Translate

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Κυβερνοεπίθεση σε τέσσερις ελληνικές τράπεζες!

Μέχρι και την Πέμπτη τα ξημερώματα, τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα «πρέπει» να καταβάλουν στην ομάδα χάκερ που απειλεί ότι θα «διαλύσει» τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, τα λύτρα που ζητεί.
Με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται σοβαρή και να έχει απασχολήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους αλλά και τον Τύπο...
, η «διορία» για να καταβληθούν τα λύτρα λήγει την Πέμπτη τα ξημερώματα, μετά την παράταση που δόθηκε από τους χάκερ.
Η ομάδα απειλεί ότι εάν δεν λάβει τα 700 bitcoin που ζητεί (περίπου 250.000 ευρώ) θα προβεί σε κυβερνοεπίθεση στα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.
«Αφήστε τους μπάτσους και ελάτε σ΄ εμάς για την προστασία σας», αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα μήνυμα των χάκερ προς τις τράπεζες.
Οι τράπεζες που έχουν δεχτεί την απειλή είναι η Alpha Bank, η Πειραιώς, η Εθνική και η Attica Bank.
Η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της ΕΥΠ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι ίδιες οι τράπεζες καθώς και οι εταιρείες τηλεφωνίας που παρέχουν υπηρεσίες Ιnternet βρίσκονται από το Σάββατο το πρωί σε ετοιμότητα προετοιμάζοντας τις «γραμμές άμυνας».
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πηγή της απειλής δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τις αρμόδιες αρχές. Τα ίχνη μέχρι στιγμής οδηγούν στη Ρωσία αλλά χωρίς η ομάδα να μπορεί να εντοπιστεί.
Σημειώνεται, ότι τα χρήματα των καταθετών δεν κινδυνεύουν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτει κανένα ζήτημα ασφάλειας συναλλαγών καθώς η απειλή δεν αφορά υποκλοπή στοιχείων ή λογαριασμών.

kafeneio-gr.blogspot.com