Translate

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!


Ακούω και βλέπω στα κανάλια της T.V. διάφορους εκπροσώπους της εσωτερικής Τρόϊκας, που ομιλούν ότι η επιστροφή στη Δραχμή θα είναι τραγωδία για το τόπο.

Βασική προϋπόθεση επιστροφής στη Δραχμή είναι η ολική διαγραφή του παράνομου χρέους.
Εάν διαγράψουμε το επαχθές και επονείδιστο χρέος, τότε η επιστροφή στη Δραχμή, θα είναι ευλογία, και όχι τραγωδία.
Η εφημερίδα INDEPENDENT γράφει ότι μόνο με διαγραφή του χρέους, σώζεται η Ελλάδα.

Κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε μια αποικία χρέους. Όλος ο Ευρωπαϊκός και Αμερικάνικος τύπος φαίνεται να το συνειδητοποιεί αυτό το γεγονός.
Θυμηθείτε ότι μεγαλώσαμε με τη Δραχμή, και μεγαλουργήσαμε. Αργότερον ήρθαν οι πολιτικοί πράκτορες των Κοσμοκρατόρων, μας βάλανε στο Ευρώ, και καταστραφήκαμε!!!

Το Ευρώ είναι πολύ ισχυρό νόμισμα για να το αντέξει μια φτωχή χώρα, χωρίς βαριά Βιομηχανία, και με ανεργία τεράστια.!!!
Το Ευρώ είναι πόλος έλξης για τους λαθρομετανάστες.

Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν εξαρτάται από τη Μέρκελ και Ολάντ, η απόφαση για συμφωνία, ή διαγραφή του παράνομου χρέους. Εξαρτάται από τη παγκόσμια δικτατορία, και από τους Γύπες αρπακτικά δανειστές μέλη της.

Το Μεγάλο Αφεντικό της Γης θέλει να πληρωθεί όλο το χρέος, θέλει και τις συντάξεις των Ελλήνων, για να χρηματοδοτεί τους Τζιχαντιστές.
Δεν γίνεται να πληρώνει εσαεί ο φτωχός Ελληνικός Λαός τα δάνεια που μας χρέωσαν παράνομα οι Κοσμοκράτορες.

Με το χρέος αυτό, αμέσως μόλις εισαχθεί η Δραχμή, θα υποτιμηθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ χωρίς το χρέος δεν θα γίνει υποτίμηση.

Τις λεπτομέρειες επιστροφής στη Δραχμή, θα ρυθμίσουν οι οικονομολόγοι του ΥΠ.ΟΙΚ. Αντί να ευγνωμονούμε τον Βαρουφάκη που «τα έβαλε» με τα διεθνή θηρία, και να τον στηρίζουμε, συμφωνούμε με τα αρπακτικά στην ειρωνεία κατά Βαρουφάκη. Παίζουμε το παιχνίδι των δυναστών-δανειστών!!!

Είμαστε βλέπετε εθισμένοι να έχουμε υποτελείς και γραικύλους πολιτικούς της Τρόϊκα Εσωτερικού!!
Ένας υπουργός ύψωσε το ανάστημά του εναντίον των λεόντων, και πέσαμε επάνω του να τον «φάμε».
Εάν παραιτηθεί o Βαρουφάκης, θα είναι απώλεια για τον Ελληνισμό!!! Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας!!
Για να πολεμάνε τον Βαρουφάκη τα θηρία, αυτό σημαίνει ότι αγωνίζεται για μας, αγωνίζεται για την Ελλάδα!!!.

Δραχμή με επαχθές, και επονείδιστο χρέος δεν γίνεται.
Η ιστορία δείχνει ότι η μαζική διαγραφή του χρέους, δεν είναι ούτε σπάνιο φαινόμενο, ούτε δύσκολο, φτάνει να καμφθεί η αδιαλλαξία των αρπακτικών της παγκόσμιας διακυβέρνησης, η οποία μας φόρτωσε αυτό το τεράστιο και επαχθές χρέος.

Το Ελληνικό δράμα θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα, διότι οι γύπες-τοκογλύφοι δανειστές-δυνάστες της παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν αποφασίζουν να αναδιαρθρώσουν το Ελληνικό απεχθές, παράνομο, και επονείδιστο χρέος.
Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν η Ελλάδα ήταν μια ανεξάρτητη χώρα, δηλαδή δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης.
Οι χώρες χρεοκοπούν συχνά, και διαγράφουν τα χρέη τους.

Δεν είναι μόνον η Ελλάδα. Στην παγκόσμια ιστορία η Αυστρία έχει χρεοκοπήσει 7 φορές, η Ισπανία 6, η Γερμανία 4, και η Πορτογαλία 4. Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει πτωχεύσει 7 φορές.
Από τις αρχές του 2000 έχουν σημειωθεί 11 μεγάλες πτωχεύσεις κρατών.
Η Γερμανία το 1953 διέγραψε το δημόσιο χρέος, και άλλες χώρες κατά καιρούς, ιδίως της Λατινικής Αμερικής!!!

Ένας αξιωματούχος της Ε.Ε. είπε, «Σας θυσιάσαμε για να σωθούμε». Οι δανειστές είναι οικονομικοί δολοφόνοι!!!

Το χρέος είναι μη βιώσιμο. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ΜΟΝΟ με άμεσο διαγραφή του χρέους, είτε με συμφωνίες με τους «εταίρους» στην Ε.Ε., είτε μονομερώς, ( γιαυτό οι «εταίροι» λέγουν, ΟΧΙ μονομερείς ενέργειες), είτε με τη διεθνή δικαιοσύνη, είτε με ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ έναντι των δανειστών-δυναστών, αλλιώς με το τεράστιο και παράνομο, επαχθές, απεχθές, και επονείδιστο αυτό χρέος δεν θα επιβιώσουμε, και θα χάσουμε τη πατρίδα μας, διά της πτωχείας…………

Πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε το δικό μας νόμισμα.!!!
Εάν μείνουμε ανενεργοί, θα χάσουμε το Λαό μας, και τη πατρίδα μας………….

Γιαυτό οι Κοσμοκράτορες δανειστές, δεν θέλουν ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διότι αυτοί το δημιούργησαν, (οι τρόποι σας είναι γνωστοί), για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού Λαού, και τελικά να διαμελίσουν και καταλάβουν την Ελλάδα.!

Θέλουν τον ορυκτό μας πλούτο, (Χρυσό, υδρογονάνθρακες) , αλλά και τη Γεωπολιτική-Γεωστρατηγική αξία της χώρας!!

Έτσι ολοκληρώνονται τα σχέδια των Επικυρίαρχων της Γης, εις βάρος της Ελλάδος!!!


Αντώνης Γρυπαίος
Διεθνολόγος-Αρθρογράφος.

eleftheriskepsii.blogspot.gr

ANTI NA TO BΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖOYME EMEIΣ...

