξεφεύγουν από τον Εύηνο (γνωστό και ως Φίδαρη). Τα δυο αντικριστά χωριά, το Νεοχώρι και η Αράχωβα χωρίστηκαν από το νερό, αλλά δανείστηκαν αλπική ομορφιά που καθρεπτίζεται στη λίμνη.
Λίμνη Άγρα
Σε απόσταση 6 χλμ. δυτικά από την Έδεσσα και μεταξύ των χωριών Νησίου και Βρυτών βρίσκονται οι πηγές του Εδεσσαίου ποταμού. Το ποτάμι απλώνεται και κυλάει νωχελικά μέχρι τα πρόθυρα του χωριού Άγρας και μέσω ενός φράγματος μεταμορφώνει τη μικρή λεκάνη σε αβαθή λίμνη με πυκνή βλάστηση, καλαμιώνες και ενδιαφέρουσα ιχθυοπανίδα και ορνιθοπανίδα. Το υδατικό δυναμικό της εμπλουτιζόταν παλαιότερα από τη λίμνη Βεγορίτιδα, μέσω μιας υπόγειας σήραγγας μήκους 7 χλμ. Η λίμνη όσο ήρεμη στέκεται τόσο άγρια και δυνατή καταλήγει, για να ποτίσει τους καταρράκτες της Έδεσσας, 6 χλμ. παρακάτω. Δημιουργήθηκε σ’ ένα τοπίο υγρό από τον ποταμό Βόδα, παραπόταμο του Λουδία. Το φράγμα είναι χωμάτινο, χωρητικότητας 40.000 κυβικών μέτρων και έκτασης γύρω στα 8,5 χιλιάδες στρέμματα. Στα νερά της συναντάμε, εκτός από τις εκλεκτές ποικιλίες καραβίδας, γριβάδια, τούρνες, τσιρόνια, πλατίκες και γουλιανούς, ενώ στους καλαμιώνες της βρίσκουν καταφύγιο βαλτόπαπιες, λαγόνες και αρπακτικά όπως ο φιδαετός και ο σφηκιάρης και μεταναστευτικά πτηνά όπως ροδοπελεκάνοι, κορμοράνοι, νυκτοκόρακες και φυσικά κύκνοι, από τους οποίους στη λαϊκή παράδοση πήρε το όνομα «λίμνη των κύκνων».

