Translate

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μετά από 30 χρόνια τσόντα, μπάλα και καράτε η Ελλάδα απέκτησε τους πολιτικούς αρχηγούς που έπρεπε να έχει...


Δεν ξέρω γιατί ο Τσίπρας επέμενε τόσο πολύ για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αλλά τον ευχαριστώ θερμά γι' αυτό. Γιατί όσο περνάει ο καιρός και ο κόσμος βουτάει μέχρι το λαιμό στα προβλήματα, όσο η πρώην Τρόικα και νυν κουαρτέτο σε πλήρη συμπόρευση με τους εν Ελλάδι συνεταίρους της, κόβουν συντάξεις, μισθούς, ζωές, όνειρα και γενιές Ελλήνων, αυτή η... αναμνηστική φωτό από το συμβούλιο αρχηγών θα είναι διδακτική. Πολύ διδακτική για όλους μας.

Γιατί θα μας δείχνει το αποτέλεσμα 30 χρόνων «απολιτίκ», 30 χρόνων lifestyle, 30 χρόνων με τσόντα, μπάλα και καράτε. Τότε που όποιος μίλαγε για πολιτική, πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία κλπ. βαφτιζόταν γραφικός και ντεμοντέ και έκανε παρέα με τον... γρύλλο του. Η Ελλάδα απέκτησε τους πολιτικους αρχηγούς που έπρεπε... Αυτούς που ήθελε το σύστημα. Νάνους σε κουστούμι γίγαντα που η μοδίστρα που λέγεται εξουσία, προσπαθεί να το στριφώσει μπας και δεν φαίνονται τόσο αστείοι.
Φτάσαμε στο σημείο ο Τσίπρας να γίνει ο πρωθυπουργός της πρώτης φοράς αριστερά (κωμωδία) και ο Καμμένος συγκυβερνήτης με την ταμπέλα της... πατριωτικής δεξιάς (φαρσοκωμωδία), στην πιο... γιαλαντζί κυβέρνηση στην Ιστορία του τόπου. Σε αυτή που ετοιμάζεται να μπει ο Λεβέντης του φραπέ και της πίτσας και κάνουν αντιπολίτευση η Φώφη της προίκας του όνομα Γεννηματάς και ο Σταύρος της προίκας του MEGΑ. Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή στέλνει στον ΠτΔ τον... Τάκη Λεμονή της, ο Κουτσούμπας πετάει χαρταετό με τη μούρη του Μαρξ και ο Μιχαλολιάκος γυμνάζει τους νέους του ψηφοφόρους.
Κι εσύ περιμένεις να δεις άσπρη μέρα από αυτόν τον θίασο, που θυμίζει... Σεφερλή του «Πήρε τοστ το Σαββατόβραδο».
Το ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα έχει μοναδική ελπίδα τον «κανένα» δεν πρέπει να σε προβληματίσει αλλά να σε βγάλει από τα ρούχα σου. Κι αφού βαρέσεις το κεφάλι σου στον τοίχο για την νάρκωση 30 χρόνων, να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου κι από το μυαλό σου ώστε η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να έχει τους πολιτικούς που της αξίζει κι όχι αυτούς που πρέπει... Χωρίς ταμπέλες αριστερού, δεξιού, κεντρώου κλπ. αλλά με τα προσόντα του ικανού, του πατριώτη και του δίκαιου.
www.onsports.gr/Opinion/Nikos-Syrigos/item/511473-Pire-tost-to-Savvatovrado