Πικετί: Γιατί αρνούμαστε στην Ελλάδα τη λύση που έσωσε τη Γερμανία το 1953;


Αμηχανία προκάλεσε ο διάσημος οικονομολόγος Τομάς Πικετί κατά τη διάρκεια βράβευσής του στο Βερολίνο, όταν πρότεινε διαγραφή του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζοντας τη διαγραφή του γερμανικού χρέους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πικετί παρευρέθη στο Βερολίνο σε εκδήλωση για τη βράβευσή του με το Βραβείο Πολιτικού Βιβλίου από το ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, στην οποία ήταν παρών και ο δήμαρχος του Αμβούργου και σημαίνον στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς. Και δεν άργησε να ρίξει τη «βόμβα».

Όπως ανέφερε, η Μεγάλη Βρετανία μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους και η Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν μεγαλύτερο χρέος από αυτό που έχει σήμερα η Ελλάδα, που ξεπερνούσε το 200% του ΑΕΠ. Πώς ξεπλήρωσαν τα χρέη τους; Η μεν Βρετανία τα κατάφερε με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα – αλλά στην πρόσφορη περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης, και ακόμα κι έτσι της πήρε σχεδόν 100 χρόνια. Είναι φανερό ότι αυτό το παράδειγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, επεσήμανε.

Τι γίνεται όμως με το παράδειγμα της Γερμανίας; Η κατεστραμμένη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανία είδε το 1953 τα χρέη της να διαγράφονται σε ένα μεγάλο μέρος από τους συμμάχους, και αυτό της επέτρεψε να γίνει και πάλι οικονομική υπερδύναμη. «Γιατί να μην προκρίνουμε μία ανάλογη λύση για την Ελλάδα και σήμερα;», διερωτήθηκε, εκφράζοντας επίσης την απορία γιατί να αρνείται η Ευρώπη τη λύση που δέχθηκε να δώσει για τη Γερμανία το 1953.

Όταν πήρε αργότερα το λόγο ο Όλαφ Σολτς, διαφώνησε ανοιχτά με τον Πικετί, υποστηρίζοντας πως η διαγραφή ελληνικού χρέους θα ήταν άδικη, αλλά και ανούσια, αφού αυτό που χρειάζεται η χώρα μας κατά τον ίδιο είναι βαθιές μεταρρυθμίσεις. Σχολίασε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει ήδη βοηθηθεί, και μάλιστα από χώρες πιο φτωχές, όπως η Σλοβενία, και κάλεσε την κυβέρνηση να φορολογήσει τους πιο πλούσιους.

Η απάντηση του Πικετί; «Ζητάμε από την Αθήνα να φορολογήσει τους πλούσιους, όμως αυτοί στέλνουν τα λεφτά τους σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που αρνούνται να δώσουν στις ελληνικές αρχές πληροφορίες για τους πελάτες τους»…

koutipandoras.gr

Τα μυστήρια των Πυραμίδων


Οι πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούνε το μεγαλύτερο μυστήριο στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα αναπάντητο ερώτημα, είναι το ποιος τις έφτιαξε και πώς φτιάχτηκαν.


Η δυσκολία εξήγησης του τρόπου κατασκευής τους, ώθησε κάποιους να υποθέσουν ότι οι πυραμίδες είναι έργο εξωγήινων πολιτισμών που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας 10.000 χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού. Οι πρώτοι ισχυρισμοί ανάγονται στο 1864 και βασίζονται στις φαινομενικά ανεξήγητες αριθμητικές σχέσεις που ανακάλυψε ο Τσαρλς Πιάτσι Σμάιθ, αστρονόμος των ανακτόρων στη Σκοτία.

Οι αποδείξεις

Το ύψος της πυραμίδας είναι 147,649 μέτρα και το μήκος κάθε πλευράς είναι 231,927 μέτρα.
  1. Ο λόγος της περιμέτρου (δηλαδή 4 * 231,927 = 927,708), προς το ύψος της πυραμίδας, μας δίνει 6,283 δηλαδή 2π, όσο και ο λόγος της ακτίνας των πόλων της Γης προς την περιφέρειά της.
    Ο αριθμός π ήταν άγνωστος στα χρόνια του Χέοπα.
  2. Το ύψος, 147,649 μ., αν πολλαπλασιαστεί επί ένα δις, δίνει με μεγάλη προσέγγιση την απόσταση Γης-Ήλιου.
  3. Το βάρος της πυραμίδας το οποίο είναι 5.273.000 τόνοι, με την προσθήκη 15 μηδενικών μας δίνει το βάρος της γης.
  4. Αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος της πυραμίδας με το δέκα και υψώσουμε το γινόμενο στην 9η δύναμη θα βρούμε την απόσταση Γης - Ήλιου.
Το σχήμα επίσης θεωρείται ότι δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι σε αυτό το σχήμα υπάρχει μια βιοκοσμική ενέργεια η οποία ευθύνεται για παράδειγμα στην πιο γρήγορη ανάπτυξη ενός φυτού που βρίσκεται μέσα σε αυτή, εν αντίθεση με ένα άλλο ίδιο που βρίσκεται εκτός. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι συντελεί στην αφυδάτωση των κρεάτων.

Και οι αντιρρήσεις

  1. Η τιμή του π, περίπου 3,14, συναντάται συχνά. Είναι περίπου το δέκατο του πλάτους, σε εκατοστά, πολλών εφημερίδων ταμπλόιντ.
  2. Η απόσταση Γης-Ήλιου μεταβάλλεται μεταξύ των 147,1 και των 152,1 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Αυτή η διακύμανση πέντε εκατομμυρίων χιλιομέτρων "επιτρέπει" υπερβολικά μεγάλο περιθώριο σφάλματος.
  3. Η εκτίμηση του βάρους είναι πολύ αμφιλεγόμενη, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι οι πέτρες της εξωτερικής επικάλυψης αφαιρέθηκαν στο πέρασμα των αιώνων
Η γνωστή σε όλους μας Σφίγγα
Η γνωστή σε όλους μας Σφίγγα. Η πιο δυνατή απόδειξη στο ότι οι πυραμίδες χτίστηκαν το 10.500 π.Χ.