Λίμνη Τυχερού
Ο Έβρος λασπώνει από τα νερά του ποταμού, ακόμα και όταν δεν πλημμυρίζει. Μια ιδανική ανάπαυλα είναι η επίσκεψη στο μικρό φράγμα του Τυχερού, στο ομώνυμο χωριό. Τόπος για κούρνιασμα για πάπιες και άλλα πουλιά που αφθονούν στην περιοχή.
Λίμνη Θέρμης
Αποτελεί το στολίδι της Θέρμης. Η λίμνη που έχει σχηματίσει το φράγμα δημιουργεί ένα ξεχωριστό τοπίο, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, το οποίο δεν μπορεί ν’ αφήσει αδιάφορους ούτε τους γονείς αλλά ούτε και τα παιδιά. Ο δήμος της Θέρμης έκλεισε μια για πάντα την πληγή της χωματερής, μετατρέποντας την περιοχή σε μεγάλο πάρκο με λίμνη. Αρχικά ήταν οι ανάγκες για το πότισμα που οδήγησαν τη δημοτική αρχή στη δημιουργία του φράγματος για 250.000 κυβικά νερό. Στην περιοχή υπάρχουν καφετέρια - αναψυκτήριο για να χαλαρώνουν οι μεγαλύτεροι, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου για τους μικρούς επισκέπτες. Οι μικρότεροι μπορούν να παίξουν στις όχθες της λίμνης, να περπατήσουν στα μονοπάτια και τις γεφυρούλες, να ταΐσουν τις πάπιες και τις χελώνες, να κάνουν πικνίκ στο γκαζόν και γενικά να χαρούν τη φύση σ’ έναν μικρό παράδεισο που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Κοντινός χώρος αναψυχής για τους Θεσσαλονικείς (10 χλμ. μακριά από την πόλη), η λίμνη της Θέρμης αποτελεί παράδεισο.
Λίμνη των πηγών Αώου
Σε απόσταση 20 χλμ. από το Μέτσοβο, σε υψόμετρο 1.400 μ., η λίμνη του Πηγών Αώου, ξαπλώνει την ομορφιά της και το δασικό της πλούτο (έλατα και οξιές) στο Μαυροβούνι. Είναι γειτόνισσα με τον παράδεισο του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα. Χαρακτηριστικό της οι πολλές μικρές νησίδες που σε συνδυασμό με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό. Έχει δημιουργηθεί από φράγμα της ΔΕΗ στην ΒΔ άκρη της. Το σκηνικό, σχεδόν αλπικό, αναδεικνύεται με μοναδικές στιγμές ιδιαίτερα το χειμώνα και την άνοιξη, εμπλουτισμένο με άφθονα ψάρια, αρκετά είδη αρπακτικών, αλλά και παρυδάτιων πουλιών.
Λίμνη Πηνειού
Η τεχνητή λίμνη φράγματος του Πηνειού ποταμού βρίσκεται στην Ηλεία, ΒΑ της Αμαλιάδας, ανατολικά της αρχαίας Ήλιδας, πάνω από την αρχαία Ήλιδα, 20 χλμ. περίπου από την ακτή που βρίσκεται στο χωριό Κέντρο. Ο ορεινός όγκος του νομού Ηλείας παραμένει ανεξερεύνητος για τους πολλούς. Καταπράσινος, σμιλεμένος από εξαίρετα φαράγγια, πλουτίζει ακόμα περισσότερο τη συλλογή ενδιαφερόντων με τη λίμνη του Πηνειού. Οι ανάγκες για την άρδευση του κάμπου δημιούργησαν στη δεκαετία του ’60 την τεχνητή λίμνη, που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε χώρο αναψυχής αθλητών, ποδηλατών, περιπατητών. Το δημοτικό αναψυκτήριο-εστιατόριο, βολεμένο στο ωραιότερο σημείο, λειτουργεί όλο το χρόνο.
Λίμνη Ζαρού
Τα άνυδρα πόδια του κρητικού βουνού, ο κάμπος της Μεσαράς, δεν ζούσαν από τον τουρισμό, αλλά από καλλιέργειες (ελιές και οπωροκηπευτικά). Παλαιότερα στη λεβεντογέννα νήσο έπεφταν βροχή το ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα), που στην περιοχή του Ζαρού δε σπαταλήθηκαν. Δημιούργημά τους είναι η πανέμορφη και τόσο φιλική για περιπάτους και ξεκούραση, λίμνη Ζαρού, από το νερό του ποταμού Κουτσουλίδη. Με έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τα νερά συγκέντρωσαν 22 στρέμματα άνυδρης γης. Από τα ίδια νερά προσπαθεί να γεμίσει (χρόνια τώρα) το κοντινό φράγμα της Φανερωμένης, χωρητικότητας 17.000.000 κυβικά μέτρα.
