Translate

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ...


Νέα παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος τόνισε πως η συμφωνία θα είναι σημαντική για την οικονομική και γεωπολιτική σταθερότητα της Ευρώπης.
Ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, υποστηρίζοντας πως πολλά ευρωπαϊκά κράτη μέλη είναι εξαιρετικά διστακτικά σε μια αναδιάρθρωση, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Λιου υπογράμμισε πως η συμφωνία θα είναι σημαντική τόσο για την οικονομική όσο και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη.
Δεν είναι σαφές ότι η Ευρώπη θα βρει λύση για την Ελλάδα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.
Παράλληλα, ανέφερε πως πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος οι δύο πλευρές ήταν αρκετά κοντά, ώστε να υπάρξει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
«Όταν συνομιλώ με τους Ευρωπαίους, υπάρχει η γενική άποψη ότι η καλύτερη έκβαση είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ένα Grexit θα έχει ως αποτέλεσμα επίπονες προσαρμογές.