Translate

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο δεκάλογος (του παραλογισμού) ενός νεομνημονιακού


1. Σύγκρουση (εικονική) με τη διαπλοκή
Οι νεομνημονιακοί συγκρούονται μετωπικά με τις τρεις κορυφές του αμαρτωλού τριγώνου της εγχώριας διαπλοκής: τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το σαθρό τραπεζικό σύστημα και το φαύλο πολιτικό κατεστημένο. Αντιπαλεύουν σφοδρά τα ιδιωτικά ΜΜΕ με το σφράγισμα της ιστοσελίδας gamatotv.com, πλήττουν καίρια τις συστημικές τράπεζες με την τρίτη ανακεφαλαιοποίησή τους και καταγγέλλουν απερίφραστα το πολιτικό κατεστημένο με την ανατροφοδότησή του, καθιστώντας τη Βουλή των Ελλήνων, την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Σύνταγμα της Ελλάδας τις τρεις πλευρές του αμαρτωλού τριγώνου.
2. Πάταξη (της Καταπολέμησης) της διαφθοράς
Οι νεομνημονιακοί, μετά την εικονική σύγκρουση με την εγχώρια διαπλοκή, επιδεικνύουν την ίδια ακριβώς αποφασιστικότητα και με την πάταξη της διαφθοράς, απομακρύνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον πρώην Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη. Πιστοί στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, που κινήθηκε πάνω στον άξονα «στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε ΟΧΙ στο παλιό καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής», καταργούν το Υπουργείο Καταπολέμησης Διαφθοράς, υποβαθμίζοντάς το σε Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
3. Δικαίωμα στην Άρνηση (της ιστορικής μνήμης)
Οι νεομνημονιακοί ηγούνται της εκστρατείας ενάντια στη χρήση του όρου «Γενοκτονία» για τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού της Μικρασίας, αφού ο όρος εισήχθη το 1944 και καθιερώθηκε το ’48. Ωστόσο, λησμονούν ότι η Γενοκτονία (των Ποντίων) συμπεριλαμβάνει τρία διακριτά στάδια: α) «το πρώιμο», που αναφέρεται στο σχεδιασμό της (από Γερμανούς), β) «το μέσο», που επικεντρώνεται στην υλοποίησή της (από Νεότουρκους) και γ) «το ύστερο» που ολοκληρώνεται με την άρνησή της (από Νεοέλληνες). Με την εμμονή του, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης συμμετέχει συνειδητά, στο τελικό στάδιο της Γενοκτονίας.
4. Υπεράσπιση του (γερμανικού) κρατισμού
Οι νεομνημονιακοί υπερασπίζονται τον κρατισμό, αλλά προς όφελος του Γερμανικού Δημοσίου. Ανήμερα των αποπροσανατολιστικών δηλώσεων Φίλη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 138Α/3-11-15 η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 39/2-11-15 για την αξιοποίηση για 50 (40 + 10) έτη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας από την κοινοπραξία Fraport AG-Slentel Ltd, που ανήκει -μεταξύ άλλων- στο Γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης (31.35%) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης (20.2%). Ακολουθούν πιστά τη Γερμανική κρατικοποίηση του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom AG.
5. Συμμετοχή σε (σουρεαλιστικές) κινητοποιήσεις
Οι νεομνημονιακοί συμμετέχουν, μαζικά, σε κινητοποιήσεις κατά των νεοφιλελεύθερων μέτρων της ΕΕ, που υλοποιεί περίτεχνα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η παρουσία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα στην απεργία της 12ης Νοέμβρη, προσομοιάζει με τη δυνητική συμμετοχή του νεοναζιστή Γραμματέα της Χρυσής Αυγής σε μια αντιφασιστική πορεία. Είναι η ίδια σουρεαλιστική εικόνα του Λέσβιου νεομνημονιακού βουλευτή-γιου που νομοθετεί ενάντια των συμφερόντων του φαρμακοποιού-πατέρα, ο οποίος με τη σειρά του αντιδρά δυναμικά με εικοσιτετράωρες συνεχόμενες κυλιόμενες απεργίες στις 26 Οκτωβρίου.