Μία από τις πιο γοητευτικές, αλλά και λιγότερο πιθανές υποθέσεις, αμφισβητεί την ίδια τη χρονολόγηση της πυραμίδας. Ένας Βέλγος ερευντής, ο Ρομπέρ Μποβάλ, προσπάθησε ν' αναπαραστήσει στον υπολογιστή τη διάταξη των αστέρων μέσα στο χρόνο και ανακάλυψε μια εκπληκτική σύμπτωση. Το έτος 10.500 π.Χ., η διάταξη των τριών πυραμίδων της Γκίζας αντιστοιχεί στη θέση που είχαν τα τρία άστρα του Ωρίωνα, του αστερισμού που οι Αιγύπτιοι ταύτιζαν με τον Όσιρι, θεό της ανάστασης. ’λλες δύο ενδείξεις αφορούν στη Σφίγγα, ο προσανατολισμός της οποίας, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, ίσως καθορίστηκε έτσι ώστε να δείχνει την ανατολή του Ήλιου στο ζώδιο του Λέοντα (ζώο που αναπαριστα η Σφίγγα). Αν αληθεύει αυτή η υπόθεση, μόνο σε μια περίοδο θα μπορούσε να συμβεί αυτό: στο 10500 π.Χ. Κι ακόμα, η Σφίγγα παρουσιάζει ίχνη διάβρωσης που οφείλονται στο νερό. Για την επίσημη αιγυπτιολογία, αιτία ήταν η άνοδος της στάθμης του νερού. Για τον Μποβάλ, οφείλειτε σε χειμαρρώδεις βροχές, βροχές που σύμφωνα με την κλιματολογική αναπαράσταση τους στο χρόνο, θα μπορούσαν να συμβούν μόνο, στο περίφημο 10500 π.Χ.

mistiria.com

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Μία πραγματικότητα;


Μαρτυρίες και ενδείξεις

Πέρα όμως από το τι λέει ο Πλάτωνας, αναφορές για την Ατλαντίδα βρίσκονται και σε αρκετά άλλα έργα αρχαίων και σύγχρονων συγγραφέων και μάλιστα από τους χώρους της επιστήμης που είναι ακόμα πιο δύσκολο να αμφισβητηθούν. Για την Ατλαντίδα έχουν γραφεί πάνω από 2.000 τόμοι που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μελετών, μέχρι παραμύθια, μυθιστορήματα και όπερες.
Έτσι, σιγά-σιγά η Ατλαντίδα αναδύεται μέσα απο την ομίχλη και τα νέφη του θρύλου στο φως της ιστορικής πραγματικότητας.
Ένας από τους συγγραφείς που συγκέντρωσε τα περισσότερα υπάρχοντα στοιχεία και μαρτυρίες για την Ατλαντίδα, ήταν ο Αμερικάνος Ιγνάτιος Λογιόλα Ντόνελυ, ο οποίος έγραψε το έργο: Ατλαντίδα: ο Προκατακλυσμιαίος Κόσμος.
Ο Ιγνάτιος Ντονέλυ γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1831 και ήταν ένας νεαρός δικηγόρος με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Όπως πολλοί άλλοι νέοι της εποχής του γοητεύθηκε κι αυτός από το μυστήριο του χαμένου κόσμου και αφιέρωσε χρόνια μελέτης και έρευνας στο θέμα της Ατλαντίδας, συγκεντρώνοντας με υπομονή κάθε επιστημονικό, μυθολογικό, γλωσσολογικό και όποιο άλλο στοιχείο επιβεβαίωνε την ύπαρξη της βυθισμένης ηπείρου.
Η επίμονη και ακούραστη εργασία του Ντόνελυ απέδωσε τελικά το ποθούμενο αποτέλεσμα. Στο έργο του βρίσκονται συγκεντρωμένες μαρτυρίες απ'όλους τους τομείς της επιστήμης που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας βυθισμένης ηπείρου στη θέση ακριβώς που την τοποθετούσε ο Πλάτωνας: στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Για παράδειγμα, σε έργα βοτανολογίας και ζωολογίας, σχετικά με την κατανομή των φυτών και των ζώων στον πλανήτη, αναφέρεται ότι αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί με την παρούσα διάταξη των ηπείρων και εκφράζεται η υπόθεση ότι κάποια ζώνη ξηράς πρέπει να υπήρχε στη θέση του Ατλαντικού Ωκεανού.
Αλλά τα σημαντικότερα επιχειρήματα ο Ντόνελυ τα βρήκε στην ύπαρξη μεγάλων ομοιοτήτων ανάμεσα σε πολιτισμούς που απέχουν υπερβολικά μεταξύ τους τοπικά και χρονικά και οι οποίες ομοιότητες δεν μπορούν να εξηγηθούν σαν απλή σύμπτωση. Οι μύθοι για τον Κατακλυσμό, για παράδειγμα, των λαών της ’πω Ανατολής, των Ινδιάνων της Αμερικής και των αρχαίων πολιτισμών της Μέσης Ανατολής παρουσιάζουν ομοιότητες που δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαίες. Η μόνη πιθανή ερμηνεία είναι ότι είχαν μια κοινή πηγή, τη χαμένη ήπειρο Ατλαντίδα απ'όπου ξεπήδησε ο μύθος του κατακλυσμού και διαδόθηκε στον κόσμο μέσω των επιζώντων της καταστροφής.
Τέτοιες ομοιότητες υπάρχουν παντού στους θρύλους, τις παραδόσεις, τα σύμβολα, τις αρχιτεκτονικές κατασκευές -όπως για παράδειγμα οι πυραμίδες της Αιγύπτου και του Τεοτιχουακάν στο Μεξικό, ακόμα και στη γλώσσα. Η κινέζικη λέξη για το τούβλο για παράδειγμα, ήταν κου και η χαλδαϊκή ήταν κε. Για τη λέξη ύφασμα και οι δυο χρησιμοποιούσαν τη λέξη σικ. Ανακαλύπτοντας ότι παραλλαγές μιας μοναδικής γλώσσας απαντώνται από την Ισλανδία μέχρι την Κεϋλάνη, ο Ντόνελυ γράφει: Υπάρχουν άφθονες αποδείξεις που μπορούν να γεμίσουν ολόκληρες σελίδες για το ότι υπήρχε μια ακόμα αρχαίοτερη μητρική γλώσσα... η γλώσσα του Νώε, η γλώσσα της Ατλαντίδας, η γλώσσα της μεγάλης αυτοκρατορίας που αναφέρει ο Πλάτωνας.
Το βιβλίο του Ντόνελυ εκδόθηκε το 1881 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ώστε μεταφράστηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες και αργότερα ο συγγραφέας του εκλέχθηκε μέλος της Αμερικάνικης Εταιρείας για την Προώθηση της Επιστήμης.
Την ίδια περίπου εποχή, στα 1864, ένας Γάλλος μελετητής ονόματι Σαρλ-Ετιέν Μπρασσό ντε Μπορμπούργκ, καθώς μελετούσε σε μια βιβλιοθήκη της Μαδρίτης, ανακάλυψε μια πραγμάτεια η οποία περιείχε το κλειδί για ένα σύνθετο αλφάβητο που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια της Κεντρικής Αμερικής. Με τη βοήθεια του κλειδιού αυτού προσπάθησε να μεταφράσει μερικά χειρόγραφα του λαού των Μάγια που είχαν διασωθεί από την καταστροφικκή μανία των Ισπανών κατακτητών.
Καθώς ο Μπρασό με υπομονή και κόπο μελετούσε το κείμενο των Μάγια αποκρυπτογραφώντας τα περίπλοκα σύμβολά τους, ανακάλυψε την ιστορία μιας αρχαίας χώρας, η οποία είχε βυθιστεί στον ωκεανό μετά από μια καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη. Επειδή είχε βρει ένα ζευγάρι μυστηριωδών ιερογλυφικών που προφανώς αντιστοιχούσαν στα γράμματα Μ και U του αγγλικού αλφάβητου, ο Μπρασό ονόμασε την ήπειρο αυτή Μου.
Ένας άλλος Γάλλος, ο αρχαιολόγος Αύγουστος ντε Πλονζόν που πρώτος ανακάλυψε ερειπωμένες πόλεις των Μάγια, χρησιμοποίησε το αλφάβητο-κλειδί και άλλα σύμβολα που βρίσκονταν σκαλισμένα σε τοίχους των Μάγια και συνέταξε μια αρκετά λεπτομερή περιγραφή της ηπείρου του Μπρασό. Σύμφωνα με το χρονικό του ντε Πλονζόν, μια αντιζηλία μεταξύ δυο αδελφών για το χέρι της βασίλισσας Μου κατέληξε στο θάνατο του ενός αδελφού και την κυριαρχία του άλλου. Μόλις η ήπειρος άρχισε να βυθίζεται η βασίλασσα Μου έφυγε στην Αίγυπτο. ’λλοι επιβιώσαντες από την καταστροφή κατέφυγαν στο Γιουκατάν όπου κατέγραψαν την ιστορία τους και ίδρυσαν εκεί ναούς.

Η περιγραφή της Ατλαντίδας από τον Έντγκαρ Κέυση

Σε έργα άλλων αποκρυφιστών και θεοσοφιστών όπως του Ρούντολφ Στάινερ και του Σκότ-Έλιοτ, βρίσκουμε διάφορες άλλες πληροφορίες που προέρχονται από διόραση, εκστατικά οράματα, ψυχομετρικές ικανότητες κτλ., και οι οποίες μας λένε για την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ατλαντίδα, για τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτευγμάτα του πολιτισμού της, την οργάνωση της κοινωνίας της κ.α.
Μια άλλη πηγή πληροφοριών σχετικά με την ήπειρο της Ατλαντίδας είναι και ο Αμερικάνος προφήτης και θεραπευτής Έντγκαρ Κέυση.
Ο Κέυση γεννήθηκε το 1877 και είχε την ικανότητα να πέφτει σε ύπνωση και να κάνει σωστή διάγνωση και θεραπεία των διαφόρων ασθενειών για άτομα που βρίσκονταν κοντά ή μακριά. Την ικανότητά του αυτή την ανακάλυψε εντελώς τυχαία, όταν κάποτε ο ίδιος είχε χάσει τη φωνή του. Ζήτησε από ένα φίλο του να τον υπνωτήσει και μέσα απο την κατάσταση της ύπνωσης διέγνωσε την αιτία και τον τρόπο θεραπείας της ασθένειάς του. Από την ημέρα εκείνη και μέχρι το θανατό του ο Έντγκαρ Κέυση θεράπευσε χιλιάδες ανθρώπους μέσω των "υπαγορεύσεών" του, όπως ονομάζονται όσα έλεγε όταν βρισκόταν σε ύπνωση.


Μηνύματα από μια βυθισμένη πολιτεία

Το 1968, κομμάτια ογκόλιθων που αποτελούσαν τμήμα μιας αρχαίας λεωφόρου, ήρθαν στο φως στην υποθαλάσσια περιοχή κοντά στο Μπίμινι (Bimini). Μέχρι σήμερα παραμένει αβέβαιο αν αποτελούν τμήμα της Ατλαντίδας.
Το περίεργο είναι πως ο Έντγκαρ Κέυση είχε προφητεύσει σε ανύποπτο χρόνο, ότι τμήματα της βυθισμένης ηπείρου θα έρχονταν στο φως το 1968 ή 1969. Έιναι άραγε από την Ατλαντίδα;

mistiria.com

Οι ‘'τροφές'’ της Ψυχής:Απλότητα, Συγχώρεση και Αγάπη


Οι άνθρωποι αναρωτιούνται πώς πρέπει να είναι, τι πρέπει να κάνουν για να γεμίσουν από αγάπη. Η απάντηση βρίσκεται μόνο σε μια λέξη: τίποτα. Η σωστή διαδικασία είναι να ξεχάσεις ό,τι νομίζεις ότι πρέπει να είσαι, και να επιτρέψεις στην αληθινή σου φύση να ανέβει με ηρεμία στην επιφάνεια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε σένα και τον Θεό. Όπως ακριβώς και σε μια λίμνη, μετά από την ανατάραξη του λασπώδους βυθού της, τα νερά γίνονται πάλι διάφανα.

Δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεται να κάνεις. Μόνο να είσαι. Για να θρέψεις την ψυχή σου πρέπει να αφεθείς, να εμπιστευτείς την ύπαρξή σου. Όταν όμως αναφέρομαι στην τροφή της ψυχής, οι άνθρωποι ρωτούν: ‘πώς γίνεται αυτό; Με διαλογισμό; Με τον χορό, με την προσφορά στους άλλους ανθρώπους;’.

Η απάντηση είναι ναι, αν όλα αυτά τρέφουν το πνεύμα σας και σας επιτρέπουν να ξεπεράσετε την αγωνία σας για την εξωτερική σας εικόνα. Όμως, η πραγματική ευτυχία έρχεται μόνο όταν η καρδιά μας είναι ανοιχτή. Όπως ισχύει και το ανάποδο: Η μεγαλύτερη δυστυχία προέρχεται από τη συνεχή κι ατέρμονη επιθυμία.

Και η πιο πραγματική αίσθηση ειρήνης πηγάζει μόνο μέσα από την ύπαρξή μας.



Το πιο σοβαρό εμπόδιο για την καλλιέργεια της ψυχής είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Επειδή δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, μένουμε αγκιστρωμένοι και εγκλωβισμένοι στην παγίδα της άνεσης και της ευκολίας.

Εξαλείφουμε όσο περισσότερο πόνο μπορούμε από τη ζωή μας, και καταλήγουμε στριμωγμένοι σε μια γωνιά που την ονομάζουμε: ασφάλεια. Η αλήθεια είναι οτι η ‘ασφάλεια’ είναι το λιγότερο ασφαλές πνευματικό μονοπάτι που μπορεί κανείς να ακολουθήσει στην πορεία της αυτοπραγμάτωσης.

