Translate

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Στο τέλος θα μείνουμε οι δυο μας ...

Καταλάβατε τι κάνατε όσοι σηκώσατε στα χέρια όλα αυτά τα καθίκια προεκλογικά, όταν τους βαρούσατε παλαμάκια κι όταν χαρακτηρίζατε φασίστες και δειλούς όσους δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στην οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία από το 2010 που η χώρα είναι υπό Κατοχή; Μήπως συνειδητοποιήσατε ότι πάνω στο πανικό πως θα χαθεί η σύνταξη, ο μισθός, ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν βγει από το ευρώ, ότι θα γίνουμε βλαχοβαλκάνια χώρα αν βγούμε από την Ε.Ε (όπως τόνισε εκείνη την εποχή ο αριστερός Αλαβάνος) ότι σκοτώσατε την Ελλάδα επιλέγοντας Ελπίδα οι μεν και ευρωπαϊκή οικογένεια όλοι μαζί; 
Τι να συζητήσουμε τώρα πια; Είναι όλοι τους μέσα στο Κυνοβούλιο και κερνάνε ο ένας τον άλλον για την μεγάλη τους επιτυχία να τελειώσουν την χώρα μέσα σε 5 χρόνια. Πασόκοι, Νδκρατες, Καμμένοι, Λεβέντηδες, Συριζαίοι, Ποταμίσιοι, ΔΗΜΑΡιώτες ανοίγουν σαμπάνιες στο εστιατόριο της Βουλής και μετά μπαίνουν στην αίθουσα συνεδριάσεων και κάνουν ότι κονταροχτυπιούνται για το υπό ψήφιση δεύτερο λεπιδοφόρο πολυνομοσχέδιο. 
Καταλάβατε ότι ένας Πασόκος Σπρίντζης μέσω του Σύριζα παρέδωσε 14 κομμάτια ελληνικής γης ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας; Καταλάβατε ότι την Τετάρτη το πρωί τα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν σε κατάσταση υποχρεωτικής χρεοκοπίας με το claw back και με έναν προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία που είναι το 1/6 του προϋπολογισμού που χρειάζεται για να μην καταρρεύσουν και θα ξεπουληθούν σε ιδιώτες; 
Τίποτε δεν καταλάβατε ακόμα, ε; Ξέρετε, αυτό που έκανε φοβερή εντύπωση είναι ότι την ημέρα που ο Σπρίντζης έβαλε την υπογραφή του παραδίδοντας στο γερμανικό δημόσιο τα αεροδρόμια αντί 1,5 δις ευρώ (που θα παίρνει απευθείας το γερμανικό δημόσιο για τα δανεικά που έχωσε) την ίδια ημέρα η κυβέρνηση εξήγγειλε δώρο μισθό  σε δημοσίους υπαλλήλους. Ξέρετε, πώς ακούγετε αυτό; Ότι για να έχουν σίγουρη  την ψήφο του στρατού τους είναι ικανοί να πουλήσουν και τα  συκωτοπνεύμονα των υπόλοιπων Ελλήνων. 
Ξέρετε, τελικά, πόσο μάς κοστίζετε νοικοκυραίοι, νομοταγείς, αριστερολαμόγια, εθνικιστές, πατριωτοκαμμένοι και ΚΚΕδες κάθε φορά που συμμετέχετε σε κατοχικές εκλογές; Μας στοιχίζετε και μία Ελλάδα. Μετρήστε πόσες έχουμε χάσει μέχρι σήμερα. 
Ποια αντιπολιτευτική πολιτική και ποιες απεργίες και ποια του κώλου του εννιάμερα; Έφτασε η χώρα μάνα της Δημοκρατίας να εκτελείται από την Κομματική Δημοκρατία. Του κώλου Δημοκρατία, αλλά Δημοκρατία. 
Τι περιμένετε υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που όλοι είστε σε επιχειρήσεις με δάνεια, τα οποία θέλουν δεν θέλουν πλέον θα γίνονται "κόκκινα" με μια υπογραφή, αφού το κανόνισε ο Στουρνάρας, ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος; Περίμενετε ανάπτυξη και επενδύσεις από τις εταιρείες κοινοπραξίας που θα σας διοικούν; Αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι η εφαρμογή του νόμου για καθολικές απολύσεις και για συμβάσεις εργασίας με το funt, δηλαδή τον νέο σας εργοδότη. Θα σας έχουν στο 12ωρο με 300 ευρώ, ιδιωτική ασφάλιση και βέβαια χωρίς το δικαίωμα απεργίας. Το κανόνισαν και αυτό τα λαμόγια που ψηφίζετε από το 2010 μέχρι σήμερα. 
Τι περιμένετε εσείς άνεργοι; Ότι θα ανοίξουν οι θέσεις εργασίας και τακτοποιηθείτε; Πρώτα θα τακτοποιηθούν οι εταιρείες που θα σας έχουν ως ενοικιαζόμενο προσωπικό, μετά θα τακτοποιηθούν οι εταιρείες που θα σας προσλάβουν και μετά θα σας οδηγήσουν να ζείτε σε γκέτο κοινωνικών κατοικιών που στήνει η Θεανώ να φτιάχνετε γεμιστά με υλικά μόνο από το Lidl διότι τα αγροτικά ελληνικά προϊόντα θα είναι παρελθόν με την ολοκλήρωση και του λεπιδοφόρου αγροτικού νομοσχεδίου. 
Μάλλον ακόμα δεν έχετε καταλάβει τίποτε. Βαράτε παλαμάκια σε εκπροσώπους κατοχικών κυβερνήσεων  σε σκυλάδικα και τοπικά καφενεία κάνοντάς μας να ζούμε την ιστορία σε επανάληψη. Κάποτε τις έλεγαν πουτάνες των Γερμανών, μετά γκόμενες των συνταγματαρχών και τώρα παλαμακιστές των Κατοχικών. Αυτό κι αν είναι ευρωπαϊκή εξέλιξη! Τουλάχιστον πουτάνες και γκόμενες έκλειναν τα παντζούρια, εσείς όμως τα ανοίγετε διάπλατα με καμάρι.
Φοβερό πιστόλι αυτή η Δημοκρατία. Το κουβαλάς πάνω σου χωρίς να αποκλειστείς ως ακατάλληλος για την κατοχή και χρήση του, λόγω φιλοτομαρισμού, ιδιοτέλειας, ρουφιανιάς, φιλοπροδοσίας, κουκουλοφορισμού, βλακείας και μισανθρωπισμού. Πήρατε το χαρτί της ελεύθερης διακίνησης των άρρωστων, επικίνδυνων ενστίκτων και χαρακτήρων σας από τα κομματικά μπουρδέλα που χτυπάτε κάρτα και πατάτε την σκανδάλη ανελέητα εναντίον όσων σάς θυμίζουν τι πραγματικά είστε.
Μάς προδώσατε, πολίτες της έννομης τάξης και της κομματολαγνίας. Φτάσατε τα πράγματα με την επιλογή σας να μείνετε μόνοι σας στο τέλος  στο ίδιο στρατόπεδο απόγνωσης  με μας. Δεν υπάρχει πλέον έδαφος ασύλου για κανέναν μας. Θύτες και θύματα θα είμαστε αντάμα από καθαρά δική σας επιλογή, μόνο που τα θύματα θα απαιτήσουν ενστικτωδώς την απονομή δικαιοσύνης. 
Μέχρι σήμερα και για λίγο ακόμα, που σάς χρειάζονται τα κομματοτροφεία σας, συνειδητά και άνευ οίκτου σημαδεύετε και εκτελείτε την αξιοπρέπεια γυρίζοντάς μας δεκαετίες πίσω. Εκεί που το μυαλό του προδομένου μηδένιζε και άρχιζε να παίρνει ανάποδες στροφές. 
Γυρνάει το μυαλό όπως ο μύλος ενός αόρατου περιστρόφου γεμισμένο με σφαίρες δικαιοσύνης έχοντας το όνομά σας χαραγμένο πάνω τους.
 
