Translate

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Στο εδώλιο 32 άτομα για τις μίζες στα γερμανικά υποβρύχια


Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν 32 άτομα για την υπόθεση μιζών στην προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων από την HDW -Ferrostaal, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.
Τα 32 άτομα, στρατιωτικοί και επιχειρηματίες, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για μίζες ύψους 60 εκατ. ευρώ με κατηγορίες, κατά περίπτωση δωροδοκίας, δωροληψίας , απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες,  κατά περίπτωση, αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών κρίνει πως στη δίκη δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου καθώς και οι Γ. Αγουρίδης, Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης και Γιώργος Κάμαρης για τους οποίους αποφαίνονται ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την στοιχειοθέτηση των κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί. Παράλληλα διατάσσεται η παραμονή στη φυλακή του Αντώνη Κάντα, ο οποίος έχει συμπληρώσει το δωδεκάμηνο κράτησης, ενώ αντίθετα ζητείται η άρση της προσωρινής κράτησης, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ και με περιοριστικούς όρους, του Γιάννη Μπέλτσιου.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γ. Νικολάου.
Πηγή:tvxs.gr