Οδηγεί αποδεδειγμένα στην πνευματική νάρκωση και στο θάνατο. Συνήθως είμαστε απροετοίμαστοι όταν έρχεται η ώρα του θανάτου μας. Έχουμε αφήσει τον εαυτό μας να ζήσει πολύ λίγο…

Προκειμένου να προσφέρουμε στον εαυτό μας ό,τι αυτός χρειάζεται, πρέπει να είμαστε σε θέση να τον φροντίζουμε. Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι δεν μπορούμε να δώσουμε αγάπη παρά μόνο αν είμαστε έτοιμοι να την αποδεχτούμε.

Και η ικανότητά μας να δεχτούμε την αγάπη στηρίζεται στην ικανότητά μας να αισθανθούμε, αφού μόνο μέσα από τα συναισθήματά μας μπορούμε να δεχτούμε την στήριξη των άλλων, κι έτσι να την προσφέρουμε κι εμείς στους άλλους.

Το μυαλό μας κάνει όπως ακριβώς ένα χάμστερ στον τροχό: τρέχει όλο και γρηγορότερα, χωρίς στην πραγματικότητα να καταλήγει πουθενά.



Μόλις κανείς συνειδητοποιήσει ότιοτι το μυαλό του στέλνει κάθε τόσο αναμενόμενα και συνήθη μηνύματα που δεν χρειάζεται να τα παίρνει και τόσο στα σοβαρά, τότε μόνο είναι ελεύθερος να επιστρέψει στον τρόπο λειτουργίας της ψυχής.

Στα εργαστήρια αυτογνωσίας συχνά κάνω την εξής ερώτηση: ‘Αν η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία σας μέρα πάνω στη γη, πώς θα επιλέγατε να την περάσετε;’. Στη συντριπτική πλειοψηφία η απάντηση είναι: ‘έκανα ό,τι μπορούσα για να αγαπήσω τους άλλους και να προσφέρω κάτι στον κόσμο με την φροντίδα και τη συμπόνια μου’.

Παρ’ όλα αυτά όμως η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από μας δεν αντιμετωπίζουμε έτσι την καθημερινή μας ζωή.

Πιστεύουμε λανθασμένα ότι με το να κάνουμε χρήματα, ή να αποκτήσουμε ένα ακριβό αυτοκίνητο θα μας κάνει ευτυχισμένους. Έτσι, αντί να ζούμε στο παρόν, σκεφτόμαστε συνεχώς την επόμενη στιγμή.

Αν τελικά επιλέξουμε να θρέψουμε την ψυχή μας, αυτό θα σημαίνει ότι αναγνωρίσαμε ποιος είναι προορισμός μας: να συγχωρούμε και να αγαπάμε. Αν και φαίνεται απλό, σίγουρα δεν είναι εύκολο. Μέχρι τη στιγμή που θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε ότι το παρόν είναι ο μόνος χρόνος που υπάρχει, και μέχρι να συγκινηθούμε με την ακινησία της στιγμής, η απλότητα θα μοιάζει μια δύσκολη ιδέα.

Όταν μάθουμε να κάνουμε επιλογές που θρέφουν την ύπαρξή μας, τότε θα είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε ότι η ουσία της ζωής μας είναι η αγάπη, και η συγχώρεση είναι το κλειδί της ευτυχίας μας.

Βασιλειάδης Γρηγόρης Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής




          upogia-taxi.blogspot.gr

Θανάσιμη η ακτινοβολία του κινητού – Έρευνα του Tμήματος Bιολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών


Θανάσιμες επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να έχει η χρήση των κινητών τηλεφώνων όπως πιστοποιεί μεγάλη έρευνα του Tμήματος Bιολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών.
H έρευνα ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αλόγιστη χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει από καρκίνο του ακουστικού νεύρου έως μείωση της γονιμότητας, αλλοίωση του γενετικού υλικού και επιτάχυνση του «θανάτου των κυττάρων».
Τα πειράματά μας έγιναν σε πειραματόζωα αλλά και σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης κινητών», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Kυτταρικής Bιολογίας και Pαδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών Λουκάς Mαργαρίτης. H διεξαγωγή πειραμάτων σε ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει, με εξαίρεση μελέτες ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων, μελέτες επιδημιολογικές, ροής αίματος στο αυτί, κ.ά. Oλες αυτές, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταδείξει επιπτώσεις από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτί.
«Tα κινητά είναι επικίνδυνα κοντά στο σώμα (αυτί, τσέπες ενδυμάτων) και για πολλά λεπτά κάθε ημέρα και πρέπει επιτέλους να πάψει ο μύθος ότι δεν κάνουν κακό στην υγεία μας», τονίζει ο καθηγητής.Oι επιπτώσεις στην υγεία, όπως εξηγεί ο κ. Mαργαρίτης, εξαρτώνται από το είδος του κινητού και συγκεκριμένα από την τιμή SAR (specific absorption rate). Πρόκειται για τον ειδικό ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας που μετράται σε βατ ανά κιλό σωματικής μάζας και διαφέρει από συσκευή σε συσκευή.
Οι παράμετροι επικινδυνότητας: Aλλες παράμετροι επικινδυνότητας είναι η διάρκεια και συχνότητα της συνομιλίας, η συνολική διάρκεια (σε χρόνια) χρήσης του κινητού, η ισχύς της εκπομπής που σχετίζεται με την ποιότητα του σήματος (απόσταση κινητού – σταθμού βάσης), ο τρόπος χρήσης (απευθείας στο αυτί, hands free, blue tooth).
Oπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, εάν το κινητό τοποθετηθεί στο αυτί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τότε μέρος της ακτινοβολίας εισέρχεται στον εγκέφαλο και απορροφάται από τα κύτταρα του εγκεφάλου.
Σε περίπτωση που το έχουμε σε κάποιο σημείο του σώματος, στην τσέπη ή το κρατάμε στα χέρια, τότε η ακτινοβολία θα απορροφηθεί από τα κύτταρα αρχίζοντας από την επιδερμίδα και προχωρώντας προς τα μέσα.«Oι επιπτώσεις και στις δύο περιπτώσεις εξαρτώνται ανάλογα με το ποιους ιστούς θα προσβάλει η ακτινοβολία, την καρδιά για παράδειγμα, ή τα γεννητικά όργανα κ.α.», τονίζει ο κ. Mαργαρίτης.
Oι μελέτες της ερευνητικής ομάδας που έγιναν σε κύτταρα και σε πειραματόζωα έδειξαν μείωση γονιμότητας, επιτάχυνση της γήρανσης και τελικά της καταστροφής του κυττάρου, ανωμαλία στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, αλλά και ενεργοποίηση πρωτεϊνών που σχετίζονται με βλάβες στο DNA και ενδεχόμενη καρκινογένεση.
Eνα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα, βάσει των μετρήσεων που έγιναν στο εργαστήριο της επιστημονικής ομάδας, είναι πως οι επιπτώσεις από την ακτινοβολία του hands free είναι μειωμένες έως και μηδενικές.Oμως, και στις περιπτώσεις αυτές έχει μεγάλη σημασία η θέση στην οποία τοποθετούμε το κινητό κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αφού η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 40 εκατοστών από οποιοδήποτε σημείο του σώματος.
Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αυτοκόλλητα τα οποία διαφημίζονται ότι παρέχουν προστασία του χρήστη από την ακτινοβολία. Όπως όμως δηλώνει ο κ. Mαργαρίτης, «οι μετρήσεις μας δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο».Οι επιπτώσεις: Από τα μέχρι σήμερα διεθνή ευρήματα από έρευνες που γίνονται ολοένα και πιο εντατικές, και μάλιστα με ακτινοβολία κάτω από τα λεγόμενα «όρια ασφαλείας», στις πιθανές επιπτώσεις έχουν αναφερθεί (εκτός των πολλών άλλων συμπτωμάτων):
πονοκέφαλοι κόπωση
απώλεια μνήμης νευρολογικές διαταραχές δερματικές παθήσεις
υπογονιμότητα στείρωση σε άνδρες
έλλειψη συγκέντρωσης αϋπνίες
περιπτώσεις καλοήθους όγκου του ακουστικού νεύρου (ύστερα από τουλάχιστον 10 χρόνια χρήσης κινητού τηλεφώνου).
Aυτό φυσικά δεν σημαίνει πως όλοι όσοι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο θα εμφανίσουν κάποιο από τα συμπτώματα αυτά. Πρόσφατες μελέτες που έγιναν στη Σουηδία και στην Aγγλία έδειξαν πως πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν «ραδιοευαισθησία» στις ακτινοβολίες. Ανασφαλή τα όρια για τις κεραίεςΣχετικά με την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τους σταθμούς-κεραίες βάσης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, κάθε χώρα μπορεί να διαμορφώσει τα δικά της «όρια ασφαλείας» λαμβάνοντας υπόψη τα όρια που έχουν προταθεί από τον Παγκόσμιο
Oργανισμό Yγείας (Π.O.Y.) και την ανεξάρτητη «διεθνή επιτροπή προστασίας από τις μη ιονίζουσες ακτινοβολίες», αλλά μπορεί και πρέπει να συνεκτιμήσει τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα. H διακύμανση ανάμεσα στις χώρες είναι πολύ μεγάλη. Tο μεγαλύτερο πρόβλημα για τις κεραίες βάσης υπάρχει στα μεγάλα και πυκνοδομημένα αστικά κέντρα.
«O κάθε κάτοικος έχει το δικαίωμα να μην επιβαρύνεται ούτε με 1 βολτ/μέτρο ακτινοβολίας στον χώρο που ζει και εργάζεται (εξαιρούνται οι επαγγελματικά εκτιθέμενοι) και όχι με 33 ή 45 βολτ/μέτρο που ορίζουν τα ελληνικά όρια ασφαλείας», λέει ο κ. Mαργαρίτης και συνεχίζει: «μελέτες επιδημιολογικές και πειραματικές σε κύτταρα και σε πειραματόζωα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι η ένταση της ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας κάτω από τα όρια ασφαλείας του Π.O.Y, προερχόμενη είτε από κεραίες βάσης είτε από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, είναι επιβλαβής».
Eιδικά για τις γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης έχει παρατηρηθεί πως σε κοντινή απόσταση προκαλείται παιδική λευχαιμία και πάλι σε ένταση πεδίου κάτω από τα όρια ασφαλείας.«Στον νέο νόμο (34 31/3-2-2006) θα έπρεπε να είχε γίνει μέριμνα για όλα αυτά», προσθέτει ο κ. Mαργαρίτης.«Kάτι τέτοιο δεν έγινε. Aπλά ορίστηκε απόσταση ασφαλείας εγκατάστασης κεραιών (300 μέτρα) από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία, γηροκομεία και ψηφίστηκε μείωση της επιτρεπόμενης πυκνότητας ισχύος κατά 30% από ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Η ευθύνη είναι της Πολιτείας, που αποφασίζει για τα όρια, χωρίς να συνεκτιμήσει τα τρέχοντα ερευνητικά συμπεράσματα (1-10 βολτ/μέτρο)», καταλήγει ο κ. Mαργαρίτης. Αλήθειες και μύθοι για τα κινητά – Παιδί και κινητό
Tα παιδιά, αλλά κυρίως οι γονείς, επιβάλλεται να ενημερωθούν πως το κινητό είναι ένας πομπός που όταν λειτουργεί εκπέμπει ακτινοβολία, σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος.Eίναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί τι θα συμβεί σε μεγάλο βάθος χρόνου αν το παιδί χρησιμοποιεί το κινητό πολλές ώρες την ημέρα, όχι απαραίτητα για να μιλά, αλλά για να στέλνει μηνύματα, εικόνες ή βίντεο, ή ακόμη για παίζει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που προσφέρουν οι συσκευές. Σε κάθε περίπτωση, ο πομπός της ακτινοβολίας βρίσκεται στα χέρια του.
Πρέπει να αποφεύγεται τελείως η χρήση του στο αυτί παρά μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και για μικρή διάρκεια (μισό έως ένα λεπτό την ημέρα).
Η ομολογία των εταιρειών
Aκόμα και οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων αναφέρουν στα εγχειρίδια χρήσης πως «αν πρόκειται να χρησιμοποιείτε το κινητό για μεγάλη διάρκεια, προμηθευτείτε hands free ή blue tooth»… Eμμεσα παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Eνα ακόμη στοιχείο που επίσης αναφέρουν τα εγχειρίδια χρήσης είναι η τιμή SAR που εκφράζει τον ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας από τα κύτταρα (βατ ανά κιλό σωματικής μάζας), όταν το κινητό βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, (δηλαδή όταν βρισκόμαστε σε δυσμενές σημείο σήματος ή μακριά από κεραία βάσης).


Πηγή: nea.allnewz.gr

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΒΑΛ'ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ...


Μόνο όταν κοπεί και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν δηλητηριαστεί και ο τελευταίος ποταμός. Μόνο όταν πιαστεί και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα ανακαλύψεις ότι τα χρήματα δεν τρώγονται.

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ....



Μην μολύνετε τους εγκεφάλους των παιδιών σας


Ο εγκέφαλος είναι ένα λευκό χαρτί. Ό,τι γράψεις στον εγκέφαλο σου γίνεται η θεολογία σου, η θρησκεία σου, η πολιτική σου ιδεολογία.

