Translate

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Αλέξη μπορούν οι απλοί πολίτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους όπως το Mega;


Δείτε πώς το «Megaλο» κανάλι που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τον Τσίπρα και τον Καμμένο, κατάφερε να αποφύγει την υπαγωγή του θαλασσοδανείου των 98 εκατομμυρίων ευρώ στις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» την ώρα που τα ξένα funds ετοιμάζονται να αρπάξουν τα σπίτια των βιοπαλαιστών για ένα κομμάτι ψωμί. Κατά τα λοιπά, ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα «τσακίσουν» στη νομιμότητα τους μεγαλοκαναλάρχες... 
Δυστυχώς τα γεγονότα δικαιώνουν πλήρως το Newsbomb.gr αφού εδώ και μήνες κάνουμε λόγο για κυβέρνηση του... θεαθήναι. Τα προβλέψαμε και τα γράψαμε αναλυτικά και ειδικά σε ότι αφορά τον υποτιθέμενο πόλεμο της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. με τους μεγαλοκαναλάρχες. Σας είχαμε γράψει ότι θα ετοιμάσουν μέχρι και δήθεν συλλήψεις για τα δελτία των οκτώ. Μιλάμε για τεράστια πολιτική υποκρισία. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)
Τσίπρας και Καμμένος, όχι μόνο δεν πρόκειται να τσακίσουν τη διαπλοκή όπως ευαγγελίζονται, αλλά αντίθετα θα ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματά τους από την... πίσω πόρτα.
Και για να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι: Το Mega του Σταύρου Ψυχάρη, με το οποίο οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος υποτίθεται πως βρίσκονται σε ανηλεή πόλεμο κατάφερε – ω του θαύματος – να κάνει τα κόκκινα δάνεια του, άσπρα!!!
Ναι, το Megaλο κανάλι που ανεβοκατέβαζε υπουργούς πήρε για δεύτερη φορά άφεση αμαρτιών, με την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα που θα τους... τσάκιζε στη νομιμότητα.
Αυτό είναι το μέγεθος της πολιτικής ξετσιπωσιάς.
Όπως αποκαλύπτει το Παρόν της Κυριακής, οι τράπεζες συμφώνησαν να δώσουν παράταση στο ομολογιακό θαλασσοδάνειο των 98 εκατομμυρίων που είχε πάρει ο Ψυχάρης μέχρι το 2021, προκειμένου, επί της ουσίας, να μην χαρακτηριστεί κόκκινο!!!
Και όλα αυτά, βεβαίως, συμβαίνουν την περίοδο που ο κ. Ψυχάρης ελέγχεται από τη δικαιοσύνη και για τα δάνεια που έχει πάρει και για το πόθεν έσχες του και καλείται να δώσει εξηγήσεις επ’ αυτών των θεμάτων.
Όλα αυτά συμβαίνουν πίσω από κλειστές κουρτίνες την ώρα που τράπεζες, κυβέρνηση και δανειστές έχουν συμφωνήσει να αρπάξουν, με τον πιο ύπουλο τρόπο, τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων και να τα δώσουν για ένα κομμάτι ψωμί σε ξένα funds.
Μέσα σε αυτό το βόρβορο, ο κυρ-Σταύρος έκανε πάλι το θαύμα του και, ως συνήθως, θα τη γλιτώσει αβρόχοις ποσίν.
Η υποκρισία Τσίπρα και Καμμένου ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και πλέον εξηγούνται όλα τα επικοινωνιακά τρικ, με τα οποία προσπαθούν να θολώσουν την κρίση του ελληνικού λαού.
Τώρα εξηγείται πολύ εύκολα γιατί ο «πολύς» κύριος Πάνος Καμμένος ήταν την περασμένη εβδομάδα καλεσμένος στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη με τρεις δημοσιογράφους να του κάνουν αβάντα...
Μη μου πείτε ότι δεν είδατε την εκπομπή. Ο Πάνος καλεσμένος, στο κανάλι που μισούσε θανάσιμα, σε χαλαρή κουβεντούλα με τον Πρετεντέρη και την παρέα του...
Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον τόπο.
Αφού την ώρα που ο Πάνος ήταν στο Mega, οι τράπεζες συμφώνησαν το δάνειο του καναλιού να αποπληρωθεί το 2021 αντί του 2016 και να μην υπαχθεί στις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια. 
Προσέξτε λοιπόν τι σημαίνει αυτή η απόφαση επί του πρακτέου:
Το Mega θα μπορέσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αφού θα εξασφαλίσει την απαραίτητη τραπεζική ενημερότητα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Το δάνειο του Mega έληγε στις 31/12/2015 και έπρεπε μέχρι τότε να αποπληρωθεί.
Όμως στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, το κανάλι ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες και υπέγραψε αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου έως το 2021!
Υποτίθεται ότι οι τράπεζες, για να προχωρήσουν σε αυτή την παράταση, ζητούν να καλυφθεί πλήρως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ.
Προσέξτε όμως, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς απέφυγε να ορίσει καταληκτική ημερομηνία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου παρά το γεγονός ότι το θέμα σέρνεται εδώ και 6 μήνες.
Αυτή ακριβώς η ελαστικότητα επιτρέπει στις τράπεζες να μεταθέσουν τις ημερομηνίες εξόφλησης των δανείων.
Επί της ουσίας, δηλαδή, το κανάλι του Σταύρου Ψυχάρη θα πρέπει να πληρώσει 29,4 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2016 και τα υπόλοιπα 59,4 εκατομμύρια μέχρι το 2021!
Yπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη προνομιακή μεταχείριση είχε το κανάλι και από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις για προηγούμενο δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2009, πάλι χωρίς εγγυήσεις, και κατάφερε να το αναδιαρθρώσει με θολές διαδικασίες και παίρνοντας νέο δάνειο 98 εκατομμυρίων.
Πάντως, μέχρι τώρα, ο κυρ-Σταύρος μια χαρά τα βολεύει με τους εχθρούς του. «Έκλεισε» και το θέμα με το Μέγαρο Μουσικής και το θέμα με το Μega. 
Φανταστείτε να ήταν φίλοι του ο Τσίπρας και ο Καμμένος!!!

newsbomb.gr