Translate

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΒΑΙΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΙRASIA


Οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από τα νησιά Μπάνγκα και Μπελιτούνγκ
Στο αεροσκάφος της AirAsia ανήκουν τελικά τα συντρίμμια που μοιάζουν με πόρτα αεροσκάφους και με τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης και εντοπίστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, γενικός διευθυντής της υπηρεσίαςπολιτικής αεροπορίας στο υπουργείο Μεταφορών.
«Επί του παρόντος μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι το αεροσκάφος της AirAsia και ο υπουργός Mεταφορών αναχωρεί για το Πανγκαλάν Μπουν», στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.
Ο αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι κόκκινα και λευκά συντρίμμια εντοπίστηκαν ανοικτά των ακτών της περιοχής Καλιμαντάν, τα οποία ενδεχομένως ανήκουν στο αεροσκάφος που φέρεται να συνετρίβη σε ρηχά νερά, ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας.
«Τα συντρίμμια είναι κόκκινα και λευκά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζόκο Μουρτζατμόντζο, «Ελέγχουμε αν τα συντρίμμια ανήκουν στο αεροσκάφος. Πιθανόν είναι από την άτρακτο του αεροσκάφους. Με βάση το μέγεθος και το χρώμα τους, είναι πιθανό τα συντρίμμια να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους».
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που επιβαίνει στο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας το οποίο εντόπισε τα συντρίμμια είπε ότι είδε αντικείμενα που μοιάζουν με σωσίβιο γιλέκο, σωσίβια και επιμήκεις πορτοκαλί σωλήνες, ενώ ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας εντόπισε ένα επιπλέον πτώμα.
«Εντοπίσαμε περίπου 10 μεγάλα αντικείμενα και πολλά μικρά αντικείμενα λευκού χρώματος που δεν μπορέσαμε να φωτογραφίσουμε», δήλωσε ο Άγκους Ντούι Πουτράντο, εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, σε συνέντευξη Τύπου.
H.θέση βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τον τόπο όπου το αεροσκάφος εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις οθόνες των ραντάρ». Τα μεγάλα αντικείμενα που διακρίνονται σε 10 φωτογραφίες μοιάζουν με πόρτα αεροπλάνου, με τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης, με τετράγωνο κουτί, ίσως δεξαμενή καυσίμων. Δεν είναι πολύ ευκρινές, θα μπορούσε να είναι ο τοίχος του αεροσκάφους ή η πόρτα του. Ας προσευχηθούμε τα αντικείμενα αυτά να είναι πράγματι αυτά που αναζητούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Πανγκαλάν Μπουν, στο κέντρο της Καλιμαντάν, στο νησί Μπόρνεο.
Το αεροσκάφος της AirAsia (πτήση QZ8501) χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από τη Σουραμπάγια, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, για τη Σιγκαπούρη. Οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από τα νησιά Μπάνγκα και Μπελιτούνγκ, στη Θάλασσα της Ιάβας, απέναντι από το Καλιμαντάν.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr