Translate

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Όλα είναι δρόμος...



Ας μην γελιόμαστε όλα είναι ένας δρόμος που πρέπει να πάρεις και όχι να ακολουθήσεις και ναι θέλει θάρρος για να το κάνεις. Τις τελευταίες μέρες σήκωσες ψηλά το κεφάλι και με δύναμη περίσσια τόλμησες και κοίταξες επιτέλους κατάματα το σκοτάδι που σαν μαύρο πέπλο απλώθηκε ολόγυρα σου.
Σου το αναγνωρίζω, να το θυμάσαι αυτό. Ήταν πέρα από τις δυνάμεις σου μα τα κατάφερες. Μην ακούς τις φωνές που προσπαθούν να σε πείσουν για το αντίθετο. Δύναμη και τόλμη χρειάζεται η ελευθερία και εσύ έκανες το πρώτο βήμα.
Δυστυχώς όμως μια ματιά δεν είναι αρκετή για να κερδίσεις τον πόλεμο αυτόν. Χρειάζονται και άλλες θυσίες που θα πρέπει να κάνεις, γραμμές και όρια που θα πρέπει να ξεπεράσεις. Πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου ώστε να σταματήσεις να ακούς το τραγούδι των σειρήνων που τόσα χρόνια γλυκά σε υπνώτιζε εκεί στην αναπαυτική σου πολυθρόνα.
Πρέπει να κλείσεις τα μάτια σου στις εικόνες που σου προβάλουν διαρκώς ώστε να σε αποπροσανατολίζουν κάθε ώρα και στιγμή. Το ξέρω πως η δύναμη της εικόνας είναι τόσο εθιστική που ακόμα και εσύ ο ίδιος δυσκολεύεσαι να αποτραβήξεις το βλέμμα σου από αυτήν. Είναι καθημερινές συνήθειες που δεν μπορείς να αποχωριστείς, το κατανοώ μα ρε αδερφέ για να βαδίσεις προς την ελευθερία μην περιμένεις από τον εχθρό να οπισθοχωρήσει γιατί δεν θα το κάνει ποτέ αυτό εκτός και αν είναι παγίδα που σου έχει στήσει. Δυσκολεύουν τα πράγματα έτσι δεν είναι; Εσύ όμως στέκεσαι όρθιος ακόμα ή κάθισες στην αναπαυτική σου πολυθρόνα; Το ξέρω πως μέσα σου έχει φωλιάσει για τα καλά ο φόβος, ένας φόβος που σε κρατά δέσμιο των ψεύτικων αναγκών που σου έχουν επιβάλει κάποιοι, κάποιοι που δεν θα τους δεις ποτέ μα ξέρεις ότι υπάρχουν, είναι σαν και εσένα με σάρκα και οστά με την διαφορά ότι αυτοί δεν έχουν ψυχή γιατί την έχουν πουλήσει από την αρχή του χρόνου. Εσύ όμως έχεις κρυμμένες μέσα σου αρετές και δυνάμεις που ούτε φαντάζεσαι ότι υπάρχουν, είσαι πλάσμα φωτεινό, φτιαγμένο από την ίδια ύλη που είναι φτιαγμένα και τα αστέρια εκεί πάνω.
Σήκω λοιπόν τι περιμένεις σπάσε τα δεσμά που σε κρατούν φυλακισμένο. Οι αλυσίδες που φοράς δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση και μην γελιόμαστε ξέρεις βαθειά μέσα σου πως έχω δίκιο.
Χάραξε τον δικό σου δρόμο αδερφέ και το σύμπαν θα σε ακολουθήσει.


katohika.gr