Και κάθε γονιός, κάθε κοινωνία βρίσκεται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην αφήσει τον εγκέφαλο σου στα χέρια σου. Αμέσως αρχίζουν να γράφουν το ιερό Κοράνι, την ιερή Βίβλο, την Μπαγκαβάντ Γκιτά και μέχρι τη στιγμή που θα σε ονομάσουν ενήλικα, ικανό να παίρνεις μέρος στις υποθέσεις του κόσμου, δεν είσαι πια ο εαυτός σου.

Αυτό είναι τόσο πονηρό, τόσο εγκληματικό, που εκπλήσσομαι που δεν το έχει επισημάνει κανένας.

Κανένας γονιός δεν έχει το δικαίωμα να αναγκάσει το παιδί να γίνει καθολικός ή ινδουιστής ή ζάίνιστής.
Τα παιδιά γεννιούνται από σένα, αλλά δεν ανήκουν σ' εσένα. Δεν μπορείς να έχεις στην κατοχή σου ανθρώπινες υπάρξεις. Μπορείς να τις αγαπάς και αν πραγματικά τις αγαπάς, θα τους δώσεις την ελευθερία να μεγαλώσουν σύμφωνα με τη δική τους φύση, χωρίς καμιά πίστη, χωρίς καμιά τιμωρία, χωρίς καμιά προσπάθεια από κανέναν άλλον.

Ο εγκέφαλος λειτουργεί πολύ σωστά. Είναι η ελευθερία που σου έχει δώσει η φύση, ένας χώρος για να αναπτυχθείς. Η κοινωνία όμως πριν μπορέσεις να αναπτύξεις αυτό το χώρο, τον γεμίζει με όλων των ειδών τις ανοησίες.

Osho

.awakengr.com/2015/05/osho_22.html#ixzz3au0Fu3KR

ΖΕΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΣ...Η ΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ...ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ...


ΤΑΞΙΔΙΑ ΨΥΧΗΣ...


17 παραδεισένια μέρη του κόσμου που πρέπει 
να επισκεφθείτε!
Ο πλανήτης είναι γεμάτος παραδεισένια μέρη, με τη φύση να «οργιάζει» και το αποτέλεσμα που δημιουργεί να είναι απαράμιλλης ομορφιάς.
Μια ολόκληρη ζωή, όμως, φαίνεται να μην είναι αρκετή για κάποιον, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Γι΄ αυτό συγκεντρώσαμε τα 15+2 μέρη του κόσμου, που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί.
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο με τα Μετέωρα και τη Σαντορίνη να συγκαταλέγονται στις περιοχές, που «κόβουν» την ανάσα.
Μπαγκάν, Μιανμάρ
bagan_myanmar
Zhangye Danxia Landform, Γκανσού Κίνα
zhangye_danxia_landform_in_gansu
zhangye_danxia_landform_in_gansu2
Ποταμός Λι, Κίνα
li_river
Μετέωρα, Ελλάδα
meteora_greece
meteora-32
Salar de Uyuni, Βολιβία
_salar_de_uyuni
Βουνά Tianzi, Κίνα
tianzi_mountains
Σαντορίνη, Ελλάδα
sant4
santorini-island
Angkor Wat, Καμπότζη
_angkor_wat
Yosemite Valley, ΗΠΑ
yosemite_valley
yosemite_valley1
Hitachi Seaside Park, Ιαπωνία
hitachi_seaside_park
Το Δάσος των Μπαμπού, Ιαπωνία
bamboo_forest
Πέτρα, Ιορδανία
petra
Μάτσου Πίτσου, Περού
machu_picchu
Η Σπηλιά του Αλγκάρβε, Πορτογαλία
cave_in_algarve
Halong Bay, Βιετνάμ
halong_bay_0
Hang Son Doong, Βιετνάμ
halong_bay
Lençóis Maranhenses, Βραζιλία
lencois_maranhenses_0
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Το σχέδιο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας για την Ελλάδα, επιβεβαιώνεται!


Ο γνωστός δημοσιογράφος, Paul Mason, του Βρετανικού channel4, επιβεβαίωσε στο άρθρο του Why Greece’s Syriza party is not sticking to the script on an IMF deal, το σχέδιο που προωθείται από το χρηματοπιστωτικό λόμπι για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Σε ένα σενάριο σύμφωνα με την ευρωζώνη, το αναμενόμενο τέλος είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται, ο υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης κρατά την υπόσχεσή του να μην υπογράψει με όρους παράδοσης και παραιτείται. Σχηματίζεται μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμαχεί τώρα με το Ποτάμι και την σιωπηλή υποστήριξη της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Γίνεται ελάφρυνση του χρέους, αλλά με τους όρους που επιβάλουν οι δανειστές και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει για να ολοκληρώσει τη μετάλλαξη του σε ένα κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.”
Το σχέδιο έχει ήδη περιγραφεί στο άρθρο Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία προωθεί το σενάριο 2 για την Ελλάδα, ενώ ο κίνδυνος μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στο άρθρο Μια νέα απόπειρα «εξημέρωσης» της Αριστεράς εν μέσω πανικού, και νωρίτερα στο άρθρο Επιχείρηση “ρετουσάρισμα” της Αριστεράς .
Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα αρχίζει να αλλάζει τη στάση της σχετικά με την πιθανότητα ενός Grexit, καθώς όλο και πιο πολλοί δεν συμμερίζονται τα καταστροφολογικά σενάρια που ανακυκλώνονται από τα συστημικά ΜΜΕ και τους γνωστούς πολιτικούς που είναι ταγμένοι στην νεοφιλελεύθερη ιδεολογία.
Όπως αναφέρει ο Mason:
“Παρόλο που πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία προτιμάει την παραμονή στο ευρώ, το 70 τοις εκατό λέει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει με κόστος που θα σήμαινε υποχώρηση στις “κόκκινες γραμμές” για τα δικαιώματα στις συντάξεις, τα εργατικά δικαιώματα και την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Αυτοί που λένε “παραμονή με κάθε κόστος” [πάση θυσία], έχουν πέσει τώρα στο 52 τοις εκατό.”
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν το τι θα σήμαινε μια μετάλλαξη της Αριστεράς. Θα σήμαινε ότι η Αριστερά θα κινδύνευε να απορροφηθεί σταδιακά από την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, ακριβώς όπως συνέβη με τους σοσιαλδημοκράτες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα σήμαινε μια καθοριστική ήττα για τους Ευρωπαϊκούς λαούς για τους Ευρωπαϊκούς λαούς στον συνεχιζόμενο ταξικό πόλεμο. Θα σήμαινε την οριστική εγκαθίδρυση της νέας Φεουδαρχίας.
triklopodia.gr

Μαθηματικά του Χάους (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)