Λίμνη Θησαυρού
Σπάνια ένα ποτάμι κρατάει σε τόση μεγάλη διαδρομή την ομορφιά του, όπως ο Νέστος. Ανηφορίζοντας προς το νομό Δράμας, 13 χλμ. από το Παρανέστι, το τελευταίο «φως» ζωής στην παραμεθόριο πριν από τη Βουλγαρία, προχωράμε δίπλα στη οφιοειδή πορεία του ποταμού. Σε λίγο φαίνεται η λίμνη. Στην αρχή φαίνονται καφετιές φέτες γης, νησάκια που επέζησαν από το πνίξιμό της. Στη συνέχεια το νερό απλώνει όλες του τις δυνάμεις και η λίμνη γίνεται τεράστια.
Λίμνη Σφηκιάς
Για μια ακόμα φορά ο Αλιάκμονας μαντρώνεται σε μια λίμνη, τη λίμνη Σφηκιάς. Το φράγμα της εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα φιόρδ που σχηματίστηκαν από τις έντονες χαράδρες και το μικρό πλάτος. Το τεχνικό έργο μετεξελίχτηκε σε καταφύγιο παρυδάτιων και μεταναστευτικών πουλιών.
Λίμνη Πουρναριού
Η λίμνη Πουρναρίου γεννήθηκε από τον Άραχθο και είναι κοντά στην Άρτα. Το φράγμα είναι χωμάτινο, εντυπωσιακό και είναι το δεύτερο σε μέγεθος μετά του Μόρνου. Η λίμνη είναι δύσκολη στην προσέγγιση και θέλει πόδια για να τη θαυμάσετε, με πρόσβαση εύκολη μόνο το παραλίμνιο χωριό Κάτω Καλεντίνη. Η πιο εντυπωσιακή διαδρομή με το αυτοκίνητο είναι προς τα χιονισμένα Τζουμέρκα και το χωριό Καταρράκτης, όπου προς την απόληξη της λίμνης το νερό παίρνει το χρώμα της πυκνής βλάστησης, ενώ από τα πρανή της λίμνης κατηφορίζουν εντυπωσιακοί καταρράκτες. Πράγματι ένα ονειρικό τοπίο.
Λίμνη Επτά πηγών
Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, σε έναν επίγειο παράδεισο συναντά κανείς την περιοχή «Επτά Πηγές». Η περιοχή πήρε το όνομα της από τις 7 φυσικές πηγές από τις οποίες αναβλύζει το νερό που προέρχεται από τον ποταμό Λουτάνη κι είναι διάσπαρτες σε μια πλαγιά. Το νερό που αναβλύζει σχηματίζει στη συνέχεια ένα ποταμάκι, που περνά μέσα από μια σήραγγα για να καταλήξει σε μια μικρή λίμνη. Η λίμνη δημιουργήθηκε με την κατασκευή ενός φράγματος, που η υπερχείλισή του δημιουργεί έναν καταρράκτη. Στα νερά αυτά ζει το σπάνιο είδος ψαριού «Γκιζάνι» (που απαντάται μόνο στα ρυάκια στη Ρόδο), όπως επίσης, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, χέλια και καβούρια. Η κατασκευή της σήραγγας και όλων των έργων στην περιοχή Κολυμπίων, άρχισαν από μια γαλλική εταιρία και ντόπιους εργάτες το 1920 για να ολοκληρωθούν το 1931. Έχει μήκος 150 μέτρα, το πλάτος της κυμαίνεται από 10 ως 50 μέτρα και το βάθος της από 1 ως 8 μέτρα. Λειτουργεί ως αποθετήρας νερού που χρησιμοποιείται για άρδευση στη περιοχή Κολύμπια. Στη μέση περίπου της λίμνης υπάρχει ένα πηγάδι που χρησιμεύει ως φωταγωγός και αεραγωγός. Τόσο η διαδρομή προς τη λίμνη, όσο και η ρεματιά με τα αιωνόβια πλατάνια και πεύκα, χαρακτηρίζονται από απερίγραπτα υπέροχες φυσικές ομορφιές. Το τοπίο ομορφαίνουν τα παγώνια, που ανοίγουν τα φτερά τους για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες τους. Η λίμνη των Επτά Πηγών στη Ρόδο είναι ο μοναδικός χώρος στη Ρόδο που μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο σε γλυκό νερό και να απολαύσει τη δροσιά του τρεχάμενου νερού και του δάσους που περιβάλει τη λίμνη. Μετά την έξοδο από τη σήραγγα πρέπει να προχωρήσει κανείς αριστερά για να φτάσει στο φράγμα με τον καταρράκτη.
