Translate

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Παγκόσμια Προειδοποίηση – Το 2015 θα γίνει το θερμότερο έτος όλων των εποχών!


Με το μετεωρολογικό φαινόμενο «Ελ Νίνιο» να μεγαλώνει, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το 2015 θα μπορούσε να μετατραπεί στη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ…
Το «El Nino», που έκανε την εμφάνιση του το 2014, κατέχει το σημερινό ρεκόρ της πιο ζεστής χρονιάς που έχει αναφερθεί ποτέ. Τώρα, οι ειδικοί λένε ότι μεγαλώνει σαν της επιφάνεια της θάλασσας, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στον Ειρηνικό κοντά στο Εκουαδόρ και το Περού.
Σύμφωνα με την τελευταία σφαιρική ανάλυση της έκθεσης της «Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας», οι «συνθήκες Ελ Νίνιο τείνουν να ενισχυθούν παγκόσμια, με ισχυρότερες εκδηλώσεις που θα έχουν γενικά μεγαλύτερες επιπτώσεις. Και σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα κορυφωθούν αυτό το καλοκαίρι και θα υπάρξει συνέχεια το 2016.
Αν το El Nino 2015 παραμείνει και τον επόμενο χρόνο σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα στείλει μεγάλες ποσότητες θερμότητας στην ατμόσφαιρα και ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα, πιο ζεστά οροπέδιο στον κόσμο.
Παγκόσμια Προειδοποίηση - Το 2015 θα γίνει το θερμότερο έτος όλων των εποχών!1
Το Ελ Νίνιο (γνωστό και ως Ελ Νίνο, (Ισπανικά) El Niño) είναι το μετεωρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό (ακτές του Περού) είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου. Η έκταση των θερμών νερών είναι συγκρίσιμη με την έκταση μιας μεγάλης χώρας. Συμβαίνει κάθε δύο με οχτώ χρόνια, και διαρκεί για ένα χρόνο, εμφανίζεται δε εδώ και αιώνες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων..Στο φαινόμενο αποδίδονται ως συνέπειες ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλον τον κόσμο αλλά κυρίως στις περιοχές γύρω από τον Ειρηνικό, όπως ξηρασίες, βροχοπτώσεις, πυρκαγιές, τροπικοί κυκλώνες.
Το Ελ Νίνιο διαταράσσει τα καιρικά συστήματα από την κανονική λειτουργία τους, αλλά η απόδοση πολλών ακραίων καιρικών φαινομένων σε αυτό θεωρείται υπερβολή. Αιτία του φαινομένου η διαταραχή των αληγών δυτικών ανέμων. Το όνομα του φαινομένου δόθηκε από ψαράδες γιατί στα ισπανικά El Nino σημαίνει το παιδί και ειδικότερα το θείο βρέφος, επειδή το φαινόμενο συμβαίνει κοντά στα Χριστούγεννα. Το Ελ Νίνιο έχει τα αντίθετα χαρακτηριστικά από το φαινόμενο Λα Νίνια, ενώ και τα δύο μαζί θεωρούνται ως μέρος της Νότιας ταλάντωσης, μιας ταλάντωσης του Ειρηνικού Ωκεανού. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνδέονται με το Ελ Νίνιο είναι μερικές φορές φυσικές καταστροφές, για αυτό γίνεται προσπάθεια να κατανοηθεί και να προβλεφθεί, για παράδειγμα το Ελ Νίνιο μάλλον συνέβαλε στον αφανισμό του πολιτισμού των Χμερ,[4] ενώ συμβάλλει και στο λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική.

 hellasforce.com