Το ντοκιμαντέρ του BBC έτος παραγωγής (2008) εξετάζει κατά πόσο οι εξελίξεις στα μαθηματικά στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα έχουν αλλάξει τις αντιλήψεις μας γύρω από τις θεμελιώδεις αρχές του κόσμου στον οποίο ζούμε.
Καθώς είμαστε στα πρόθυρα τόσο οικονομικών όσο και κλιματικών ανατροπών, το ντοκιμαντέρ εξετάζει μέσω της μαθηματικής επιστήμης την απροθυμία μας να αντιμετωπίσουμε τις ανατροπές αυτές μέχρι τώρα και θέτει το ερώτημα εάν ακόμα και τώρα, προτιμούμε να εθελοτυφλούμε παρά να αντιμετωπίσουμε σκληρές αλήθειες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ: 





Οι άνθρωποι δε στερούνται δυνάμεως αλλά θελήσεως



«Αν θελήσεις κάτι όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το αποκτήσεις» μια φράση που ζητήθηκε πολύ και αποτέλεσε μότο ζωής για πολλούς ανθρώπους. Η αλήθεια είναι πως για τη δύναμη της θέλησης έχουν ειπωθεί πολλά, ο Βίκτορ Ουγκό γράφει στην πρώτη σελίδα του βιβλίου του
«Οι Άθλιοι»: «Οι άνθρωποι δε στερούνται δυνάμεως, αλλά θελήσεως».
Η αγγλική λαϊκή μούσα έχει μια παροιμία που λέει «Όπου υπάρχει ένα θέλω υπάρχει και ένας δρόμος». Λίγο πολύ όλοι έχουμε πει τη φράση «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω». Τελικά, όλα αυτά για την δύναμη της θέλησης ισχύουν; ή μήπως όχι;
Σκεφτείτε λίγο το εξής, ποια άτομα θαυμάζετε; Ποιους φίλους επιλέγετε; Ποια άτομα ερωτεύεστε; Επιλέγετε άτομα που παραπονιούνται για την ζωή τους; Αποφεύγουν να κάνουν όνειρα για τα θεωρούν χάσιμο χρόνου; ή Μήπως επιλέγετε άτομα που όταν θελήσουν κάτι κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν; Τι διαφορετικό έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Ποια είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στο «νικητή» και στον «ηττημένο;»
Μήπως η βασική διαφορά είναι η δύναμη της Θέλησης; Θυμάστε πως νιώσατε τελευταία φορά που επιθυμούσατε κάτι πάρα πολύ; Η Θέληση παράγει μια δύναμη που είναι ικανή από μόνη της να σε εντάξει στην ομάδα των «νικητών».
Ωστόσο, γιατί η δύναμη αυτή είναι πολλές φορές υποτονική; Είναι γεγονός, πως οι περισσότεροι άνθρωποι όχι μόνο δεν βοηθήθηκαν όταν ήταν παιδιά να γίνουν δυνατοί και αναπτύξουν την θέληση τους αντιθέτως εκπαιδεύτηκαν για το ακριβώς αντίθετο. Σας ακούγεται περίεργο ή υπερβολικό;
Για δείτε τις παρακάτω φράσεις, μήπως κάποιες από αυτές σας φαίνονται αρκετά οικίες; «’Ηθελα να γίνω μπαλαρίνα, αλλά δεν είχα τις σωστές αναλογίες», «Πάντα ήθελα να σπουδάσω αλλά δεν τα κατάφερα», «Θέλω να αδυνατίσω αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω», «Εδώ και μια βδομάδα θέλω να φτιάξω τον κήπο αλλά βαριέμαι».
Τι μήνυμα παίρνει κανείς ακούγοντας τις φράσεις αυτές; Πως οι άνθρωποι είναι αδύναμοι, μπορεί να θέλουν αλλά δεν μπορούν, σωστά;
Σκεφτείτε ακόμα, πόσες φορές έχετε αφήσει εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάσουν αυτό που θέλετε; Η βροχή, μια γνώμη, κάτι που σας εμπόδισε από το να πραγματοποιήσετε το στόχο σας.
Η δύναμη της θέλησης έχει ένα ακόμα ύπουλο εχθρό που τη σαμποτάρει. Την αναβλητικότητα. Πόσες φορές έχετε πει, «άσε καλέ που να τρέχω τώρα» ,«αστό αύριο» ή «πρέπει να κάνω τόσα πράγματα» και τελικά δεν γίνονται ποτέ διότι παίρνουν συνεχώς παράταση μέχρι που ξεχνιούνται ή αντικαθίστανται από καινούρια θέλω.
Πώς όμως μπορεί κανείς να σταματήσει όλα αυτά που εμποδίζουν τη θέληση; Πρώτα από όλα πρέπει να κατανοήσουμε πώς στην πραγματικότητα δεν είναι η λογική αυτή που ελέγχει τις πράξεις μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η λογική είναι η δύναμή τους. Αφήνουν στο περιθώριο τα συναισθήματά και υποτιμούν το υποσυνείδητό. Η λογική όμως πάντα φωνάζει «Κάνε, πράξε, ενέργησε» εσύ τελικά γιατί δεν το κάνεις; Μήπως, ακούς καλύτερα το «βαριέμαι» που φωνάζει από το υποσυνείδητο; Και έτσι, αρχίζεις να νιώθεις φόβο, άγχος και καθετί που οδηγεί τελικά στην αναβολή.
Πώς μπορεί όμως να φτάσει κανείς στους στόχους τους; Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να βρείτε μέσα σας ποιες είναι οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω εκείνα που έχουν διαμορφώσει τα πρέπει στη ζωή σας. Πόσα άκαμπτα είναι; Τα πρέπει αυτά είναι που σας εμποδίζουν. Αν βρείτε τη δύναμη να αλλάξετε, να αναθεωρήσετε και να δείτε τι θέλετε να κρατήσετε και τι όχι, τότε θα έχετε καταφέρει να βρείτε τη θέληση μέσα σας.
Ακόμα, προσπαθήστε να βάλετε μικρούς καθημερινούς στόχους. Δεν χρειάζεται να θέτετε τον πήχη πολύ ψηλά. Προσπαθήστε να τηρείτε τους στόχους αυτούς κάθε μέρα. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή σας.
Είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο που θα ζει. Βρείτε τη δύναμη μέσα σας να δείτε τα πράγματα διαφορετικά. Η αλλαγή όσο δύσκολη και αν είναι αξίζει το κόπο.
Μην ξεχνάτε πως στη ζωή υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Στην πρώτη ανήκουν αυτοί που γράφουν την ιστορία. Στην δεύτερη ανήκουν εκείνοι που ακολουθούν και παρακολουθούν εκείνους που γράφουν την ιστορία και στην τρίτη ανήκουν εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Αυτοί που δε θέλουν να μάθουν, εγκλωβίζονται στις πεποιθήσεις και τους ρόλους τους δημιουργώντας ένα άκαμπτο χαρακτήρα.

 edwhellas.gr