Λίμνη Απολακκιάς
Πρώτοι που δίδαξαν τη συγκέντρωση νερού για αρδευτικούς λόγους ήταν οι Ρωμαίοι. Τους ακολούθησαν στην Ιστορία οι Ιταλοί, που εγκαταστάθηκαν στα Δωδεκάνησα. Το νησί της Ρόδου, είναι αλήθεια, δεν έχει ανάγκη από στολίδια, γιατί έχει πολλά. Αλλά το φράγμα της Απολακκιάς (και της Λαχανιάς) προσθέτουν νέες ενδιαφέρουσες εικόνες.
Λίμνη Μεταλλείου
Στα σύνορα με τη FYROM, κοντά στο Σκρα και 15 χλμ. από την Αξιούπολη, σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στην περιοχή του Κιλκίς, βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη γνωστή και ως «Λίμνη Μεταλλείου». Δημιουργήθηκε το 2000 από το φράγμα Κοτάντερε, έχει μήκος 2 χλμ. και βάθος 35 μ. και είναι ιδανική για ψάρεμα πέστροφας, για ξεκούραση και φυσιολατρικές δραστηριότητες. Το τοπίο χαρακτηρίζεται από πανέμορφα δάση και φυσική ομορφιά, ενώ η πρόσβαση και περιήγηση είναι δυνατή μέσω καλών δασικών δρόμων.
Λίμνη Λούρου
Ο ποταμός Λούρος έχει μήκος 75 χλμ. και εκβάλλει στον Αμβρακικό κόλπο, όπως και ο Άραχθος. Κυλάει παράλληλα με τον Άραχθο και οι πηγές του βρίσκονται κάπου κοντά στο βουνό Τόμαρος. Τον πλούτο του Λούρου τον μάντρωσαν οι Ρωμαίοι από την εποχή της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντωνίου, που τόσο άδοξα κατέληξε ο δεσμός τους και η δόξα τους στο Άκτιο, έξω από την Πρέβεζα. Στη διαδρομή Φιλιππιάδα-Ιωάννινα, 10 χλμ. μετά τη Φιλιππιάδα, συναντάμε πάνω στο δρόμο στριμωγμένη από το μικρό φράγμα του Λούρου, μια μικρή λίμνη. Είναι 52 περίπου ετών, συνομήλικη με τη λίμνη Άγρα, ένα από τα παλαιότερα φράγματα στην Ελλάδα. Απέχει από την Αθήνα περίπου 420 χλμ. και η λεκάνη απορροής του ταμιευτήρα έχει έκταση 319 τ. χλμ. Στην περιοχή υπάρχουν πουλιά και στη λίμνη ψάρια, πέστροφες και χέλια, που ξεσηκώνουν τους κατοίκους του Άη-Γιώργη, του διπλανού χωριού να τα ψαρέψουν. Λίγο πιο πάνω το εκπληκτικό τοπίο του Άη-Γιώργη με το περίφημο ρωμαϊκό υδραγωγείο, που υδροδοτούσε τη ρωμαϊκή Νικόπολη, την πόλη «δόξα και τιμή» στο νικητή της ναυμαχίας στο Άκτιο, Οκταβιανό, που μετονομάστηκε Αύγουστος.
Κρεμαστών (η εντυπωσιακή)
Στην τοποθεσία Τσαγκαράλωνα σε ένα χάσμα του βουνού αποκαλύπτεται το πανόραμα της λίμνης των Κρεμαστών, η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του ομώνυμου φράγματος, το 1963, από τη συσσώρευση των υδάτινων όγκων του ποταμού Αχελώου και των παραποτάμων του, Αγραφιώτη, Τρικεριώτη και Μέγδοβα. Η λίμνη με έκταση 68.532 στρεμμάτων, βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, που ενώνονται μέσω της Γέφυρας της Επισκοπής. Σε άλλο σημείο υπάρχει και η Γέφυρα της Τατάρνας, κοντά στο ομώνυμο μοναστήρι. Το φράγμα έχει ύψος 160 μέτρα, μήκος 457 μέτρα και πλάτος στη βάση 160 μέτρα. Αποτελεί το μεγαλύτερο γεώφραγμα στην Ευρώπη. Στη λίμνη γίνονται διάφορες αθλητικές δραστηριότητες Canoe-Kayak.