stontoixo.com

22 ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΚΡΥΦΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες μορφές ψυχαγωγίας είναι αναμφισβήτητα το βασίλειο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε δει μια σειρά από ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που μας έχουν προκαλέσει είτε γέλιο και ευθυμία , είτε δάκρυα, προβληματισμούς ακόμα και δυσφορία, είτε τρόμο. Μερικές φορές μάλιστα μας αφήνουν με ένα ερωτηματικό…γιατί αυτές οι ταινίες έγιναν εξ΄αρχής με τι σκοπό, επιδιώκοντας κάτι;;;…. Μήπως κομμάτια της αλήθειας ή της συνείδησης, ή ακόμα και προειδοποιητικά μηνύματα βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε αυτές;;;

Μερικές από αυτές τις ταινίες, είναι και οι παρακάτω:

1. Peaceful Warrior Ρίχνει μια σπουδαία ματιά στη σημασία του να ζει κάποιος στο τώρα, και ρίχνει φως στο ρόλο που το μυαλό μπορεί να παίξει και να δυσκολέψει την εσωτερική σας καθοδήγηση. Εμφανίζει τις απεριόριστες δυνατότητες που όλοι κουβαλάμε, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από αυτά που έχουμε ή νοιώθουμε, ενώ ο μόνος μας σκοπός τώρα είναι να κυνηγάμε τα υλικά αγαθά και την επιτυχία. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Dan Millman.

