Translate

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το σχέδιο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας για την Ελλάδα, επιβεβαιώνεται!


Ο γνωστός δημοσιογράφος, Paul Mason, του Βρετανικού channel4, επιβεβαίωσε στο άρθρο του Why Greece’s Syriza party is not sticking to the script on an IMF deal, το σχέδιο που προωθείται από το χρηματοπιστωτικό λόμπι για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Σε ένα σενάριο σύμφωνα με την ευρωζώνη, το αναμενόμενο τέλος είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται, ο υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης κρατά την υπόσχεσή του να μην υπογράψει με όρους παράδοσης και παραιτείται. Σχηματίζεται μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμαχεί τώρα με το Ποτάμι και την σιωπηλή υποστήριξη της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Γίνεται ελάφρυνση του χρέους, αλλά με τους όρους που επιβάλουν οι δανειστές και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει για να ολοκληρώσει τη μετάλλαξη του σε ένα κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.”
Το σχέδιο έχει ήδη περιγραφεί στο άρθρο Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία προωθεί το σενάριο 2 για την Ελλάδα, ενώ ο κίνδυνος μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στο άρθρο Μια νέα απόπειρα «εξημέρωσης» της Αριστεράς εν μέσω πανικού, και νωρίτερα στο άρθρο Επιχείρηση “ρετουσάρισμα” της Αριστεράς .
Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα αρχίζει να αλλάζει τη στάση της σχετικά με την πιθανότητα ενός Grexit, καθώς όλο και πιο πολλοί δεν συμμερίζονται τα καταστροφολογικά σενάρια που ανακυκλώνονται από τα συστημικά ΜΜΕ και τους γνωστούς πολιτικούς που είναι ταγμένοι στην νεοφιλελεύθερη ιδεολογία.
Όπως αναφέρει ο Mason:
“Παρόλο που πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία προτιμάει την παραμονή στο ευρώ, το 70 τοις εκατό λέει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει με κόστος που θα σήμαινε υποχώρηση στις “κόκκινες γραμμές” για τα δικαιώματα στις συντάξεις, τα εργατικά δικαιώματα και την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Αυτοί που λένε “παραμονή με κάθε κόστος” [πάση θυσία], έχουν πέσει τώρα στο 52 τοις εκατό.”
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν το τι θα σήμαινε μια μετάλλαξη της Αριστεράς. Θα σήμαινε ότι η Αριστερά θα κινδύνευε να απορροφηθεί σταδιακά από την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, ακριβώς όπως συνέβη με τους σοσιαλδημοκράτες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα σήμαινε μια καθοριστική ήττα για τους Ευρωπαϊκούς λαούς για τους Ευρωπαϊκούς λαούς στον συνεχιζόμενο ταξικό πόλεμο. Θα σήμαινε την οριστική εγκαθίδρυση της νέας Φεουδαρχίας.
triklopodia.gr