Πολυφύτου (η μεγαλύτερη)
Είναι λίμνη του ποταμού Αλιάκμονα, στο νομό Κοζάνης. Σχηματίστηκε το 1973 μετά την κατασκευή του ομώνυμου φράγματος (Πολυφύτου) στον ποταμό και καλύπτει έκταση 56.793 στρεμμάτων. Η λίμνη αποτελεί ιδιοκτησία της ΔΕΗ, αλλά παραχωρήθηκε στους γύρω κατοίκους για εκμετάλλευση. Διασχίζεται από τη Γέφυρα Σερβίων και τη μικρότερη Γέφυρα Ρυμνίου. Η μεγαλύτερη έκταση της λίμνης βρίσκεται στην επικράτεια του δήμου Σερβίων. Στα νερά της έχουν καταγραφεί 17 είδη ψαριών, ενώ η περιοχή αποτελεί σημαντικό βιότοπο. Σε έρευνα διαπιστώθηκαν υπερβάσεις ως προς τη συγκέντρωση μολύβδου, ενώ η κατάσταση της λίμνης χαρακτηρίστηκε «μέτρια».
Κερκίνη (σκέτο)
Σχηματίστηκε το 1932 με τη δημιουργία φράγματος στην περιοχή του Λιθότοπου, για να συγκρατεί τα νερά του ποταμού Στρυμόνα κι αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως μέρος αποθήκευσης νερού για την άρδρευση της πεδιάδας του νομού. Βρίσκεται στο νομό Σερρών, 45 χλμ. ΒΔ της πόλης των Σερρών και 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Το 1982, λόγω της μείωσης της χωρητικότητας της λίμνης εξαιτίας των φερτών υλών από το Στρυμόνα, κατασκευάστηκε νέο φράγμα. Η έκταση της λίμνης είναι 37.688 στρέμματα. Προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ κι αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου «Φύση 2000». Στην περιοχή συναντάμε πολλά είδη θηλαστικών, όπως το τσακάλι, το λύκο, την αγριόγατα, τη βίδρα, τη νυφίτσα, το ζαρκάδι, το λαγό, το αγριογούρουνο. Υπάρχουν 10 είδη αμφίβιων και περίπου 20 είδη ερπετών. Η ιχθυοπανίδα είναι επίσης πλούσια αφού υπάρχουν 30 είδη ψαριών με κυριότερα τα χέλια. Στη γύρω περιοχή έχουν καταγραφεί περίπου 300 είδη πουλιών. Η Λαγγόνα και ο Αργυροπελεκάνος που ζουν εκεί είναι μοναδικά στον κόσμο είδη, και απειλούνται με εξαφάνιση. Υπάρχουν και πολλά σπάνια αρπακτικά όπως ο χρυσαετός, ο βασιλαετός, ο πετρίτης, ενώ η περιοχή αποτελεί πεδίο έρευνας σχετικά με τους υγρότοπους και τη διαχείριση τους. Στη λίμνη ζει και ο πιο μεγάλος πληθυσμός βουβαλιών στην Ελλάδα (πάνω από 500). Τα τελευταία χρόνια η Κερκίνη γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Η λίμνη και η γύρω περιοχή προσφέρεται για περιβαλλοντική εκπαίδευση και αποτελεί ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.
Καστρακίου («φωτίζει» τα Επτάνησα)
Τεχνητή λίμνη κοντά στα χωριά Καστράκι και Μπαμπαλιό της Αιτωλοακαρνανίας, πάνω στην κοίτη του ποταμού Αχελώου, στην περιοχή συμβολής του με τον παραπόταμο Ίναχο. Υδροηλεκτρικό έργο της δεκαετίας του 1960, που φωτίζει μέχρι την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα. Μετέτρεψε την άγονη περιοχή σε γόνιμη, ποτίζοντας 120.000 στρέμματα γης, αλλά και τον πληθυσμό της πόλης του Αγρινίου. Σχεδό ενώνεται με τη λίμνη Στράτου. Η έκταση της επιφάνειας της λίμνης που έχει δημιουργηθεί είναι 26.800 στρέμματα και περιέχει 1.000.000 κυβικά μέτρα νερό, που σκέπασαν σχεδόν όλο τον τόπο. Απ’ τα χωριά Μαλατέικα και Μπαμπαλιό, όλοι οι κάτοικοι υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική μετανάστευση, μικρό όμως τμήμα απ’ αυτούς ανασυγκρότησε οικισμούς σε παραλίμνιες περιοχές. Η λίμνη δημιουργήθηκε από ένα δεύτερο φράγμα στον Αχελώο ποταμό, με ύψος 95 μέτρα, μήκος 530 μέτρα και πλάτος στη βάση 380 μέτρα. Εκεί υπάρχει υδροηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ που εξοικονομεί σημαντική ενέργεια από πετρέλαιο και τη μόλυνση από αυτό του περιβάλλοντος.
Ταυρωπού (η βασίλισσα)
Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο νομό Καρδίτσας, και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ταυρωπό ή Μέγδοβα, και η ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα. Όταν το 1935 επισκέφθηκε τη γενέτειρά του, όπου είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και τη Μακεδονία από συνεχείς βροχοπτώσεις, βλέποντας τον χώρο φέρεται να είπε: «εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη», απ’ όπου και το πιο γνωστό της όνομα. Η χρηματοδότησή της έγινε από χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα και την κατασκευή ανέλαβε γαλλική εταιρεία. Περιέχει 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο μήκος 12 χλμ., μέγιστο πλάτος 4 χλμ., συνολική επιφάνεια 22.000 στρέμματα, ενώ το μέγιστο βάθος της είναι περίπου 60 μέτρα και το ανώτατο υψόμετρο της 750 μ. Το νερό της χρησιμοποιείται για ηλεκτροπαραγωγή και άρδευση, καθώς κοντά στο χωριό Μητρόπολη βρίσκεται και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο ισχύος 400 MW. Τα τελευταία χρόνια έχει αξιοποιηθεί τουριστικά με αρκετές δραστηριότητες, πάνω και γύρω από τη λίμνη.
Μόρνου (η διάσημη)
Είναι τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες για την ύδρευση της Αθήνας. Δημιουργήθηκε το 1979 με κατασκευή φράγματος στον ποταμό Μόρνο. Η συνολική επιφάνεια της λίμνης, που αντιστοιχεί στη μέση στάθμη της, είναι περίπου 15.500 στρέμματα και είναι η 9η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται στο κέντρο του νομού Φωκίδας και καλύπτει με τα νερά της ένα λεκανοπέδιο δυτικά από το Λιδωρίκι, που υπήρχε ανάμεσα στα βουνά Γκιώνα και Βαρδούσια. Συγκεντρώνει νερό όχι μόνον από τον Μόρνο και τους παραποτάμους του, αλλά και από τη λίμνη του Εύηνου, μέσω μίας σήραγγας που κατασκευάστηκε για τον σκοπό αυτό. Τα έργα για τη δημιουργία της λίμνης έγιναν στο διάστημα 1972-1979 και η λίμνη άρχισε να χρησιμοποιείται το 1981. Για τη δημιουργία της κατασκευάστηκε φράγμα ύψους 125 μέτρων (το 7ο πιο ψηλό της Ελλάδας), με συνολικό όγκο 17 εκατ. κυβικά μέτρα και εκκενώθηκε το χωριό Κάλλιο, που μεταφέρθηκε σε άλλη θέση πάνω από τις όχθες της λίμνης. Σε περιόδους ξηρασίας, όταν η στάθμη της λίμνης κατεβαίνει, αποκαλύπτονται τα σπίτια του παλιού οικισμού. Το υδραγωγείο του Μόρνου που μεταφέρει το νερό της λίμνης στην Αττική, είναι ένα από τα πιο μεγάλα της Ευρώπης με συνολικό μήκος 188 χλμ. Στη διαδρομή του κατασκευάστηκαν 15 σήραγγες συνολικού μήκους 71 χλμ.
Σμοκόβου (η νεότερη)