6. Αναδιάρθρωση (του λογιστικού ελέγχου) του χρέους
Ο αχυράνθρωπος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, κατέδειξε την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδας, καταργώντας την επιτροπή λογιστικού ελέγχου ανήμερα της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 12 Νοέμβρη. Με την υπογραφή και μόνο του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η λήξη των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που επί της ουσίας θα τεκμηρίωνε επιστημονικά την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.
7. Ευαισθητοποίηση (στη χειραγώγηση) της νεολαίας
Οι νεομνημονιακοί νεολαίοι διοργάνωσαν εκδήλωση στο Γκάζι με τον τίτλο: “This is a coup: Η Ευρώπη μπροστά σε σταυροδρόμι, Ευρώπη και Δημοκρατία”. Προφανώς, το ευρωπραξικόπημα, η θεσμική εκτροπή που λαμβάνει χώρα παράλληλα με το Μνημόνιο, εστιάζεται αποκλειστικά στην Πορτογαλία, της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προνόησε να θεσπίσει το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα. Αποσιωπούν, όμως, συνειδητά ότι το ευρωπραξικόπημα κορυφώθηκε το καλοκαίρι με την αντιστροφή του ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο Δημοψήφισμα σε ΝΑΙ της Βουλής των Ελλήνων στο Μνημόνιο.
8. Καταδίκη (της αποδοκιμασίας) του νεοναζισμού
Για τους νεομνημονιακούς, προέχει η τηλεοπτική καταδίκη του ναζισμού με τη συμβολική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο μνημείο εκτέλεσης 200 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Σφυρίζουν αδιάφορα για την απροκάλυπτη αποχή της Ελληνικής αντιπροσωπείας από ψήφισμα του ΟΗΕ στις 19 Νοέμβρη 2015, με το οποίο «εκφράζεται η ανησυχία για οποιαδήποτε μορφή απότισης φόρου τιμής στο ναζισμό, το νεοναζισμό και άλλων πρακτικών που υποβοηθούν την κλιμάκωση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας σχετιζόμενες με αυτόν».
9. Προάσπιση (του εγκλωβισμού) των προσφύγων
Οι νεομνημονιακοί υπερασπίζονται και τα δικαιώματα των προσφύγων και τη διατήρηση του ευρωφράκτη στον Έβρο, αποσιωπώντας ότι το σφράγισμα του χερσαίου περάσματος στη Θράκη ανάγκασε 650.000 μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του Αιγαίου, από τις αρχές του 2015. Από αυτούς, μόνο στο νησί της Λέσβου, αποβιβάστηκαν 370.000, καθιστώντας την πόλη της Μυτιλήνη την πρώτη πύλη εισόδου της Ευρώπης. Δεν τολμούν καν να διανοηθούν ότι η απώλεια 500 ψυχών στο Αιγαίο δεν είναι πνιγμός, αλλά φόνος εκ προμελέτης, με συνεργούς εκείνους που αρνούνται να ξηλωθεί ο ευρωφράκτης του αίσχους.

10. Κατάργηση της (εσωκομματικής) αντιπολίτευσης

Οι νεομνημονιακοί καταρρέουν με το άκουσμα και μόνο τριών ονομάτων: Ζωή, Γιάννης και Μανώλης. Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων υπήρξε ο μοναδικός θεσμικός παράγοντας που αντιστάθηκε σθεναρά στο θερινό ευρωπραξικόπημα. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών υπήρξε ο μοναδικός της τελευταίας μαύρης εξαετίας που δεν υπέγραψε και δεν υλοποίησε Μνημόνιο. Όσο για το ζωντανό θρύλο του αντιναζιστικού αγώνα στην Κατοχή, καταδίκασε κατηγορηματικά τη συμφωνία της 22ας Φεβρουαρίου 2015. Να λοιπόν γιατί, πέντε ημέρες πριν, δεν προτάθηκε καν για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.


pitsirikos.net