Translate

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Ξαναδιαβάζουν το μοιραίο τραύμα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη»...


Τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι θα έχει λυθεί το μυστήριο του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας, για να πιστοποιηθεί, εάν ο θάνατός του οφείλεται τελικά σε αυτοκτονία ή σε εγκληματική ενέργεια.
Σύμφωνα με το «Έθνος» ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως αν στον καρπό του 20χρονου φοιτητή υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού».
Δηλαδή ο αυτόχειρας επιχειρεί να κόψει τις φλέβες του, αλλά συνήθως νιώθει έντονο πόνο, μετανιώνει και δεν ολοκληρώνει την απόπειρα.
Τέτοιες περιπτώσεις, αναφέρουν οι ιατροδικαστές, έχουμε στους τοξικομανείς που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο, αλλά σταματούν γιατί πονούν.
«Αν ο Βαγγέλης έκανε μια τομή στον καρπό του αποκλείεται να κατέληξε σε λίγα λεπτά όπως έχει αρχικά ειπωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας πεθαίνει σε 5 με 6 ώρες», λένε οι ιατροδικαστικές πηγές και τονίζουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».
Ο κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων πριν καταλήξει στο συμπέρασμά του. Κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι: «Το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να ''σπάσει'' και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».
πηγή: newsbomb.gr