2. Matrix Αναπαριστά με ακρίβεια του τι ακριβώς είμαστε για την ελίτ του κόσμου-Μπαταρίες.!!! Θα τροφοδοτήσουμε ολόκληρο το Matrix τους και το σχεδιασμένο σύστημά τους. Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η ταινία αποκαλύπτει πως είναι να ξυπνήσει κανείς και να βγει από τη μήτρα-Matrix στον πραγματικό κόσμο. Μόνο τα παιχνίδια του μυαλού και το εγώ σου είναι αυτό που σε περιορίζουν.

3. Equilibrium Τι θα συμβεί αν η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα φάρμακο που θα εξαφανίσει κάθε συναίσθημα; Αυτό είναι το θέμα με το οποίο καταπιάνεται αυτή η ταινία και είναι υπερβολικά ακριβής για τον κόσμο μας και το πώς έχουμε γίνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο σύστημα, απλά πηγαίνοντας στη δουλειά μας και εκτελώντας απλά τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί χωρίς να αισθανόμαστε ποτέ αν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Τι συμβαίνει όταν κάποιος ξεφεύγει;

4. Lord of War Ρίχνει φως στην αλήθεια πίσω από τη βιομηχανία όπλων και δείχνει τον εξέχοντα ρόλο της κυβέρνησης στη διανομή και την πώληση των όπλων. Δείχνει πως η κυβέρνηση καλύπτει μέχρι και τη διανομή τους και τα χρησιμοποιεί για την περαιτέρω προώθηση της βίας και του φόβου σε όλο τον κόσμο.

5. They Live Μια πολύ ακριβής απεικόνιση της εξωγήινης παρουσίας (ή αυτών που παρουσιάζονται ως εξωγήινοι) που κυβερνά τον πλανήτη μας. Αποκαλύπτει στο πώς μια μυστική ομάδα ερπετοειδών βρίσκονται στην κορυφή της Ελίτ που κυβερνά τον κόσμο μας και δημιουργούν μια συχνότητα στον πλανήτη που μας κρατάει όλους τυφλούς από την αλήθεια, να μπορέσουμε δηλαδή να δούμε πως ή ποιοί πραγματικά είναι. Ρίχνει επίσης φως στις δομές της Ελίτ και πως διοικεί τον κόσμο.

6. V for Vendetta Παρουσιάζει τη διαφθορά στα διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης, και πώς αυτό αποκρύπτεται. Αποκαλύπτει επίσης κάποια στοιχεία που κρύβονται πίσω από τις προθέσεις της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και πως το μόνο που χρειάζεται είναι μια συλλογική αφύπνιση και η άρνηση να συμμορφωθεί κανείς για να φέρει ένα τέλος στην εξουσία και τον έλεγχό τους.

7. Eyes Wide Shut Μια ματιά σε αυτό που οι Illuminati και τα μασονικά τελετουργικά πραγματικά είναι… Η ταινία αυτή διαμορφώθηκε μετά από πραγματικά γεγονότα. Στόχος του Κιούμπρικ σε αυτή την ταινία ήταν να αποκαλύψει τι συνέβαινε με την Ελίτ σε αυτόν τον κόσμο. Ο Kubrick σκοτώθηκε- σύμφωνα με κάποιους-για την απελευθέρωση της ταινίας αμέσως μετά την έγκριση της τελικής περικοπής που έγινε, λίγο πριν προβληθεί στους κινηματογράφους.

8. La Belle Vert (The Green Beautiful) Εμφανίζει τη διασύνδεση όλων μας, και πόσο μακριά έχουμε απομακρυνθεί όλοι μας από αυτή τη δυνατότητα.. Επικεντρώνεται στην απλότητα και την ειρήνη που εγγενώς προέρχεται από έναν πλανήτη που βασίζεται στην αγάπη και την ενότητα.

9. Fight Club Στο τέλος η ταινία δείχνει πως η πλήρης κατάρρευση των οικονομικών επιτυγχάνεται λόγω του χρέους. Το χρήμα μετατοπίζει τη συνείδηση ​​του πλανήτη. Επίσης, δείχνει το ρόλο που το μυαλό μπορεί να παίξει, και πόσο εύκολα μπορεί να μεταμφιεστεί ως η μόνη αλήθεια και η μοναδική εμπειρία μας.

10.Revolver Μια τρομερή ταινία με πολλή αλήθεια πράγμα που δεν είναι συνηθισμένο στο χώρο του κινηματογράφου. Αυτή η ταινία αναλύει το Εγώ, τι είναι πραγματικά και τον ισχυρό ρόλο που παίζει στην υποδούλωση μας.

11. 1984 Δείχνει την ικανότητα και την επιθυμία της κυβέρνησης εύκολα να γράφει την ιστορία όπως αυτή θέλει και τελικά να έχει τον έλεγχο σε ό, τι λέμε, σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Χρησιμοποιεί τις λέξεις για να διαστρεβλώσει τις έννοιες της ελευθερίας και της αγάπης, για να επιβάλλει σε μεγάλο βαθμό μια ελεγχόμενη πραγματικότητα, όπου η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των λίγων. Επίσης, δείχνει πώς ο φόβος και μόνο είναι αρκετός για να υποχρεώσει τους ανθρώπους όχι μόνο να υποστηρίξουν αλλά και να προωθήσουν το σύστημα που τους κρατά υπόδουλους.

12. Conversations With God Η ταινία δείχνει τη σχέση και σύνδεση που έχουμε όλοι με την εσωτερική μας καθοδήγηση /τον ανώτερο εαυτό. Το μυαλό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποσύνδεση μας από αυτόν.

13.Metropolis Δείχνει την υποδούλωση των μαζών προς όφελος των λίγων, και τον επιθυμητό διαχωρισμό που υπάρχει μεταξύ των δύο κατηγοριών. Σε τόσο μεγάλο βαθμό έτσι ώστε οι σκλαβωμένοι δεν έχουν καμία κατανόηση για το τι συμβαίνει πραγματικά, αμφισβητούν ακόμα και το λόγο ύπαρξή τους, ενώ συγχρόνως επιθυμούν την υποδούλωσή τους!!!

14. Blood Diamond Η διαφθορά και η δυστυχία που υπάρχει σε ορισμένα μέρη του κόσμου, υπάρχει και προκαλείται για να παρέχει τις αναγκαίες πολυτέλειες στον αναπτυγμένο κόσμο. Αυτή η αλήθεια είναι ελεγχόμενη και κρύβεται από εκείνους που διατηρούν ανέπαφη τη βιομηχανία μέσω του επαίνου και της χρηματιστηριακής αξίας.

15. Avatar Μια ταινία που αφορά τη κοινή συνείδηση ​​και το πώς είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ μας ως μία συμπαντική ύπαρξη , ο πλανήτης και το ζωικό βασίλειο. Το Avatar διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τους ερπετοειδείς που κυριαρχούν στη γη. Στη ταινία οι άνθρωποι δημιουργούν ένα υβριδικό σώμα για να ενωθούν και να χειραγωγήσουν τη φυλή των Na'vi, γεγονός που μοιάζει πολύ με αυτό που συμβαίνει εδώ στη γη.

16. The Wizard of Oz Εμφανίζει ένα από τα συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό και το οποίο είναι να εμφανίζουν τον έλεγχό τους και την εξουσία τους δυσανάλογα.. Παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους να φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο ισχυροί, από ότι πραγματικά είναι (ο μικρός μάγος πίσω από την κουρτίνα).

17. K-Pax Αυτή είναι μια ιστορία «πτώσης». Ο κύριος χαρακτήρας, ένας εξωγήινος, ο οποίος παίρνει την ανθρώπινη μορφή και στέλνεται στον πλανήτη μας για να παρατηρήσει και να πάρει πληροφορίες σχετικά με τη Γη. Ορισμένες φορές θυμίζει τον ... έκπτωτο άγγελο.

18. Fire In The Sky Η ταινία βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία μιας απαγωγής από εξωγήινους. Είναι όμως πραγματικά απαγωγή από εξωγήινους;;;

19. Mr. Destiny Μια κωμική και ανάλαφρη ταινία που εισάγει την ιδέα των χρονοδιαγραμμάτων και που τελικά, δείχνει ότι η τρέχουσα πραγματικότητα όσο δυσάρεστη μπορεί να φαίνεται, είναι πάντα καλύτερη για την ανάπτυξη της ψυχής και την εμπειρία.

20. A Scanner Darkly Μία ταινία που αναφέρεται στον κόσμο των ναρκωτικών και πώς η κυβέρνηση και οι άνθρωποι που διορίζονται από αυτή για να σταματήσουν τη χρήση ναρκωτικών, είναι συχνά οι προμηθευτές και οι πωλητές.

