Translate

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Θα ψηφίσουν οι βουλευτές του... ΣΥΡΙΖΑ τα νέα μέτρα;


Αντιμέτωπος με τους βουλευτές του κόμματός του θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας που πρέπει να περάσει από τη Βουλή το επώδυνο πακέτο μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ.
Βασικό διαπραγματευτικό χαρτί του πρωθυπουργού θα είναι ότι στο πακέτο του δεν περιλαμβάνονται μέτρα για άμεσες μειώσεις των συντάξεων και των μισθών, ωστόσο οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος πυκνώνουν και ο χρόνος μειώνεται, αφού οι δανειστές ζήτησαν να περάσει άμεσα η συμφωνία από τη Βουλή.
Πριν περάσει από τη Βουλή το πακέτο μέτρων θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν, είναι ακραία και αντικοινωνικά», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.
«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του «Star».
Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα και δεν πρόκειται να περάσει απ' τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε νωρίτερα ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με σύντομο σχόλιό του στο facebook, έγραψε πως δεν μπορεί η Αριστερά να μην έχει άλλη εναλλακτική.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της κομμουνιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, που λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης ανήρτησε κείμενο με τίτλο «Όχι στο νέο Μνημόνιο που πρότεινε η κυβέρνηση! Οι βουλευτές, τα όργανα και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τη νέα μνημονιακή συμφωνία» και καλεί «τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις άλλες τάσεις και συνιστώσες, να πάρουν ξεκάθαρη θέση».
«Οι βουλευτές να δεσμευθούν ότι θα καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία. Όλα τα όργανα του κόμματος από την Π.Γ και την ΚΕ έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας» αναφέρεται στο κείμενο.

news.gr