Τεχνητή λίμνη της Θεσσαλίας, στις πλαγιές των Αγράφων. Βρίσκεται στα όρια των δήμων Μενελαΐδας και Ταμασίου. Πήρε το όνομά της από τα διπλανά γραφικά ιαματικά λουτρά που βρίσκονται σ’ έναν παράδεισο φύσης. Εγκαινιάστηκε το 2002 και έχει έκταση περίπου 8.500 στρεμμάτων. Η λίμνη κατασκευάστηκε για να αρδεύει το ΝΔ τμήμα του κάμπου της Καρδίτσας, καθώς και ένα τμήμα των οροπεδίων της Ομβριακής και του Δομοκού, του νομού Φθιώτιδας. Υπάρχει κι υδροηλεκτρική εγκατάσταση. Το φράγμα της λίμνης κατασκευάστηκε μεταξύ 1981 και 1994 και έφτασε σε ύψος τα 104 μέτρα, 450 μέτρα μήκος και 11 μέτρα πλάτος στην κορυφή του.
Στράτου (η λίμνη του σκιέρ)
Είναι τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε με φράγμα στον ποταμό Αχελώο, με συνολική έκταση 8.400 στρεμμάτων. Ο ταμιευτήρας του μικρού αρδευτικού φράγματος, κάτω από το φράγμα Στράτου, έχει παραχωρηθεί στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι και λειτουργούν σήμερα εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίου Σκι. Η παρόχθια βλάστηση, η εναλλαγή χρωμάτων, ο πλούτος του οικοσυστήματος μετέτρεψαν τον τόπο, από έργο ενέργειας και άρδρευσης, σ' έναν από τους πλουσιότερους υδροβιότοπους. Βορειότερα βρίσκεται το χωριό Ματσούκι.
Μαραθώνα (η παλιά)
Η λίμνη δημιουργήθηκε για την ύδρευση της Αθήνας, από την ανέγερση του φράγματος του Μαραθώνα, σε μικρή απόσταση από τον Μαραθώνα Αττικής. Η κατασκευή του φράγματος διήρκεσε από το 1926 μέχρι το 1929. Η λίμνη ήταν το κυριότερο απόθεμα νερού για την ύδρευση της Αθήνας από το 1931 (οπότε άρχισε να δίνει νερό) μέχρι το 1959. Το 1959 άρχισε να λειτουργεί σύνδεση παροχής από τη λίμνη Υλίκη, ενώ από το 1981 το περισσότερο νερό για την ύδρευση της Αθήνας προέρχεται από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου. Σήμερα πλέον όλο το νερό της λίμνης δε θα επαρκούσε παρά μόνο για λίγες ημέρες υδροδότησης της πόλης. Η επιφάνεια της λίμνης, που αντιστοιχεί στη μέση στάθμη της, είναι περίπου 1.027 στρέμματα και το μέγιστο βάθος της είναι 54 μέτρα. Η λίμνη συγκεντρώνει νερά από μία περιοχή με έκταση 118 τετρ. χιλιομέτρων. Η κορυφή του φράγματος βρίσκεται σε ύψος 227 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και η βάση του σε ύψος 173 μέτρα. Ο υπερχειλιστής, όμως, βρίσκεται σε ύψος 223 μέτρων και αυτό είναι το μέγιστο ύψος της επιφάνειας της λίμνης πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Δόξα (το «μπιζού»)
Είναι μικρή τεχνητή λίμνη και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, στην ορεινή Κορινθία. Αλλάζοντας τα χρώματά της ανάλογα με τις εποχές, κρύβει μια εκπληκτική θέα. Αγκαλιασμένη από ορεινούς όγκους και δάσος, είναι ιδανική για ένα περίπατο γύρω από την περίμετρό της, και από το Φενεό προς το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που περνούσε από την περιοχή. Στο κέντρο της λίμνης το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου δημιουργεί ένα ρομαντικό θέαμα. Παλιότερα βρισκόταν στη θέση του η Μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα, και είναι επισκέψιμη        