21. Knowing Αυτή η ταινία παρουσιάζει εξωγήινους και όντα του φωτός που επιλέγουν να βοηθήσουν διάφορους ανθρώπους σε μια εποχή Αποκάλυψης, για την ανοικοδόμηση μιας νέας ζωής σε άλλο πλανήτη. Πιθανό σενάριο, καλό σενάριο ή ένα σενάριο ύπνωσης του ανθρώπινου πληθυσμού;;;


22. Ambition to Meaning Αυτή η ταινία δημιουργήθηκε από τον Δρ Wayne Dyer και στηρίζεται σε μερικά από τα βιβλία του. Είναι 3 διαφορετικές ιστορίες που συνδέεται η μία με την άλλη. Αυτή η ταινία είναι προσανατολισμένη προς τη διάδοση του μηνύματος της αλλαγής της συνείδησης ενός ατόμου να δημιουργήσει μια νέα και πιο διευρυμένη ζωή.



Πηγή: thecuriosityofcat


Osho: Βγες έξω από τη φυλακή σου. Tι έχεις να χάσεις;


Είπες να αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας, ό, τι είμαστε. Δεν είμαι σε θέση να αποδεχτώ τη ζωή, γνωρίζοντας ότι μου λείπει η εσωτερική χαρά.

Oshο: Όταν λέω "αποδέξου τον εαυτό σου" δεν εννοώ να αποδεχτείς το μοτίβο της ζωής σου. Μην προσπαθείς να με παρεξηγήσεις! Όταν λέω ¨να αποδεχθείς τον εαυτό σου¨ λέω να απορρίψεις όλα τα άλλα, με εξαίρεση τον Εαυτό σου! Αλλά πρέπει να το έχεις ερμηνεύσει με το δικό σου τρόπο. Έτσι είναι τα πράγματα...

Δεν έχω πει ό, τι έχεις καταλάβει. Απέρριψε όλα όσα σου έχουν επιβληθεί. Δεν λέω να τα δεχτείς. Αποδέξου τον εσώτατο πυρήνα σου που έχεις φέρει από το υπερπέραν. Και τότε δεν θα αισθάνεσαι ότι χάνεις κάτι. 

Τη στιγμή που θα αποδεχτείς τον Εαυτό σου χωρίς όρους, ξαφνικά ένα ξέσπασμα χαράς θα συμβεί. Χυμοί αρχίζουν να αναβλύζουν, η ζωή πραγματικά γίνεται εκστατική ....

Υπάρχει ακόμα χρόνος. 

Βγες έξω από τη φυλάκιση στην οποία έχεις ζήσει μέχρι τώρα. Χρειάζεται μόνο λίγο κουράγιο, λίγο θάρρος του χαρτοπαίκτη και δεν υπάρχει τίποτα να χάσεις, να το θυμάσαι.

Μπορείς να χάσεις μόνο τις αλυσίδες σου, μπορείς να χάσεις την πλήξη σου, μπορείς να χάσεις αυτή τη διαρκή αίσθηση ότι μέσα σου κάτι λείπει. Τι άλλο υπάρχει να χάσεις; 

Βγες από το τέλμα και αποδέξου την ύπαρξή σου – πέρα από κάθε Μωυσή, Ιησού, Βούδα, Mahavira, ή Κρίσνα. Αποδέξου τον Εαυτό σου. Η ευθύνη σου δεν είναι προς τον Βούδα ή τον Ζαρατούστρα ή τον Kabir ή τον Nanak. Η ευθύνη σου είναι μόνο σχετική με σένα.

Να είσαι υπεύθυνος. Και όταν χρησιμοποιώ τη λέξη «ευθύνη», παρακαλώ να θυμάσαι – μην το παρερμηνεύεις - δεν μιλάω για τα καθήκοντα, τις ευθύνες. Χρησιμοποιώ απλά τη λέξη με την κυριολεκτική έννοια, την ικανότητα ανταπόκρισης (respons-ability) στην Πραγματικότητα, να μπορείς να ανταποκριθείς !

Πρέπει να έχεις ζήσει μια ανεύθυνη ζωή (χωρίς την ικανότητα άμεσης-αυθεντικής ανταπόκρισης) εκπληρώνοντας όλα τα είδη των ευθυνών που ήταν οι προσδοκίες των άλλων.

Τι έχεις να χάσεις ; Είσαι βαριεστημένος; Αυτή είναι μια καλή κατάσταση.
Σου λείπει ο χυμός. Τι άλλο χρειάζεσαι για να βγεις από τη φυλακή; Πήδησε έξω από αυτή, μη κοιτάξεις πίσω!
Λένε: Σκέψου δύο φορές προτού να πηδήξεις.
Εγώ λέω: «Πήδηξε πρώτα και έπειτα να σκεφτείς όσο θέλεις! 


Osho


awakengr.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο Μίλαν Κούντερα για τον "έρωτα της ζωής μας"

"Η αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι", είναι το πιο ερωτικό ίσως μυθιστόρημα του Μίλαν Κούντερα (1984), τοποθετημένο σε μια ταραγμένη πόλη και μία ακόμα πιο ταραγμένη εποχή. Μία φιλοσοφική ανάλυση για τον έρωτα με φόντο μια ιστορία που εξελίσσεται στην Πράγα, η οποία προσπαθεί να ερμηνεύσει την εξάρτηση και τα σκοτεινά συναισθήματα που μας δημιουργεί. Ο Τόμας αγαπάει την Τερέζα για την ευθραστότητα της, παράλληλα όμως εγκλωβίζεται μέσα σε αυτήν. Η Τερέζα αγαπάει τον Τόμας με μία συγκινητική θλίψη και αφοσίωση, αλλά ξέρει ότι δεν μπορεί να τον κάνει απόλυτα ευτυχισμένο. 
Ένα απόσπασμα από το βιβλίο: 
"Όλοι θεωρούμε αδιανόητο το ότι ο έρωτας της ζωής μας μπορεί να είναι κάτι ελαφρύ, κάτι που δεν ζυγίζει τίποτα, φανταζόμαστε ότι ο έρωτας μας είναι αυτό που έπρεπε να είναι, ότι χωρίς αυτόν η ζωή μας δεν θα ήταν η ζωή μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Μπετόβεν αυτοπροσώπος, σκυθρωπός κι αναμαλλιασμένος, παίζει το δικό του "Es muss sein" (=πρέπει) για τον μεγάλο έρωτα μας. Ο Τόμας θυμόταν την παρατήρηση της Τερέζας για τον φίλο του Ζ. και διαπίστωνε ότι η ερωτική ιστορία της ζωής του δεν στηριζόταν πάνω στο "Es muss sein", αλλά μάλλον στο "Es konnte auch anders sein": θα μπορούσε κιόλας να συμβεί διαφορετικά...
Αλλά το εύθραυστο οικοδόμημα του έρωτα τους θα καταστρεφόταν μια και καλή, γιατί το οικοδόμημα στεκόταν στο ένα και μοναδικό υποστύλωμα της πίστης της και οι έρωτες είναι σαν τις αυτοκρατορίες: μόλις εξαφανίζεται η ιδέα πάνω στην οποία χτίστηκαν, εξαφανίζονται και αυτοί μαζί της.
Ήθελε να γίνει ένα μαζί του. Έτσι τον διαβεβαίωνε πεισματικά, κοιτάζοντας τον μες στα μάτια, ότι δεν ένιωθε ηδονή, παρ' όλο που το χαλί ήταν μουσκεμένο απ' τον οργασμό της: «Δεν ζητάω την ηδονή, ζητάω την ευτυχία, κι η ηδονή χωρίς ευτυχία δεν είναι ηδονή». Μ' άλλα λόγια, χτυπούσε στο κιγκλίδωμα της ποιητικής του μνήμης. Το κιγκλίδωμα όμως ήταν κλειστό. Δεν υπήρχε θέση γι' αυτήν στην ποιητική μνήμη του Τόμας. Δεν υπήρχε θέση γι' αυτήν παρά μόνον πάνω στο χαλί.
Έχω ήδη πει ότι οι μεταφορές είναι επικίνδυνες. Ο έρωτας αρχίζει από μια μεταφορά. Μ' άλλα λόγια: ο έρωτας αρχίζει από τη στιγμή που μια γυναίκα εγγράφεται με μια από τις κουβέντες της, στην ποιητική μας μνήμη.
Του διηγήθηκε: «Ήμουν θαμμένη. Από καιρό. Ερχόσουν να με δεις μια φορά την εβδομάδα. Χτυπούσες στον τάφο κι έβγαινα. Τα μάτια μου ήταν γεμάτα χώματα.
«Έλεγες: "Δεν μπορείς να δεις τίποτα", και μου έβγαζες τα χώματα απ' τα μάτια.
»Σου απαντούσα: Έτσι κι αλλιώς, τίποτα δε βλέπω. Έχω τρύπες στη θέση των ματιών".
Μετά, έλειψες για πολύ καιρό και ήξερα ότι ήσουν με μια άλλη. Οι εβδομάδες περνούσαν και δεν ερχόσουν. Δεν κοιμόμουν πια καθόλου γιατί φοβόμουν μήπως έρθεις και δεν το καταλάβω. Μια μέρα, ήρθες επιτέλους και χτύπησες στον τάφο, άλλα ήμουν τόσο εξαντλημένη που είχα μείνει έναν ολόκληρο μήνα χωρίς να κοιμηθώ, ώστε μόλις που βρήκα τη δύναμη ν' ανέβω και να συρθώ έξω. Όταν πια τα κατάφερα, εσύ έμοιαζες απογοητευμένος. Μου είπες ότι η όψη μου ήταν κακή. Ένιωθα πως δεν σου άρεσα, ότι τα μάγουλα μου ήταν σκαμμένα, ότι έκανα κινήσεις σπασμωδικές.
Για να δικαιολογηθώ, σου είπα: "Συγχώρεσε με δεν έχω κοιμηθεί όλον αυτόν τον καιρό".
Κι εσύ είπες με μια καθησυχαστική φωνή που όμως έμοιαζε ψεύτικη: "Βλέπεις, πρέπει να ξεκουραστείς. Θα έπρεπε να πάρεις ένα μήνα διακοπές".
Και ήξερα καλά τι ήθελες να πεις μιλώντας για διακοπές! Ήξερα ότι ήθελες να μείνεις έναν ολόκληρο μήνα χωρίς να με δεις επειδή θα ήσουν με μια άλλη. Έφυγες και ξανακατέβηκα στο βάθος του τάφου, και ήξερα ότι θα ήμουν ακόμα ένα μήνα χωρίς ύπνο, για να μην έρθεις και δεν το καταλάβω, κι ότι όταν θα ξαναρχόσουν, σ' ένα μήνα, θα ήμουν ακόμα πιο άσχημη και θα ήσουν ακόμα πιο απογοητευμένος.
Ποτέ του δεν είχε ακούσει τίποτα σπαρακτικότερο απ' τη διήγηση αυτή. Έσφιγγε την Τερέζα στην αγκαλιά του, αισθανόταν το κορμί της να τρέμει και νόμιζε ότι δεν είχε πια τη δύναμη να σηκώσει τον έρωτα τους.
Ο πλανήτης μπορούσε να συγκλονίζεται από τις εκρήξεις των βομβών, τη πατρίδα μπορούσε καθημερινά να τη λεηλατεί κι ένας καινούριος εισβολέας, όλοι οι κάτοικοι της συνοικίας μπορούσαν να οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα, όλα αυτά θα τα είχε υπομείνει πιο εύκολα απ' ό,τι θα τολμούσε να ομολογήσει στον εαυτό του. Αλλά η θλίψη ενός μονάχα ονείρου της Τερέζας τού ήταν ανυπόφορη".

koutipandoras.gr

Εσύ θα αλλάξεις τον κόσμο, μην αφήνεις τον κόσμο να σε αλλάξει


Όλοι όσοι ενεργούν παρά τον φόβο τους, είναι πραγματικά γενναίοι

Ακούς γύρω σου να μιλούν για οικονομικά προβλήματα, επιπλέον φόρους, κρατικούς ελέγχους… κι όμως, επιλέγεις να ανοίξεις μια νέα επιχείρηση παρ” όλο το φόβο πως ίσως να μην πάει καλά. Θέλεις οι υπηρεσίες που παρέχεις να είναι διάφανες, να κάνεις αυτό που σου αναλογεί στην χώρα όπου βρίσκεσαι και να είσαι εντάξει απέναντι στον κρατικό μηχανισμό.

Να είσαι δίκαιος, ευθύς, διάφανος και θα βρεις τρόπο να παίξεις με τα εργαλεία που σου απλώνουν άλλοι στο τραπέζι… η ανάγκη να ελιχθείς και να δημιουργήσεις με αυτά που φτάνει ο ίσκιος σου, ξυπνάει μέσα σου τον πολυμήχανο Οδυσσέα και τα καταφέρνεις.

Ολόκληρη η σφαίρα της Δημιουργίας, σε υποστηρίζει. Περπατάς, σκοντάφτεις, ζητάς από τα παιδιά εκεί πάνω να σου φωτίσουν όπου δεν μπορείς να δεις αλλά πάνω απ” όλα, ακολουθείς το δικό σου χτυποκάρδι. Τα σημάδια είναι σαν τη σπάνια απόλαυση… δεν την εκτιμάς, δεν την ζυγίζεις αν την έχεις όλη την ώρα διαθέσιμη. Ξέρεις πότε να ζητήσεις καθοδήγηση και πότε να ακολουθήσεις το τραγούδι της καρδιάς σου.