 ΠΗΓΗ:http://agrocapital.gr/
history-pages.blogspot.gr                                                                                                                          

Τα μυστικα και η ψευδαισθηση του χρονου (Ντοκιμαντερ)ανέβηκε από:Cosmos greek Documentaries
πηγή:youtube.com

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - Τα μυστήρια (Ντοκιμαντερ ΕΡΤ)ανέβηκε από:Cosmos greek Documentaries
πηγή:youtube.com

Οι 5 πιο κακόφημες φυλακές του κόσμου

 Βία-Eπικινδυνότητα-Σκοτωμοί


5. San Quentin State Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Η πιο διάσημη φυλακή της Καλιφόρνια είναι γνωστή όχι μόνο επειδή είναι από τις μοναδικές που φιλοξενούν θανατοποινίτες αλλά και για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι φυλακισμένοι λύνουν τις διαφορές τους με τη βία.
Πίσω από τα σίδερα της λειτουργεί θάλαμος αερίων (τώρα τον χρησιμοποιούν για τις θανατηφόρες ενέσεις) και το προσωπικό των 1.548 ατόμων δεν είναι αρκετό για να διατηρήσει την τάξη αλλά και την… υγεία των κρατουμένων. Πριν τρία χρόνια, σύμφωνα με μια αναφορά, τα ιατρεία ήταν βρώμικα και οι γιατροί της φυλακής ήταν ανίκανοι να ξεχωρίσουν μια απλή ίωση από μία σοβαρή πάθηση.

4. La Sabaneta  Βενεζουέλα

Πάνω από 25 χιλιάδες άτομα κρατούνται σε μία φυλακή που χωράει μόλις 15 χιλιάδες. Αυτό έχει σαν αναπόφευκτο αποτέλεσμα οι περισσότεροι να κοιμούνται στο πάτωμα ή σε αυτοσχέδιες αιώρες κι εκείνοι που έχουν εξουσία να απολαμβάνουν την «άνεση» ενός δωματίου 4 επί 4.
Αν συνδυάσουμε στο μυαλό μας το παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι υπάρχει ένας δεσμοφύλακας για κάθε 150 κρατούμενους, τότε θα έχουμε μια φυλακή πραγματική κόλαση. Όπου η «κόλαση» αυτή μεταφράζεται σε σκοτωμούς και αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών: το 1994 σκοτώθηκαν 108 κρατούμενοι σε επεισόδιο μέσα στη φυλακή και μόλις ένα χρόνο μετά στους νεκρούς προστέθηκαν άλλοι 196 και 624 τραυματίες.  

3. Diyarbakir  Τουρκία

Μετά το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» οι φυλακές της Τουρκίας απέκτησαν ακόμα πιο περίοπτη θέση στους εφιάλτες μας. Δεν υπάρχει οίκτος και συμπάθεια μέσα από τα σίδερα των Τούρκικων φυλακών. Οι φύλακες τιμωρούν αλύπητα κάθε επίδειξη βίας και ανυπακοής και τα επεισόδια που το επιβεβαιώνουν είναι αμέτρητα.
Ο όρος «αναμόρφωση» δεν ταιριάζει και αντικαθίσταται από την πλήρη στέρηση ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας ελπίζει ότι στο μέλλον θα αλλάξουν προς το καλύτερο οι συνθήκες στις φυλακές αλλά μέχρι στιγμής αυτό είναι ένα (πολύ) μακρινό όνειρο.

2. Mendoza Αργεντινή

Από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι το Νοέμβριο του 2005 διαπράχθηκαν 22 φόνοι που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστοι. Αυτό όμως είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα, σε μια φυλακή που «φιλοξενεί» 1600 άτομα ενώ χωράει μόνο 600. Οι φυλακισμένοι κοιμούνται κατά κύριο λόγο στο πάτωμα, βλέπουν σπάνια το φως του ηλίου και τα βασανιστήρια αποτελούν την καθημερινή τους ρουτίνα. Η τουαλέτα τους αντικαθίσταται με πλαστικά μπουκάλια και σακούλες ενώ τα κελιά και οι διάδρομοι είναι συνήθως πλημμυρισμένοι και βρώμικοι.

1. Rikers Island Νέα Υόρκη, H.Π.Α.

Πολλοί κρατούμενοι έχουν δηλώσει πως οι φυλακές του Rikers Island είναι χειρότερες από τον πιο κακόφημο δρόμο της Νέας Υόρκης, αφού η βία ανάμεσα στους τροφίμους ξεπερνάει κάθε σενάριο φαντασίας. Ο φύλακας Τζον Ρέγιες είχε εξομολογηθεί το 1991 ότι δεν περνούσε μέρα που να μην φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα, ίσως και για αυτό σήμερα είναι μια από τις πιο αυστηρές φυλακές των Η.Π.Α. Ομάδες SWAT κάνουν έλεγχο καθημερινά στα κελιά και κατάσχουν όπλα και φονικά αντικείμενα.

ΠΗΓΗ:oneman.gr