Υπάρχουν στιγμές που αποθαρρύνεσαι από τα λόγια των άλλων, από τις ειδήσεις που ακούς… Κάποιες άλλες λες να τα παρατήσεις και αναρωτιέσαι γιατί πας ξυπόλυτος στα αγκάθια… και τότε το Σύμπαν απλώνει το χέρι του και κάνει τα αγκάθια να λυγάνε κάτω από το πέλμα σου. Συνέχισε αυτό που κάνεις, μη τα παρατάς ακόμη κι αν φαίνεται πως δεν οδηγεί πουθενά. Είναι δυνατόν η καρδιά να σφάλει; Από τη στιγμή που θα ακούσεις το τραγούδι της και θα νιώσεις πάθος προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ξέρεις πως θα υλοποιήσεις αυτό το πάθος στη Γη, ο κόσμος να χαλάσει.

Εσύ θα αλλάξεις τον κόσμο, μην αφήνεις τον κόσμο να σε αλλάξει. Εσύ χαράζεις πορεία και η Γη έχει ανάγκη από νέα μονοπάτια να σκαφτούν – βούλιαξαν οι πεπατημένοι δρόμοι και έχουν γίνει πολύ ψεύτικοι. Αναζητάς κάτι να κάνεις για τούτο τον τόπο, κοιτάς τα χέρια σου και τα βλέπεις μικρά… τί να πρωτοκρατήσουν αυτές οι παλάμες;… αναρωτιέσαι. Θες να χτίσεις παλάτια για να γκρεμίσεις τους χάρτινους πύργους της ψευδαίσθησης αλλά τα υλικά δε φτάνουν, το σώμα δεν αντέχει να σηκώσει τη βαριά πέτρα.

Κάνε κάτι άλλο. Πήγαινε δίπλα στους χάρτινους πύργους και άρχισε να τους φωτίζεις. Οι τοίχοι θα γίνουν λεπτοί σα ριζόχαρτο και όλοι θα δουν την απατηλή τους ύπαρξη και θα τους γυρίσουν την πλάτη. Δε θέλει κόντρες η αλλαγή αλλά ανάσα και φως. Αντί να παλεύεις να ξεριζώσεις τα αγριόχορτα, φύτεψε δίπλα τους μαρούλια και ταΐσε τους πεινασμένους. Τα αγριόχορτα θα φύγουν μόνα τους γιατί οι άνθρωποι θα τρέξουν στα χωράφια να καρπωθούν τα δώρα που τους τρέφουν, ποδοπατώντας τα ζιζάνια καθώς σκύβουν να γεμίσουν το καλάθι τους.

Μη προσπαθείς να γκρεμίσεις αυτό που σάπισε αλλά χτίσε δίπλα του κάτι καινούριο.

Ο Ουρανός αποκρίνεται στον γενναίο και φωτίζει τον δρόμο του.

Αγκάλιασε τον φόβο σου και προχώρησε μπροστά. Μη περιμένεις να γίνουν όλα ασφαλή για να προχωρήσεις, μη ματαιώνεις σχέδια επειδή κάποιοι λίγοι κάνουν τα πάντα για να σε αποθαρρύνουν.
Η Γη έχει ανάγκη να οργωθεί και μόνο όσοι χαράζουν νέα μονοπάτια το καταφέρνουν.

Ο φόβος υπάρχει, είναι στη φύση της ανθρώπινης εμπειρίας να φοβάται. Γύρισέ του την πλάτη και ασχολήσου με αυτό που ξέρεις πως θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες. Μη σταματάς το ταξίδι σου λόγω του φόβου… ο φόβος υπάρχει για να σου υπενθυμίζει πως η ψευδαίσθηση του υλικού κόσμου είναι τόσο ευμετάβλητη. Όσο λογαριάζεσαι με την ύλη και προσπαθείς να επενδύσεις πάνω της, πάντα θα βρίσκεσαι μεταξύ χαράς και λύπης, αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας, ευτυχίας και κατάθλιψης. Ενώ αν εδραιωθείς στον Εαυτό, αν εσύ και ο Θεός γίνετε Ένα, η ανιδιοτελής αγάπη θα είναι το μόνο υπαρκτό συναίσθημα… και αυτό το συναίσθημα θα μεταβληθεί γρήγορα σε μια μόνιμη κατάσταση. Και τότε απλά θα ακολουθείς αυτό που νιώθεις χωρίς προσδοκίες… και αυτό είναι που θα σου δώσει καρπούς.

Η ύλη ακολουθεί την ενέργεια κι έτσι αλλάζει ο κόσμος. Άλλαξε την ενέργεια μέσα σου, άλλαξε την αντίληψή σου και θα ακολουθήσει και η Γη.

Είσαι γενναίος… μη το ξεχνάς αυτό ποτέ.



healinghome.gr